fbpx Zuiderhuis - Ontdekkingsreis door Zuid-Namibië

Namibië

Ontdekkingsreis door Zuid-Namibië

  • Reisomschrijving
  • Route
  • Praktisch
  • Vertrekdata & prijzen
Reisleider
Koen Dehaene Lees meer
verken al wandelend in groep de vier woestijnen van Namibië
verblijf in uitstekende en unieke lodges, B&B's en farms
oneindige vergezichten en surrealistische landschappen

In het land van de San-Bosjesmannen reizen we door de meest indrukwekkende zandduinen ter wereld. We verkennen achtereenvolgens 4 totaal verschillende woestijntypes: de Kalahari, de Nama, de Succulent Karoo en de Namib Woestijn, elk met zijn eigen typische vegetatie. Onderweg ervaren we een oorverdovende stilte en genieten we van de onovertroffen schoonheid van rode rotsen, zandgele sterduinen en diepe canyons.

Wandelend tussen grillige rotsformaties en torenhoge zandduinen ervaren we dat een woestijn niet alleen uit zand bestaat. De Kalahari woestijn in het Oosten is, met een oppervlakte van ongeveer 900.000 km2, de grootste aaneengesloten zandstrook ter wereld. Toch valt er relatief veel regen in deze regio waardoor er naast uitgestrekte zandvlakten en imposante duinen ook grote stukken steppe en savanne voorkomen. In de met stug gras en stekelige struiken begroeide delen komen oa grote kuddes springbokken en Oryxen voor. Met een beetje geluk merken we een woestijnvos op.
Via het kokerbomenwoud en de ruige Nama woestijn bereiken we de Fish River Canyon, één van de grootste canyons ter wereld. De kloof is ongeveer 160 km lang en op sommige plaatsen 550 meter diep. De wandeling die we langs de rand van de ravijn maken levert spectaculaire zichten op de ruige bergen, diepe kloven en grillige rotsformaties.

Vanuit Aus verkennen we de Succulent Karoo Woestijn en het prachtige Ausgebergte. De Succulent Karoo is vooral bekend om zijn grote diversiteit aan vetplanten. Bij neerslag slaan de struiken en planten vocht op in hun bladeren en stengels waardoor ze lange periodes van droogte overleven. We maken enkele afwisselende en onvergetelijk wandelingen en genieten meermaals van een sublieme zonsondergang. In Solitaire verblijven we in een prachtige lodge, in de buurt van het Namib-Naukluftpark.

O.a. de indrukwekkende rode duinen van Sossusvlei, de ruige bergen en uitgestrekte zandvlakten van NamibRand Nature Reserve en de spectaculaire Sesriem kloof zijn ondergebracht in dit uitgestrekte nationaal park. In Sossusvlei vind je de hoogste zandduinen ter wereld. Het uizicht van op de duinen is adembenemend. Zeker bij zonsopgang en zonsondergang krijgt het landschap een surrealistisch aanblik. In dit gebied leven bergzebra’s, Kudu’s en de kleine klipspringer.

Op deze natuurreis in groepsverband door Namibië geniet je van betoverende landschappen in combinatie met het comfort van uitstekende lodges, B&B en farms.

Lees meer
Wandelniveau i
Comfortniveau i
  • Wel / Niet inbegrepen
  • Praktisch
  • Vertrekdata & prijzen
Afreisdata
28 aug 2024 > 15 sep 2024
MEER SUGGESTIES
Reizen in Namibië
Ontdek onze reizen in Namibië
REIZEN MET ZUIDERHUIS

Focus op actieve natuurbeleving

Op onze fietsvakanties, wandelreizen en rondreizen staat de natuur centraal. Er gaat niets boven het verkennen van zanderige woestijnen, meanderende rivierdalen of mistige nevelwouden, of het nu al wandelend, met de fiets of met een (huur)wagen is. Wie de natuur verkiest, reist om te onthaasten en volledig tot rust te komen. Zowel dicht bij huis als in de verste uithoeken van de wereld kiezen we er op onze reizen voor om de natuur op een actieve en respectvolle manier te beleven. We streven ernaar zo weinig mogelijk sporen na te laten en onze impact op de natuur tot een absoluut minimum te beperken.

Met respect voor lokale bevolking en leefmilieu

Bewust reizen omvat meer dan omtrek van onze ecologische voetafdruk. Ook het (inter)menselijke aspect speelt een niet te onderschatten rol. Als reisorganisatie zetten we ons in om lokale bevolkingsgroepen en hun leefomgeving met eerbied te benaderen. Dat gaat van het respecteren van lokale gebruiken en rituelen tot het ondersteunen van lokale projecten en partners. Om reizen duurzaam te houden is het van cruciaal belang dat inkomsten uit toerisme terugvloeien naar de lokale bevolking. Dat niet enkel wij nieuwe ervaringen opdoen maar dat de lokale bevolking er ook zelf beter van wordt. We reizen om ten slotte om te begrijpen en niet om in te grijpen. Dat doen we als volleerd antropoloog en als gelijke.

Persoonlijke begeleiding en maatwerk

Onze reisspecialisten zijn één voor één doorgewinterde reizigers en kennen hun bestemmingen als geen ander. Ze zijn vertrouwd met de do’s-and-don’ts, kennen de lokale bevolking en weten moeiteloos de mooiste plekjes op de wereldkaart aan te duiden. Meermaals per jaar reizen ze de wereld rond, op zoek naar nieuwe regio’s en reisroutes. Verschillende onder hen hebben ter plaatse gewoond of doen dat tot op vandaag! Met de nodige terreinkennis en ervaring staan ze je bij van bij het ontkiemen van je reisplannen tot de praktische uitwerking. Ze hebben ter plaatse enkele mooie voorbeeldroutes uitgetekend, maar helpen je even graag op weg met een reisroute op maat.

Terreinkennis en jarenlange expertise

Sinds 1978 reizen we bij Zuiderhuis verwoed de wereld rond, eerst als Vreemde Continenten, Te Voet, Belgian Biking en Ijslandreizen, sinds 1996 als Zuiderhuis. Sinds de beginjaren tijd is er heel wat veranderd, maar onze kernwaarden zijn steeds dezelfde gebleven: terreinkennis, kleinschaligheid en actieve natuurbeleving. We kiezen ervoor geen reizen en bestemmingen aan te bieden die we zelf nog niet verkend hebben en staan wereldwijd in nauw contact met onze partners ter plaatse. Enkel zo kunnen we onze reizigers adequaat op weg helpen en de accenten leggen waar zij dat willen.

REIZIGERS AAN HET WOORD

5 werelden in een unieke creoolse mix van Afrika, de Caraïben en Europa … we hebben het erg naar onze zin gehad in Kaapverdië. Op het kruispunt van Afrika, de Caraïben, en Europa vind je een variatie aan werelden in één land, met de creoolse cultuur en de bijhorende
brede glimlach als bindmiddel.

Ontdek Kaapverdie

Onze dochter van twee jaar heeft er evenveel als ons van genoten. Zuiderhuis en lokale partners maakten dit praktisch mee mogelijk. Dank!

Ontdek de Eisleck Trail

Vlot bagagevervoer, erg degelijke hotels en perfecte combinatie stad-platteland. Ons dossier werd vlot afgehandeld. Wandeldag zes, Peiting – Halblech was onze favoriet met prachtige, afwisselende en erg aangename routes.

Ontdek de wandelreis Beieren: München, meren en kastelen

Fantastische dienstverlening en flexibiliteit door Zuiderhuis. Zeker een dikke pluim in deze moeilijke tijden. We hebben een fantastische wandelvakantie gehad in Portugal en genoten van een heerlijke kustlijn, de zonnige temperaturen met een verfrissend zeebriesje, en de culinaire geneugten

Ontdek de Portugese Costa Vicentina

In juni 2021 hebben we een privéreis naar Tanzania gemaakt, Super! Eerst hebben we Arusha N.P. bezocht, vervolgens naar Tarangire N.P. en de Ngorongoro Crater, allebei prachtig. En als kers op de taart hebben we de Serengeti bezocht. Alles was prima geregeld: lekker eten, verzorgde lodges en prachtige tent camps. De mensen waren heel vriendelijk en de gids was top. We hebben zeer veel dieren gezien, zelfs een luipaard. Het Zuiderhuis heeft ons zeer goed geholpen bij het plannen van deze reis.

Ontdek onze rondreizen in Tanzania

We wensen reisleidster Kathleen langs deze weg nog eens te bedanken voor de boeiende reis. We kijken nu met andere ‘ogen’ naar Jordanië en hebben echt kunnen genieten van het interessante programma. De culturele en historische achtergrond betekende voor ons een echte meerwaarde waar we ook naar hadden uitgekeken. Het verteltalent van Kathleen vonden we heel fijn.

Ontdek onze reizen in Jordanië