fbpx Reizen zonder zorgen - Zuiderhuis

Reizen zonder zorgen

reisnieuws

geplaatst op 15 december, 2021

Reizen met een gerust gemoed

Bij Zuiderhuis stellen we sinds 1978 alles in het werk om onze klanten veilig en met een gerust gemoed op reis te laten vertrekken. Vooral dat laatste is sinds de aanvang van de coronacrisis niet zo vanzelfsprekend gebleken. De steeds veranderende test- en reisvoorwaarden zorgden voor veel onzekerheid en twijfel. Daarom willen we al onze reizigers op het hart drukken dat we steeds in wederzijds overleg en vertrouwen op zoek gaan naar de beste oplossing en ons flexibel opstellen.

We staan in nauw contact met onze lokale partners en reisleiders ter plaatse, en volgen de situatie per bestemming dagelijks op de voet op. We zorgen ervoor dat elke reis veilig kan doorgaan en indien dat niet het geval is, gaan we samen op zoek naar een nieuwe reisdatum met zo min mogelijk bijkomende kosten. In het zeldzame geval dat er ter plaatste inreisbeperkingen gelden, kan je naast omboeken ook kiezen voor een integrale terugbetaling (exclusief reeds uitgegeven vluchten) van de reeds betaalde som. Ook voor onze groepsreizen gelden flexibele boekingsvoorwaarden.

Reisadvies: belangrijkste bronnen

Indien je vanuit België naar het buitenland reist of terugkeert naar België na een verblijf in het buitenland, raden we aan om het reisadvies van de FOD Buitenlandse Zaken te raadplegen. Per bestemming vind je er een handig overzicht van de na te volgen regels en voorwaarden om het grondgebied te mogen betreden terug. Ook op Reopen Europe vind je heldere en up-to-date informatie over de kleurcode en voorschriften op jouw bestemming.

Wanneer je na een verblijf van meer dan 48 uur uit het buitenland terugkeert naar België dien je het Passenger Locator Form in te vullen, ongeacht de manier van reizen en of je al dan niet over een coronacertificaat beschikt. Het formulier kan reeds 6 maand voor terugkeer worden ingevuld.

Annulatieverzekering en reisbijstand

Indien je via onze partner Protections een annulatie- en/of bijstandsverzekering afsluit, kom je zowel voor afreis als ter plaatse niet voor onaangename verrassingen te staan. We raden dan ook absoluut aan om bij boeking een reisverzekering af te sluiten!

  • De annulatieverzekering van Protections dekt de reiziger indien je voor afreis positief test en de reis niet kan doorgaan.
  • De bijstandsverzekering van Protections dekt de reiziger indien je tijdens de reis positief test en er medische kosten gemaakt worden.

Garantiefonds

Zuiderhuis is aangesloten bij het Garantiefonds Reizen (licentie A5039, uitgereikt door Toerisme Vlaanderen). Deze instantie screent alle aangesloten reisorganisaties op financiële gezondheid en staat in voor een verzekering tegen insolventie. Als consument ben je in geval van financieel onvermogen beschermd. Ben je nog niet vertrokken dan wordt het voorschot of het reeds betaalde bedrag terugbetaald of zorgt het Garantiefonds Reizen ervoor dat je toch kan vertrekken. Ben je reeds op bestemming dan zorgt het Garantiefonds Reizen voor een oplossing. Deze optimale preventieve bescherming zorgt er voor dat je met een gerust hart terecht kan bij Zuiderhuis.

Stay inspired

Het beste van onze blogs & reisinspiratie in je mailbox.

HOU ME OP DE HOOGTE

Volg ons op onze socials voor meer inspiratie

Meer inspiratie
De schurk van het moeras
LEES MEER
Een update uit Sri Lanka!
LEES MEER
Paradijsvogels in Costa Rica
LEES MEER
Niels in Nepal: een kennismaking
LEES MEER