Op zoek naar iets?

Fietsvakanties Citytrip Berlijn

DUITSLAND - Citytrip Berlijn met de fiets - 4 dagen

{{statusText}}

vanaf €283

  • citytrip Berlijn op individuele basis per fiets
  • verblijf in een 4*hotel met wellness- en sportfaciliteiten
  • paleizen en parken van Potsdam en Berlijn

  Karakter van de fietsvakantie

  Berlijn is de grootste stad van Duitsland en heeft vele gezichten. Gebouwen uit de Pruisische geschiedenis, zoals de magnifieke Brandenburgerpoort, worden afgewisseld met moderne architectuur zoals het Sony Center en het theater op het Potsdamplein. Deze fietsvakantie laat je kennismaken met het historische en moderne Berlijn, maar ook met de onverwacht groene plaatsjes zoals de Wannsee. Je verlaat de hoofdstad ook even om het nabijgelegen Potsdam te ontdekken. Het hoogtepunt hier is ongetwijfeld het prachtige Sanssouci paleis met de omringende tuinen.

  Laat je helemaal onderdompelen in de sfeer van deze bruisende metropool. De fietstochten hebben aandacht voor de bezienswaardigheden die je zeker gezien moet hebben. Krijg je maar niet genoeg van Berlijn, verleng je verblijf dan gerust met één of meerdere dagen.

  Verblijf

  Je verblijft in het Centrovital Berlin 4*hotel, gelegen op de oevers van het Spandau meer. Het hotel is voorzien van een wellnessruimte met zwembad, sauna en een fitnessruimte.

  Comfort niveau

  Fietsniveau

  Fietsniveau E-bike

  Dag 1

  Aankomst in Berlijn

  Deze hippe en bijzondere stad biedt verrassend veel interessants voor elke bezoeker. Maak gebruik van de Berlin Welcome Card en geniet van het gratis openbaar vervoer en de kortingen op de vele bezienswaardigheden. Indien je een huurfiets reserveerde wordt deze in de late namiddag of 's avonds geleverd. Je sluit de eerste dag af met een lekker diner (inclusief).

  Dag 2

  Naar Potsdam (± 27 km)

  Je verlaat Berlijn om het nabijgelegen Potsdam te verkennen. Om optimaal van de stad te kunnen genieten, neem je de trein naar de stad.  Op die manier is er voldoende tijd om de stad te verkennen. De hoofdstad van Brandenburg heeft een erg internationaal karakter met wijken zoals het Nederlandse district en de Russische kolonie. Niet te missen, wereldberoemd en onderdeel van het UNESCO Werelderfgoed, zijn toch wel de paleizen en parken. Het meest gekende is ongetwijfeld Sanssouci, het zomerpaleis in rococo-stijl van de voormalige Pruisische koning Frederik de Grote.

  Dag 3

  Wannsee (± 34 km)

  Het beginpunt van vandaag is het metrostation "Onkel Toms Hütte". Ook vandaag zie je Berlijn opnieuw op een andere manier. Het stadsdeel Wannsee, ten zuidwesten van het centrum, ligt grotendeels in het water en is als het ware een eiland. Je verwacht het misschien niet in een grootstad als Berlijn, maar vandaag staat in het teken van bos en water. De tocht brengt je onder meer naar de Schlachtensee, het badstrand van Wannsee, het wekeendhuisje van schilder Max Liebermanne en de Glienicker Brücke.

  Dag 4

  Vertrek na het ontbijt of verlenging

  Periode

  Aankomst elke zondag van 14/04 t/m 29/09 in 2019.

  Prijzen

  Vanaf € 283 per persoon (o.b.v. 2 personen – tweepersoonskamer) excl. fietshuur.

  Nota

  Aantal dagen

  4 dagen / 3 nachten

  Afstand

  Brussel - Berlijn: ± 775 km

  Fietshelm

  Het is niet mogelijk om een fietshelm te huren.

  Het dragen van een fietshelm is vanzelfsprekend. De moderne helmen bieden veel comfort, zelfs op warme dagen. Vandaar ons motto: Zet 'em op!

  Huurfiets

  Bij dit programma zijn de fietsen niet inbegrepen. Er kunnen echter wel goed onderhouden fietsen, uitgerust met 21 versnellingen, en elektrische fietsen gehuurd worden. Om een aangepaste huurfiets te kunnen voorzien, bezorg je ons jouw lichaamslengte bij reservatie. Zo staat steeds de juiste maat van fiets op je te wachten bij de start van je fietsvakantie.
  De huurfietsen zijn uitgerust met:
  •    stuurtas
  •    fietstas
  •    slot
  •    pomp
  •    reparatiesetje

  Kinderen

  Kinderprijzen en prijzen voor 3e volwassene zijn van toepassing wanneer het kind of de 3e volwassene de kamer deelt met 2 betalende volwassenen. Twee kinderen op een eigen kamer worden aanzien als volwassenen.

  Late boekingen

  Wil je er snel nog even tussenuit? Neem dan zeker eens onze tips voor last minutes door.

  Logies

  Je verblijft in het Centrovital Berlin 4*hotel, gelegen op de oevers van het Spandau meer. Het hotel is voorzien van een wellnessruimte met zwembad, sauna en een fitnessruimte. Het hotel beschikt over gratis wifi.

  Maaltijden

  Deze fietsvakantie is standaard op basis van kamer met ontbijt. Op de eerste dag wordt u een avondmaal aangeboden (inclusief).

  Er kan ook halfpension worden bijgeboekt, dan krijg je dagelijks een 3-gangendiner of buffet. Het avondmaal kan ook in een restaurant buiten het hotel geserveerd worden.

  Nuttig om weten

  Je ontvangt een Berlin Welcome Card bij deze fietsvakantie. Deze kaart is vijf dagen geldig en laat je toe gratis gebruik te maken van het openbaar vervoer in Berlijn. Daarbovenop ontvang je ook gunstige kortingen bij de partners. Samen met de Berlin Welcome Card ontvang je ook de Berlin Welcome Guide met heel wat insider tips en suggesties over de stad.

  Parkeermogelijkheid

  Het is mogelijk om aan het hotel te parkeren. Deze plaatsen kunnen niet gereserveerd worden en is lokaal te betalen (richtprijs: ± €12/dag).

  Als je met de wagen door Duitsland wilt rijden, gelieve er dan rekening mee te houden dat een milieuvignet verplicht is.

  Reisdocumenten

  De reisdocumenten (hotelvoucher en essentiële documentatie) zullen ongeveer 10 dagen voor vertrek digitaal via e-mail doorgestuurd worden. Het routeboekje zal u per post ontvangen. U krijgt hiervan ook nog een bevestiging per sms-bericht.  Indien u toch graag de reisdocumenten thuis via de post ontvangt, mag u ons hiervan op de hoogte brengen bij boeking of na bevestiging van de fietsvakantie. Het versturen van de documenten gebeurt pas na ontvangst van de betaling van het eindsaldo.

  Reisweg

  De reis heen en terug naar Berlijn is niet inbegrepen.

  Als je met de wagen naar Berlijn reist dien je een Duits milieuvignet te plaatsen onderaan de ruit aan de passagierskant. Voor meer informatie en bestellingen kan hier terecht.

  Routebeschrijving

  Het routeboekje is jouw gedetailleerde handleiding, in handig formaat en voorzien van een plastiek hoes, voor de fietsreis. Het is een heldere routebeschrijving van de fietsetappes en voorzien van heel wat extra toeristische informatie.

  Samen met de reisdocumenten ontvang je ook de gps-tracks. Deze tracks kan je opladen op je eigen gps-toestel en kunnen als toevoeging of alternatief dienen voor het routeboek.

  Vlucht

  Vanuit Brussel zijn er rechtstreekse lijnvluchten naar Berlijn beschikbaar. De vlucht duurt ongeveer 1u30min.

  Het is niet mogelijk om een luchthaventransfer te boeken. Echter kan je het hotel makkelijk bereiken door gebruik te maken van het openbaar vervoer of een taxi.

  Boek nooit je vlucht vooraleer je van ons de bevestiging van je fietsvakantie hebt ontvangen. Indien gewenst kunnen wij vluchten voor je boeken. Hou er rekening mee dat we geen lowcost (zoals bv. Ryanair) kunnen reserveren. Vraag ons gerust naar een vluchtvoorstel bij de reservatie van je fietsvakantie.

  ZuiDERHuiS fietsvakanties kan niet verantwoordelijk worden gesteld voor de door u ingeboekte vluchten zonder definitieve bevestiging (via bestelbon) van de fietsvakantie.

  Annuleringsverzekering

  Er is geen annuleringsverzekering inbegrepen in de basisprijs van de reis. Bij annulering kunnen de annuleringskosten hoog oplopen. We verwijzen hiervoor naar de bijzondere voorwaarden. Het afsluiten van een volledige annuleringspolis is dan ook sterk aanbevolen.

  Bijstandsverzekering

  Eveneens niet inbegrepen is een bijstands- en repatriëringsverzekering. De bijstandsverzekering die sommige mutualiteiten gratis aanbieden, geeft onvoldoende dekking (het bedrag repatriëring is meestal beperkt). Voor een avontuurlijke reis naar een verre bestemming is een volwaardige bijstands- en repatriëringsverzekering absoluut noodzakelijk. U kan deze polissen afsluiten bij een maatschappij naar keuze of via Zuiderhuis. In samenwerking met Protections Travel Insurance werd een voordelige formule uitgewerkt.

  24/24 bereikbaar

  Indien je op een individuele reis voor onvoorziene problemen komt te staan, kan je steeds terecht bij onze betrouwbare lokale partners. Op groepsreis kan je steeds terecht bij onze ervaren reisleiders. Zij helpen je ter plaatse snel en efficiënt verder.

  In geval van nood kan je ons de klok rond bereiken op het noodnummer dat je terugvindt in je reisdocumenten.

  Je Zuiderhuis-voordeel

  Op vertoon van je bestelbon verlenen volgende buitensportzaken je, naast gespecialiseerd advies, graag een korting van 10% indien je materiaal aankoopt voor je reis.

  Dossierkosten

  Bij boeking wordt € 15 per persoon dossierkosten toegevoegd op de bestelbon, met een maximum van € 60 per dossier.

  Garantiefonds reizen

  Indien je een reis boekt via Zuiderhuis gebeurt dit onder de Belgische wetgeving en onder de bescherming van de reisvoorwaarden van de Geschillencommissie Reizen. Zuiderhuis NV is lid van het Garantiefonds reizen en van de VVR (Vereniging Vlaamse Reisbureaus).

  Privacy & copyright

  Deze website is eigendom van Zuiderhuis. Door de toegang tot en het gebruik van de website en aanverwante social media kanalen (Facebook, Instagram, Youtube e.d.) verklaar je je uitdrukkelijk akkoord met de volgende voorwaarden.

  Verwerking van persoonsgegevens
  Het bezoeken van de website impliceert je uitdrukkelijke goedkeuring (door middel van mededeling van uw persoonsgegevens of opt-in) van de Privacy Verklaring en aldus van de manier waarop wij je persoonsgegevens verzamelen, gebruiken en verwerken. Lees daarom onze privacy policy.

  Intellectuele eigendomsrechten
  De inhoud van deze site en aanverwante social media kanalen (Facebook, Instagram, Youtube e.d.), met inbegrip van de merken, logo’s, tekeningen, data, product- of bedrijfsnamen, teksten, beelden, video’s, presentaties e.d. zijn beschermd door intellectuele rechten en behoren toe aan Zuiderhuis of rechthoudende derden. Onrechtmatig gebruik ervan is strafbaar. Zuiderhuis is niet verantwoordelijk voor het posten van eventuele auteursrechtelijk beschermde informatie door één of meerdere van haar leden. Lees daarom onze disclaimer policy.

  Datum reisfiche

  14/06/2019