Op zoek naar iets?

armenie sevan meer zuiderhuis wereldreizen

De highlights van onze Armenië-reizen

1.Korte vliegtijd en geen jetlag

Sinds dit voorjaar vlieg je rechtstreeks met Brussel Airlines vanuit onze hoofdstad naar de Armeense hoofdstad Jerevan. Dat wil zegen dat je zonder jetlag en zonder al te lang vliegen terechtkomt in een fascinerende wereld van christelijke-orthodoxe kloosters en kerken, waar massatoerisme simpelweg onbestaande is. Tijdens deze cultuur- en geschiedenisreis proef je van de laatste restanten van de Sovjetarchitectuur en kun je nog echte ontdekkingen doen. Stap een kerk binnen, en laat je betoveren door de liturgische gezangen die je meevoeren op een wonderlijke reis vol mystiek en weemoed.

2.Een land als een openluchtmuseum

Armenië heeft een zeer bewogen geschiedenis. Het is een van de oudste christelijke landen ter wereld, op het kruispunt tussen oost en west, tussen Rusland en het Midden-Oosten en tussen Europa en Azië. Na de Turken en de Armeense genocide kwamen de Sovjets. Overal in de Armeense hoofdstad Yerevan zie je nog restanten van die Sovjeterfenis zoals brede lanen, levendige stadspleinen en af en toe ook de nodige vergane glorie. Maar het hoogtepunt van je reis vormen de vele kloosters en kerkjes waar prachtige iconen de muren sieren. Het mooiste klooster van Armenië is Tatev, maar ook de Catolicos in Edjmiazin, een mini-vaticaan met meerdere kerken, is de moeite om te bezoeken.

3.Veel contacten met de lokale bevolking

De Armeense bevolking is hartelijk en gastvrij. Locals spreken vrij vlot Frans en Engels, waardoor je gemakkelijk aan de praat raakt. Dat lukt zeker op de terrassen van Jerevan, waar een uitgelaten sfeer heerst en altijd wel swingende muziek klinkt. Ook de jazzclubs bruisen van leven en zelfs een balletvoorstelling in de opera is hier nog betaalbaar.

4.De Aragatzberg

Het Armeense hoogplateau aan de zuidkant van de Kaukasus is doorsneden door valleien en canyons. Vanop de alpenweides heb je zicht op uitgedoofde vulkanen. De bekendste is de Ararat, de mythische bergpiek waar Noah met z’n Ark aanmeerde. Maar de 5.165 meter hoge reus ligt in Turkije tegenwoordig, en symboliseert voor de Armeniërs ook een verloren imperium, dat zich uitstrekte tussen de Middellandse, de Zwarte en de Kaspische Zee. Wij laten je kennismaken met andere bergen: de Aragatzberg, en dat door middel van lichte wandelingen tijdens een dagexcursie in onze groepsreis.

5.Veel aandacht voor het culinaire

De Armeense keuken is een revelatie. Ze behoort tot de keuken van het Midden-Oosten, net zoals de Turkse en de Perzische, en onderging daarnaast ook flink wat Europese invloeden. Je smult van verse vis, vlees en groenten, op smaak gebracht met een groot gamma verse kruiden en noten.

6.Zowel in groep als individueel

Onze 10-daagse groepsreis in juli is dé uitgelezen manier om kennis te maken met de rijkdom van het land.  Daarbij logeren we in charmante en sfeervolle hotels en guesthouses en rijgen we de culturele hoogtepunten aan elkaar te midden van de mooiste berglandschappen.

Tijdens de 8-daagse individuele rondreis, mogelijk tussen april en eind oktober, ontdek je met privéwagen met chauffeur de hoogtepunten van het land. Je maakt ook een excursie naar de Aragatz-bergen en bezoekt Tatev en Noravank, de mooiste christelijke kloosters.