Op zoek naar iets?

nicaragua jongerenreizen

Nicaragua, het nieuwe Costa-Rica

Met zijn vulkanen, bergen, meren, stranden en de oudste Spaanse koloniale stad in de regio is Nicaragua serieuze concurrentie voor alle buurlanden. Ondanks de rijke geschiedenis, de weelderige natuur en exotische Latijns-Amerikaanse cultuur is Nicaragua nog heerlijk onontdekt.

Het is één van de oudste steden met kleurrijke gebouwen, grote kerken, groene parken en een gigantisch meer: koloniaal Granada heeft eigenlijk alles. De stad, recht aan de voet van een vulkaan, werd in de zestiende eeuw gesticht door de Spanjaarden. Wie uren door de drukke straatjes met koloniale kerken, winkeltjes en huizen dwaalt, maakt een reis terug in de tijd.

Als je geen vulkaan aan het beklimmen bent of eraf aan het surfen bent met een board, maak je wel een trektocht door de jungle, berijd je de golven van de Caribische zee of kajak je over een wilde rivier. Nicaragua is uitgegroeid tot een bestemming waar je unieke avontuurlijke tochten maakt!

Je kunt hele dagen doorbrengen op de kleurrijke markten van Nicaragua waar je je tegoed doet aan verse vis, bakbananen en rijst. Naast de lekkerste onbekende vruchten die je ooit geproefd hebt, eet je typische Caribische en Mexicaanse gerechten, zoals kreeft met kokos of een lekkere enchilada. Nicaragua staat trouwens ook bekend om zijn heerlijk subtiele, zoete koffie.

Nicaragua combineert stranden, vulkanen en Spaanse koloniale steden met een hartverwarmende gastvrijheid. Een tropisch juweeltje.

Ontdek Nicaragua in combinatie met Costa-Rica op onze jongerenreis: De warme gloed van okergeel.

 

Bron: National Geographic


Bewaren
Bewaren