Op zoek naar iets?

Info

  • zaterdag 19 januari 2019 om 10:30 -
    zaterdag 19 januari 2019 tot 12:30
  • Zuiderhuis Gent
    Sint-Annaplein 34
    9000 Gent

Infomoment Galapagos-eilanden

Aan de hand van beeldmateriaal vertelt reisleider Walter Meeusen over de Galapagos-eilanden in Ecuador.

De Galapagos eilanden zijn al jaren wereldwijd bekend om een werkelijk unieke fauna en flora. De eilanden zijn vulkanisch van oorsprong. Hier kan men de ontstaansgeschiedenis van onze planeet aan den lijve ervaren. Door de afwezigheid van grote roofdieren hebben de hier levende soorten in hun eeuwenlange evolutie niet de natuurlijke reflex van angst voor de mens ontwikkeld. Dat maakt de observatie en het benaderen van deze fauna uitermate eenvoudig.

De wonderbaarlijke symbiose tussen dier en natuur en de zalige reisformule (aan boord van een comfortabel schip) is - zelfs voor de meest ervaren wereldreiziger - een unieke ‘once in a lifetime’-belevenis.

Zuiderhuis kiest voor een tocht met een klein maar comfortabel schip voor maximaal 16 passagiers. Het hele schip wordt exclusief gecharterd voor onze eigen Nederlandstalige groep. We maken een volwaardige cruise van 8 dagen waardoor we (meer dan op de traditioneel aangeboden 5-daagse programma’s) de kans krijgen om de natuurpracht ten volle te ervaren.
De Nederlandstalige reisleiding is in handen van Walter Meeusen. Met een 20-tal Galapagos-cruises op de teller is Walter zonder meer een deskundige te noemen. Hij heeft een passie voor Zuid-Amerika en voor de heel bijzondere fauna en flora op de Galapagos-eilanden. Bovendien is hij een vulkaan-expert en weet hij boeiend te vertellen over lavastromen, AA-lava, pahoehoe-lava, fumarolen en andere geologische rariteiten.

Op het eind van de voorstelling kan je uiteraard met al je vragen bij Walter terecht.

Tijdsduur: ongeveer 2 uur.

Gratis toegang maar reserveren via de website is wel noodzakelijk.

Plan hier je route

Inschrijvingsformulier

U bent succesvol ingeschreven voor dit event

Gelieve uw aanspreking aan te duiden

Gelieve uw voornaam in te vullen

Gelieve uw naam in te vullen

Gelieve uw telefoonnummer in te vullen

Gelieve uw e-mail adres in te vullen

Gelieve een correct e-mail adres in te vullen

Gelieve een aantal personen op te geven

U bent al ingeschreven voor dit event

Er is iets foutgelopen, probeer later opnieuw