fbpx Wild van Zimbabwe - Zimbabwe, Botswana - Rondreizen - Zuiderhuis

Zimbabwe, Botswana

Wild van Zimbabwe

  • Reisomschrijving
  • Route
  • Praktisch
  • Vertrekdata & prijzen
De machtige Victoria watervallen, Hwange en Chobe National Park
Combineer safari, geschiedenis, natuurpracht en actie op unieke locaties
3 landen, 3 lodges en een oneindig aanbod aan activiteiten

Wie ‘wild’ zegt in een Afrikaanse context denkt spontaan aan safari. Helemaal juist, maar er is meer… Exact de helft van deze reis bestaat uit ‘safari-activiteiten’. De andere helft is deels ingevuld met de ‘rustige’ hoogtepunten van Victoria Falls en deels beschikbaar voor een ander soort ‘wild’. ‘Wild water’ om maar een van de adrenaline-activiteiten te noemen die je – indien gewenst – aan je programma kan toevoegen.

Vic Falls verwent de reiziger met een hoogstaand en verscheiden aanbod. De stad wordt in de eerste plaats geassocieerd met de spectaculaire Victoria Falls. De watervallen, die zich over 1,7 kilometer uitstrekken langs de grens tussen Zimbabwe en Zambia, worden beschouwd als een van de 7 ‘Natural Wonders of the World’ en zijn opgelijst als UNESCO World Heritage Site. Ze zijn 2 keer zo groot als de Niagara watervallen en in het regenseizoen stroomt er in één minuut evenveel water over de rand als het totale waterverbruik van Johannesburg gedurende 2 dagen: 750.000 m³ water per minuut!

Vic Falls verwent zowel de reiziger die in stilte weet te genieten van koloniale grandeur, een sunset cruises met een gin tonic in de hand, als de adrenaline junk die constant op zoek is naar nieuwe uitdagingen. In dit programma is er ruimte voor beide. Je verblijft 6 nachten in Victoria Falls zelf en geniet er van een gevarieerd activiteitenaanbod. Op het programma staan: een bezoek aan de watervallen langs Zimbabwaanse en Zambiaanse kant, een ‘sunset dinner cruise’ op de Zambezi, een game drive en een bootsafari in Chobe National Park (Botswana) en een wandelsafari in Zambezi National Park, een high tea in het koloniale Victoria Falls Hotel en een gegidst historisch bezoek aan Victoria Falls Bridge. Zo blijft er anderhalve dag over om zelf in te vullen met activiteiten naar keuze: wild water raften, een 111 meter hoge bungee jump, een hallucinante zwempartij in the ‘Devil’s Pool’,… Je verblijft in Victoria Falls in een prachtig en kleinschalig boutique hotel in de residentiële wijk van de stad. Het eigenaars-managerskoppel richtte het huis met veel oog voor detail in en garandeert een persoonlijke service. Vanop het dakterras van de villa geniet je van een zonsondergang boven de Zambezi.

Vanuit Victoria Falls gaat het per wagen naar het nabijgelegen Hwange, een nationaal park zo groot als België en zonder twijfel het bekendste park van Zimbabwe. Net omwille van de omvang van het park zal je er op twee verschillende locaties verblijven: twee nachten in een privé-concessie die grenst aan Oost-Hwange en twee nachten in West-Hwange. Dit verblijf is ‘all-inclusive’ wat betekent dat alle maaltijden, de dranken en de activiteiten er inbegrepen zijn.

Hwange National Park is een waar paradijs voor wildlifeliefhebbers. Je vindt er de ‘Big Five’, zeldzame wilde honden, een van de grootste olifantenpopulaties van Afrika en maar liefst 500 vogelsoorten. Je verkent het park in open game drive vehicles, maar ook wandelsafari’s behoren tot de mogelijkheden. De vele kunstmatige waterholes zijn vooral in het droge seizoen populaire verzamelplaatsen. Aan wild zal er dus ook in Hwange geen gebrek zijn!

Deze reis kan op maat aangepast/verlengd worden.

Lees meer
Comfortniveau i
  • Wel / Niet inbegrepen
  • Praktisch
  • Vertrekdata & prijzen
Vraag je reisvoorstel aan
11 dagen - vanaf €3795
Vraag reisvoorstel aan Heb je een vraag? Contacteer onze experts
MEER SUGGESTIES

Reis op maat

Al onze suggestieroutes kan je op maat en volledig naar eigen wensen aanpassen. Vraag een reisvoorstel aan en onze specialisten nemen contact met je op!

Vraag reisvoorstel aan
Steven Andries

Bestemmingen: tanzania , botswana , kenia , zambia , zimbabwe , congo

Steven Andries

Als kind droomde ik achterin de klas weg bij de safariboeken van Nero-tekenaar Marc Sleen. ik had...

Lees meer
REIZEN MET ZUIDERHUIS

Focus op actieve natuurbeleving

Op onze fietsvakanties, wandelreizen en rondreizen staat de natuur centraal. Er gaat niets boven het verkennen van zanderige woestijnen, meanderende rivierdalen of mistige nevelwouden, of het nu al wandelend, met de fiets of met een (huur)wagen is. Wie de natuur verkiest, reist om te onthaasten en volledig tot rust te komen. Zowel dicht bij huis als in de verste uithoeken van de wereld kiezen we er op onze reizen voor om de natuur op een actieve en respectvolle manier te beleven. We streven ernaar zo weinig mogelijk sporen na te laten en onze impact op de natuur tot een absoluut minimum te beperken.

Met respect voor lokale bevolking en leefmilieu

Bewust reizen omvat meer dan omtrek van onze ecologische voetafdruk. Ook het (inter)menselijke aspect speelt een niet te onderschatten rol. Als reisorganisatie zetten we ons in om lokale bevolkingsgroepen en hun leefomgeving met eerbied te benaderen. Dat gaat van het respecteren van lokale gebruiken en rituelen tot het ondersteunen van lokale projecten en partners. Om reizen duurzaam te houden is het van cruciaal belang dat inkomsten uit toerisme terugvloeien naar de lokale bevolking. Dat niet enkel wij nieuwe ervaringen opdoen maar dat de lokale bevolking er ook zelf beter van wordt. We reizen om ten slotte om te begrijpen en niet om in te grijpen. Dat doen we als volleerd antropoloog en als gelijke.

Persoonlijke begeleiding en maatwerk

Onze reisspecialisten zijn één voor één doorgewinterde reizigers en kennen hun bestemmingen als geen ander. Ze zijn vertrouwd met de do’s-and-don’ts, kennen de lokale bevolking en weten moeiteloos de mooiste plekjes op de wereldkaart aan te duiden. Meermaals per jaar reizen ze de wereld rond, op zoek naar nieuwe regio’s en reisroutes. Verschillende onder hen hebben ter plaatse gewoond of doen dat tot op vandaag! Met de nodige terreinkennis en ervaring staan ze je bij van bij het ontkiemen van je reisplannen tot de praktische uitwerking. Ze hebben ter plaatse enkele mooie voorbeeldroutes uitgetekend, maar helpen je even graag op weg met een reisroute op maat.

Terreinkennis en jarenlange expertise

Sinds 1978 reizen we bij Zuiderhuis verwoed de wereld rond, eerst als Vreemde Continenten, Te Voet, Belgian Biking en Ijslandreizen, sinds 1996 als Zuiderhuis. Sinds de beginjaren tijd is er heel wat veranderd, maar onze kernwaarden zijn steeds dezelfde gebleven: terreinkennis, kleinschaligheid en actieve natuurbeleving. We kiezen ervoor geen reizen en bestemmingen aan te bieden die we zelf nog niet verkend hebben en staan wereldwijd in nauw contact met onze partners ter plaatse. Enkel zo kunnen we onze reizigers adequaat op weg helpen en de accenten leggen waar zij dat willen.

REIZIGERS AAN HET WOORD

5 werelden in een unieke creoolse mix van Afrika, de Caraïben en Europa … we hebben het erg naar onze zin gehad in Kaapverdië. Op het kruispunt van Afrika, de Caraïben, en Europa vind je een variatie aan werelden in één land, met de creoolse cultuur en de bijhorende
brede glimlach als bindmiddel.

Ontdek Kaapverdie

Onze dochter van twee jaar heeft er evenveel als ons van genoten. Zuiderhuis en lokale partners maakten dit praktisch mee mogelijk. Dank!

Ontdek de Eisleck Trail

Vlot bagagevervoer, erg degelijke hotels en perfecte combinatie stad-platteland. Ons dossier werd vlot afgehandeld. Wandeldag zes, Peiting – Halblech was onze favoriet met prachtige, afwisselende en erg aangename routes.

Ontdek de wandelreis Beieren: München, meren en kastelen

Fantastische dienstverlening en flexibiliteit door Zuiderhuis. Zeker een dikke pluim in deze moeilijke tijden. We hebben een fantastische wandelvakantie gehad in Portugal en genoten van een heerlijke kustlijn, de zonnige temperaturen met een verfrissend zeebriesje, en de culinaire geneugten

Ontdek de Portugese Costa Vicentina

In juni 2021 hebben we een privéreis naar Tanzania gemaakt, Super! Eerst hebben we Arusha N.P. bezocht, vervolgens naar Tarangire N.P. en de Ngorongoro Crater, allebei prachtig. En als kers op de taart hebben we de Serengeti bezocht. Alles was prima geregeld: lekker eten, verzorgde lodges en prachtige tent camps. De mensen waren heel vriendelijk en de gids was top. We hebben zeer veel dieren gezien, zelfs een luipaard. Het Zuiderhuis heeft ons zeer goed geholpen bij het plannen van deze reis.

Ontdek onze rondreizen in Tanzania

We wensen reisleidster Kathleen langs deze weg nog eens te bedanken voor de boeiende reis. We kijken nu met andere ‘ogen’ naar Jordanië en hebben echt kunnen genieten van het interessante programma. De culturele en historische achtergrond betekende voor ons een echte meerwaarde waar we ook naar hadden uitgekeken. Het verteltalent van Kathleen vonden we heel fijn.

Ontdek onze reizen in Jordanië