fbpx Kenia voor avonturiers - Kenia - Rondreizen - Zuiderhuis

Kenia

Kenia voor avonturiers

  • Reisomschrijving
  • Route
  • Praktisch
  • Vertrekdata & prijzen
‘buiten de lijntjes’ kleuren in Samburu- en Maasailand
de ‘Big Five’ en de ‘Samburu Special Five’, weg van de massa
comfortabele lodges en glamping in the middle of nowhere

Indrukwekkende, eindeloze en verlaten landschappen, authentieke ontmoetingen met fascinerende volkeren en een wildlifeselectie voor echte connaisseurs,… Dat is wat deze indrukwekkende reis door Samburu- en Maasailand je te bieden heeft. Terwijl de doorsnee Kenia-reiziger zuidwaarts trekt, reis jij noordwaarts, naar een andere wereld op zoek naar ruwe diamant.

Tijdens je verblijf in Laikipia word je geconfronteerd met een van de mooiste landschappen die Kenia te bieden heeft: een uitgestrekte wildernis met amper of geen bewoning. Je verblijft er bij de Maasai, in een lodge die werd opgericht door de lokale gemeenschap en op een plek waar je helemaal geen lodge meer verwacht. De Maasai nemen je te voet (of voor wie wil ‘te dromedaris’) mee de wildernis in. Ook een game drive staat op het programma. De moedigsten kunnen zelfs een nacht lodge ruilen voor een nacht in een hut in een Maasai manyatta in de buurt. Echter dan dit wordt het niet!

In Ol Pejeta Conservancy zijn zowel witte als zwarte neushoorns een garantie, maar ook buffels, olifanten, leeuwen en cheetah kan je hier spotten. Ol Pejeta is bovendien de thuishaven van de laatste twee noordelijke witte neushoorns ter wereld. Een bijzondere ontmoeting!

De semi-nomadische levensstijl van de weelderig versierde Samburu-krijgers spreekt tot de verbeelding. Het hele jaar door trekken ze rond, op zoek naar water en verse graslanden voor hun vee. Samen met deze onverschrokken krijgers maak je unieke wandelingen in het Losiola Escarpment dat spectaculaire uitzichten biedt op de Grote Slenkvallei. Het charmante stadje Maralal is een smeltkroes van verschillende Keniaanse culturen. Je ziet er zowel traditioneel geklede Pokot, Turkana en Samburu, als in jeans en hemd geklede Kenianen uit de rest van Kenia. Allen zijn ze op zoek naar opportuniteiten in het ruigere noorden. ‘Toeristen’ kom je hier amper nog tegen.

Samburu National Reserve maakt geen deel uit van het standaard safaricircuit. Deze parel van het noorden wordt veel minder vaak bezocht dan Maasai Mara en Amboseli National Park, maar laat dat nu net deel van de charme zijn! De droge, woeste landschappen in de naast elkaar gelegen reservaten Samburu en Buffalo Springs worden gescheiden door de Ewaso Nyiro-rivier, een levensader in het droge noorden. Naast leeuwen, jachtluipaarden, luipaarden, krokodillen en olifanten vind je hier ook de ‘Samburu Special Five’: de netgiraffe, de grevy-zebra, de Somalische struisvogel, de beisa-oryx en de girafantilope.

Na je verblijf in Samburu sluit je al ‘glampend’ af in Sieku Mbili, nog zo’n parel in ‘the middle of nowhere’. Het Ngare Ndare Forest wordt zelden bezocht, maar heeft heel wat te bieden, van canopy walks to bush walks en zwempartijen in natuurlijke poelen.

Dit is een reis om nooit te vergeten!

Lees meer
Deze reis is beschikbaar in meerdere varianten

Deze reis is beschikbaar in meerdere variaties, bekijk hieronder de alternatieve versies van deze reis.

13 dagen - vanaf €3250

Beschikbare periodes

01/01/2023 > 31/12/2023
01/01/2024 > 31/12/2024
Vraag reisvoorstel aan
  • Wel / Niet inbegrepen
  • Praktisch
  • Vertrekdata & prijzen
  • Nota
Vraag je reisvoorstel aan
13 dagen - vanaf €3250
Vraag reisvoorstel aan Heb je een vraag? Contacteer onze experts
MEER SUGGESTIES

Reis op maat

Al onze suggestieroutes kan je op maat en volledig naar eigen wensen aanpassen. Vraag een reisvoorstel aan en onze specialisten nemen contact met je op!

Vraag reisvoorstel aan

Bestemmingen: kenia

Treesje Vanderlinden

Ik heb het geluk om vanuit Nairobi als thuisbasis veelvuldig te mogen reizen binnen Kenia en...

Lees meer
REIZEN MET ZUIDERHUIS

Focus op actieve natuurbeleving

Op onze fietsvakanties, wandelreizen en rondreizen staat de natuur centraal. Er gaat niets boven het verkennen van zanderige woestijnen, meanderende rivierdalen of mistige nevelwouden, of het nu al wandelend, met de fiets of met een (huur)wagen is. Wie de natuur verkiest, reist om te onthaasten en volledig tot rust te komen. Zowel dicht bij huis als in de verste uithoeken van de wereld kiezen we er op onze reizen voor om de natuur op een actieve en respectvolle manier te beleven. We streven ernaar zo weinig mogelijk sporen na te laten en onze impact op de natuur tot een absoluut minimum te beperken.

Met respect voor lokale bevolking en leefmilieu

Bewust reizen omvat meer dan omtrek van onze ecologische voetafdruk. Ook het (inter)menselijke aspect speelt een niet te onderschatten rol. Als reisorganisatie zetten we ons in om lokale bevolkingsgroepen en hun leefomgeving met eerbied te benaderen. Dat gaat van het respecteren van lokale gebruiken en rituelen tot het ondersteunen van lokale projecten en partners. Om reizen duurzaam te houden is het van cruciaal belang dat inkomsten uit toerisme terugvloeien naar de lokale bevolking. Dat niet enkel wij nieuwe ervaringen opdoen maar dat de lokale bevolking er ook zelf beter van wordt. We reizen om ten slotte om te begrijpen en niet om in te grijpen. Dat doen we als volleerd antropoloog en als gelijke.

Persoonlijke begeleiding en maatwerk

Onze reisspecialisten zijn één voor één doorgewinterde reizigers en kennen hun bestemmingen als geen ander. Ze zijn vertrouwd met de do’s-and-don’ts, kennen de lokale bevolking en weten moeiteloos de mooiste plekjes op de wereldkaart aan te duiden. Meermaals per jaar reizen ze de wereld rond, op zoek naar nieuwe regio’s en reisroutes. Verschillende onder hen hebben ter plaatse gewoond of doen dat tot op vandaag! Met de nodige terreinkennis en ervaring staan ze je bij van bij het ontkiemen van je reisplannen tot de praktische uitwerking. Ze hebben ter plaatse enkele mooie voorbeeldroutes uitgetekend, maar helpen je even graag op weg met een reisroute op maat.

Terreinkennis en jarenlange expertise

Sinds 1978 reizen we bij Zuiderhuis verwoed de wereld rond, eerst als Vreemde Continenten, Te Voet, Belgian Biking en Ijslandreizen, sinds 1996 als Zuiderhuis. Sinds de beginjaren tijd is er heel wat veranderd, maar onze kernwaarden zijn steeds dezelfde gebleven: terreinkennis, kleinschaligheid en actieve natuurbeleving. We kiezen ervoor geen reizen en bestemmingen aan te bieden die we zelf nog niet verkend hebben en staan wereldwijd in nauw contact met onze partners ter plaatse. Enkel zo kunnen we onze reizigers adequaat op weg helpen en de accenten leggen waar zij dat willen.

REIZIGERS AAN HET WOORD

5 werelden in een unieke creoolse mix van Afrika, de Caraïben en Europa … we hebben het erg naar onze zin gehad in Kaapverdië. Op het kruispunt van Afrika, de Caraïben, en Europa vind je een variatie aan werelden in één land, met de creoolse cultuur en de bijhorende
brede glimlach als bindmiddel.

Ontdek Kaapverdie

Onze dochter van twee jaar heeft er evenveel als ons van genoten. Zuiderhuis en lokale partners maakten dit praktisch mee mogelijk. Dank!

Ontdek de Eisleck Trail

Vlot bagagevervoer, erg degelijke hotels en perfecte combinatie stad-platteland. Ons dossier werd vlot afgehandeld. Wandeldag zes, Peiting – Halblech was onze favoriet met prachtige, afwisselende en erg aangename routes.

Ontdek de wandelreis Beieren: München, meren en kastelen

Fantastische dienstverlening en flexibiliteit door Zuiderhuis. Zeker een dikke pluim in deze moeilijke tijden. We hebben een fantastische wandelvakantie gehad in Portugal en genoten van een heerlijke kustlijn, de zonnige temperaturen met een verfrissend zeebriesje, en de culinaire geneugten

Ontdek de Portugese Costa Vicentina

In juni 2021 hebben we een privéreis naar Tanzania gemaakt, Super! Eerst hebben we Arusha N.P. bezocht, vervolgens naar Tarangire N.P. en de Ngorongoro Crater, allebei prachtig. En als kers op de taart hebben we de Serengeti bezocht. Alles was prima geregeld: lekker eten, verzorgde lodges en prachtige tent camps. De mensen waren heel vriendelijk en de gids was top. We hebben zeer veel dieren gezien, zelfs een luipaard. Het Zuiderhuis heeft ons zeer goed geholpen bij het plannen van deze reis.

Ontdek onze rondreizen in Tanzania

We wensen reisleidster Kathleen langs deze weg nog eens te bedanken voor de boeiende reis. We kijken nu met andere ‘ogen’ naar Jordanië en hebben echt kunnen genieten van het interessante programma. De culturele en historische achtergrond betekende voor ons een echte meerwaarde waar we ook naar hadden uitgekeken. Het verteltalent van Kathleen vonden we heel fijn.

Ontdek onze reizen in Jordanië