Op zoek naar iets?

Iglesia La Merced

Costa Rica en Nicaragua - het verhaal van twee zussen - 18 dagen

{{statusText}}

vanaf €{{product.Price}}

prijs op aanvraag

  • exuberante fauna en flora in tropische wouden
  • koloniale architectuur in Leon en Granada
  • zandstranden, meren en actieve vulkanen

Klein maar fijn, is een uitspraak die zeker van toepassing is op Costa Rica.  Met een oppervlakte van ongeveer anderhalve keer België ligt het land ingesloten tussen twee oceanen. Tientallen beschermde natuurparken en een unieke tropische fauna en flora garanderen de natuurliefhebber een intense reisbeleving.

In Costa Rica beschik je over een huurwagen waardoor je de optimale vrijheid hebt om het land op eigen ritme te leren kennen.

Nicaragua is de ideale bestemming voor een actieve en gevarieerde reis. In de tropische regenwouden en nevelwouden huist een weelderige fauna en flora en talrijke actieve vulkanen bewijzen er dat de aarde nog jong is.  Maar ook liefhebbers van cultuur en geschiedenis komen ruimschoots aan hun trekken in Spaans-koloniale steden als Leon en Granada.
Dag 1

San José

Verwelkoming  op de luchthaven (vlucht niet inclusief). Hoteltransfer met een privé-transfer.  Het hotel is rustig gelegen in een oude gerenoveerde buurt in het centrum van de stad.

Dag 2-3

San Gerardo de Dota

's Morgens wordt de huurauto opgehaald en trek je richting het Talamanca hooggebergte.  Onderweg kan je genieten van  een spectaculair berglandschap.  De vegetatie verandert voortdurend.
Aankomst in  het hart van het mysterieuze nevelwoud van San Gerardo de Dota.  Dit dorp ligt op 2200 m hoogte in de groene vallei van de Savegre rivier.
Je verblijft in een aantrekkelijke lodge  aan de rand van het nevelwoud en omgeven door bloemrijke  tuinen waar je  kleurrijke kolibries kan bewonderen.  In San Gerardo de Dota kan je uitgebreid wandelen en genieten van een uitbundige fauna en flora en misschien spot je wel de spectaculaire quetzal.  

Dag 4-5

Dominical

Je daalt af naar de laaglanden van de Stille Oceaan.  Onderweg staan dramatische, maar karaktervolle berglandschappen en idyllische zeezichten centraal.  
Logies  in een mooie lodge met zwembad aan de rand van het regenwoud.  De lodge is de ideale uitvalbasis voor het verkennen van de ongerepte kust bezaaid met kokospalmen.

Optioneel: walvissenexcursie (enkel tussen juli en oktober en van december tot februari).

Dag 6-7

Carara

Rit langsheen de grillige kustlijn tot in het gebied rond Parque Nacional Carara.  

Verblijf is voorzien in een charmant hotel met zwembad rustig gelegen te midden van het groen.
Een aanrader is een bezoek aan het Parque Nacional Carara waar je  vogels, apen, luiaards en leguanen kan spotten.  
Ook een bootexcursie op de Tarcoles rivier is de moeite waard. Naast de talrijke watervogels (ijsvogels, reigers, pelikanen en fregatvogels) kan je hier krokodillen tot wel 4m lang aantreffen. 

Dag 8-9

La Fortuna

Rit naar La Fortuna, aan de voet van de Arenal vulkaan, die als een bijna geometrisch perfecte kegel opdoemt uit het smaragdgroene regenwoud.  
Logies  in een lodge op de flanken van de reusachtige vulkaan.   La Fortuna is de ideale uitvalsbasis om de streek rond de Arenal vulkaan te verkennen.  Zo kan je een oude lavastroom bezichtigen in het Parque Nacional Volcan Arenal, relaxen in één van de vele natuurlijke warmwaterbaden of de enorme La Fortuna waterval bezoeken.

Dag 10-11

Rincon de la Vieja

Vervolgens naar  het droge noordwestelijke gedeelte van Costa Rica.
Logies in  een mooie lodge met zwembad aan de rand van een spectaculaire canyon op enkele kilometers van de ingang van het Parque Nacional Volcan Rincon de la Vieja.  
In dit beschermd gebied kan je enkele geologische fenomenn bewonderen zoals kokende modderpoelen, warmwaterbronnen en fumarolen.  Als het weer meezit kan je zelfs een kijkje nemen in de krater van de vulkaan.  Dit alles kan op eigen houtje of met een professionele gids (ter plaatse te regelen, via het hotel).

Dag 12-13

Isla Ometepe

Naar de grens met Nicaragua. Aan de Costa-Ricaanse grens wordt je opgewacht door een vertegenwoordiger van het autoverhuurkantoor om de huurwagen op te halen.  Aan de Nicaraguaanse kant van de grens word je opgewacht door een lokale  chauffeur.  Deze  chauffeur brengt je naar San Jorge, waar je overstapt op de ferry richting het Ometepe eiland.  
Ometepe eiland wordt gedomineerd door 2 uit het niets opdoemende vulkanen, de Concepcion en de Madera.  
Op dag 13 bezoek aan  enkele attracties van het eiland zoals het witte zandstrand van Santo Domingo en de natuurlijke bron van "Ojo de Agua", waar je een frisse duik kan nemen in het kristalheldere water.

Dag 14-15

Granada

Terug naar het vasteland, vervolgens met een shuttle naar Granada.  
Granada is een boeiende koloniale stad waarvan het centrum bestaat uit kleurrijke gerenoveerde adobe, huizen, mooie parken en kerken.  De stad ligt idyllisch aan de oevers van het grote Nicaragua meer met op de achtergrond de gigantische Mombacho vulkaan.
Verblijf is voorzien in een authentieke koloniale villa met binnentuin en zwembad.

Na de check-in maak je met paard en koets een stadstour door het centrum van Granada.

Op dag 15 vaar je per boot langsheen de Isletas op het NIcaragua meer.  Je geniet er van  prachtige uitzichten op de omliggende vulkanen.
In de late namiddag transfer naar de actieve Masaya vulkaan. De vulkaan bevindt zich in een verhoogde fase van activiteit waardoor rood-gloeiend kratermeer is ontstaan.  's Avonds is dit extra spectaculair omdat de lava dan mooi contrasteert met de duisternis.  Het aanschouwen  van de stromende lava is een uniek spektakel.  

Dag 16-17

Leon en Managua

Transfer naar Leon, een cultureel erg aantrekkelijk koloniale stad.
Het centrum is bijzonder sfeervol met o.a.  tal van historische gebouwen.  
Logies in een oud koloniaal hotel.
In de voormiddag van dag 17 bezoek aan de fabriek van de wereldberoemde Flor de Caña Rum.  Volgens de Nicaraguanen de beste rum ter wereld.
In de namiddag begeef je je met een locale gids naar de Cerro Negro vulkaan.  Wandeling naar de top waar je kan genieten van een spectaculair uitzicht.  De afdaling kan te voet op per "sandboard".  

Vervolgens transfer naar Managua. Logies in een hotel vlakbij de luchthaven. 

Dag 18

Einde van de reis

Luchthaventransfer voor terugreis.

Prijstabel

PRIJS PER PERSOON (op basis van een tweepersoonskamer):

 

16.11.2017 - 30.04.2018     vanaf € 2380 per persoon 

01.05.2018 - 30.06.2018     vanaf € 2225 per persoon 

01.07.2018 - 31.08.2018     vanaf € 2250 per persoon 

01.09.2018 - 15.11.2018     vanaf € 2225 per persoon 


Reservatie logies steeds op aanvraag, en onder voorbehoud van beschikbaarheid. 

Supplement single kamer: op aanvraag.

 

Nota

(*) Prijs varieert volgens aantal reizigers, concrete reisdata (laag- of hoogseizoen) en gewenste hotelcategorie.

Aard van de reis

Deze reis focust op de schitterende tropische fauna en flora van Costa Rica. Een extra troef zijn de 5 dagen Nicaragua waar de focus vooral ligt op de oud koloniale parels Leon en Granada.

Begeleiding

Dit is  een individuele reis met maximale vrijheid. Tot en met dag 12 zijn er geen bezoeken met gids inclusief.

Budget / geld

Voorzie een combinatie van cash usd en kredietkaart.

Deelnemers

Min. 2  reizigers.

Documenten

Een geldige reispas is verplicht (nog geldig tot minstens 6 maand na terugkeer in België).
Veel vluchten naar San José verlopen  met een Amerikaanse maatschappij.
Ook het elektronisch registratiesysteem ESTA is verplicht. Reizigers (ook transitpassagiers) zijn verplicht zich te laten registeren alvorens aan boord te gaan van een vliegtuig met bestemming USA. Deze (verplichte) registratie kost 30 USD/persoon en gebeurt best uiterlijk enkele dagen  voor de aanvang van de reis. Voor het regelen van de registratie verwijzen we naar de website https://esta.cbp.dhs.gov. Meer info op de website van Buitenlandse zaken: www.diplomatie.be.

Excursies

In Costa Rica zijn geen bezoeken inclusief.
In Nicaragua zijn enkele georganiseerde bezoeken inclusief:
Dag 13: excursie Ometepe (4 à 5 uur, privé met lokale gids)
Dag 14: stadsrondrit per koets (1.5 à 2 uur, privé)
Dag 15: Isletas boottocht (2 à 2.5 uur, privé) + avondexcursie Masaya vulkaan (2 à 2.5 uur, gedeeld in groep).
Dag 17: bezoek Flor de Cana rumfabriek (2.5 à 3 uur, privé) + bezoek Cerro Negro (3.5 à 4 uur, privé).

Extra nachten

Extra nachten zijn steeds mogelijk. Prijs op aanvraag via wereldreizen@zuiderhuis.be.

Fooien

Fooien zijn niet inclusief maar wel gebruikelijk.

Fysiek

Deze reis is haalbaar voor elke sportieve reiziger. Men dient echter wel rekening te houden met een vochtig warm (zwoel) tropisch klimaat.

Gezondheid

Wettelijk zijn er geen inentingen verplicht.
Voor medisch advies in verband met facultatieve inentingen verwijzen we naar de huisarts of de diensten reisadvies/travel clinic  van de universitaire ziekenhuizen of de website van het Tropisch Instituut www.itg.be.

Groepsreizen

Reis je liever in een kleine groep en met Nederlandstalige begeleiding? Bekijk dan snel de 2-weekse groepsreis Nicaragua; in de voetsporen van Sandino (www.zuiderhuis.be/wereldreizen).

Klimaat

Nicaragua en Costa Rica hebben een tropisch warm en vochtig klimaat. Het droog seizoen valt tussen november en april.
Overdag is het zonnig en warm, 's avonds koelt het een beetje af. In de tropen is een kort, hevig regenbuitje steeds mogelijk evenals een hoge luchtvochtigheidsgraad en bewolkte luchten.

Logies

Een mix van gezellige  en comfortabele 3***-hotels.  Kamers met sanitair en basiscomfort. We kiezen zoveel mogelijk voor kleinschalig  en sfeervol logies, dikwijls met een bijzondere locatie.
Indien gewenst is een upgrade naar 4*-hotels mogelijk. Prijs op aanvraag (varieert volgens concrete reisperiode en locatie).

Maaltijden

Alle  ontbijten zijn inclusief.
Richtbedrag lunches en diners: voorzie ongeveer 30 à 40 usd per dag voor Costa Rica, in Nicaragua zijn de maaltijden goedkoper.

Maatwerk

Heb je meer of minder tijd, wil je een upgrade naar 4-hotels, heb je speciale wensen en / of  bijzondere interesses? Veel is mogelijk. Informeer ons je wensen en vraag een concreet reisvoorstel via wereldreizen@zuiderhuis.be.

Datum reisfiche

Datum reisfiche:  21 november 2016

Toegangsgelden

Toegangsgelden zijn niet inclusief in de reissom.

Transport

In Costa Rica reis je in selfdrive (huurwagen).  
In Nicaragua regelen we de transfers per shuttlebus (gedeeld transport).

Vlucht

Vluchten zijn niet inclusief in de prijs. Voor dit programma vlieg je heen op San José in Costa Rica, terug is vanaf Managua naar Europa.
Enkele Amerikaanse maatschappijen bieden interessante tarieven. Graag maken we je  een concreet vluchtvoorstel.

Annuleringsverzekering

Er is geen annuleringsverzekering inbegrepen in de basisprijs van de reis. Bij annulering kunnen de annuleringskosten hoog oplopen. We verwijzen hiervoor naar de bijzondere voorwaarden. Het afsluiten van een volledige annuleringspolis is dan ook sterk aanbevolen.

Bijstandsverzekering

Eveneens niet inbegrepen is een bijstands- en repatriëringsverzekering. De bijstandsverzekering die sommige mutualiteiten gratis aanbieden, geeft onvoldoende dekking (het bedrag repatriëring is meestal beperkt). Voor een avontuurlijke reis naar een verre bestemming is een volwaardige bijstands- en repatriëringsverzekering absoluut noodzakelijk. U kan deze polissen afsluiten bij een maatschappij naar keuze of via ZuiDERHuiS. In samenwerking met Protections Travel Insurance werd een voordelige formule uitgewerkt.

Je ZuiDERHuiS voordeel

Op vertoon van je bestelbon verlenen volgende buitensportzaken je, naast gespecialiseerd advies, graag een korting van 10% indien je materiaal aankoopt voor je reis.

Copyright

Deze website is eigendom van: ZuiDERHuiS N.V. Door de toegang tot en het gebruik van de website en aanverwante social media kanalen (Facebook, Instagram, Youtube e.d.) verklaar je je uitdrukkelijk akkoord met de volgende voorwaarden.

Intellectuele eigendomsrechten
De inhoud van deze site en aanverwante social media kanalen (Facebook, Instagram, Youtube e.d.), met inbegrip van de merken, logo’s, tekeningen, data, product- of bedrijfsnamen, teksten, beelden, video’s, presentaties e.d. zijn beschermd door intellectuele rechten en behoren toe aan ZuiDERHuiS NV of rechthoudende derden. Onrechtmatig gebruik ervan is strafbaar. ZuiDERHuiS NV is niet verantwoordelijk voor het posten van eventuele auteursrechtelijk beschermde informatie door één of meerdere van haar leden.

Garantiefonds Reizen

Indien je een reis boekt via ZuiDERHuiS gebeurt dit onder de Belgische wetgeving en onder de bescherming van de reisvoorwaarden van de Geschillencommissie Reizen. Zuiderhuis NV is lid van het Garantiefonds Reizen en van de VVR (Vereniging Vlaamse Reisbureaus).