Op zoek naar iets?

Wandelen in El Chalten

ARGENTINIË & CHILI - Pure wildernis in Patagonië en Vuurland - 19 dagen

{{statusText}}

vanaf €2995

  • individuele kennismaking met het einde van de wereld in Ushuaia
  • de mooiste dagtochten in de Patagonische Andes vanuit El Chaltén
  • vijfdaagse W-trekking in Torres del Paine

  Patagonië, een must-do voor elke natuurliefhebber en wandelaar

  Deze haast mythische regio is één van de laatste grote wildernissen op onze aarde. Het is een wereld van eindeloze pampa’s, gigantische gletsjers, turkooisblauwe meren en grillige Andespieken. 

  Jouw reis begint in Ushuaia, de meest zuidelijk gelegen stad ter wereld. Van op het Beaglekanaal kan je de woeste natuur van Vuurland in zijn grillige schoonheid beschouwen.

  Op deze individuele reis wandel je in twee van de mooiste parken in het zuiden van Patagonië: Los Glaciares in Argentinië en het wereldberoemde Torres del Paine in Chili. De tocht naar de voet van de Cerro Torre en de wandeling naar de imponerende Fitz Roy behoren tot de mooiste dagtochten in de Patagonische Andes. De paden van het W-circuit in Torres del Paine verbinden de schitterend gelegen berghutten van waaruit je de verticale wanden van het Paine-massief kan bewonderen. Deze tocht brengt je verder ook langs de mooiste uitzichten op de Grey gletsjer, diepblauwe meren en de voet van de Torres.

  Een bezoek aan de gigantische Perito Moreno gletsjer mag natuurlijk ook niet ontbreken!

  Na al het natuurschoon in Patagonië, biedt Buenos Aires je een levendige en sfeervolle afsluiter van deze verbluffende rondreis.

  Reis op maat

  Dit individueel programma is een suggestieroute, samengesteld om een zo compleet mogelijk beeld te geven van een bestemming. Elke suggestieroute kan op maat worden aangepast.

  Fysiek wandelniveau

  Dag 1

  Aankomst

  Vlucht naar Buenos Aires en aansluitend transfer naar het hotel.

  Dag 2

  Ushuaia

  Na een deugddoende nacht in het centrum van Buenos Aires pikt de chauffeur je na het ontbijt op en brengt je naar de nationale luchthaven.

  Op de luchthaven van Ushuaia staat een andere chauffeur je op te wachten en die brengt je naar het hotel. De rest van de dag kan je op eigen tempo deze meest zuidelijke stad van de wereld verkennen.

  Dag 3

  4x4 avontuur met kanotocht in Tierra del Fuego Nationaal Park

  Beleef de perfecte combinatie van adrenaline en rust, maar ook van avontuur en genot!

  Het avontuur start in een 4x4 Land Rover Defender, gaat gepaard met een typisch Patagonische lunch en eindigt met een kanotrip op het glasheldere water van Lago Escondido.

  Vroeg in de ochtend pikt men je op aan het hotel en rijd je doorheen de Andes. Je maakt verschillende stops op verrijkende uitkijkplaatsen zoals Calle Carabajal en de Garibaldipass. Het avontuur strekt zich verder uit en je baant je een weg door modder en meren en je creëert een eigen pad om zo in Lago Fagnano te geraken. Hier ben je getuige van een magnifiek uitzicht en gaat de tocht vervolgens verder naar Lago Escondido.

  Aan de rand van het meer laat je de adrenaline even zakken en geniet je van een lekkere barbecue ('asado'), met eventueel een glaasje rode wijn. Het ideale moment om energie op te doen voor het afsluitende deel van het avontuur, een kanotocht op het prachtige Lago Escondido.

   

   

  Dag 4

  Pure schoonheid aan het Beaglekanaal

  Met sneeuw-bedekte bergen, moerassen met een mysterieuze roodachtige gloed, groene valleien en heldere rivieren en meren... Als liefhebber van wandelen, ontdekken en genieten van Moeder Natuur, is dit een tópdag!

  In de voormiddag maak je een eenvoudige wandeling op de paden in het nationaal park Tierra del Fuego. Je bezoekt mooie plaatsen zoals de Lapataia baai, het Roca meer en de Ensenada baai.

  's Namiddag ga je met een boot op het Beaglekanaal vanwaar je mooie panoramische zichten hebt op de stad, de baai en de bergen. Je vaart uit richting Alice Island waar je kolonies zeeleeuwen kan spotten. Vervolgens zet je koers naar Birds Island, waar verschillende soorten aalscholvers leven en vanwaar de boot navigeert naar de bekende Les Eclaireurs-lichttoren. Deze werd gebouwd in 1919 en doet nu dienst als stadssymbool. Op de terugweg houd je even halt aan Bridges Island voor een kleine wandeling, geniet je van fauna en flora en ontdek je ook de archeologische overblijfselen van de Yamanas, een volk dat er vele jaren geleden leefde.

  Dag 5

  El Calafate

  Op 1u20 vlieg je van Ushuaia naar El Calafate, vernoemd naar een typische struik met bessen uit deze omgeving.

  De rest van de dag ben je vrij om het centrum te verkennen of kan je bijvoorbeeld een wandeling maken langs het meer.

  Dag 6

  Perito Moreno

  Deze daguitstap begint met een busrit naar de Perito Moreno gletsjer. Al van ver krijg je een zicht op het enorme formaat van deze gletsjer, één van de weinige gletsjers die stabiel is en zelfs nog groeit. Eens je dichterbij bent, ervaar je pas echt de grootsheid van deze gletsjer en wandel je via comfortabele paden en platformen naar verschillende uitkijkpunten.

  De boottocht brengt je nadien tot dicht bij de immense muren van ijs. Met wat geluk kan je zelfs brokken van de gletsjer zien afbreken.

  Dag 7-10

  Pracht en praal in El Chaltén

  Een rit van ongeveer 3,5 uur brengt je naar het stadje El Chaltén, aan de voet van de massieve granieten bergen Fitz Roy en Cerro Torre. Onderweg heb je spectaculaire vergezichten op de meren, bergen en gletsjers.

  Jouw verblijf in El Chaltén heeft verschillende mogelijkheden voor jou in petto. Je kan een korte wandeling maken naar een uitkijkpunt op de prachtige bergketen. Je kan genieten van een tocht naar het gletsjermeer aan de voet van de Cerro Torre, een magische berg voor klimmers. Je kan ook kiezen voor de iets pittigere tocht via de Laguna Capri naar een hoogvlakte met prachtige zichten op de Fitz Roy berg. Dit is een steile klim van enkele honderden meters die je naar het meer aan de voet van de berg leidt.

  Je komt hier sowieso ogen en tijd te kort!

   

  Dag 11

  El Calafate

  Vandaag reis je met de bus weer naar El Calafate...

  Hier kan je een dagje uitrusten of eventueel nog een wandeling maken naar het nabij gelegen Laguna Nimez, waar je zo goed als zeker flamingo's kan spotten.

  Dag 12-15

  Torres del Paine (Chili)

  Met een bus verlaat je Argentinië en zet je koers naar Chili. Aan de grens vervul je enkele grensformaliteiten en een paar uren later kom je aan in het nationaal park van Torres del Paine. Hier krijg je de eerste uitzichten op de indrukwekkende bergen. 

  Aangekomen in hotel Las Torres maak je een eerste verkennende wandeling naar het (letterlijk) hoogtepunt van dit park. De klim gaat eerst via een goed begaanbaar pad tot aan de Refugio Chileno. Het pad klimt dan verder door dichte bossen tot aan de ultieme klim van de dag die je naar de 'Mirador de las Torres' brengt waar je oog in oog komt te staan met de granieten rotsblokken die boven het gletsjermeer uit tronen. (overnachting in Refugio Chileno)

  De 2e dag van de trekking, houdt het Nordenskjöld meer je het grootste deel van de dag gezelschap met prachtige vergezichten. Het pad gaat op en af en steekt regelmatig klaterende riviertjes over tot je uiteindelijk aan de Refugio Cuernos komt, het eindpunt van de dag en gelegen onder de gelijknamige bergen.

  Dag 3 wandel je naar de Valle Frances. Hier heb je zicht op de indrukwekkende ‘Franse’ hanggletsjer. Nadien zet je verder koers in westelijke richting en ga je een stukje de vallei in tot aan de Refugio Paine Grande.

  Op de laatste dag van deze W-trekking, start je met een lichte rugzak aan het laatste been van de W en wandel je over de 'windpas' naar de Grey gletsjer. De naam van de pas liegt er niet om, er staat hier vaak een uiterst krachtige wind! Aan de uitgestrekte gletsjer toegekomen, heb je voldoende tijd om hem van verschillende hoeken te bewonderen alvorens via hetzelfde pad terug te keren naar de hut. (2e overnachting in Refugio Paine Grande)

  Dag 16

  El Calafate

  Met een catamaran vaar je naar de andere kant van het Pehoé meer met een schitterend zich op een deel van de afgelegde tocht. Nadien zeg je 'hasta luego' tegen Chili en steek je opnieuw de grens met Argentinië over om terug te keren naar El Calafate. Het voelt hier misschien al een beetje aan als thuiskomen?

  Dag 17

  Hasta la próxima, querida Patagonia

  Met pijn in het hart neem je afscheid van de uitgestrektheid en natuurpracht van Patagonië.

  De enkele uren durende vlucht brengt je weer naar Buenos Aires waar je nog even kan genieten van het warmere klimaat.

  Dag 18

  Buenos Aires

  Deze vrije dag in de prachtige Argentijnse hoofdstad geeft je de kans om de verschillende en diverse wijken te ontdekken. Je zal je zeker niet vervelen in de stad van tango, antiekwinkeltjes, imposante gebouwen en Evita.

  Optioneel kunnen we verschillende activiteiten toevoegen zoals een diner met tango show en een begeleide fietstour door typische wijken.

  Dag 19

  Terugreis

  Transfer naar de internationale luchthaven voor de terugvlucht.

  Periode

  Afreis dagelijks.

  Prijzen

  Vanaf € 2995 per persoon (o.b.v. 2 personen - tweepersoonskamer)

  Deze prijs is geldig tem maart 2021.

  Prijs varieert volgens aantal reizigers, concrete reisdata (laag- of hoogseizoen) en gewenste hotelcategorie.

  Voor een éénpersoonskamer wordt een singletoeslag aangerekend.

  Op reis met een groepje? Dan kan een groepskorting van toepassing zijn. 

  Nota

  Reservatie is steeds op aanvraag en onder voorbehoud van beschikbaarheid.

  Begeleiding

  Engelstalige lokale gidsen en (privé)chauffeurs.

  Budget / geld

  Euro's of USD in contanten maar in beperkte mate en een kredietkaart. Met je kredietkaart (Visa, Master Card, American Express) kun je geld afhalen uit de ATM automaten. Deze kredietkaarten worden ook algemeen aanvaard als betaalmiddel.

  Deelnemers

  Minimum 2

  Documenten

  Een reispas is verplicht. Indien je reeds een reispas hebt, gelieve na te zien of deze nog geldig is tot ten minste zes maand na terugkeer in België. Voor het aanvragen en/of verlengen dien je je te wenden tot de dienst reispassen van je stad of gemeente. De aanvraagtijd bedraagt normaal ongeveer 2 weken. Voor de binnenlandse vluchten en enkele reservaties ter plaatse hebben we jouw reispasgegevens nodig. Gelieve daar rekening mee te houden.

  Fysiek

  Het ritme van deze rondreis is tamelijk rustig, echter maken we wel maximaal gebruik van de beschikbare wandeldagen.

  De reis is haalbaar voor iedereen met een goede conditie. De paden in de parken zijn goed bewandelbaar en alhoewel je nooit echt hoog gaat, zijn er op sommige wandelingen grote hoogteverschillen. Het gereputeerde wisselvallige weer kan de wandelingen zwaarder maken, dit houd je ook best in het achterhoofd.

  Gezondheid

  Voor professionele en up-to-date informatie verwijzen we u door naar de huisarts of de diensten reisadvies (travel clinic) van de universitaire ziekenhuizen en/of het Tropisch instituut in Antwerpen. Ook op de website van Federale Overheidsdienst Buitenlandse Zaken.

  Kledij

  Door de grote temperatuurschommelingen is de laagjesmethode aangewezen.

  Een warme fleece, stevige stapschoenen en een waterdichte windjack type gore-tex zijn onmisbaar in je bagage. Een dagelijkse (korte) regenbui is niet uitgesloten. Deze rubriek wordt uitgebreid besproken in de reisdocumenten die we je bezorgen na boeking.

  Klimaat

  Argentinië en Chili liggen in het zuidelijk halfrond, waardoor de seizoenen tegengesteld zijn aan die in België.

  Hoe zuidelijker in Patagonië, hoe meer het weer beïnvloed wordt door de sterke winden vanuit het zuiden. Het weer kan dan ook vrij snel en radicaal veranderen. Dagtemperaturen bij goed weer zijn rond de 20°C. 's Nachts kan de temperatuur dalen tot onder het vriespunt. Houd rekening met sterke winden, hevige regen en soms zelf sneeuw.

  Je kan Patagonië en Vuurland bereizen vanaf oktober tot april. De beste reistijd is de zomer (onze winter), van december tot februari.

  Logies

  Overnachtingen op basis van een tweepersoonskamer en ontbijt (tenzij anders vermeld in het programma).

  De hotels werden zorgvuldig geselecteerd omwille van hun ligging of typisch karakter en sluiten aan bij de sfeer van het land. We opteren voor comfortabele hotels (toeristenklasse, kamers met douche en wc). Wenst u een hogere categorie te boeken, neem dan gerust contact op met één van onze medewerkers.

  Opgelet:

  Tijdens de meerdaagse trekking, ervaar je een ander comfortniveau. Je slaapt in berghutten met gemeenschappelijke slaapvertrekken of -zaaltjes en gedeeld sanitair.

   

  Maaltijden

  De reis wordt bevestigd op basis van kamer en ontbijt in de steden (tenzij anders vermeld in het programma).

  Voor de overige maaltijden voorzie je best nog een budget van ongeveer € 25 per dag, exclusief drank.

  Argentijnen eten tamelijk laat in vergelijking met Belgen. De meeste restaurants openen rond 20u; op dat moment eten de toeristen en is het meestal rustig. Vanaf 21 u arriveren de Argentijnen.

  Bij boeking geven we je graag adresjes van enkele leuke en sfeervolle restaurantjes!

  Maatwerk

  Heb je meer of minder tijd beschikbaar? Wil je een extensie in Noord-Argentinië? Bezoek je ook graag een groter deel van Chili? Heb je speciale interesses en wensen? Wil je meer of minder wandelen? Veel is mogelijk. Contacteer ons voor een offerte op maat via wereldreizen@zuiderhuis.be.

  Annuleringsverzekering

  Er is geen annuleringsverzekering inbegrepen in de basisprijs van de reis. Bij annulering kunnen de annuleringskosten hoog oplopen. We verwijzen hiervoor naar de bijzondere voorwaarden. Het afsluiten van een volledige annuleringspolis is dan ook sterk aanbevolen.

  Bijstandsverzekering

  Eveneens niet inbegrepen is een bijstands- en repatriëringsverzekering. De bijstandsverzekering die sommige mutualiteiten gratis aanbieden, geeft onvoldoende dekking (het bedrag repatriëring is meestal beperkt). Voor een avontuurlijke reis naar een verre bestemming is een volwaardige bijstands- en repatriëringsverzekering absoluut noodzakelijk. Je kan deze polissen afsluiten bij een maatschappij naar keuze of via Zuiderhuis. In samenwerking met Protections Travel Insurance werd een voordelige formule uitgewerkt.

  24/24 bereikbaar

  Indien je op een individuele reis voor onvoorziene problemen komt te staan, kan je steeds terecht bij onze betrouwbare lokale partners. Op groepsreis kan je steeds terecht bij onze ervaren reisleiders. Zij helpen je ter plaatse snel en efficiënt verder.

  In geval van nood kan je ons de klok rond bereiken op het noodnummer dat je terugvindt in je reisdocumenten.

  Je Zuiderhuis-voordeel

  Op vertoon van je bestelbon verlenen volgende buitensportzaken je, naast gespecialiseerd advies, graag een korting van 10% indien je materiaal aankoopt voor je reis.

  Dossierkosten

  Bij boeking wordt € 15 per persoon dossierkosten toegevoegd op de bestelbon, met een maximum van € 60 per dossier. Voor dagactiviteiten worden geen dossierkosten in rekening gebracht.

  Garantiefonds reizen

  Indien je een reis boekt via Zuiderhuis gebeurt dit onder de Belgische wetgeving en onder de bescherming van de reisvoorwaarden van de Geschillencommissie Reizen. Zuiderhuis NV is lid van het Garantiefonds reizen en van de VVR (Vereniging Vlaamse Reisbureaus).

  Privacy & copyright

  Deze website is eigendom van Zuiderhuis. Door de toegang tot en het gebruik van de website en aanverwante social media kanalen (Facebook, Instagram, Youtube e.d.) verklaar je je uitdrukkelijk akkoord met de volgende voorwaarden.

  Verwerking van persoonsgegevens
  Het bezoeken van de website impliceert je uitdrukkelijke goedkeuring (door middel van mededeling van uw persoonsgegevens of opt-in) van de Privacy Verklaring en aldus van de manier waarop wij je persoonsgegevens verzamelen, gebruiken en verwerken. Lees daarom onze privacy policy.

  Intellectuele eigendomsrechten
  De inhoud van deze site en aanverwante social media kanalen (Facebook, Instagram, Youtube e.d.), met inbegrip van de merken, logo’s, tekeningen, data, product- of bedrijfsnamen, teksten, beelden, video’s, presentaties e.d. zijn beschermd door intellectuele rechten en behoren toe aan Zuiderhuis of rechthoudende derden. Onrechtmatig gebruik ervan is strafbaar. Zuiderhuis is niet verantwoordelijk voor het posten van eventuele auteursrechtelijk beschermde informatie door één of meerdere van haar leden. Lees daarom onze disclaimer policy.

  Datum reisfiche

  22/04/2020