fbpx Ontdekkingsreis door Noord-Namibië - Namibië - Groepsreizen - Zuiderhuis

Namibië

Ontdekkingsreis door Noord-Namibië

  • Reisomschrijving
  • Route
  • Praktisch
  • Vertrekdata & prijzen
Reisleider
Koen Dehaene Lees meer
groepsreis met fantastische wandelingen in Noord-Namibië
verblijf in uitstekende en unieke lodges, B&B's en farms
Damaraland, jeepsafari in Etosha National Park, Waterberg Plateau National Park

Het noorden van Namibië heeft rotsformaties, uitgestrekte savannes met acaciabomen, wilde dieren en torenhoge bergen. We brengen een uitgebreid bezoek aan Damaraland, gaan opzoek naar leeuwen, olifanten, giraffen en jachtluipaarden in het unieke Etosha National Park en bezoeken het verrassend groene Waterberg Plateau National Park.

Vanuit Windhoek trekken we door Damaraland naar Etosha. De ruige en woestijnachtige regio begint iets ten noorden van Swakopmund en loopt helemaal door tot Etosha. Het gebied is droog, desolaat en dunbevolkt. Kenners betitelen deze regio vaak als het mooiste deel van Namibië. Het landschap is fenomenaal en kent diverse bezienswaardigheden. Diverse bergtoppen rijzen uit het niets op. De Königstein – gelegen in het Brandberg massief nabij Uisis – en de Spitzkoppe, zijn de 2 hoogste bergen van Namibië. In de omgeving van deze indrukwekkende (rode) rotsformaties maken we enkele fantastische wandelingen. Het gebied is wereldberoemd omwille van zijn vele rotsschilderingen in Twyfelfontein en het Brandberg massief. Onder begeleiding van een lokale gids wandelen we naar de beroemde ‘White Lady’-schildering in Brandberg en in de omgeving van Twijfelfontein, Unesco werelderfgoed, maken we een wandeling langs de door duizenden afbeeldingen gekleurde rotswanden.

Op weg naar Etosha bezoeken we een Himba stam, maken we een wandeling door het ‘Versteende Woud’ en lopen we rond de Vingerklip, een zandstenen rots die 35 meter boven het vlakke landschap uitsteekt. Op de zandvlaktes van Damaraland leven onder andere gemsbokken, kudu ‘s, giraffen en struisvogels. Ook de woestijnolifanten en woestijnneushoorns trekken in dit deel van Namibië rond. Beide soorten hebben zich op bijzondere wijze aan de droge omstandigheden aangepast.

We trekken ruim anderhalve dag uit om het unieke Etosha Nationale Park te verkennen. Het park bestaat voor een groot deel uit een enorme zoutpan, omgeven door kale savannevlaktes. Het is één van de beste plekken in zuidelijk Afrika om wilde dieren te ‘spotten’.
Op dag 13 rijden we met een open jeep en een professionele wildspotter het park in. Olifanten, neushoorns, giraffen, zebra ‘s, jachtluipaarden, koedoes, antilopen en leeuwen : allemaal passeren ze de lens van je camera.

Het groene Waterberg Plateau National Park is gekend om zijn weelderige vegetatie en grote verscheidenheid aan wild en vogels. In het park zijn onder andere witte en zwarte neushoorns, buffels, nijlpaarden, bavianen en meer dan 200 vogelsoorten te zien. Het contrast met de overwegend dorre savannes en woestijnen van de voorbije dagen kan haast niet groter zijn. Vanuit onze luxueuze Waterberg Wilderness Lodge maken we 2 wandelingen, langs rode zandsteenformaties en door een weelderig, groen, landschap met vijgenbomen, aloë ‘s, koraalbomen en vuurlelies.

De gehele reis verblijven we steeds in uitmuntende accommodaties. Lodges, B&B ’s of farms met een bijzondere ligging – vaak met zwembad. Heaven on Earth!

Lees meer
Comfortniveau i
  • Wel / Niet inbegrepen
  • Praktisch
  • Vertrekdata & prijzen
Afreisdata
17 sep 2024 > 04 okt 2024
MEER SUGGESTIES
Reizen in Namibië
Ontdek onze reizen in Namibië
REIZEN MET ZUIDERHUIS

Focus op actieve natuurbeleving

Op onze fietsvakanties, wandelreizen en rondreizen staat de natuur centraal. Er gaat niets boven het verkennen van zanderige woestijnen, meanderende rivierdalen of mistige nevelwouden, of het nu al wandelend, met de fiets of met een (huur)wagen is. Wie de natuur verkiest, reist om te onthaasten en volledig tot rust te komen. Zowel dicht bij huis als in de verste uithoeken van de wereld kiezen we er op onze reizen voor om de natuur op een actieve en respectvolle manier te beleven. We streven ernaar zo weinig mogelijk sporen na te laten en onze impact op de natuur tot een absoluut minimum te beperken.

Met respect voor lokale bevolking en leefmilieu

Bewust reizen omvat meer dan omtrek van onze ecologische voetafdruk. Ook het (inter)menselijke aspect speelt een niet te onderschatten rol. Als reisorganisatie zetten we ons in om lokale bevolkingsgroepen en hun leefomgeving met eerbied te benaderen. Dat gaat van het respecteren van lokale gebruiken en rituelen tot het ondersteunen van lokale projecten en partners. Om reizen duurzaam te houden is het van cruciaal belang dat inkomsten uit toerisme terugvloeien naar de lokale bevolking. Dat niet enkel wij nieuwe ervaringen opdoen maar dat de lokale bevolking er ook zelf beter van wordt. We reizen om ten slotte om te begrijpen en niet om in te grijpen. Dat doen we als volleerd antropoloog en als gelijke.

Persoonlijke begeleiding en maatwerk

Onze reisspecialisten zijn één voor één doorgewinterde reizigers en kennen hun bestemmingen als geen ander. Ze zijn vertrouwd met de do’s-and-don’ts, kennen de lokale bevolking en weten moeiteloos de mooiste plekjes op de wereldkaart aan te duiden. Meermaals per jaar reizen ze de wereld rond, op zoek naar nieuwe regio’s en reisroutes. Verschillende onder hen hebben ter plaatse gewoond of doen dat tot op vandaag! Met de nodige terreinkennis en ervaring staan ze je bij van bij het ontkiemen van je reisplannen tot de praktische uitwerking. Ze hebben ter plaatse enkele mooie voorbeeldroutes uitgetekend, maar helpen je even graag op weg met een reisroute op maat.

Terreinkennis en jarenlange expertise

Sinds 1978 reizen we bij Zuiderhuis verwoed de wereld rond, eerst als Vreemde Continenten, Te Voet, Belgian Biking en Ijslandreizen, sinds 1996 als Zuiderhuis. Sinds de beginjaren tijd is er heel wat veranderd, maar onze kernwaarden zijn steeds dezelfde gebleven: terreinkennis, kleinschaligheid en actieve natuurbeleving. We kiezen ervoor geen reizen en bestemmingen aan te bieden die we zelf nog niet verkend hebben en staan wereldwijd in nauw contact met onze partners ter plaatse. Enkel zo kunnen we onze reizigers adequaat op weg helpen en de accenten leggen waar zij dat willen.

REIZIGERS AAN HET WOORD

5 werelden in een unieke creoolse mix van Afrika, de Caraïben en Europa … we hebben het erg naar onze zin gehad in Kaapverdië. Op het kruispunt van Afrika, de Caraïben, en Europa vind je een variatie aan werelden in één land, met de creoolse cultuur en de bijhorende
brede glimlach als bindmiddel.

Ontdek Kaapverdie

Onze dochter van twee jaar heeft er evenveel als ons van genoten. Zuiderhuis en lokale partners maakten dit praktisch mee mogelijk. Dank!

Ontdek de Eisleck Trail

Vlot bagagevervoer, erg degelijke hotels en perfecte combinatie stad-platteland. Ons dossier werd vlot afgehandeld. Wandeldag zes, Peiting – Halblech was onze favoriet met prachtige, afwisselende en erg aangename routes.

Ontdek de wandelreis Beieren: München, meren en kastelen

Fantastische dienstverlening en flexibiliteit door Zuiderhuis. Zeker een dikke pluim in deze moeilijke tijden. We hebben een fantastische wandelvakantie gehad in Portugal en genoten van een heerlijke kustlijn, de zonnige temperaturen met een verfrissend zeebriesje, en de culinaire geneugten

Ontdek de Portugese Costa Vicentina

In juni 2021 hebben we een privéreis naar Tanzania gemaakt, Super! Eerst hebben we Arusha N.P. bezocht, vervolgens naar Tarangire N.P. en de Ngorongoro Crater, allebei prachtig. En als kers op de taart hebben we de Serengeti bezocht. Alles was prima geregeld: lekker eten, verzorgde lodges en prachtige tent camps. De mensen waren heel vriendelijk en de gids was top. We hebben zeer veel dieren gezien, zelfs een luipaard. Het Zuiderhuis heeft ons zeer goed geholpen bij het plannen van deze reis.

Ontdek onze rondreizen in Tanzania

We wensen reisleidster Kathleen langs deze weg nog eens te bedanken voor de boeiende reis. We kijken nu met andere ‘ogen’ naar Jordanië en hebben echt kunnen genieten van het interessante programma. De culturele en historische achtergrond betekende voor ons een echte meerwaarde waar we ook naar hadden uitgekeken. Het verteltalent van Kathleen vonden we heel fijn.

Ontdek onze reizen in Jordanië