Op zoek naar iets?

header hoogste Pyreneeëntoppen

SPANJE - De hoogste Pyreneeëntoppen, beklimming Posets en Aneto - 8 dagen

{{statusText}}

vanaf €1235

  • groep begeleid door Nederlandstalige, Spaanse gediplomeerde berggids
  • beklimming van de twee hoogste toppen van de Pyreneeën
  • 2 driedaagse huttentochten in het NP Posets-Maladeta

  8-daagse groepsreis de hoogste Pyreneeëntoppen, Posets en Aneto

  Nationaal Park Posets-Maladeta met de hoogste toppen, een groepsreis waarbij we de hoogste toppen van de Pyreneeën bedwingen: de Posets en de Aneto als dak van de Pyreneeën.

  De Pyreneeën behoren tot de grootste bergketens in Europa. Er zijn meer dan 400 kilometer heuvels, bergen, dalen en kloven die vanaf de Atlantisch Oceaan tot aan de Middellandse Zee reiken. Het is een natuurlijke barrière tussen Frankrijk en Spanje. In de Pyreneeën er zijn 213 bergen van meer dan 3.000 m hoog, enkele kleine gletsjers en duizenden bergmeren. Het is een natuurspektakel, een unieke speelplaats voor de liefhebbers van wandelen en de bergsport.

  In het midden van de Pyreneeën ligt het dal van Benasque, met pittoreske en authentieke dorpen en het Nationaal Park Posets-Maladeta. Het park herbergt de Maladetagletsjer die de grootste is van Spanje en de zuidelijkste van Europa.
  Het dorp Benasque is het ideale startpunt voor één van de mooiste uitdagingen die deze bergen te bieden hebben: het beklimmen van het hoogste toppen van de bergketen: Aneto (3404 m) en Posets (3375 m), dewelke we beklimmen. We wandelen over gletsjers en dalen af langs bergriviertjes en steenvlaktes.

  Het programma volgt een goed doordachte, geleidelijke aanpassing aan het terrein en de hoogte, met een combinatie van fysieke veeleisende dagen met wat rustige herstellende etappen. Wij maken prachtige en authentieke tochten door de bergen van hut naar hut.

  Er wordt in comfortabele en moderne berghutten geslapen, waar wij een goede avondmaaltijd en een eenvoudig ontbijt krijgen voorgeschoteld.

  De tochten worden door een lokale, Nederlandstalige, Spaanse, gediplomeerde berggids in het Nederlands begeleid. Hij zal ook voor de veiligheid en de logistiek zorgen.

  Wij hebben ook de tijd om het leven in het dal te ontdekken, met de gelegenheid om van de gastronomie en de straatsfeer te genieten. Benasque is echt een gezellig dorpje!

  De reis is voor wandelaars met een goede fysiek en reeds enige bergervaring, die staan te trappelen voor een heel uitdagende tocht waar we ook wandelen over gletsjers en sneeuw.

  Logies en praktisch:

  • keuze tussen vlucht OF eigen vervoer
  • logies 3x in een hotel en 4x in een berghut, waarbij alle maaltijden zijn inbegrepen (’s middags picknick)
  • huur van klimmateriaal inbegrepen
  • trektocht met eigen rugzak (2x driedaagse)

  Comfort niveau

  Fysiek wandelniveau

  Technisch wandelniveau

  Dag 1

  Aankomst in Zaragoza en/of Benasque

  Afspraakplaats en overnachting in het logies in Benasque. Eventueel eerst transfer vanaf de luchthaven van Zaragoza.

  Dag 2

  Benasque - Estos berghut

  Vanaf het dorp Benasque een lange, maar rustige wandeling naar de Estos berghut. Eerst langs de oever van de Esera rivier en daarna door het dal van Estós. We volgen een deel de GR-11 'Transpyreneeënroute'. Alle bergen aan de noordkant van het dal zijn drieduizenders. Het is de natuurlijke grens met Frankrijk. Op een hoogte van bijna 1900 meter, in een prachtige omgeving, ligt onze eerste hut van de reis.
  Overnachting in de Estos berghut.
  14km; 800m klimmen en 50m dalen

  Dag 3

  Estos berghut - Ángel Orús berghut

  's Morgens vroeg beginnen we aan de eerste spannende tocht van de reis. Vandaag stappen wij van hut naar hut over de bergen over een variant van de GR-11. Het pad klimt eerst naar de bergmeren van Batisielles en gaat verder langs de Agulles de Perramó en het hoogste punt van de dag, de Collada de la Plana (2702m). Vanaf hier volgt een afdaling naar de comfortabele Ángel Orús berghut.
  Overnachting in de Ángel Orús berghut.
  14km; 900m klimmen en 600m dalen

  Dag 4

  Beklimming Posets

  Na de inlooptochten van de eerste dagen starten we met het serieuze werk, de beklimming van de Posets (3375m), via de normaalroute door de Canal Fonda, waar altijd sneeuw is. Het laatste deel is niet moeilijk, maar gaat wel over een smalle graat,  waar je wordt gezekerd door de berggids. Het panorama op de top is adembenemend. Afdaling via dezelfde weg tot aan de hut en verder door de vallei van Grist tot parking Espigantosa. Transfer via Eriste naar Benasque. In het gezellige dorp genieten we na van de beklimming en bereiden ons voor op de volgende driedaagse.
  Overnachting in het logies in Benasque.
  14km; 1250m klimmen en 1820m dalen

  Dag 5

  Renclusa berghut

  Transfer van Benasque naar Llanos del Hospital of La Besurta. De hut is makkelijk te bereiken via een korte wandeling over weilanden en een idyllisch landschap. Rustige dag in de buurt van de berghut La Renclusa (2140m). 
  Overnachting in de Renclusa berghut. De moderne hut is één van de beste van Spanje. Bovendien zal Antonio, de vriendelijke huttenwaard, je met open armen ontvangen. 
  Facultatief: 
  Wandelen van Llanos del Hospital naar La Besurta: 4km; extra 140m klimmen ( als er wordt besloten de afstand Llanos en La Besurta niet met de shuttle bus te doen)
  Bij de berghut, bv. naar de Ibones de Padierna.
  Korte tocht vanaf de hut: 3,5km; 400m klimmen en 130m dalen
  Lange tocht vanaf de hut: 7km; 725m klimmen en 485m dalen

  Dag 6

  Beklimming Aneto

  Bij het krieken van de dag starten we met de beklimming van de Aneto (3404m), via de normaalroute. Via de rotsblokken van de Maladeta morene naar de Portillón Superior, op 2870m is de toegang tot de gletsjer van de Aneto. Het is de grootste van de Pyreneeën. Om de echte top te bereiken, wandelen we facultatief over de beroemde 'Paso de Mahoma'. Een korte, luchtige passage over rotsblokken, een scherpe graat waar wij een touw en de berggids goed kunnen gebruiken. Er is klauterwerk met de handen om stabieler te kunnen stappen. Wie hoogtevrees heeft, hoeft de 'Paso de Mahoma' niet mee te doen, maar wacht op de voortop. De terugtocht is via het Salterillo bergmeer en de Plan d'Aiguallut. We vieren onze prestatie in de berghut La Renclusa. 
  Overnachting in de Renclusa berghut. 
  13,3km; 1300m klimmen en 1300m dalen

  Dag 7

  Reservedag Aneto / Salvaguardia

  Reservedag om de Aneto te beklimmen indien de beklimming wegens klimatologische of organisatorsche omstandigheden nog niet kon plaatsvinden. 
  Indien de Aneto wel reeds werd bedwongen, wordt de keuze gemaakt tussen de beklimming van de Pico de Padierna (2622m) of de Tuca de Salvaguardia (2738m) aan de grens met Frankrijk. Deze berg biedt ontzettend mooie panorama'a op het volledige Anetomassief. Afdaling en wandelen naar Llanos del Hospital. Transfer naar Benasque.
  Overnachting in logies in Benasque. 
  12km; 840m klimmen en 1260m dalen

  Dag 8

  Vertrek

  Vertrek naar huis met eventuele transfer naar de luchthaven van Zaragoza.

  HET PROGRAMMA KAN WORDEN AANGEPAST NAARGELANG KLIMATOLOGISCHE OMSTANDIGHEDEN 

  RESERVEDAG ANETO OP DAG 7

  Periode & Prijzen

  Nota

  Ook mogelijk met eigen vervoer (zonder vlucht): prijs op aanvraag.

  Vroeg boeken loont: ontvang 5% vroegboekkorting bij boeking tot 4 maanden voor vertrek op deze reis.

  Aantal dagen

  8, 6 wandeldagen.

  Afspraak

  Het logies in Benasque of in de luchthaven van Zaragoza. Deelnemers die een vlucht kozen, spreken af in de luchthaven van Charleroi.

  Bagage

  Trektocht met eigen (beperkte) rugzak: 2x een driedaagse, na de toppen opnieuw naar de hut.

  Begeleiding

  Een gediplomeerde, Nederlandstalige, Spaanse berggids.

  Deelnemers

  Min. 5 - max. 7.

  Logies

  3x in een hotel en 4x in een berghut op een slaapzaal.

  Berghut La Renclusa: bij beschikbaarheid overnachten we in kleine privé-kamers met aparte bedden en een eigen douche in de kamer.

  Niveau

  Het is een hooggebergtetocht die vooral over gemarkeerde paden loopt, maar de afstanden, looptijden en hoogteverschillen zijn groot bij de topbeklimmingen, dus ervaring met bergwandelen en een goede conditie zijn onontbeerlijk om er zelf plezier aan te kunnen beleven.

  Op Aneto en Posets zijn lichte, maar ongevaarlijke klauterpassages. Op de Posets is een sneeuwcouloir. Op de Aneto een groot rotsveld, gletsjeroversteek en een finale klauterpartij naar de top (zeer hoogtevreesgevoelig; alternatief is wachten op de voortop). Waar nodig met klimmateriaal (in de prijs inbegrepen).

  Je hoeft niet alle toppen mee te doen en kunt de reis zelf zo zwaar maken als je wenst!

  Situering

  Het centrale deel van de Pyreneeën, in het Nationaal Park Posets-Maladeta.

  Vervoer

  Vlucht van Charleroi naar Zaragoza, transfers met minibus en openbaar vervoer ter plekke. 

  Met eigen wagen, kostendelend meerijden ev. mogelijk via Zuiderhuis (prijsvermindering).

  Annuleringsverzekering

  Er is geen annuleringsverzekering inbegrepen in de basisprijs van de reis. Bij annulering kunnen de annuleringskosten hoog oplopen. We verwijzen hiervoor naar de bijzondere voorwaarden. Het afsluiten van een volledige annuleringspolis is dan ook sterk aanbevolen.

  Bijstandsverzekering

  Eveneens niet inbegrepen is een bijstands- en repatriëringsverzekering. De bijstandsverzekering die sommige mutualiteiten gratis aanbieden, geeft onvoldoende dekking (het bedrag repatriëring is meestal beperkt). Voor een avontuurlijke reis naar een verre bestemming is een volwaardige bijstands- en repatriëringsverzekering absoluut noodzakelijk. Je kan deze polissen afsluiten bij een maatschappij naar keuze of via Zuiderhuis. In samenwerking met Protections Travel Insurance werd een voordelige formule uitgewerkt.

  24/24 bereikbaar

  Indien je op een individuele reis voor onvoorziene problemen komt te staan, kan je steeds terecht bij onze betrouwbare lokale partners. Op groepsreis kan je steeds terecht bij onze ervaren reisleiders. Zij helpen je ter plaatse snel en efficiënt verder.

  In geval van nood kan je ons de klok rond bereiken op het noodnummer dat je terugvindt in je reisdocumenten.

  Je Zuiderhuis-voordeel

  Op vertoon van je bestelbon verlenen volgende buitensportzaken je, naast gespecialiseerd advies, graag een korting van 10% indien je materiaal aankoopt voor je reis.

  Dossierkosten

  Bij boeking wordt € 15 per persoon dossierkosten toegevoegd op de bestelbon, met een maximum van € 60 per dossier.

  Late boeking

  Indien je minder dan 28 dagen voor afreis boekt kan het zijn dat er een extra dossierkost aangerekend wordt van € 50 per dossier.

  Garantiefonds reizen

  Indien je een reis boekt via Zuiderhuis gebeurt dit onder de Belgische wetgeving en onder de bescherming van de reisvoorwaarden van de Geschillencommissie Reizen. Zuiderhuis NV is lid van het Garantiefonds reizen en van de VVR (Vereniging Vlaamse Reisbureaus).

  Privacy & copyright

  Deze website is eigendom van Zuiderhuis. Door de toegang tot en het gebruik van de website en aanverwante social media kanalen (Facebook, Instagram, Youtube e.d.) verklaar je je uitdrukkelijk akkoord met de volgende voorwaarden.

  Verwerking van persoonsgegevens
  Het bezoeken van de website impliceert je uitdrukkelijke goedkeuring (door middel van mededeling van uw persoonsgegevens of opt-in) van de Privacy Verklaring en aldus van de manier waarop wij je persoonsgegevens verzamelen, gebruiken en verwerken. Lees daarom onze privacy policy.

  Intellectuele eigendomsrechten
  De inhoud van deze site en aanverwante social media kanalen (Facebook, Instagram, Youtube e.d.), met inbegrip van de merken, logo’s, tekeningen, data, product- of bedrijfsnamen, teksten, beelden, video’s, presentaties e.d. zijn beschermd door intellectuele rechten en behoren toe aan Zuiderhuis of rechthoudende derden. Onrechtmatig gebruik ervan is strafbaar. Zuiderhuis is niet verantwoordelijk voor het posten van eventuele auteursrechtelijk beschermde informatie door één of meerdere van haar leden. Lees daarom onze disclaimer policy.

  Datum reisfiche

  11/06/2019