Op zoek naar iets?

groot brittannie langs de wicklow way naar dublin iersland rustende wandelaar wandelreizen zuiderhuis

IERLAND- De Wicklow Way - 7 dagen

{{statusText}}

vanaf €{{product.Price}}

prijs op aanvraag

  • 7 daagse individuele wandeltocht in lijn
  • van Tinahely naar Enniskerry door de Wicklow Mountains
  • met overnachting in sfeervolle B&B's, in tweepersoonskamers met privé badkamer

Langs de Wicklow Way, door de tuin van Ierland

Een 7-daagse wandeltocht in lijn door het beschermde natuurgebied van de Wicklow Mountains.

Vanaf het dorpje Tinahely in het zuiden van Wicklow volg je stukken van de beroemde Wicklow Way.

Het graafschap Wicklow ligt op minder dan een uur rijden van het centrum van Dublin. Toch vind je hier een van de meest gevarieerde en spectaculaire landschappen van Ierland, met ronde bergtoppen, getooid met wouden, heide en veengebied.
Een groot deel van de Wicklow mountains is beschermd natuurgebied en dwars door het nationaal park loopt Ierlands eerste lange afstandspad, de 132km lange Wicklow Way. Het pad leidt je langs enkele van de mooiste landschappen en vergezichten die het eiland te bieden heeft, zoals de Powerscourt waterval, het Luggala landgoed, Loch Dan, Glenmalure en de van geschiedenis doordrongen vallei van Glendalough.
Na aankomst in Dublin reis je meteen door naar Tinahely in het zuiden van Wicklow. In vijf etappes wandel je vervolgens over de paden van de Wicklow Way naar het noorden, langs ruige en verlaten landschappen, door valleien en over hoge bergtoppen met vergezichten van de Ierse Zee tot in Wales. De tocht eindigt in Enniskerry, niet ver van Dublin.
Je kan je reis naar keuze verlengen met een overnachting op dag 5 in Glendalough of in het bruisende Dublin.

Belangrijke troeven van dit individuele wandelarrangement

• door het beschermde natuurgebied van de Wicklow Mountains 
• gevarieerde landschappen en schitterende vergezichten
• zeer goed toegankelijke regio via rechtstreekse vluchten naar Dublin

Logies en praktisch

• 7 daagse tocht in lijn langs het Wicklow Way langeafstandspad 
• Overnachting in comfortabele, B&B’s waar je hartelijk ontvangen wordt,  steeds in kamers met privé-sanitair 
• Bagage wordt vervoerd
 

Comfort niveau

Fysiek wandelniveau

Dag 1

Aankomst - Tinahely

Aankomst in Dublin en per trein of bus naar het zuiden van Wicklow en transfer naar Tinahely, aan de oevers van de Derry rivier.

Dag 2

Tinahely - Shielstown

Start van de tocht langs de Wicklow Way door glooiende landschappen. Langs velden en weiden, een oud Keltisch fort en het verlaten dorp Moyne, naar Shielstown.

15 km, 4 à 5 uur

Dag 3

Glenmalure

Voor de wandeling naar de vallei van Glenmalure heb je de keuze tussen twee routes: langs de Wicklow Way met zichten op de Carlow vallei en de hoogste top van de Wicklow Mountains, de Lugnaquilla (925m), ofwel een sportievere variant door de bergen die beloond wordt met spectaculaire uitzichten op de Ierse Zee en de zuidelijke toppen.

Korte route: 19 km, 5 à 6 uur
Sportieve route: 25.5 km, 7 à 8 uur

Dag 4

Glenmalure - Glendalough

Langs boswegen klim je de Glenmalure valley uit en geniet je weldra van spectaculaire zichten op het omliggende landschap van glooiende heuvels, groene weilanden en een indrukwekkende waterval. Afdaling vanaf de pas tussen de Lugduff en Mullacor naar Glendalough, de ‘vallei van de twee meren’.

17 km,4 à 5 uur

Je kan in Glendalough een extra dag inlassen voor een bezoek aan de 6de eeuwse kloostersite en een wandeling in de vallei.

Dag 5

Glendalough - Roundwood

Keuze tussen het parcours van de Wicklow Way en een sportievere route over de berg Scarr.
De Wicklow Way volgt de flank van de Paddock heuvel, met mooie zichten op Glendalough en Laragh en een van de waterbekkens van Roundwood. De route over de Scarr (641m) biedt spectaculaire uitzichten vanop de top, bij helder weer zelfs tot Wales. Beide routes brengen je in Roundwood, het hoogst gelegen dorp van Ierland.

10km, 3 à 4 uur of 15 km, 4 à 5 uur.

Dag 6

Roundwood - Enniskerry

Een van de langste etappes maar een klassieker. Door de heuvels met uitzichten op Roundwood en de meren, langs het befaamde Guinnesslandgoed en Lough Tay, waar vele beroemde films werden opgenomen, zoals Braveheart en Excalibur. Verder noordwaarts langs de Djouce Mountain, Crone Forest en de vallei van Lackandarragh tot Enniskerry.

18km, 600m klimmen, 5 à 6 uur.

Dag 7

Einde

Einde van het programma na het ontbijt in Enniskerry. Met het openbaar vervoer naar Dublin voor terugvlucht of een extra overnachting.

Periode

Dagelijks vertrek is mogelijk van 01/01/18 tot 15/12/18.

Prijstabel

basisprijs volw. 3devolw. kind 0 - 0
2 persoonskamer € 537,00
1 persoonskamer € 805,00
extra nacht volw. 3devolw. kind 0 - 0
Glendalough/Laragh (in tweepersoonskamer) € 58,00
Glendalough/Laragh (in eenpersoonskamer) € 86,00
Dublin Op aanvraag

≡ lokaal te betalen

Aantal dagen

7 dagen, 5 wandeldagen.

Bagage

Wordt vervoerd.

Deelnemers

Min 2.

Logies

Overnachting in goede B&B’s. Hartelijke ontvangst. Steeds in kamers met privé-sanitair. Ontbijt in het logies.

Niveau

Lichte tot gemiddelde wandelingen variërend van 10 tot 18 km per dag, over licht heuvelend terrein met hoogteverschillen tot max. 600m.

Reisweg

Per vliegtuig naar Dublin, er zijn lijnvluchten en lowcost verbindingen. Ter plaatse met lokaal vervoer in combinatie met privétransfer.

Situering

County Wicklow in Zuidoost Ierland, ongeveer 30 kilometer ten zuiden van Dublin.

Annuleringsverzekering

Er is geen annuleringsverzekering inbegrepen in de basisprijs van de reis. Bij annulering kunnen de annuleringskosten hoog oplopen. We verwijzen hiervoor naar de bijzondere voorwaarden. Het afsluiten van een volledige annuleringspolis is dan ook sterk aanbevolen.

Bijstandsverzekering

Eveneens niet inbegrepen is een bijstands- en repatriëringsverzekering. De bijstandsverzekering die sommige mutualiteiten gratis aanbieden, geeft onvoldoende dekking (het bedrag repatriëring is meestal beperkt). Voor een avontuurlijke reis naar een verre bestemming is een volwaardige bijstands- en repatriëringsverzekering absoluut noodzakelijk. U kan deze polissen afsluiten bij een maatschappij naar keuze of via ZuiDERHuiS. In samenwerking met Protections Travel Insurance werd een voordelige formule uitgewerkt.

Je ZuiDERHuiS voordeel

Op vertoon van je bestelbon verlenen volgende buitensportzaken je, naast gespecialiseerd advies, graag een korting van 10% indien je materiaal aankoopt voor je reis.

Privacy & copyright

Deze website is eigendom van: ZuiDERHuiS N.V. Door de toegang tot en het gebruik van de website en aanverwante social media kanalen (Facebook, Instagram, Youtube e.d.) verklaar je je uitdrukkelijk akkoord met de volgende voorwaarden.

Verwerking van persoonsgegevens
Het bezoeken van de website impliceert je uitdrukkelijke goedkeuring (door middel van mededeling van uw persoonsgegevens of opt-in) van de Privacy Verklaring en aldus van de manier waarop wij je persoonsgegevens verzamelen, gebruiken en verwerken. Lees daarom onze privacy policy.

Intellectuele eigendomsrechten
De inhoud van deze site en aanverwante social media kanalen (Facebook, Instagram, Youtube e.d.), met inbegrip van de merken, logo’s, tekeningen, data, product- of bedrijfsnamen, teksten, beelden, video’s, presentaties e.d. zijn beschermd door intellectuele rechten en behoren toe aan ZuiDERHuiS NV of rechthoudende derden. Onrechtmatig gebruik ervan is strafbaar. ZuiDERHuiS NV is niet verantwoordelijk voor het posten van eventuele auteursrechtelijk beschermde informatie door één of meerdere van haar leden. Lees daarom onze disclaimer policy.

Garantiefonds reizen

Indien je een reis boekt via ZuiDERHuiS gebeurt dit onder de Belgische wetgeving en onder de bescherming van de reisvoorwaarden van de Geschillencommissie Reizen. Zuiderhuis NV is lid van het Garantiefonds reizen en van de VVR (Vereniging Vlaamse Reisbureaus).