fbpx Kloven, vulkanen, meren en savanne - Kenia - Rondreizen - Zuiderhuis

Kenia

Kloven, vulkanen, meren en savanne

  • Reisomschrijving
  • Route
  • Praktisch
  • Vertrekdata & prijzen
gezinssafari in Zuid-Kenia
wildlife en natuur vanop de fiets, te paard, te voet, vanuit de boot en de wagen
comfortabel overnachten aan de grote meren en tussen de wilde dieren

Tijdens deze rondreis door Zuid-Kenia wissel je een bezoek aan Kenia’s bekendste wildparken af met actieve natuurbeleving in machtige decors. Ideaal voor actieve ontdekkingsreizigers en gezinnen.

Maasai Mara is wellicht het bekendste Keniaanse wildpark omwille van de grote migratie, het natuurfenomeen waarbij meer dan een miljoen zebra’s en gnoes elk jaar vanuit Tanzania naar Kenia trekken en terug. Een bezoek aan Maasai Mara is echter het hele jaar door absoluut de moeite waard, o.a. dankzij de vele leeuwen die je uitstekend kan spotten in de uitgestrekte graslanden.

In Amboseli National Park leeft een imposante olifantenpopulatie. De iconische beelden met kuddes olifanten die de savanne oversteken met de besneeuwde top van Mount Kilimanjaro op de achtergrond, werden hier gemaakt. Lake Nakuru National Park kent een rijk vogelleven met meer dan 400 soorten én je maakt een goede kans om de zwarte en de witte neushoorn van dichtbij te spotten. Onderweg naar Lake Nakuru pik je Lake Elmenteita mee, waar regelmatig miljoenen flamingo’s neerstrijken.

Aan de oevers van Lake Naivasha beleef je de wonderen van de Keniaanse natuur op actieve wijze. Een fietstocht voert je doorheen de indrukwekkende landschappen van Hell’s Gate National Park, waarna je een fikse wandeling in een bergkloof te wachten staat. Tijdens de beklimming van Mount Longonot geniet je van panoramische uitzichten over de Grote Riftvallei. Een wandeling op Crescent Island en een paardrit in Sanctuary Farm laten je toe giraffen, zebra’s, wildebeesten en andere ongevaarlijke dieren van dichtbij te bewonderen. Met de boot ga je dan weer op zoek naar nijlpaarden in Lake Naivasha.

Een verblijf in het door Maasai uitgebate Loita Hills Basecamp tenslotte, biedt je een blik op de cultuur van dit prachtige volk. Tijdens je verblijf in Loita Hills geniet je van het unieke landschap in deze regio en van een uitgebreid aanbod aan activiteiten.

VERLENG JE VERBLIJF: DIANI BEACH
Je kan je programma steeds uitbreiden met een verblijf in Diani Beach. Het zuidelijk gelegen Diani Beach biedt naast parelwitte stranden en een turkooiseblauwe zee een breed gamma aan sportieve en culturele activiteiten: snorkelen of duiken in Kisite-Mpunguti Marine Park, een bezoek aan de koraalmoskee of het heilige woud van Kaya Kinondo, fietsen of kitesurfen,… Er is voor elk wat wils. En wie weet kan je je dierenlijst wel aanvullen met dolfijnen, walvishaaien en zeeschildpadden?

 

Lees meer
Deze reis is beschikbaar in meerdere varianten

Deze reis is beschikbaar in meerdere variaties, bekijk hieronder de alternatieve versies van deze reis.

11 dagen - vanaf €2610

Beschikbare periodes

01/01/2023 > 31/12/2023
01/01/2024 > 31/12/2024
Vraag reisvoorstel aan
  • Wel / Niet inbegrepen
  • Praktisch
  • Vertrekdata & prijzen
  • Nota
Vraag je reisvoorstel aan
11 dagen - vanaf €2610
Vraag reisvoorstel aan Heb je een vraag? Contacteer onze experts
MEER SUGGESTIES

Reis op maat

Al onze suggestieroutes kan je op maat en volledig naar eigen wensen aanpassen. Vraag een reisvoorstel aan en onze specialisten nemen contact met je op!

Vraag reisvoorstel aan

Bestemmingen: kenia

Treesje Vanderlinden

Ik heb het geluk om vanuit Nairobi als thuisbasis veelvuldig te mogen reizen binnen Kenia en...

Lees meer
REIZEN MET ZUIDERHUIS

Focus op actieve natuurbeleving

Op onze fietsvakanties, wandelreizen en rondreizen staat de natuur centraal. Er gaat niets boven het verkennen van zanderige woestijnen, meanderende rivierdalen of mistige nevelwouden, of het nu al wandelend, met de fiets of met een (huur)wagen is. Wie de natuur verkiest, reist om te onthaasten en volledig tot rust te komen. Zowel dicht bij huis als in de verste uithoeken van de wereld kiezen we er op onze reizen voor om de natuur op een actieve en respectvolle manier te beleven. We streven ernaar zo weinig mogelijk sporen na te laten en onze impact op de natuur tot een absoluut minimum te beperken.

Met respect voor lokale bevolking en leefmilieu

Bewust reizen omvat meer dan omtrek van onze ecologische voetafdruk. Ook het (inter)menselijke aspect speelt een niet te onderschatten rol. Als reisorganisatie zetten we ons in om lokale bevolkingsgroepen en hun leefomgeving met eerbied te benaderen. Dat gaat van het respecteren van lokale gebruiken en rituelen tot het ondersteunen van lokale projecten en partners. Om reizen duurzaam te houden is het van cruciaal belang dat inkomsten uit toerisme terugvloeien naar de lokale bevolking. Dat niet enkel wij nieuwe ervaringen opdoen maar dat de lokale bevolking er ook zelf beter van wordt. We reizen om ten slotte om te begrijpen en niet om in te grijpen. Dat doen we als volleerd antropoloog en als gelijke.

Persoonlijke begeleiding en maatwerk

Onze reisspecialisten zijn één voor één doorgewinterde reizigers en kennen hun bestemmingen als geen ander. Ze zijn vertrouwd met de do’s-and-don’ts, kennen de lokale bevolking en weten moeiteloos de mooiste plekjes op de wereldkaart aan te duiden. Meermaals per jaar reizen ze de wereld rond, op zoek naar nieuwe regio’s en reisroutes. Verschillende onder hen hebben ter plaatse gewoond of doen dat tot op vandaag! Met de nodige terreinkennis en ervaring staan ze je bij van bij het ontkiemen van je reisplannen tot de praktische uitwerking. Ze hebben ter plaatse enkele mooie voorbeeldroutes uitgetekend, maar helpen je even graag op weg met een reisroute op maat.

Terreinkennis en jarenlange expertise

Sinds 1978 reizen we bij Zuiderhuis verwoed de wereld rond, eerst als Vreemde Continenten, Te Voet, Belgian Biking en Ijslandreizen, sinds 1996 als Zuiderhuis. Sinds de beginjaren tijd is er heel wat veranderd, maar onze kernwaarden zijn steeds dezelfde gebleven: terreinkennis, kleinschaligheid en actieve natuurbeleving. We kiezen ervoor geen reizen en bestemmingen aan te bieden die we zelf nog niet verkend hebben en staan wereldwijd in nauw contact met onze partners ter plaatse. Enkel zo kunnen we onze reizigers adequaat op weg helpen en de accenten leggen waar zij dat willen.

REIZIGERS AAN HET WOORD

5 werelden in een unieke creoolse mix van Afrika, de Caraïben en Europa … we hebben het erg naar onze zin gehad in Kaapverdië. Op het kruispunt van Afrika, de Caraïben, en Europa vind je een variatie aan werelden in één land, met de creoolse cultuur en de bijhorende
brede glimlach als bindmiddel.

Ontdek Kaapverdie

Onze dochter van twee jaar heeft er evenveel als ons van genoten. Zuiderhuis en lokale partners maakten dit praktisch mee mogelijk. Dank!

Ontdek de Eisleck Trail

Vlot bagagevervoer, erg degelijke hotels en perfecte combinatie stad-platteland. Ons dossier werd vlot afgehandeld. Wandeldag zes, Peiting – Halblech was onze favoriet met prachtige, afwisselende en erg aangename routes.

Ontdek de wandelreis Beieren: München, meren en kastelen

Fantastische dienstverlening en flexibiliteit door Zuiderhuis. Zeker een dikke pluim in deze moeilijke tijden. We hebben een fantastische wandelvakantie gehad in Portugal en genoten van een heerlijke kustlijn, de zonnige temperaturen met een verfrissend zeebriesje, en de culinaire geneugten

Ontdek de Portugese Costa Vicentina

In juni 2021 hebben we een privéreis naar Tanzania gemaakt, Super! Eerst hebben we Arusha N.P. bezocht, vervolgens naar Tarangire N.P. en de Ngorongoro Crater, allebei prachtig. En als kers op de taart hebben we de Serengeti bezocht. Alles was prima geregeld: lekker eten, verzorgde lodges en prachtige tent camps. De mensen waren heel vriendelijk en de gids was top. We hebben zeer veel dieren gezien, zelfs een luipaard. Het Zuiderhuis heeft ons zeer goed geholpen bij het plannen van deze reis.

Ontdek onze rondreizen in Tanzania

We wensen reisleidster Kathleen langs deze weg nog eens te bedanken voor de boeiende reis. We kijken nu met andere ‘ogen’ naar Jordanië en hebben echt kunnen genieten van het interessante programma. De culturele en historische achtergrond betekende voor ons een echte meerwaarde waar we ook naar hadden uitgekeken. Het verteltalent van Kathleen vonden we heel fijn.

Ontdek onze reizen in Jordanië