Op zoek naar iets?

Costa Rica

DE 6 HIGHLIGHTS VAN ONZE NICARAGUA-GROEPSREIS

1. Actie en natuur in overvloed

Nicaragua is de ideale bestemming voor een actieve reis, en daar zit de formidabele flora en fauna voor veel tussen. De twee grootste woudreservaten van Centraal-Amerika liggen hier, en zijn een onderdeel van 78 nationale parken. De reservaten zorgen voor de bescherming van een grote portfolio aan ecosystemen, planten en dieren. Tijdens onze reis maken we kennis met de prachtige nevelwouden en gaan we wandelen op de kraterranden van nog actieve vulkanen. Vanaf de hellingen van de Cerro Negro is het mogelijk om met een surfplank naar beneden te zoeven (volcano boarden) en de Somoto Canyon is de perfecte plek voor een portie canyoning. Daarnaast staat er ook een wandeling in de bergen van Matagalpa op het menu, en ga je kajakken op het Nicaragua-meer. 

2. Spaanse koloniale architectuur en geschiedenis

Liefhebbers van geschiedenis komen ruimschoots aan hun trekken in Spaans-koloniale steden als León en Granada,  die getuigen van het roemrijke verleden in deze voormalige Spaanse kolonie. De voormalige hoofdstad León is een openluchtmuseumpje van goed bewaarde koloniale gebouwen en kerken en heeft de grootste kathedraal van Centraal-Amerika.Na een stadswandeling in het bruisende stadscentrum waarbij we verdwalen in de smalle straatjes verpozen we tegen valavond op het terras van een sfeervolle plaza. Geen betere plek om de sfeer van het hedendaagse Midden-Amerika op te snuiven.

3. Kennismaken met de locals

Nicaraguanen zijn supervriendelijk, open en trots. We laten je kennismaken met de échte locals, ver weg van de gebaande toeristische paden. Arbeiders in een sigarenfabriek vertellen je over het productieproces van hun kwaliteitstabak. Op een grote finca of traditionele boerderij leidt de herenboer ons rond. Als kers op de taart maak je kennis met een eigenzinnige artiest-beeldhouwer. Hij begeleidt ons op een ‘artistieke bergwandeling’. In de rotsen zijn namelijk kunstwerken uitgehouwen, die markante gebeurtenissen in de wereldgeschiedenis illustreren.

4. De spectaculairste canyon van Midden-Amerika

De Rio Coco is de langste rivier van Midden-Amerika en doorklieft op een spectaculaire manier de Somoto Canyon. Dit adembenemende landschap kun je op twee manieren ontdekken. Wie sportief is aangelegd kiest de lange route van vier uur, minder ervaren wandelaars maken een aangepaste, wat makkelijker wandeling. We wandelen afwisselend over rotsen en langs en door de rivier. Op sommige plaatsen drijf je met een reddingsvest echt door het water. Voor liefhebbers van intense ervaringen is deze avontuurlijke tocht een absolute aanrader!

5. Strandgenoegens bij Ometepe

Twee nachten logeren we in een comfortabel en sfeervol hotel aan het strand van Ometepe, een eiland in het meer.  Want Nicaragua, daar krijg je ook een echt vakantiegevoel. Naast relaxen op het strand maken we een ontspannende boswandeling waarbij we brulapen en capucijnapen observeren. We gaan kajakken en spotten vogels in de Rio Istian, een uniek natuurgebied. De omliggende dorpen verkennen doen we per huurfiets.

6. Een reisleidster met pit

Onze Nederlandse reisleidster Diana woont al tien jaar in Nicaragua. In Granada is ze naast professioneel reisbegeleider ook de drijvende kracht achter een kleinschalig NGO-project. Onder haar deskundige leiding ontdek je de schitterende natuur, rijke cultuur en open bevolking van dit verborgen pareltje in Midden-Amerika. Maar Diana weet dat een wereldreiziger graag afwijkt van de gebaande paden, en laat je dit heerlijke land ook werkelijk voelen en intens beleven.

Klik hier voor de groepsreis

INDIVIDUEEL NAAR NICARAGUA?

Kan ook, en wel met ons combi-pakket Nicaragua en Costa Rica dat je hier vindt.