SRI LANKA - Parel in de Indische Oceaan - 16 dagen

 • zeer gevarieerde reis waar zowel natuur als cultuur centraal staan
 • leuke fiets- en wandeltochten en spetterende rafting
 • bezoek aan een olifantenweeshuis en "turtle-farm"
 • 4X4 excursie in Yala Nationaal park
 • Sigiriya en Kandy met zijn befaamde dansers
 • paradijselijke stranden

SRI LANKA - Parel in de Indische Oceaan - 16 dagen

Vanaf {{product.Price | currency}}

Sri Lanka, in de volksmond Serendib, betekent letterlijk schitterend eiland. Naast paradijselijke stranden en regenwouden vind je er eveneens tempelsteden en bergen. Met ZuiDERHuiS laten we jullie van al die highlights proeven. Het groene binnenland en de landschappen van de Horton Plains bieden spectaculaire vergezichten over eindeloze theeplantages. We maken wandeltochten in de volle natuur gecombineerd met jeepsafari's. In het nationale park van Yala worden we overweldigd door het rijkelijk aanwezige wild. We maken leuke fietstochten en gaan een dagje raften.
We besluiten onze boeiende reis met een verblijf aan een paradijselijke baai, waar diverse watersporten kunnen worden beoefend.
Een all-in-one reis voor wie van gevarieerde exploratie houdt!

* Krijg je al het water in de mond? Boek dan voor 15 juli 2015 een Azië-reis bij ZuiDERHuiS Jongerenreizen en maak samen met vier vrienden kans op een etentje bij Yam Thai van Nathalie Meskens in Antwerpen. 1 etentje te winnen, fingerfood + Thaise hoofdschotel voor 5 personen ter waarde van 125 euro.

productscore: 4

blocks: 4

emptyblock: 1

COMFORT NIVEAU

Dag 1: Heenreis naar Colombo

Internationale vlucht naar Colombo. 

Dag 2: Colombo - Bootocht

Aankomst in Colombo. Transfer naar het hotel. In de namiddag gezapige boottocht in Muthurajawela. Overnachting in Negombo.
Negombo is de enige stad in Sri Lanka waar 's zondags de kerkklokken luiden. In de Portugese tijd lieten de Karava's, Tamil sprekende vissers, zich massaal tot christen omdopen en dat zijn ze tot de dag van vandaag gebleven. Vandaar de smartelijke heiligenbeelden in marsepeinkleuren die wonderlijk contrasteren met de exotiek van de vissershaven...

Dag 3: Colombo - Anuradhapura

Op weg naar Anuradhapura, maken we een stop in Pinnawela, waar we een olifantenweeshuis bezoeken. Het aanschouwen van de ‘kleintjes’ tijdens de voedertijd en bij het nemen van hun bad is een waar spektakel!  We maken ook een stevige wandeling naar Saradial Kanda. Ook op het programma staat het bezoek aan Avukana Buddha standbeeld. We overnachten op hotel in Anuradhapura. 

Dag 4: Anuradhapura & Mihintale

Na het ontbijt, bezoek aan de oude stad. Anuradhapura was de eerste hoofdstad van het land en bleef dit voor 1500 jaar lang! Stupa's, tempels, kloosters, imposante ruïnes en diverse sculpturen zijn daar op de dag van vandaag nog steeds getuige van.
In de namiddag gaan we naar Mihintale. De Heilige rots van Mihintale is de locatie waar het Boeddhisme in het land zou zijn geïntroduceerd. De klim naar de top bestaat uit 1840 granieten trappen en de berg is bezaaid met tempels, boeddhastandbeelden en monnikenverblijven. Het uitzicht hier is adembenemend!
's Avonds overnachten we opnieuw op hotel in Anuradhapura. 

Dag 5: Anurahdapura - Sigiriya

Na het ontbijt gaan we naar Dambulla, waar we de grottempel gekend als de "Gouden Tempel" bezoeken. We kiezen voor lokaal vervoer en proberen vandaag de typische tuk-tuks uit! Deze grottempel dankt haar bestaan aan koning Valagambah, die er in de eerste eeuw VC gedurende 14 jaar als banneling leefde en er zijn tijd spendeerde met de aanleg van een schitterende rotstempel. Het uitzicht vanaf de 160 m hoge rots is adembenemend en het is de inspannende klim meer dan waard.     In deze zogenaamde tempels komen we oog in oog te staan met zo’n 150 levensgrote beelden van hinduïstische goden en we vinden er fresco’s die het leven van Boeddha weergeven. Het natuurgebied Ritigala, verborgen in het woud bezit een aantal bijzondere Boeddhistische bouwwerken. Vlakbij is het Elephant Transit Home. Overnachting in het hotel in Sigiriya.

Dag 6: Polonnaruwa fietstocht

Na het ontbijt verkennen we Polonnaruwa, de antieke koningsstad van het oude Lanka. Deze 11de eeuwse stad straalt een mysterieuze sfeer uit. Vooral het Gal Vihare-complex met de drie Boeddhabeelden is heel indrukwekkend. We doen onze citytour per fiets, wat overigens de beste manier is om deze rijke stad te ontdekken.  We overnachten in hetzelfde hotel als vorige nacht.   

Dag 7: Sigiriya - Kandy

Vanuit Dambulla bezoeken we vandaag de Leeuwenrots, één van de grootste trekpleisters van het land. De rots van Sigiriya, indrukwekkend oprijzend in de droge savannevlakte, is een monoliet van wel 175 m hoog.  We wagen ons aan de beklimming en vinden halfweg graffiti en goedbewaarde fresco’s, gekende als de ‘Dames van Sigirya’. Eenmaal boven, ontdekken we de resten van een koninklijk paleis. In Kandy bezoeken we de fameuze tempel van de Tand. 's Avonds wonen we een culturele show bij, waar we de befaamde Kandy dansers aan het werk zullen zien.  Spektakel verzekerd! We verblijven op hotel in Kandy. 

Dag 8: Rafting Kitulgala - Theeplantage Nuwaraeliya

Na het ontbijt, vertrekken we naar Kitulgala, onze uitvalsbasis voor een spetterend rafting-avontuur! 
In de late namiddag zetten we koers richting Nuwara Eliya, verscholen in de bergen en gelegen op zo'n 2000m.  Met zijn country-style huizen, herbergen en mooie tuinen ademt de "stad van het licht" de typisch engelse sfeer van weleer uit.  De streek is echter vooral bekend omwille van zijn vele theeplantages. We bezoeken een theeplantage en -fabriek en komen er alles te weten over het cultiveren van de wereldbefaamde ‘ceylon thee’.
We maken ook tijd om het centrum met zijn typische bazaar te verkennen. 
Overnachting in het hotel in Nuwaraeliya.

 

Dag 9: Nuwara Eliya - World's end - Ella

Na het ontbijt, maken we een excursie per 4X4 naar de hoogvlakte Horton Plains. Onderweg zien we de Baker Falls en het prachtige uitzichtpunt World's End (drop-off van 1900m!). We verkennen ook een deel te voet.  De rust van de natuur, de kabbelende beekjes, de geheimzinnige mist, hier en daar het silhouet van een hert: de Horton Plains zijn ontegensprekelijk een unieke plaats! Na de middag een treinrit naar Ella, waar we afhankelijk van het weer overnachten in een "tree house" of kamperen. 

Dag 10: Ella

Extra dag in Ella is extra genieten!
Kijk al ontbijtend uit op oneindige bergen. Eventueel een klim naar Little Adams peak, het kleine broertje van Adam's Peak. Een stevige wandeling van ongeveer 2 uur langs theevelden, fraaie treinbruggen en afgelegen dorpjes. Beklim het laaste stuk naar de top via grote traptreden. Overnachting in Ella.

Dag 11: Ella - Yala N.P. Safari

Vandaag gaan we op safari in het nationaal park van Yala: wilde olifanten, buffalo's, luipaarden, beren, herten, krokodillen en tal van vogelsoorten,...  
In onze 4X4 beleven we alweer een unieke ervaring. Het zuidoosten van het park is bovendien gezegend met een prachtige kustlijn, met ongerepte stranden, prachtige zandduinen en unieke lagunes. We eindigen de dag in Tissamaharma, waar we overnachten op hotel in.

Dag 12: Galle - Mirissa

Galle, dat op de World Heritage lijst staat, is de meest Hollandse stad in Sri Lanka. Deze oude vestingsstad is een bezoek meer dan waard. We bezoeken o.m. het Hollandse fort en de vestingmuren die het oude centrum omcirkelen. Overnachting in het Beach hotel in Weligama.

Dag 13-14: Paradijselijk Mirissa

Mirissa is een rustig, niet toeristisch tropisch paradijs: wit zandstrand, wuivende palmbomen en helder blauw water. Genieten van de factiliteiten van het Beach Hotel...

Dag 15: Mirissa - Negombo

Na het ontbijt, transfer naar Negombo. Op onze route bezoeken we Hikkaduwa, een klein stadje aan zee. We bezoeken een schildpaddenfarm, waar we gegarandeerd van dichtbij in contact komen met de meest geliefde zeecreaties van het land. Overnachting in Negombo.

Dag 16: Terugreis naar Belgie

Transfer naar de luchthaven van Colombo en opvolgende terugvlucht naar België.   

Geen vertrekdata beschikbaar.

Nota

De richtprijs voor de intercontinentale vlucht + taksen is 990 euro per persoon (31/12/2014). ZuiDERHuis raadt aan snel te boeken om zo een aantrekkelijke tarief te verkrijgen. Van zodra de reis gegarandeerd is, boekt ZuiDERHuis de vluchten.

Aantal dagen

16 dagen

Begeleiding

Nederlandstalige begeleiding en lokale Engelstalige chauffeurs/gidsen. 

Datum reisfiche

© Jongerenreizen - december 2014

Deelnemers

min. 8 - max. 11

Documenten

Internationale reispas geldig tot zes maand na retour. Voor alle vertrekken naar Sri Lanka vanaf 1 januari 2012, moet er vooraf een elektronische reistoestemming aangevraagd worden (ook voor kinderen jonger dan 12 jaar) via www.eta.gov.lk. Een ETA (Electronical Travel Authorisation) dien je zelf aan te vragen ten laatste 4 weken voor vertrek en kost 50 USD per persoon. Een ETA - aanvraag wordt standaard binnen de 24 uur afgehandeld en de betaling hiervan kan enkel online per creditcard zoals Visa, Mastercard en American Express. 

Gezondheid / inentingen

Er zijn geen inentingen wettelijk verplicht. ZuiDERHuiS heeft echter geen medische bevoegdheid. Voor medisch advies verwijzen we dan ook naar je huisarts en/of het Tropisch Instituut in Antwerpen (http://www.itg.be/). 

Logies

We verblijven in comfortabele hotels (toeristenklasse) op basis van tweepersoonskamers met douche en toilet op de kamer.

Maaltijden

Het ontbijt wordt genuttigd in de hotels en is inbegrepen in de basisprijs. 's Middags nemen we een lichte snack of picknick en 's avonds gaan we eten in lokale restaurantjes. Deze maaltijden dienen nog ter plaatse betaald te worden. 3 diners zijn inclusief!

Niveau

Deze reis is in principe haalbaar voor iedereen met een normale conditie. 

Programmawijzigingen

Niet te voorziene omstandigheden, wijzigingen in vluchtschema’s, ongunstige weersomstandigheden of andere oorzaken buiten onze wil om, kunnen bij dergelijke avontuurlijke reizen soms tot programmawijzigingen of verschuivingen in de dagindeling leiden.

Transport

Ter plaatse verplaatsen we ons met een comfortabele minibus met chauffeur. Airco is voorzien. We doen eveneens beroep op de trein en gaan af en toe eens fietsen (zie programma).

Annuleringsverzekering

Er is geen annuleringsverzekering inbegrepen in de basisprijs van de reis. Bij annulering kunnen de annuleringskosten hoog oplopen. We verwijzen hiervoor naar de bijzondere voorwaarden. Het afsluiten van een volledige annuleringspolis is dan ook sterk aanbevolen.

Bijstandsverzekering

Eveneens niet inbegrepen is een bijstands- en repatriëringsverzekering, die wel verplicht afgesloten moet worden. De bijstandsverzekering die sommige mutualiteiten gratis aanbieden, geeft onvoldoende dekking (het bedrag repatriëring is meestal beperkt). Voor een avontuurlijke reis naar een verre bestemming is een volwaardige bijstands- en repatriëringsverzekering absoluut noodzakelijk. U kan deze polissen afsluiten bij een maatschappij naar keuze of via ZuiDERHuiS. In samenwerking met Protections Travel Insurance werd een voordelige formule uitgewerkt.

Je ZuiDERHuiS voordeel

Op vertoon van je bestelbon verlenen volgende buitensportzaken je, naast gespecialiseerd advies, graag een korting van 10% indien je materiaal aankoopt voor je reis.

Copyright

Deze website is eigendom van: ZuiDERHuiS N.V.
Door de toegang tot en het gebruik van de website en aanverwante social-media kanalen (facebook, twitter, g+, youtube e.d.) verklaart u zich uitdrukkelijk akkoord met de volgende voorwaarden.
Intellectuele eigendomsrechten
De inhoud van deze site en aanverwante social-media kanalen (facebook, twitter, g+, youtube e.d.), met inbegrip van de merken, logo’s, tekeningen, data, product- of bedrijfsnamen, teksten, beelden, video’s, presentaties e.d. zijn beschermd door intellectuele rechten en behoren toe aan Zuiderhuis NV of rechthoudende derden. Onrechtmatig gebruik ervan is strafbaar. Zuiderhuis NV is niet verantwoordelijk voor het posten van eventuele auteursrechtelijk beschermde informatie door één of meerdere van haar leden.

Garantiefonds Reizen

Indien u een reis boekt via ZuiDERHuiS gebeurt dit onder de Belgische wetgeving en onder de bescherming van de Reisvoorwaarden van de Geschillencommissie Reizen. Zuiderhuis NV is lid van het Garantiefonds Reizen en van de VVR (Vereniging Vlaamse Reisbureaus)

ZuiDERHuiS-reischeques voor trouwe klanten

Om onze trouwe klanten te belonen, werd een nieuw spaarsysteem uitgewerkt, waarmee je aan nog betere voorwaarden van onze reizen kan genieten. Voor elke reis die je bij ZuiDERHuiS boekt, ontveng je een ZuiDERHuiS-reischeque! Deze reischeques bieden je een karting op een volgende reis.

Waarde van de reischeques

 • boek je een reis bij ZuiDERHuiS, dan ontvang je een reischeque ter waarde van € 1 per € 100 geboekte reissom
 • bij het berekenen van je reischeques wordt voor de tientallen gewerkt met afronding volgens onderstaande voorbeelden:

          - voor een reissom van € 800 t/m € 849 ontvang je reischeques ter waarde van € 8

          - voor een reissom van € 850 t/m € 899 ontvang je reischeques ter waarde van € 9

 • als reissom geldt het totale factuurbedrag, inclusied BTW, luchthaventaksen en eventuele andere supplementen

Geldigheid, voorwaarden en gebruiksbepalingen

 • je ontvangt de reischeques samen met uw reisdocumenten
 • de reischeques zijn op naam, niet overdraagbaar en niet cumuleerbaar met andere kortingen of voordelen
 • het opnemen van de reischeques dien je een minimum totale warden 25 euro aan reischeques te hebben gespaard
 • de actie kan eenzijdig en op elk ogenblik voor ZuiDERHuiS worden stopgezet. De reeds verdeelde reischeques kunnen na stopzetting van de actie onder de geldende voorwaarden nog worden opgenomen