Op zoek naar iets?

nachtleven van lissabon

Ontdek het échte Lissabon met VOS

Verken Lissabon op het ritme van VOS, een Vlaamse journaliste die haar hart verloor aan de levendige hoofdstad van Portugal. Ver van de platgetreden paden neemt Veerle Devos, zelf omschreven curious streetcat, je mee naar het Lissabon van de alfacinhas, een bloeiende street art scene en onvervalste vissersdorpjes. Vergeet de knalrode toeristische bussen, gidsen met gele parapluutjes en slecht functionerende audioguides, en ervaar de stad zoals ze geleefd wordt.

Met als uitvalsbasis een luxueuze hostel in het dynamische hart van de stad, loodst VOS je in stijl door de rijkelijk gevulde geschiedenis van Lissabon en het zoet en zilt van de lokale gastronomie. Nood aan adrenaline? Trek een wetsuit aan en waag je aan coasteering in het weelderige natuurpark  Serra da Arràbida. Vanuit Sesimbra vertrek je voor een onvergetelijke dag vol klim- en klauterwerk, zwemmen en klifspringen.

Bovendien krijg je elke dag ruimschoots de kans om er alleen op uit te trekken. Ontdek het ongekend creatieve Bairro Alto, de ontzagwekkende muurschilderingen van onder meer Vhils en MaisMenos of geef je ogen de kost vanop de Miradouro de Santa Catarina. VOS tipt je met plezier de verborgen parels van Lissabon.

Nieuwsgierig naar meer? Eén adres