Op zoek naar iets?

Cevennes

FRANKRIJK - De Cévennes aan je voeten - 8 dagen

{{statusText}}

vanaf €{{product.Price}}

prijs op aanvraag

  • individuele wandelweek vanuit een comfortabele chambre d'hôtes bij Belgen in de Cevennen
  • weergaloze landschappen tussen Mont Aigoual en Mont Lozère  
  • creatieve zuiders geïnspireerde keuken met verse streekproducten en groenten uit eigen tuin

8-daagse individuele wandelreis in de Cévennes

Bij Belgen in Zuid-Frankrijk

Een achtdaagse wandel-en verwenweek in het hart van de Cévennes, een wandelparadijs dat je in zes gevarieerde wandelingen verkent vanuit een stijlvol gerestaureerde boerderij met een weergaloze ligging en een gevarieerde, gastronomische keuken.

Het “Parc National des Cévennes” biedt een grote verscheidenheid aan landschappen. Hoog gelegen, kale kalkplateaus (de "causse Mjean" als bekendste), diepe kloven (de beroemde ‘Gorges du Tarn’ of ‘Gorges de la Jonte’), de beboste Mont Aigoual in het zuiden, de weidse horizonten en eindeloze ruimte van het massief van de Mont Lozere in het noorden. De kreukelzone tussen deze gebieden bestaat uit de leistenen valleien bekend als de eigenlijke ‘Cévennes’. De diepe dalen, gevormd door de parallel lopende rivieren die hier ‘gardons’ heten, worden afgewisseld met beboste heuvelruggen. De opeenvolging van deze parallelle valleien en heuvelruggen creëert een weergaloos landschap, ‘la mer immobile des Cévennes’. Het blauwige licht, gefilterd door de lichte nevel die uit de valleien opstijgt, zorgt voor onvergetelijke vergezichten.

Over eeuwenoude paden loop je op jouw eigen ritme tussen cultuur en natuur, de Cévennes aan je voeten.

Door de eeuwen heen is hier een merkwaardige symbiose tot stand gekomen tussen mens en natuur. De onderdrukte protestantse bevolking vestigde zich uit zelfbescherming verspreid en geïsoleerd in een gesloten economisch systeem. De smalle, hoge en gesloten bouwvolumes, in de karakteristieke leisteen tegen de hellingen aangebouwd, worden omringd door cultuurterrassen, op hun beurt omgeven door grote aanplanten van kastanjebomen, dé cultuurboom van de Cévennes. Aan het eind van de negentiende eeuw kwam een proces van ontvolking op gang dat pas in de jaren zestig werd gestopt met de komst van eerst hippies, later mensen op zoek naar rust en authenticiteit, dichters, kunstenaars, ‘neo-ruraux’. ‘La montagne habitée’ kreeg een deel van zijn vroegere bestemming terug, de oprukkende natuur en het toenemende verval werden stop gezet.

Logies en praktisch:

  • verblijf in comfortabele gastenkamers in een gerestaureerde boerderij
  • bij Belgen in Frankrijk
  • eigen wagen noodzakelijk

Comfort niveau

Fysiek wandelniveau

Dag 1

Aankomst

Aankomst in het verblijf en kennismaking, diner.

Dag 2

Kennismakingswandeling

Kennismakingswandeling over de col de Pendedis en de col de Prentigarde naar Nogaret.
10 km en 4u wandelen, hoogteverschil 200 m.

Dag 3

Vales-Les Ayres - Le Malpas

Naar het gehucht Vales, klimmen naar Les Ayres en via de kam van le Malpas terug naar je verblijf.
13 km en 5u wandelen, 300m klimmen.

Dag 4

Serres

Over de kam van ‘la montagne de la vieille morte’ naar Serres.
16 km en 6u wandelen, hoogteverschil 300m.

Dag 5

Mont Lozere

Schitterende wandeling op het plateau van de Mont Lozere.
20 km en 5-6 uren wandelen, 200m klimmen.

Dag 6

Le Cayla

Vanuit Les Ayres klimmen naar le Cayla (1068 meter) en terug naar de rivier over het wandelpad van ‘le mulet grisou’.
17 km en 6u wandelen, 500m stijgen.

Dag 7

La Fladonenque

Vanuit Saint-Germain de Calberte over het wandelpad ‘La Fladonenque’ langs authentieke dorpjes en de vallei van de Saint Germain.
10km en 4u stappen, 300m hoogteverschil.

Dag 8

Einde

Einde en afscheid na het ontbijt.

Periode

Dagelijks vertrek is mogelijk van eind april tot eind oktober.

Prijstabel

basisprijs volw. 3devolw. kind 0 - 99
2 persoonskamer 661,00 €

≡ lokaal te betalen

Nota

Tijdig inschrijven is ten stelligste aanbevolen, zeker voor juli en augustus

Aantal dagen

8, 6 dagen wandelen.

Code

TIFRP084.

Deelnemers

Min. 2.

Logies

Chambres d’hôtes in een gerestaureerde boerderij met comfortabele, charmant gedecoreerde kamers met eigen zithoek en gescheiden douche en toilet. Ruime tuin in terrassen. Gerenommeerde keuken, de Vlaamse eigenaars zijn ex-restaurantuitbaters die hier hun tweede adem vonden.

Niveau

Heerlijke wandelingen met gevarieerde afstanden, over goed begaanbare paden, met beperkte hoogteverschillen.

Reisweg

Orléans – Bourges – Clermont Ferrand en verder over A 75 tot Mende en Florac en vandaar naar St Germain de Calberte.

Situering

De Cevennes liggen in de zuidoostelijke uitlopers van het Franse centraal massief, tussen Mont Lozere en Mont Aigoual.

Annuleringsverzekering

Er is geen annuleringsverzekering inbegrepen in de basisprijs van de reis. Bij annulering kunnen de annuleringskosten hoog oplopen. We verwijzen hiervoor naar de bijzondere voorwaarden. Het afsluiten van een volledige annuleringspolis is dan ook sterk aanbevolen.

Bijstandsverzekering

Eveneens niet inbegrepen is een bijstands- en repatriëringsverzekering. De bijstandsverzekering die sommige mutualiteiten gratis aanbieden, geeft onvoldoende dekking (het bedrag repatriëring is meestal beperkt). Voor een avontuurlijke reis naar een verre bestemming is een volwaardige bijstands- en repatriëringsverzekering absoluut noodzakelijk. U kan deze polissen afsluiten bij een maatschappij naar keuze of via Zuiderhuis. In samenwerking met Protections Travel Insurance werd een voordelige formule uitgewerkt.

Dossierkosten

Bij boeking wordt € 15 per persoon dossierkosten toegevoegd op de bestelbon, met een maximum van € 60 per dossier.

Je Zuiderhuis-voordeel

Op vertoon van je bestelbon verlenen volgende buitensportzaken je, naast gespecialiseerd advies, graag een korting van 10% indien je materiaal aankoopt voor je reis.

Garantiefonds reizen

Indien je een reis boekt via Zuiderhuis gebeurt dit onder de Belgische wetgeving en onder de bescherming van de reisvoorwaarden van de Geschillencommissie Reizen. Zuiderhuis NV is lid van het Garantiefonds reizen en van de VVR (Vereniging Vlaamse Reisbureaus).

Privacy & copyright

Deze website is eigendom van Zuiderhuis. Door de toegang tot en het gebruik van de website en aanverwante social media kanalen (Facebook, Instagram, Youtube e.d.) verklaar je je uitdrukkelijk akkoord met de volgende voorwaarden.

Verwerking van persoonsgegevens
Het bezoeken van de website impliceert je uitdrukkelijke goedkeuring (door middel van mededeling van uw persoonsgegevens of opt-in) van de Privacy Verklaring en aldus van de manier waarop wij je persoonsgegevens verzamelen, gebruiken en verwerken. Lees daarom onze privacy policy.

Intellectuele eigendomsrechten
De inhoud van deze site en aanverwante social media kanalen (Facebook, Instagram, Youtube e.d.), met inbegrip van de merken, logo’s, tekeningen, data, product- of bedrijfsnamen, teksten, beelden, video’s, presentaties e.d. zijn beschermd door intellectuele rechten en behoren toe aan Zuiderhuis of rechthoudende derden. Onrechtmatig gebruik ervan is strafbaar. Zuiderhuis is niet verantwoordelijk voor het posten van eventuele auteursrechtelijk beschermde informatie door één of meerdere van haar leden. Lees daarom onze disclaimer policy.