Canada - Dwars door West-Canada - 15 dagen

 • 15-daagse individuele autorondreis in lijn van Calgary naar Vancouver
 • door de parken van de Canadian Rockies met nadruk op wandelen
 • dagelijks vertrek van mei t/m september
 • mogelijkheid tot extentie naar Vancouver Island

Canada - Dwars door West-Canada - 15 dagen

Vanaf {{product.Price | currency}}

Het westen van Canada wordt in hoofdzaak gedomineerd door de majestueuze Rocky Mountains, een immense muur van graniet, met pieken tot 4000 meter. Azuurblauwe meren omringd door de meest spectaculaire bergen met besneeuwde toppen, dichte bossen en talrijke gletsjers overheersen hier het landschap. 

De mooiste gebieden zijn ondergebracht in nationale en provinciale parken: Banff, Jasper, Yoho, Glacier, Wells Gray, Garibaldi, Pacific Rim,… Dankzij deze beschermingsmaatregel kan ook het dierenleven zich ongestoord ontplooien. Beren, elanden, berggeiten, herten en wolven zijn soms van zeer dichtbij te observeren. Een mooie afwisseling is het Vancouver Island. Hier vind je talloze fjorden en immense wouden, grillige rotskusten en idyllische zandstranden. Langs de eindeloze kusten van het eiland kunnen zeeleeuwen, orka's (maart tot oktober) en bultrugwalvissen worden waargenomen. Dit alles vormt het ideale decor voor een verbluffende wandelrondreis.

Het programma werd speciaal samengesteld voor wie de uitzonderlijke natuur van dichtbij wil ontdekken. Een aantal van de mooiste parken tussen Calgary en Vancouver worden bezocht waarbij je alle benodigde informatie ontvangt in verband met de mogelijke wandelingen en bezoeken. Je logeert telkens in meerdere nachten op dezelfde locatie zodat je de tijd hebt om verschillende wandeltrails te combineren. Indien je kiest voor een verlenging naar Vancouver Island word je met de autoferry naar Nanaimo gebracht om de diverse landschappen van het Pacific Rim nationaal park tussen Long Beach en Tofino te exploreren. 

Dag 1: Calgary

Afhalen van de huurauto op de luchthaven van Calgary. Overnachting te Calgary. 

Dag 2: Banff

Naar Canmore aan de rand van Banff nationaal park met mogelijke wandeltochten in Kananaskis Country, de groene bergachtige zone met toppen tot 3.000m, aan de voet van de Rocky Mountains.

Dag 3: banff

Wandelen in de omgeving van Banff.

Dag 4-6: Banff En Omgeving

Verkenning van de mooiste plaatsen in de buurt van Lake Louise.

Dag 7: Jasper

Verplaatsing naar Jasper met korte wandeltochten naar de meest bijzondere plaatsen langs de Icefields Parkway.

Dag 8: Jasper En Omgeving

Wandeldag in de Maligne Valley [azuurblauwe meren, canyons en naaldwouden].

Dag 9: clearwater (Wells gray provincial park)

Via Mount Robson naar Clearwater.

Dag 10: Clearwater (Wells Gray Provincial Park)

Wandelen in het Wells Gray park, het park van de watervallen.

Dag 11: Lillooet

Langs de "scenic" Yellowhead Highway langs de Thompson River naar Lillooet. 
Vooraleer aan te komen in Lillooet kan er een bezoek gepland worden aan het Marble Prov. Park, met zijn witte kalkrotsen.

Dag 12-13: Whistler (Garibaldi Provincial Park)

Naar Whistler en verkennen van de omgeving, met ondermeer het Garibaldi park en het Joffre Lakes Park.

Dag 14: vancouver

Naar Vancouver met een laatste mogelijkheid om de benen te strekken langs de dramatische kustlijn. 
Hop-on hop-off bustour te Vancouver inbegrepen.

Dag 15: Vancouver

Inleveren van de huurwagen op de luchthaven van Vancouver.

Dag 15-18: Verlengingspakket Vancouver Island

 • Dag 14: Met de autoferry naar Nanaimo en verder naar de oostkust.
 • Dag 15: Wandeldag in het Pacific Rim nationaal park.
 • Dag 16: Naar Victoria en bezoek aan de botanische tuinen.
 • Dag 17: Met de autoferry naar het vasteland en overnachting te Vancouver.
 • Dag 18: Inleveren van de huurwagen op de luchthaven van Vancouver.

Periode

 Afreis dagelijks mogelijk. 

Prijstabel

Prijs per persoon 2017 (basispakket)

Op basis van dubbel kamer - basisprogramma: vanaf € 1525 (*)
Op basis van dubbel kamer - comforthotels: vanaf € 1810 (*)

Prijs per persoon 2017 (incl. Vancouver Island)

Op basis van dubbel kamer - basisprogramma: vanaf € 2100 (*)
Op basis van dubbel kamer - comforthotels: vanaf € 2330 (*)

 

Supplement single op aanvraag

Nota

(*) Prijs varieert volgens aantal reizigers, concrete reisdata (laag- of hoogseizoen) en gewenste hotelcategorie.

Datum reisfiche

© ZuiDERHuiS Wereldreizen – oktober 2016 

Documenten

 • Internationale reispas geldig tot 6 maand na terugreis. 
 • Internationaal rijbewijs in combinatie met het nationaal rijbewijs en kredietkaart op naam van de chauffeur is verplicht.

Nota

Naargelang de lokale omstandigheden kan het zijn dat het vermelde dag-aan-dag schema in een andere volgorde wordt uitgevoerd.

Beste reistijd

De beste reisperiode voor Canada is mei tem september. 

Reisdocumenten

Het volledige informatiepakket ontvang je in het hotel. De reisroute en wegenkaart krijg je reeds samen met de reisdocumenten opgestuurd. De folders, kleinere kaartjes en losse informatie ontvang je ter plaatse.

Annuleringsverzekering

Er is geen annuleringsverzekering inbegrepen in de basisprijs van de reis. Bij annulering kunnen de annuleringskosten hoog oplopen. We verwijzen hiervoor naar de bijzondere voorwaarden. Het afsluiten van een volledige annuleringspolis is dan ook sterk aanbevolen.

Bijstandsverzekering

Eveneens niet inbegrepen is een bijstands- en repatriëringsverzekering. De bijstandsverzekering die sommige mutualiteiten gratis aanbieden, geeft onvoldoende dekking (het bedrag repatriëring is meestal beperkt). Voor een avontuurlijke reis naar een verre bestemming is een volwaardige bijstands- en repatriëringsverzekering absoluut noodzakelijk. U kan deze polissen afsluiten bij een maatschappij naar keuze of via ZuiDERHuiS. In samenwerking met Protections Travel Insurance werd een voordelige formule uitgewerkt.

Je ZuiDERHuiS voordeel

Op vertoon van je bestelbon verlenen volgende buitensportzaken je, naast gespecialiseerd advies, graag een korting van 10% indien je materiaal aankoopt voor je reis.

Copyright

Deze website is eigendom van: ZuiDERHuiS N.V. Door de toegang tot en het gebruik van de website en aanverwante social media kanalen (Facebook, Instagram, Youtube e.d.) verklaar je je uitdrukkelijk akkoord met de volgende voorwaarden.

Intellectuele eigendomsrechten
De inhoud van deze site en aanverwante social media kanalen (Facebook, Instagram, Youtube e.d.), met inbegrip van de merken, logo’s, tekeningen, data, product- of bedrijfsnamen, teksten, beelden, video’s, presentaties e.d. zijn beschermd door intellectuele rechten en behoren toe aan ZuiDERHuiS NV of rechthoudende derden. Onrechtmatig gebruik ervan is strafbaar. ZuiDERHuiS NV is niet verantwoordelijk voor het posten van eventuele auteursrechtelijk beschermde informatie door één of meerdere van haar leden.

Garantiefonds Reizen

Indien je een reis boekt via ZuiDERHuiS gebeurt dit onder de Belgische wetgeving en onder de bescherming van de reisvoorwaarden van de Geschillencommissie Reizen. Zuiderhuis NV is lid van het Garantiefonds Reizen en van de VVR (Vereniging Vlaamse Reisbureaus).