Op zoek naar iets?

Info

 • zaterdag 22 juni 2019 om 10:00 -
  zaterdag 22 juni 2019 tot 15:00
 • Sporthal Merchtem
  Dendermondestraat 25
  1785 Merchtem

Wandeldag: Hellepad (Groep 1)

De Zuiderhuis wandeldagen: ideaal als eerste kennismaking met de (wandel)reizen van Zuiderhuis, om je reisgenoten of reisleider van een vorige reis nog eens terug te zien, om een praatje te slaan met een Zuiderhuis-medewerker, om je conditie (voor een volgende reis) een beetje aan te scherpen of gewoon om een fijne en actieve dag in de natuur te beleven. Enkele keren per jaar organiseert Zuiderhuis een wandeldag. Telkens op een andere locatie - door een prachtig stukje natuur.

Hellevallei

 • Afstand : +/- 15 km
 • Begeleiding : Ludwig D' Haese
 • Startplaats : Sporthal Merchtem (+/- 1 km van het station van Merchtem)
 •  Opmerking: geen honden toegelaten

Een verrassende wandeling door de natuurgebieden van Merchtem, Opwijk en Asse.

Ludwig leidt ons over veldwegjes langsheen kouters, weiden, beekvalleien, oude watermolens en bosranden.  Onderweg vertelt hij een cultuurhistorisch verhaal of een natuurlijke wetenswaardigheid. We komen meer te weten over de geschiedenis van de molen van Ichelgem en de pastorie van Mollem, over het belang van beekvalleien en rietkragen in het natuurbeheer en over het natuurgebied Paddebroeken, dat voornamelijk uit natte weiden en bos bestaat, het gebied herbergt een verrassende natuurrijkdom in een vrij open landschap.

We wandelen langs de Puttenbeek en de bosrand van het Paardenbos, met mooie vergezichten op het Kartelo- en Heibos. Knotwilgen, erg karakteristiek voor het Vlaamse landschap, en watermolens sieren het landschap.

De wandeldagen zijn gratis maar we vragen wel om op voorhand in te schrijven, zodat we er een zicht op krijgen hoeveel mensen we mogen verwachten en we je alle praktische afspraken (startuur en -plaats, bereikbaarheid, …) tijdig kunnen doorsturen.

Wie wenst te carpoolen naar de startplaats van de wandeling kan bij inschrijving bij ‘opmerkingen’ zijn/haar woonplaats vermelden (stad of gemeente). We zullen dan in de e-mail met de praktische afspraken je e-mailadres en woonplaats vermelden zodat mensen met interesse om samen te rijden met je contact kunnen opnemen.

Iedereen welkom!

Inschrijvingsformulier