Op zoek naar iets?

Colombia 2

COLOMBIA - Ruwe diamant - 22 dagen

{{statusText}}

vanaf €4795

  • groepsreis in september onder begeleiding van een ervaren Nederlandstalige reisleider
  • inclusief natuurpark Cano Cristales
  • talrijke fotografie-opportuniteiten

  Colombia, ruwe diamant

  Colombia is een topbestemming; in één land vind je alles wat het Zuid-Amerikaanse continent te bieden heeft. Het is een land met een groot historisch en cultureel potentieel. Oud koloniale steden zoals Barichara, Popayan, Villa de Leyva en Cartagena getuigen daarvan. Talrijke indrukwekkende monumenten verwijzen naar de zware strijd die is gevoerd voor de onafhankelijkheid van de koloniale macht Spanje.

  Dat Colombia een kleurrijke cultuur heeft weten we dankzij o.a. de romans van Gabriel Garcia Marquez en de wulpse beelden van Botero. De afkomst en de cultuur van de lokale bevolking zijn echter zeer divers, dit zorgt voor een levendige en dynamische samenleving.

  Immense natuurkrachten vormden Colombia. De wisselwerking van de tektoniek van de aardlagen, het klimaat en de rivieren heeft een intense variatie aan landschappen en rijke biodiversiteit opgeleverd. Op onze reis ontdekken we unieke landschappen: de Tatacoa woestijn, een halfdroog tropisch woud met grijze en rode rotsformaties. Ten westen van de Andes vinden nog een unieke biotoop: in de Cocora vallei bewonderen we groene heuvelruggen begroeid met waspalmen tot 65m hoog. Het is in deze streek, de ‘Zona Cafetara’ dat de heerlijke Colombiaanse koffie verbouwd wordt en uiteraard logeren we in zo’n traditionele hacienda.

  Een van de absolute hoogtepunten is ongetwijfeld de excursie naar Cano Cristales in het Parque Nacional Sierra de la Macarena: in de rivieren lichten de rotsen en de begroeiing op als een veelkleurig schilderij. We kiezen september als onze reisperiode omdat dan de Macarenia Clavigera in volle bloei staat en het rivierwater rood kleurt.

   


  Comfort niveau

  Fysiek wandelniveau

  Dag 1

  Vlucht naar Bogota

  Vlucht naar de hoofdstad Bogota. Bij aankomst transfer naar het hotel in ‘La Candelaria’, de koloniale wijk van de stad.

  Dag 2

  Bogota

  We starten met een wandeling door de koloniale wijk. Deze bestaat uit nauwe straatjes met veelkleurige panden, de Calle del Embundo is één van de meest gekende omwille van de muurschilderingen. We bezoeken o.a. het ‘Chorro Quevedo’ plein waar de Spaanse veroveraar Gonzalo Jimenez de Quesada de stad in 1538 stichtte.
  We zien talrijke kerken met bijzondere architectuur: de San Franciso kerk, de Tercera kerk en de Carmen kerk. Vervolgens wandelen we tot aan het Bolivar plein: we bekijken er regeringsgebouwen en de belangrijkste kathedraal van de stad.
  In de namiddag bewonderen we het indrukwekkende goudmuseum met een collectie van meer dan 30.000 pre-columbiaanse voorwerpen. De pièce de résistance is ongetwijfeld de zaal met eeuwenoude gouden artefacten. Lichtjes duizelend door zoveel goudpracht komen we terug buiten en wandelen naar de Colpatria toren waar we genieten van een adembenemend uitzichten over de metropool.


  Dag 3-4

  Cano Cristales

  We vertrekken al vroeg naar de luchthaven voor de vlucht naar La Macarena, de toegangspoort naar Cano Cristales. In deze streek komt een waterplant voor, de Macarenia Clavijera, die enkele maanden per jaar een spectaculaire rode kleur aanneemt. In het water van de rivier lichten de rotsen en begroeiing op als een fauvistisch schilderij. Door de variatie aan planten en mineralen, de wisselende lichtinval en verschillen in diepte en stroming aanschouwen we een uniek kleurenspel: wit, zwart, mauve, geel, bruin en rood. Tijdens een verkennende wandeling nemen we genoeg tijd om mooie foto's te maken.

  De volgende dag varen we vanuit Punta Verde op de Guayabero rivier, vervolgens rit per 4x4 naar de bronnen van Cajuche. We genieten er van een wandeling naar één van de vele natuursites. In dit imposante landschap vergapen we ons aan watervallen en rivieren met rotspartijen in schitterende kleuren, vaak in diverse schakeringen bruin, oranje en rood. In de late namiddag keren we terug naar La Macarena voor overnachting.

  Dag 5

  Vlucht naar Bogota en Cartagena

  Terugvlucht naar Bogota en aansluitende vlucht naar Cartagena. We kiezen een hotel op wandelafstand van de oude stad.
  Cartagena (16de eeuw) was de eerste Spaanse vesting op het Zuid-Amerikaanse vasteland. Prachtig bewaard gebleven is deze versterkte havenstad en koloniale parel vandaag Unesco Werelderfgoed.
   

  Dag 6

  Cartagena

  Stadsbezoek aan één van de meest impressionante steden van Zuid-Amerika: we starten met het La Popa klooster. Daarna wandelen we in het oude koloniale centrum dat volledig omringd is door een hoge verdedigingsmuur: we ontdekken diverse kerken, het inquisitie paleis, sfeervolle pleinen en historische huizen.

  In de late namiddag heerst er op de plaza's een gezellige drukte. Nippend aan een tropische cocktail verpozen we op een terras, in het licht van de ondergaande zon.


  Dag 7

  Cartagena - vlucht naar Medellin

  Vervolg stadsbezoek Cartagena, o.a. de imposante San Felipe burcht en het huis van Rafael Nunez, waar de voormalige president het volkslied van Colombia schreef.

  Na de middag nemen we een binnenlandse vlucht via Bogota naar Medellin.
   

  Dag 8

  Medellin - Salamina

  Medellin is de geboorteplaats van de wereldberoemde kunstenaar Fernando Botero. Vroeger was de stad sterk verbonden aan de drugskartels, nu is het een bruisende en moderne metropool.
  We bezoeken het Berrio park en het bekende Botero plein met markante bronzen beelden en het Rafael Uribe paleis, ontworpen door een Belgische architect. Een ritje met de kabellift laat ons genieten van een mooi panoramisch uitzicht op de stad.

  In de namiddag rit naar de koffiestreek, in de Cordillera Central. We nemen onze intrek in een charmant hotel in Salamina, een stadje waar de tijd lijkt te hebben stilgestaan.

  Dag 9

  Armenia

  ’s Morgens bezoek aan Salamina, één van de moederdorpen van de Antioquia architectuur: het historische centrum bestaat uit kleurrijke huizen met 2 verdiepingen en balkons met prachtig houtsnijwerk.  We wandelen langs de begraafplaats, de basiliek en karakteristieke huizen.

  In de namiddag rijden we naar Armenia, waar we logeren in een traditionele koffie-hacienda.

   

  Dag 10

  Cocora vallei

  Dichtbij Armenia bevindt zich de Cocora vallei. De vallei verwierf bekendheid door de waspalmen die tot wel 65 meter hoog kunnen worden. De ‘palma de cera’ is één van de hoogste palmvariëteiten ter wereld en het nationale symbool van Colombia. We wandelen door de vallei en kunnen ons fotografisch uitleven.  
  In de namiddag bezoek aan de botanische tuin van Quindio. In deze tuin met tropische vegetatie vertelt een lokale natuurgids over de biodiversiteit van Colombia, vervolgens nemen we een kijkje in de mooiste vlindertuin van de koffiestreek.  Als afsluiter houden we halt bij de baranquissimo straatkunst, een kunstvorm die we enkel in Armenia kunnen bewonderen.

  Dag 11

  Popayan

  Tijdens een wandeling op het domein van de hacienda verhaalt een lokale gids over het productieproces van koffie. We ontdekken de lokale flora en fauna, leren diverse koffievariëteiten onderscheiden en uiteraard proeven we heerlijke Colombiaanse koffie.

  In de namiddag rit naar Popayan.

  Dag 12

  Popayan - Silvia

  Popayan is één van de best bewaarde koloniale steden van de Cauca valllei. In de voormiddag wandelen we door de witgekalkte straten en bezoeken enkele kerken met een verrassend interieur, de kathedraal en de klokketoren op het centrale plein en de historische Humilladero brug. Vanop de Tulcan heuvel krijgen we een panoramisch zicht op de historische stad.

  In de late namiddag rijden we naar het marktplaatsje Silvia.

  Dag 13

  Silvia

  Dinsdag is marktdag in Silvia. Vele Indianen, waarvan de Guambianos de bekendste zijn, komen uit de omliggende dorpen naar de wekelijkse markt.  We genieten van deze levendige en volkse markt, waar vooral wol, kledij en voedingswaren verhandeld worden. Dit is een uitgelezen gelegenheid om kennis te maken met een bevolkingsgroep die in hoge mate hun authenticiteit hebben kunnen bewaren. Met name in hun traditionele kledij (blauwe kledij en zwarte bolhoeden) komt dit nog sterk tot uiting.

  Na de middag rit naar San Augustin, de archeologische hoofdstad van Colombia.

  Dag 14

  San Agustin

  Vandaag ontdekken we precolombiaanse sites in en rond San Agustin, één van de meest indrukwekkende archeologische vindplaatsen van het land. In een heuvellandschap dat doorkruist wordt door rivieren bewonderen we unieke precolombiaanse sites met intrigerende stenen beelden.
  We starten met het archeologisch park: we zien er diverse mesitas, de Fuente Ceremonial de Lavapatas, een plaats voor ceremoniële voetwassing met gesculpteerde stenen versierd met dierenmotieven en menselijke gezichten. We bezoeken het archeologisch museum en een prachtige verzameling stenen sculpturen, gekend als ‘Bosque de las Estatuas’.

  In de namiddag bekijken we de site van ‘La Pelota’ met het beeld van de vogelkop met slang in de bek en de koninklijke tombes van ‘El Purutal’ , de enige site met gekleurde sculpturen. In ‘El Tablon’ zijn de beelden gewijd aan de maangodin. ‘La Chaquira’ biedt dan weer een fantastisch vergezicht op de vallei van de Magdalena rivier.

  Dag 15

  Tatacoa woestijn

  Rit naar Villavieja,  onze uitvalsbasis voor een excursie naar de Tatacoa woestijn. De Tatacoa woestijn is geen zandwoestijn, maar eerder een droog tropisch woud met cactussen en geologische rotsformaties.
  Onder leiding van een lokale gids zoeken we onze weg door een labyrint van geërodeerde zandsteen. De vreemd gevormde cactussen, de door wind geteisterde bomen, de grillig gesculpteerde rotsen, het desolate en ruwe landschap... we wanen ons op een andere planeet.
   


  Dag 16

  Bucaramanga - San Juan de Giron

  Rit naar Neiva en vlucht naar Bucaramanga.

  Daarna rijden we naar Giron, een oud historisch stadje. In de omgeving zijn er talrijke tabaksplantages en wordt er mais, ananas en cacao verbouwd.

  Dag 17

  Chicamoya Canyon - Barichara

  ’s Morgens verkennen we San Juan de Giron. We hebben aandacht voor de mooi bewaarde oude koloniale huizen, kerken en pleintjes, daterend van de 16de, 17de en 18de eeuw.  
  Nadien rijden we zuidwaarts naar Barichara. Onderweg houden we halt bij het uitzichtpunt over de Chicamocha canyon. Prachtig gelegen dichtbij de Suarez rivier canyon, is Barichara, een inspiratiebron voor artiesten en kunstenaars.

  Dag 18

  Guane- Barichara

  Stadsbezoek Barichara: geplaveide straten, witgekalkte huisjes met traditionele dakpannen, kerkjes, en kunstig versierde begraafplaatsen zullen ongetwijfeld onze harten veroveren. We wandelen langs de eeuwenoude ‘Camino Real’. Dit pad werd aangelegd door de oorspronkelijke bewoners, de Guane-indianen. De wandeling leidt naar Guane, waar we een klein maar interessant museum bezichtigen en even verpozen op de centrale plaza onder de palmbomen en acacia’s. Daarna keren we terug naar Barichara voor overnachting.

  Dag 19

  Villa de Leyva

  Na het ontbijt rijden we naar Villa de Leyva. De Plaza Mayor (het koloniale marktplein) is met zijn 14.000 m² één van de grootste van Zuid-Amerika. Gebouwen, straten, pleinen, alles ademt de sfeer van Villa de Leyva's rijke architecturale verleden. Een lust voor het oog. We kuieren door de pittoreske straten en genieten bij een heerlijk glas wijn of een lokaal biertje van de gezellige ambiance op dit sfeervolle plein.  Dag 20

  Zipaquira - Bogota

  Onderweg naar Bogota bezoeken we de spectaculaire ondergrondse zoutkathedraal van Zipaquira. Gebouwd in 1995, ongeveer 180 m onder de grond, is dit één van de grootste ondergrondse kerken ter wereld. Naast een kathedraal zien we prachtige beelden gemaakt uit zout: 14 verschillende taferelen tonen de levensweg van Jezus uitgebeeld in kunstige zoutsculpturen.
  Als afsluiter bezoeken we Nemocon, een ondergrondse zoutmijn gekend om zijn stalactieten.

  Vervolgens terugrit naar Bogota.

  Dag 21-22

  Terugreis

  De voormiddag is vrij om op eigen initiatief de bruisende ambiance te snuiven in de hoofdstad  Souvenirjagers kunnen terecht in de typische winkeltjes in de oude stad; terraszitters opteren ongetwijfeld voor een koffie op een kleurrijke plaza.

  Luchthaventransfer en terugvlucht. Aankomst in Brussel op dag 22.

  Nota

  Vroeg boeken loont: ontvang 5% vroegboekkorting bij boeking tot 6 maanden voor vertrek op deze reis.

  Aard van de reis

  Steeds meer reizigers bezoeken Colombia. Het is dan ook een ideale bestemming voor een actieve en gevarieerde reis waar liefhebbers van cultuur en geschiedenis ruimschoots aan hun trekken komen. De reisroute biedt een evenwichtige keuze van natuurlandlandschappen en boeiende ontdekking van een rijk cultureel verleden.Van het roemrijke verleden getuigen talrijke goed bewaarde Spaans-koloniale steden. Ook de natuur is zeer divers en absoluut de moeite waard.

  Bagage

  Grote reistas of kitbag, dagrugzakje, degelijke en reeds ingelopen stapschoenen. Voor deze avontuurlijke reis heb je diverse kledij nodig. In de bergen kan je een fleece gebruiken, in de lager gelegen gebieden volstaan t-shirts of hemdjes. Opteer  voor de meest geschikte kledij en gebruik de laagjesmethode. Probeer de bagage te beperken tot max. 17kg.
  Bagage en kledij worden op de voorbereidende vergadering uitgebreid besproken.

  Begeleiding

  Deze reis wordt begeleid door een ervaren Nederlandstalige Zuiderhuis begeleider. Johan Visker begeleidt al een 20-tal jaar groepsreizen naar diverse verre bestemmingen. Hij heeft een passie voor natuur, volk en cultuur; onder zijn deskundige leiding ervaar en beleef je Colombia op een intense manier.

  Voor de praktische zaken wordt hij ter plaatse bijgestaan door lokale gidsen (Spaans-Engelssprekend).

  Bevolking

  Colombianen behoren tot de vriendelijkste, vrolijkste en meest openhartige Zuid-Amerikanen. Ongetwijfeld vormen zij mee het hoogtepunt van de reis. Familie en het genieten van het leven zijn erg belangrijk in Colombia. Ze nemen er uitgebreid hun tijd voor en het is dan ook heel normaal om in het weekend vrolijke gezinnen te zien in de natuur, aan een riviertje, in parken of in dorpjes.

  Budget / geld

  Neem in beperkte mate cash Euro's en/of Dollars mee. Met een kredietkaart kun je geld pinnen aan ATM's in de steden.

  Fooien zijn niet inclusief maar worden wel verwacht. Richtbedrag: 100 euro per reiziger. De reisleider houdt de fooienkas bij.

  Richtbedrag niet inbegrepen maaltijden: 30 à 35 euro per dag (exclusief dranken).

  Deelnemers

  Min 10 - max 14.

  Documenten

  Een internationale reispas is verplicht (nog geldig tot ten minste 6 maand na terugreis).

  Ook een inenting tegen Gele koorts is verplicht, het gele boekje dien je mee te hebben.

  Voor de reservatie van de binnenlandse vluchten en enkele reservaties ter plaatse hebben we bij inschrijving je reispasgegevens nodig. Graag ontvangen we een duidelijk leesbare kopie van de eerste pagina van de reispas (met info over de reiziger).

  Fysiek

  Iedereen met een doorsnee conditie en fitte gezondheid kan aan de reis deelnemen. Het ritme van de reis is redelijk intensief, we maken maximaal gebruik van de beschikbare vakantietijd (meestal vroeg opstaan).

  Deze Colombia-reis is geen wandelreis maar we proberen toch zoveel mogelijk de benen te strekken. Goed te been zijn is een must want de steden verkennen we steeds al wandelend, soms een voormiddag, soms een hele dag. Tijdens de natuurverkenningen zetten we soms ook een steviger stap; deze natuurwandelingen zijn technisch eenvoudig maar kunnen door de klimatologische omstandigheden (vochtig warm) voor niet fitte reizigers toch iets inspannend zijn. Tijdens de wandelingen draag je enkel je dagrugzakje; elkeen wandelt op eigen tempo. Niemand is echter verplicht om de wandelingen mee te maken. Wil je een wandeling overslaan, dan blijf je bij de chauffeur of bekijkt de Zuiderhuis reisleider ter plaatse de mogelijke alternatieven.

  Inentingen

  Omdat we ook naar Cano Cristales gaan is een inenting tegen Gele Koorts wettelijk verplicht. Neem tijdig contact met de diensten reisadvies (Travel Clinic) van de universitaire ziekenhuizen.

  Inentingen tegen hepatitis A en tyfus worden aangeraden alsook een update van polio, tetanus en difterie.
  Voor concrete informatie over inentingen verwijzen we naar de huisarts of het Tropisch instituut: website: www.itg.be.

  Individuele reizen

  Ook individuele reizen op maat zijn mogelijk. De logistiek (route, transport, logies, bezoeken) wordt vooraf door ons geregeld. Contacteer ons voor meer info.

  Klimaat

  Colombia heeft een tropisch klimaat en is het ganse jaar door bereisbaar. In september bedraagt de gemiddelde dagtemperatuur 25 à 30°C. Een kort regenbuitje is steeds mogelijk.

  Logies

  De hotels werden zorgvuldig geselecteerd omwille van hun ligging of typisch karakter en sluiten aan bij de sfeer van het land. We opteren voor comfortabele hotels (toeristenklasse), twee-of driepersoonskamers met douche en wc.

  In Silvia (1n) is de keuze beperkt, daar slapen we in een eenvoudig guesthouse.

  Maaltijden

  Er zijn 20 ontbijten, 3 lunches en 2 diners inclusief.

  Middag- en avondmalen nuttigen we in kleine restaurantje of op de markt. 's Avonds eten we in een sfeervol restaurant, waar we genieten van de lekkere lokale keuken. De porties in Colombia zijn copieus. Vleesgerechten domineren (runds, varken), vergezeld van rijst, bonen en maisbrood. Maar de Colombianen serveren ook heerlijke, verse vis en zeevruchten. Naast verse vruchtensappen is koffie is dé nationale drank. Colombia is gekend voor heerlijke tropische cocktails op basis van verse vruchtensappen. Voor wie graag iets sterkers proeft, ook de lokale rum is van topkwaliteit.

  Programmawijzigingen

  Niet te voorziene omstandigheden, wijzigingen in vluchtschema’s of andere oorzaken buiten onze wil om, kunnen soms tot programmawijzigingen of tot verschuivingen in de dagindeling leiden.

  Single

  Als single ben je welkom bij Zuiderhuis. Je betaalt geen toeslag maar deelt de kamer met een medereizig(st)er. Wil je een eigen kamer dan kan dat mits een toeslag van €399. Een single kamer is steeds onder voorbehoud van beschikbaarheid en dient bij boeking te worden aangevraagd.

  Veiligheid

  Sedert de jaren 80 van vorige eeuw werd Colombia meegezogen in een maalstroom van geweld tussen guerillero’s, politici, militairen en drugsbendes. De politieke situatie is de laatste 10 jaar echter enorm verbeterd. Recent maken politici van de binnenlandse veiligheid een prioriteit. Enkel bepaalde gebieden worden nog afgeraden en het spreekt voor zich dat we die niet bezoeken. De route die we volgen is perfect bereisbaar.

  Vervoer

  Bus, een enkele keer met jeeps, meerdere binnenlandse vluchten.

  Binnenlandse vluchten (onder voorbehoud):

  Op dag 3: van Bogota naar La Macarena.

  Op dag 5: van La Macarena naar Bogota en van Bogota naar Cartagena.

  Op dag 7: van Cartagena naar Medellin.

  Op dag 16: van Neiva naar Bucaramanga (via Bogota)

  Vlucht

  Tijdig boeken is gewenst. Een correcte stand van de inschrijvingen helpt ons alle geïnteresseerden steeds juist te informeren.

  Wereldreizen reserveert de plaatsen op de lijnvluchten lang op voorhand bij de luchtvaartmaatschappij. We opteren voor Avianca. Tot uiterlijk VIER MAANDEN voor de afreis kunnen we u bij boeking meteen alle vluchten bevestigen. Na deze deadline datum misschien niet meer. Binnen de vier maanden voor vertrek zijn de vluchten steeds op aanvraag en onder voorbehoud van beschikbaarheid. Zo kan het gebeuren dat er enkel nog plaats is voor de duurdere tarieven, of op andere vluchten dan de groep.

  De vlucht naar Cano Cristales gaat met een lokale chartermaatschappij (enkel op bepaalde dagen en met een beperkt aantal plaatsen). Om vluchtplaatsen te kunnen garanderen dient vroeg geboekt te worden.

  Annuleringsverzekering

  Er is geen annuleringsverzekering inbegrepen in de basisprijs van de reis. Bij annulering kunnen de annuleringskosten hoog oplopen. We verwijzen hiervoor naar de bijzondere voorwaarden. Het afsluiten van een volledige annuleringspolis is dan ook sterk aanbevolen.

  Bijstandsverzekering

  Eveneens niet inbegrepen is een bijstands- en repatriëringsverzekering. De bijstandsverzekering die sommige mutualiteiten gratis aanbieden, geeft onvoldoende dekking (het bedrag repatriëring is meestal beperkt). Voor een avontuurlijke reis naar een verre bestemming is een volwaardige bijstands- en repatriëringsverzekering absoluut noodzakelijk. U kan deze polissen afsluiten bij een maatschappij naar keuze of via Zuiderhuis. In samenwerking met Protections Travel Insurance werd een voordelige formule uitgewerkt.

  24/24 bereikbaar

  Indien je op een individuele reis voor onvoorziene problemen komt te staan, kan je steeds terecht bij onze betrouwbare lokale partners. Op groepsreis kan je steeds terecht bij onze ervaren reisleiders. Zij helpen je ter plaatse snel en efficiënt verder.

  In geval van nood kan je ons de klok rond bereiken op het noodnummer dat je terugvindt in je reisdocumenten.

  Je Zuiderhuis-voordeel

  Op vertoon van je bestelbon verlenen volgende buitensportzaken je, naast gespecialiseerd advies, graag een korting van 10% indien je materiaal aankoopt voor je reis.

  Dossierkosten

  Bij boeking wordt € 15 per persoon dossierkosten toegevoegd op de bestelbon, met een maximum van € 60 per dossier.

  Garantiefonds reizen

  Indien je een reis boekt via Zuiderhuis gebeurt dit onder de Belgische wetgeving en onder de bescherming van de reisvoorwaarden van de Geschillencommissie Reizen. Zuiderhuis NV is lid van het Garantiefonds reizen en van de VVR (Vereniging Vlaamse Reisbureaus).

  Privacy & copyright

  Deze website is eigendom van Zuiderhuis. Door de toegang tot en het gebruik van de website en aanverwante social media kanalen (Facebook, Instagram, Youtube e.d.) verklaar je je uitdrukkelijk akkoord met de volgende voorwaarden.

  Verwerking van persoonsgegevens
  Het bezoeken van de website impliceert je uitdrukkelijke goedkeuring (door middel van mededeling van uw persoonsgegevens of opt-in) van de Privacy Verklaring en aldus van de manier waarop wij je persoonsgegevens verzamelen, gebruiken en verwerken. Lees daarom onze privacy policy.

  Intellectuele eigendomsrechten
  De inhoud van deze site en aanverwante social media kanalen (Facebook, Instagram, Youtube e.d.), met inbegrip van de merken, logo’s, tekeningen, data, product- of bedrijfsnamen, teksten, beelden, video’s, presentaties e.d. zijn beschermd door intellectuele rechten en behoren toe aan Zuiderhuis of rechthoudende derden. Onrechtmatig gebruik ervan is strafbaar. Zuiderhuis is niet verantwoordelijk voor het posten van eventuele auteursrechtelijk beschermde informatie door één of meerdere van haar leden. Lees daarom onze disclaimer policy.

  Datum reisfiche

  11/06/2019