Op zoek naar iets?

indonesie bevolking

Drie eilanden, tal van belevenissen

1.Java: tussen tempels en vulkanen

Op Java word je meteen ondergedompeld in het rijke culturele erfgoed van Indonesië. De site van Borobudur is Unesco Werelderfgoed en het grootste boeddhistische complex ter wereld. Met zijn negen terrassen, ontelbare reliëfs en talrijke stupa’s is het een van de topattracties van Azië. Daarna brengen we een bezoek aan de tempels van Prambanan, het grootste hindoetempelcomplex van Indonesië. Het werd gebouwd in de 10de eeuw en vormt door de hoogteverschillen een soort piramide. Overnachten doen we in een hotel aan de kraterrand van de Bromovulkaan in het Tenggergebergte in Oost-Java. Dit is dé ideale uitvalsbasis voor het beleven van een spectaculaire zonsopgang boven de beroemdste vulkaan van Java. Twee dagen later beklimmen we een tweede vulkaan, de Iljen. Een pittige klim, die je aan de kraterrand beloont met een prachtig uitzicht op het groenblauwe zwavelmeer.

2.Bali: van de goden naar de rijstterrassen

Het landschap van Bali bestaat uit jungle, vulkanen en bergmeren, en rijstterrassen met alle schakeringen van groen. We bezoeken die van Jatiluwih, die als de mooiste bekend staan. Daarnaast is dit stukje Indonesië natuurlijk ook het eiland van goden en hindoetempels. Het zijn niet de grootste of de meest imposante, maar hun vaak bijzondere ligging maakt van elk bezoek een onvergetelijke belevenis. Zo houden we halt bij de tempel Pura Tanah Lot, misschien wel de beroemdste tempel van het eiland. De enige zeetempel die Bali rijk is, ligt op een steile rots aan de zuidwestkust en wordt bij vloed volledig door het zeewater omgeven. Pura Ulun ligt aan het sprookjesachtige ‘heilige bergmeer’ Brata, op een aangenaam koele 1.200 meter hoogte. Het tempelcomplex van Pura Kehen is dan weer op een beboste heuvelflank gebouwd, waardoor het iets mystieks uitstraalt.

3.Sulawesi: een mix van traditie en avontuur

Sulawesi is niet het populairste eiland, en heeft net daardoor daardoor een hoge graad van authenticiteit bewaard. We beginnen met een bezoek aan het nationaal park van Bantimurung Bulusaraung, het op een na grootste karstgebied van de wereld. In verschillende van de 286 grotten krijgen we de gelegenheid om 40.000 jaar oude rotsschilderingen te bewonderen. Tijdens een twee uur durende wandeling vergapen we ons aan de weelderige plantengroei en de talrijke watervallen. De reis afsluiten doen we op een echt avontuurlijke manier, met een tweedaagse trekking door Torajaland, het thuisland van de Toraja. Deze stam leeft nog volgens eeuwenoude overgeleverde wetten en rituelen en woont in bijzondere huizen met geometrische patronen en versierde daken in de vorm van omgekeerde schepen. Overnachten doen we bij de plaatselijke bevolking. Eerder primitief, maar net daardoor onvergetelijk!

Ontdek deze groepsreis 'Indonesië - Ring van vuur - 22 dagen'

Individueel naar Indonesië?

Dat kan natuurlijk ook. Bekijk onze vier speciaal uitgestippelde programma’s voor families:

Ontdek onze 15-daagse gezinsreis naar Bali, ongetwijfeld één van de meest inspirerende eilanden van Zuidoost-Azië.

Ga op rondreis op Java en Bali op basis van comfortabele hotels met privé chauffeur.

Combineer Bali en Sulawesi in één 20-daagse individuele rondreis.

Sta oog in oog met olifanten en Orang Oetangs in tropische regenwouden op onze 15-daagse natuurreis op Sumatra en Bali.