fbpx Eric Sackx | Reisleider - Zuiderhuis

Eric Sackx

De reismicrobe en het zoeken naar avontuur kreeg me vroeg te pakken, een loopbaan als militair was dan ook een logische keuze. Aanvankelijk ging mijn aandacht iets meer uit naar het pure alpinisme. Onder vrienden trokken we er dan ook regelmatig op uit voor een beklimming of een stevige trektocht.

Jaren geleden begon ik te begeleiden voor Te Voet. Hier kreeg ik de smaak echt te pakken. Het in groep reizen en het begeleiden zijn zaken die ik echt graag doe.


Mijn eerste bestemmingen lagen in het hoge noorden met tochten zoals de Hardangervidda in Noorwegen en de Padjelantatrail in Zweden.

Ondertussen had ik het genoegen om op verschillenden continenten te mogen reizen en begeleiden. Een echte voorkeur als bestemming heb ik niet. Mijn interesse in de tradities en gewoonten van de lokale bevolking is immers groot. Elke bestemming biedt iets prachtigs om te ontdekken.

Ik geniet evenveel van de voorbereiding van een tocht, als van de uitvoering ervan. Het is fantastisch dat mensen die elkaar niet kennen, vrienden worden door het uitoefenen van een gezamelijke passie.

Een reis en begeleiding is voor mij geslaagd als iedereen er tevreden op terugblikt.


Favoriete bestemming: Argentinië blijft mijn voorkeur genieten. Ik hou van de verscheidenheid die het land te bieden heeft. De ruwheid van Vuurland, de uitgestrektheid van Patagonië, tot de hoogste toppen van de Andes. Een grotere diversiteit is er niet.


Favoriete trekking: Als ik volgens mij de mooiste moet kiezen is het de Huayhuasch in Peru. Niet de makkelijkste, maar de uitzichten zijn er prachtig.


Favoriet gerecht: Ik blijf in Argentinië. Na de trekking smullen van een heerlijk stuk gegrild vlees is voor mij een hoogtepunt.(Natuurlijk vergezeld van een goeie fles Malbec…..)


Favoriete muziek: Tangomuziek van Carlos Cardel in Buenos Aires kan mij bekoren. Het moet natuurlijk passen binnen het plaatje….


Favoriete literatuur: Beschrijvingen van expedities lees ik altijd met veel interesse. Voor een nieuwe bestemming zal ik me wel genoeg documenteren. Momenteel lees ik af en toe over Vietnam, vooral dan over de bezetting en de verschillende oorlogen. Daar zit mijn verleden als oud-militair wel voor iets tussen denk ik.