Op zoek naar iets?

Whalewatching husavik

Excursies op IJsland

Intro

Tijdens je verblijf op IJsland kan je aan verschillende boeiende excursies deelnemen zowel binnen als buiten de Regio van Reykjavik.
Wanneer je met een huurauto rond IJsland reist, dan kan je gemakkelijk zelf tot bij het vertrekpunt van volgende excursies komen. Verblijf je in Reykjavik, dan kan je vertrekken vanaf het BSI station of wordt een pick-up geregeld aan het hotel/guesthouse.

Hieronder kan je een selectie terugvinden van meest gereserveerde activiteiten. Heb je niet gevonden wat je zocht? Neem dan contact op met ons team en we bekijken wat de mogelijkheden zijn. Daarnaast zijn heel wat van onderstaande formules ook als dagexcursie mogelijk vanuit Reykjavík.


Whale & puffin watching

Walvistocht vanuit Húsavík

Een boeiende boottocht van 1 april tot 31 oktober op de rand van de poolcirkel. Het gebied is het mekka voor walvispotters. Ontdek de prachtige natuur rond de baai Skjalfandi en observeer walvissen, dolfijnen en zeevogels in hun natuurlijke habitat. Geniet tijdens de boottocht van een kop warme chocolademelk en traditionele IJslandse scones. Deze whalewatching is koolstofneutraal. De oude motor is vervangen door een elektrisch exemplaar, dat maakt minder lawaai en zorgt ervoor dat je dichter bij de walvissen kan varen.

Vertrek: dagelijks, meerdere tijdstippen mogelijk.
Duur: 3 uur
Prijs p.p.: € 82
Kinderen 7-15 jaar: € 28
Kind 0-6 jaar: gratis

Walvistocht en zeevissen

De eerste helft van de tocht ga je op zoek naar de reuzen van de zee, terwijl je op de terugweg de kans krijgt om zelf een vislijn uit te gooien en je kans te wagen om kleinere soorten aan de haak te slaan. Deze tocht gaat door van 1 mei tot 15 oktober.

Duur: 3 uur
Prijs p.p.: € 79
Kinderen 7-15 jaar: € 40
Kind 0-6 jaar: gratis

Walvistocht vanuit Grundarfjördur/Ólafsvík

Nergens ter wereld heb je meer kans om orka's en potvissen te spotten dan op het schiereiland Snæfellsnes. Het meeste kans om orka’s te zien heb je in de winter, van november tot april.  Daarnaast heb je ook kans om dwergvinvissen, bultrugwalvissen en bruinvinvissen te spotten tijdens de zomer van april tot september. Verder heb je vanop zee ook een prachtig uitzicht over het schiereiland en de Snæfellsjökull gletsjer.

Vertrek: afhankelijk van de periode meerdere afvaarten mogelijk
Duur: 3 uur
Prijs p.p.:
79
Kinderen 12-15 jaar: € 40

Kinderen 0-11 jaar: gratis

Walvistocht vanuit Reykjavík

In de haven van Reykjavík kan je inschepen voor een boeiende boottocht op de baai Faxaflói. Samen met een zeer ervaren gids en kapitein, speur je naar walvissen. De meest voorkomende soort is de dwergvinvis en met wat geluk kan je ook een bultrug of haaien observeren. Op de achtergrond heb je een uitstekend zicht op de skyline van kleurrijk Reykjavík.

Vertrek: dagelijks met een vertrek in de voor- of namiddag.
Duur: 3 uur
Prijs p.p.: € 88
Kinderen 7-15 jaar: € 44
Kind 0-6 jaar: gratis

Het papegaaiduikerseiland

In de periode van 15 mei tot 20 augustus vaart er een boot langs het eiland Lundey, letterlijk het 'papegaaiduikerseiland' genoemd. Vanaf het dek kan je gemakkelijk de clowneske gedragingen van deze grote en kleurrijke kolonie observeren. De eilanden staan bekend om hun kleurrijke vogels en de boten zijn speciaal ontworpen om zo dicht mogelijk bij de kust te varen. Een deskundige gids vertelt je alles over de schattige papegaaiduikers en andere wilde dieren die je tijdens de tour ontmoet.Vertrek vanuit de oude haven van Reykjavík.

Vertrek: dagelijks, meerdere tijdstippen mogelijk.
Duur: 1 uur
Prijs p.p.: € 80
Minimum leeftijd: 10 jaar

Papegaaiduikers op Ingólfshöfði

De tour start met een tractor tocht van ongeveer 25 minuten. Op een hooikar word je vervoerd langs zand, water en moerassig gebied naar Ingólfshöfði, een historisch natuur reservaat.
Nadien start de begeleide wandeling van 2 à 3 kilometer door het natuur reservaat. Onderweg krijg je uitleg over de geschiedenis en de natuur van Ingólfshöfði en natuurlijk wordt er regelmatig halt gehouden om de papegaaiduikers en andere vogels te observeren. Deze tour gaat door van 20 mei tot 20 augustus.

Vertrek: van maandag tot zaterdag in de voor- en de namiddag
Duur: 2u30
Prijs p.p.: € 65
Kinderen 8-16 jaar: € 20
Kinderen 4-7 jaar: gratis

Hiking

Gletsjerwandelen op de Vatnajökull

De gletsjertochten starten bij het visitors center in het Skaftafell Nationaal Park, een groene oase aan de voet van IJslands grootse ijskap. Onder leiding van een gletsjergids wandel je op het ijs langs grillig gevormde ijsformaties, gletsjermolens en ijsgrotten. Op een boeiende manier ontdek je de fascinerende wereld van het ijs. Je kan kiezen uit diverse tochten die elk verschillen in duur en niveau. Stevige wandelschoenen zijn noodzakelijk. De tocht is inclusief het gebruik van stijgijzers en ijspikkels.

Vertrek: dagelijks, meerdere tijdstippen mogelijk.
Duur: 3 uur, geen ervaring vereist.
Prijs p.p.: € 88
Kinderen 8-15 jaar: € 48
Minimum leeftijd: 8 jaar

Gletsjerwandelen op de Svínafellsjökull

Deze excursie brengt je van 1 mei tot 30 september naar de bevroren wereld van de Vatnajökull.
Op deze ruige en onherbergzame plek wordt het landschap constant gemodelleerd door het smeltwater van een oeroude ijskap. Je verkent de gletsjertong met zijn talloze spleten, ijsformaties, gletsjermolens en ijspieken onder leiding van een ervaren gletsjergids. Stevige wandelschoenen zijn noodzakelijk.De tocht is inclusief het gebruik van stijgijzers en ijspikkel.

Vertrek: dagelijks, meerdere tijdstippen mogelijk.
Duur: 4 uur, enige conditie vereist
Prijs p.p.: € 135
Kinderen 14-15 jaar: € 68
Minimum leeftijd: 14 jaar

Paardrijden

Paardrijden in het ongerepte noorden

Twee uur durende tocht die je van 16 april tot 14 oktober voert langs de vruchtbare akkers en weilanden gelegen aan de rivier Svarta. Je rijdt door de brede vallei van Skagafjörður, omgeven door de typische afgeplatte bergen en de prachtige oevers van de rivier Svarta. Tok wordt voor jou voorzien. Geen rijervaring nodig.

Vertrek: dagelijks, meerdere tijdstippen mogelijk.
Duur: 2 uur
Prijs p.p.: € 96
Minimum leeftijd: 6 jaar

Paardrijden langs warmwaterbronnen

Dagtocht van 20 mei tot 15 september door het Hengill-gebergte, een kleurrijk en vulkanisch gebied. Je blijft op goede paden, steekt een bergkam en rijden in de richting van de prachtige geothermische vallei Reykjadalur. De paarden nemen je mee tot in de vallei met een prachtig uitzicht op kleurrijke heuvels, de prachtige waterval Djúpagilsfoss en warmwaterbronnen. In een van de valleien kan je baden in een warmwaterrivier. Lunch, koffie en cake worden voor jou voorzien. Voor ervaren rijders. Mogelijkheid voor pick-up in Reykjavík.

Vertrek: dagelijks om 9u.
Duur: 8 uur (waarvan 5 à 6 uur in het zadel)
Prijs p.p.: € 172
Kinderen 8-14 jaar: € 138
Minimum leeftijd: 8 jaar

Het IJslandse paard

Deze 2 uren durende tocht door lava velden en smalle rivieren geeft je een uitstekende introductie tot het IJslandse paard. Tijdens de tocht heb je een prachtig uitzicht over de weidse landschappen, vulkanisch gebergte en vreemde rotsformaties en misschien kom je wel een trol tegen! Afsluiten doe je met koffie of thee en huis gemaakte cake. Tok, warme overall en botten worden voor jou voorzien. Geen rijervaring nodig. Je wordt opgehaald en teruggebracht naar je verblijfplaats in Reykjavík.

Vertrek: dagelijks met een vertrek in de voor- of namiddag.
Duur: 4 uur incl. pick-up
Prijs p.p.: € 98
Kinderen 7-14 jaar: € 79
Minimum leeftijd: 7 jaar

Avontuurlijk

Snorkelen boven het Mid-Atlantic Rift

In het Þingvellir Nationaal Park kun je de onderwaterwereld beleven in de Silfra-kloof. Het gebied maakt deel uit van de Mid-Atlantic Rift en is gevuld met kristalhelder smeltwater. Het ruwe lavalandschap van de twee tektonische platen die ieder jaar ca. 2 cm uit mekaar drijven, krijgt onder water een andere dimensie. Snorkel en droogpak worden voor jou voorzien.
Mogelijk met pick-up vanuit Reykjavík.

Vertrek: dagelijks, meerdere tijdstippen mogelijk.
Duur: 2 uur
Prijs p.p.: € 144
Minimum leeftijd: 12 jaar

Duiken tussen het Mid-Atlantic Rift

Wie beschikt over een duikbrevet en de onderwaterwereld in de Silfra-kloof nog intenser wil beleven kan duiken tussen de twee tektonische platen. Het gebied maakt deel uit van de Mid-Atlantic Rift en is gevuld met kristalhelder smeltwater. Door het koude water is dit een uitdagende duikexcursie waarbij je maximum tot 18 meter diepte gaat.
Deze tour wordt het hele jaar door aangeboden.

Vertrek: dagelijks, meerdere tijdstippen mogelijk.
Duur: 5 tot 7 uur
Prijs p.p.: € 320
Minimum leeftijd: 18 jaar

Raften op de Hvíta

Deze 4 uur durende kayaktocht vindt plaats van 14 mei tot 15 september en is geschikt voor iedereen die kan zwemmen. Onder leiding van een kayakspecialist trek je langs de verbluffende oevers van de rivier. Je hebt de kans om eenden kolonies te observeren en je komt op plaatsen die anders ontoegankelijk zijn. Gedurende de tocht wordt de stilte af en toe onderbroken door een kreet van verbazing van een van je tochtgenoten. Aan het eind van de tour ontspan je in de sauna en geniet je nog even na van het landschap.

Vertrek: dagelijks, meerdere tijdstippen mogelijk.
Duur: 4 uur
Prijs p.p.: € 128
Kinderen 12-15 jaar: € 64
Minimum leeftijd: 12 jaar

4x4 excursies

Tijdens deze dagexcursies reis je aan boord van comfortabele en speciaal gebouwde Superjeeps, monsterachtige voertuigen op grote banden en volledig uitgerust voor expedities. De chauffeur/gidsen zijn sinds decennia gespecialiseerd in hun vak en ze tonen je IJsland op een 'niet klassieke' manier.
Lunch is niet inbegrepen tenzij anders vermeld.

De Askja vulkaan

In de periode van 20 juni tot 10 september kan je deelnemen aan een unieke 4x4 bus excursie of superjeeptocht vanuit Mývatn. Onder begeleiding van een gids/chauffeur maak je een spectaculaire tocht door de Ódádahraun, ‘s werelds grootste lavawoestijn en gewezen oefenterrein van de Nasa-astronauten. De route gaat langs de Herdubreid-oase naar de Askja-vulkaan. Hier wandel je door een buitenaards landschap naar de Viti, een explosiekrater met dampend warmwatermeer.

Vertrek: dagelijks om 7u45.
Duur ca. 12 uur
Prijs p.p.: € 227
Kinderen 2-11 jaar: € 114
Kind 0 - 1 jaar: gratis

Landmannalaugar en de Hekla vulkaan

Via het Þjórsádal en de mooie Hjalparfoss waterval naar de ‘Vallei met de Warme Rivier’ te Landmannalaugar. Fumarolen ontsnappen aan de dunne aardkorst, zwavelbronnen contrasteren met de kleurrijke omringende ryolietgebergten. In dit surreëel decor wacht je een warmwaterrivier voor een ontspannend bad. Op het eind van de dag zoekt de 4x4 een weg door de zand- en lavawoestijnen aan de voet van de Hekla vulkaan. Via groene zuidkust naar Reykjavík. Je reist aan boord van comfortabele en speciaal gebouwde Superjeeps. Monsterachtige voertuigen op grote banden en volledig uitgerust voor expedities. De chauffeur/gidsen zijn sinds decennia gespecialiseerd in hun vak en tonen je IJsland op een ‘niet klassieke’ manier. Je wordt opgehaald en teruggebracht naar je verblijfplaats in Reykjavík.

Vertrek: dagelijks om 8u30
Duur: 9 à 10 uur
Prijs p.p.: € 418
Kinderen 7-12 jaar: € 209
Minimum leeftijd: 6 jaar

Met de SuperJeep op zoek naar het noorderlicht

's Avonds nemen 4x4 super jeeps je mee tot ver buiten Reykjavík op jacht naar het noorderlicht, van september tot april. De aurora-experten zoeken de beste plaatsen uit om die fenomeen te kunnen waarnemen daarom kunnen we je niet op voorhand vertellen waar deze tour je naartoe neemt. In een klein groep kan je in alle rust en stilte en in afgelegen gebieden optimaal genieten van dit adembenemende lichtspektakel.

Hou er rekening mee dat de weergoden bepalen of je dit natuurspektakel al dan niet zal kunnen bewonderen.  Indien de weersomstandigheden het niet toelaten dan krijg je de kans om het de dag erop gratis opnieuw te proberen!

Vertrek: dagelijks om 20u30
Duur: 3 à 4 uur
Prijs p.p.: € 160

Reykjavík en omgeving

Culinair Reykjavík

Culinaire wandeling doorheen Reykjavík. Er wordt stilgestaan bij verschillende restaurants en je leert over diverse traditionele IJslandse gerechten. En natuurlijk wordt er ook geproefd van al dat lekkers, vertrek dus zeker met een lege maag. De gerechten kunnen niet worden aangepast naar bepaalde voorkeuren (sommige gerechten kunnen vlees, vis of alcohol bevatten).

Vertrek: elke woensdag, donderdag en vrijdag om 12 uur
Duur: 3 uur
Prijs p.p.: € 110
Kinderen 10-15 jaar: € 55

Op verkenning in een lava grot

Het hele jaar door kan je eventjes buiten Reykjavík het indrukwekkende wonderen van een lava grot gaan verkennen. Een klein avontuur langs stalagmieten en stalactieten en je komt meer te weten over het ontstaan van lava grotten. Tijdens de winter periode vormen zich soms prachtige ijs formaties in de grot. Sommige delen van de grot kunnen heel laag of smal zijn.

Vertrek: elke maandag, woensdag, vrijdag en zondag om 9 uur
Duur: 4 uur
Prijs p.p.: € 103
Kinderen 8-15 jaar: € 52
Minimum leeftijd: 8 jaar

Geysir, Gullfoss & Þingvellir

Bus excursie naar de beroemde hoogtepunten van zuid en west-IJsland. Je bezoek het geothermisch veld te Nesjavellir, de Mid-Atlantische breuklijn in het þingvellir N.P., het Geysir-gebied en de waterval Gullfoss. Op de terugweg stop je aan de prachtige kerk van Skálholt, de vulkaan Kerið en het serrendorp Hveragerði. Je wordt opgehaald en teruggebracht naar je verblijfplaats in Reykjavík.

Vertrek: dagelijks, meerdere tijdstippen mogelijk.
Duur: 8,5 uur.
Prijs p.p.: € 79
Kinderen -18 jaar: € 39,5
Kind -12 jaar: gratis

Watervallen en gletsjers van de zuidkust

Bus excursie langs de boeiende landschappen van Zuid-IJsland. Verschillende watervallen, imposante gletsjerlandschappen en basaltkliffen wisselen mekaar af. In de buurt van Kaap Dyrhólæy worden de zwarte zandstranden bezocht met perfect gevormde basaltzuilen. Ook het heemkundig museum te Skógar staat op het programma. Je wordt opgehaald en teruggebracht naar je verblijfplaats in Reykjavík.

Vertrek: dagelijks om 9u.
Duur: 10 uur.
Prijs p.p.: € 124
Kinderen 12-15 jaar: € 62
Kind -11 jaar: gratis

Wellness

Laugarspa Reykjavík

Laugar Spa is een gloednieuw wellnesscenter in het hart van Reykjavík. De wellness beschikt over verschillende faciliteiten van buitenzwembaden tot jacuzzi's, Life Fitness, yoga- en fitness lessen...

Vertrek: Dagelijks, voor- of namiddag.
Duur: Flexibel
Prijs p.p.: € 47
Minimum leeftijd: 18 jaar

Laugarvatn Fontana

Laugarvatn Fontana is een plek waar je komt om te ontspannen en de authentieke IJslandse natuur te ervaren. Ontspan in de warme geothermische zwembaden en natuurlijke stoombaden. De baden zijn gebouwd op natuurlijke warmwaterbronnen en zijn gelegen aan het prachtige meer Laugarvatn.

Vertrek: dagelijks
Duur: Flexibel
Prijs p.p.: € 30
Kinderen 13-16 jaar: € 16
Kind 0-12 jaar: gratis in het bijzijn van volwassene

Secret Lagoon

The Secret Lagoon heeft natuurlijke warmwaterbronnen en bevindt zich in het kleine dorpje genaamd Fludir vlakbij de Golden Circle. Gamla Laugin ontstond in 1891 en is het oudste geothermisch ‘zwembad’ van IJsland. Die authenticiteit proberen ze te bewaren zodat je ervan kan genieten zoals ze dat jaren geleden al deden.

Vertrek: dagelijks
Duur: Flexibel
Prijs p.p.: € 22
Senioren 67+ jaar: € 11
Kind 0-14 jaar: gratis in het bijzijn van volwassene

Mývatn nature baths

Mývatn Nature Baths is gelegen aan de rand van het Mývatn meer. Een idyllische locatie tussen gekleurde zwavelbergen. De eigenschappen van het water zijn in vele opzichten uniek. Het bevat een grote hoeveelheden mineralen en is uitermate geschikt om in te baden.

Vertrek: dagelijks
Duur: Flexibel
Prijs p.p.: € 34
Kinderen 13-15 jaar: € 13
Kind -12 jaar: gratis in het bijzijn van volwassene