Op zoek naar iets?

blue lagoon iceland travel

Hot Pot Etiquette

Heuglijk nieuws! De website Hot Pot Iceland verzamelde alle Hot Pots op een grote en overzichtelijke interactieve kaart. Geen wirwar aan hyperlinks, nutteloze pop-ups of informatie die vliegensvlug door Google Translate is gehaald. Per Hot Pot ontdek je de exacte afmetingen en temperatuur evenals de gps-coördinaten.

 

Maar wat zijn Hot Pots nu eigenlijk?

Hot Pots, geen Aziatische stoofpotjes maar heitir potta, natuurlijke warmwaterbronnen te midden de IJslandse natuur. Reeds eeuwenlang maken warmwaterbronnen deel uit van de IJslandse levenswandel. Vaker wel dan niet zijn ze een toevluchtsoord voor locals, weg van de platgetreden toeristische paden. Hot Pots zijn er in alle maten, vormen en temperaturen. Een constante echter: je waant je even weg van de wereld. Dompel je onder in het heilzame geothermale water en ervaar IJsland op het ritme van de IJslander. Njóta Sjálfur!

Hot Pot Etiquette

  • Persoonlijke hygiëne staat met stip op één. When in Iceland, do as the Icelandic do. Respecteer de Ijslandse gebruiken en schrob jezelf grondig (maar dan ook grondig!) schoon alvorens je je aan het warme water waagt.
  • Naakt is normaal. De modale IJslander doucht naakt alvorens een Hot Pot of zwembad te betreden.
  • Hou het kalm en laat je smartphone links liggen. IJsland beleef je niet op je scherm maar met je zintuigen.
  • Het water kan soms verraderlijk warm zijn dus neem je tijd. Spring er niet zomaar in en laat de andere badgasten ook een beetje peis en vree.