Op zoek naar iets?

Info

 • zondag 01 september 2019 om 10:00 -
  zondag 01 september 2019 tot 17:00
 • Rodebergstraat
  Westouter
  Parking Rodeberg

Wandeldag: Heuvelland

De Zuiderhuis wandeldagen: ideaal als eerste kennismaking met de (wandel)reizen van Zuiderhuis, om je reisgenoten of reisleider van een vorige reis nog eens terug te zien, om een praatje te slaan met een Zuiderhuis-medewerker, om je conditie (voor een volgende reis) een beetje aan te scherpen of gewoon om een fijne en actieve dag in de natuur te beleven. Enkele keren per jaar organiseert Zuiderhuis een wandeldag. Telkens op een andere locatie - door een prachtig stukje natuur.

Heuvelland

 • Afstand : +/- 20 km
 • Begeleiding : Jean Pierre Rosseel
 • Startplaats : Westouter
 • Opmerking : geen honden toegelaten

Op onze planning: een stevige luswandeling door het Heuvelland en langs de beroemde Kemmelberg, strijdtoneel in WOI en vandaag gekend van diverse wielerwedstrijden (oa Gent-Wevelgem). Het Heuvelland staat garant voor holle wegen, hellingbossen en kletsnatte bronbosjes.  We genieten van verrassende vergezichten over het land van de Grote Oorlog en van ongestoorde natuurgebieden.  We wandelen door jonge bossen, boomgaarden en wijngaarden.  In het dorp Kemmel houden we halt op één van de vele gezellige terrasjes of in een typische bruine kroeg.   Ook op de terugweg naar Westouter genieten we van prachtige panorama’s over het glooiende landschap met zijn beboste flanken en bewerkte akkers.  Na de wandeling nemen we afscheid bij een goed glas Heuvellandse wijn of een streekbiertje.

De wandeldagen zijn gratis maar we vragen wel om op voorhand in te schrijven, zodat we er een zicht op krijgen hoeveel mensen we mogen verwachten en we je alle praktische afspraken (startuur en -plaats, bereikbaarheid, …) tijdig kunnen doorsturen.

Wie wenst te carpoolen naar de startplaats van de wandeling kan bij inschrijving bij ‘opmerkingen’ zijn/haar woonplaats vermelden (stad of gemeente). We zullen dan in de e-mail met de praktische afspraken je e-mailadres en woonplaats vermelden zodat mensen met interesse om samen te rijden met je contact kunnen opnemen.

Iedereen welkom!

Inschrijvingsformulier