Op zoek naar iets?

groot brittannie langs de wicklow way naar dublin iersland rustende wandelaar wandelreizen zuiderhuis

IERLAND - De Wicklow Way - 7 dagen

{{statusText}}

vanaf €562

  • individuele wandeltocht in lijn met bagagevervoer door de Wicklow Mountains
  • van Tinahely in het zuiden naar Enniskerry in het noorden
  • overnachting in sfeervolle B&B's, in tweepersoonskamers met privé badkamer

  Langs de Wicklow Way, door de tuin van Ierland

  Een 7-daagse wandeltocht in lijn door het beschermde natuurgebied van de Wicklow Mountains.

  Vanaf het dorpje Tinahely in het zuiden van Wicklow volg je stukken van de beroemde Wicklow Way.

  Het graafschap Wicklow ligt op minder dan een uur rijden van het centrum van Dublin. Toch vind je hier een van de meest gevarieerde en spectaculaire landschappen van Ierland, met ronde bergtoppen, getooid met wouden, heide en veengebied.
  Een groot deel van de Wicklow mountains is beschermd natuurgebied en dwars door het nationaal park loopt Ierlands eerste lange afstandspad, de 132km lange Wicklow Way. Het pad leidt je langs enkele van de mooiste landschappen en vergezichten die het eiland te bieden heeft, zoals de Powerscourt waterval, het Luggala landgoed, Loch Dan, Glenmalure en de van geschiedenis doordrongen vallei van Glendalough.
  Na aankomst in Dublin reis je meteen door naar Tinahely in het zuiden van Wicklow. In vijf etappes wandel je vervolgens over de paden van de Wicklow Way naar het noorden, langs ruige en verlaten landschappen, door valleien en over hoge bergtoppen met vergezichten van de Ierse Zee tot in Wales. De tocht eindigt in Enniskerry, niet ver van Dublin.
  Je kan je reis naar keuze verlengen met een overnachting op dag 5 in Glendalough of in het bruisende Dublin.

  Belangrijke troeven van dit individuele wandelarrangement

  • door het beschermde natuurgebied van de Wicklow Mountains 
  • gevarieerde landschappen en schitterende vergezichten
  • zeer goed toegankelijke regio via rechtstreekse vluchten naar Dublin

  Logies en praktisch

  • 7 daagse tocht in lijn langs het Wicklow Way langeafstandspad 
  • Overnachting in comfortabele, B&B’s waar je hartelijk ontvangen wordt,  steeds in kamers met privé-sanitair 
  • Bagage wordt vervoerd
   

  Comfort niveau

  Fysiek wandelniveau

  Dag 1

  Aankomst - Tinahely

  Aankomst in Dublin en per trein of bus naar het zuiden van Wicklow en transfer naar Tinahely, aan de oevers van de Derry rivier.

  Dag 2

  Tinahely - Shielstown

  Start van de tocht langs de Wicklow Way door glooiende landschappen. Langs velden en weiden, een oud Keltisch fort en het verlaten dorp Moyne, naar Shielstown.

  15 km, 4 à 5 uur

  Dag 3

  Shielstown - Glenmalure

  Voor de wandeling naar de vallei van Glenmalure heb je de keuze tussen twee routes: langs de Wicklow Way met zichten op de Carlow vallei en de hoogste top van de Wicklow Mountains, de Lugnaquilla (925m), ofwel een sportievere variant door de bergen die beloond wordt met spectaculaire uitzichten op de Ierse Zee en de zuidelijke toppen.

  Korte route: 19 km, 5 à 6 uur
  Sportieve route: 25.5 km, 7 à 8 uur

  Dag 4

  Glenmalure - Glendalough

  Langs boswegen klim je de Glenmalure valley uit en geniet je weldra van spectaculaire zichten op het omliggende landschap van glooiende heuvels, groene weilanden en een indrukwekkende waterval. Afdaling vanaf de pas tussen de Lugduff en Mullacor naar Glendalough, de ‘vallei van de twee meren’.

  17 km,4 à 5 uur

  Je kan in Glendalough een extra dag inlassen voor een bezoek aan de 6de eeuwse kloostersite en een wandeling in de vallei.

  Dag 5

  Glendalough - Roundwood

  Keuze tussen het parcours van de Wicklow Way en een sportievere route over de berg Scarr.
  De Wicklow Way volgt de flank van de Paddock heuvel, met mooie zichten op Glendalough en Laragh en een van de waterbekkens van Roundwood. De route over de Scarr (641m) biedt spectaculaire uitzichten vanop de top, bij helder weer zelfs tot Wales. Beide routes brengen je in Roundwood, het hoogst gelegen dorp van Ierland.

  10km, 3 à 4 uur of 15 km, 4 à 5 uur.

  Dag 6

  Roundwood - Enniskerry

  Een van de langste etappes maar een klassieker. Door de heuvels met uitzichten op Roundwood en de meren, langs het befaamde Guinnesslandgoed en Lough Tay, waar vele beroemde films werden opgenomen, zoals Braveheart en Excalibur. Verder noordwaarts langs de Djouce Mountain, Crone Forest en de vallei van Lackandarragh tot Enniskerry.

  18km, 600m klimmen, 5 à 6 uur.

  Dag 7

  Enniskerry

  Einde van het programma na het ontbijt in Enniskerry. Met het openbaar vervoer naar Dublin voor terugvlucht of een extra overnachting.

  Periode

  Dagelijks vertrek is mogelijk van 01/01/20 tot 30/11/20.

  Prijzen

  Prijs per persoon (o.b.v. 2 personen – tweepersoonskamer) :      € 562

  toeslag eenpersoonskamer

  € 307

  extra nacht in Tinahely, k&o in tweepersoonskamer

    € 63

  extra nacht in Laragh/Glendalough, k&o in tweepersoonskamer

    € 75

  extra nacht in Dublin, k&o in tweepersoonskamer

  € 127

  Nota

  Aantal dagen

  7 dagen, 5 wandeldagen.

  Bagage

  Wordt vervoerd.

  Deelnemers

  Min 1.

  Logies

  Overnachting in goede B&B’s. Hartelijke ontvangst. Steeds in kamers met privé-sanitair. Ontbijt in het logies.

  Niveau

  Lichte tot gemiddelde wandelingen variërend van 10 tot 18 km per dag, over licht heuvelend terrein met hoogteverschillen tot max. 600m.

  Reisweg

  Per vliegtuig naar Dublin, er zijn lijnvluchten en lowcost verbindingen. Ter plaatse met lokaal vervoer in combinatie met privétransfer.

  Situering

  County Wicklow in Zuidoost Ierland, ongeveer 30 kilometer ten zuiden van Dublin.

  Annuleringsverzekering

  Er is geen annuleringsverzekering inbegrepen in de basisprijs van de reis. Bij annulering kunnen de annuleringskosten hoog oplopen. We verwijzen hiervoor naar de bijzondere voorwaarden. Het afsluiten van een volledige annuleringspolis is dan ook sterk aanbevolen.

  Bijstandsverzekering

  Eveneens niet inbegrepen is een bijstands- en repatriëringsverzekering. De bijstandsverzekering die sommige mutualiteiten gratis aanbieden, geeft onvoldoende dekking (het bedrag repatriëring is meestal beperkt). Voor een avontuurlijke reis naar een verre bestemming is een volwaardige bijstands- en repatriëringsverzekering absoluut noodzakelijk. Je kan deze polissen afsluiten bij een maatschappij naar keuze of via Zuiderhuis. In samenwerking met Protections Travel Insurance werd een voordelige formule uitgewerkt.

  24/24 bereikbaar

  Indien je op een individuele reis voor onvoorziene problemen komt te staan, kan je steeds terecht bij onze betrouwbare lokale partners. Op groepsreis kan je steeds terecht bij onze ervaren reisleiders. Zij helpen je ter plaatse snel en efficiënt verder.

  In geval van nood kan je ons de klok rond bereiken op het noodnummer dat je terugvindt in je reisdocumenten.

  Je Zuiderhuis-voordeel

  Op vertoon van je bestelbon verlenen volgende buitensportzaken je, naast gespecialiseerd advies, graag een korting van 10% indien je materiaal aankoopt voor je reis.

  Dossierkosten

  Bij boeking wordt € 15 per persoon dossierkosten toegevoegd op de bestelbon, met een maximum van € 60 per dossier. Voor dagactiviteiten worden geen dossierkosten in rekening gebracht.

  Garantiefonds reizen

  Indien je een reis boekt via Zuiderhuis gebeurt dit onder de Belgische wetgeving en onder de bescherming van de reisvoorwaarden van de Geschillencommissie Reizen. Zuiderhuis NV is lid van het Garantiefonds reizen en van de VVR (Vereniging Vlaamse Reisbureaus).

  Privacy & copyright

  Deze website is eigendom van Zuiderhuis. Door de toegang tot en het gebruik van de website en aanverwante social media kanalen (Facebook, Instagram, Youtube e.d.) verklaar je je uitdrukkelijk akkoord met de volgende voorwaarden.

  Verwerking van persoonsgegevens
  Het bezoeken van de website impliceert je uitdrukkelijke goedkeuring (door middel van mededeling van uw persoonsgegevens of opt-in) van de Privacy Verklaring en aldus van de manier waarop wij je persoonsgegevens verzamelen, gebruiken en verwerken. Lees daarom onze privacy policy.

  Intellectuele eigendomsrechten
  De inhoud van deze site en aanverwante social media kanalen (Facebook, Instagram, Youtube e.d.), met inbegrip van de merken, logo’s, tekeningen, data, product- of bedrijfsnamen, teksten, beelden, video’s, presentaties e.d. zijn beschermd door intellectuele rechten en behoren toe aan Zuiderhuis of rechthoudende derden. Onrechtmatig gebruik ervan is strafbaar. Zuiderhuis is niet verantwoordelijk voor het posten van eventuele auteursrechtelijk beschermde informatie door één of meerdere van haar leden. Lees daarom onze disclaimer policy.

  Datum reisfiche

  4/03/2020