Op zoek naar iets?

Werner Strouven Galapagos

ECUADOR - Las Islas Encantadas - 14 dagen

{{statusText}}

vanaf €5245

  • met Walter Meeusen op groepsreis door de unieke fauna en flora van de Galapagoseilanden
  • 8-daagse cruise aan boord van de Cachalote Explorer (first class motorjacht)
  • focus op natuurbeleving en vulkanisme

  De betovering van het vertrouwen

  De Galapagos archipel in de Stille Oceaan, ongeveer 1000 km van de Ecuadoraanse kust, is al jaren wereldwijd bekend om zijn werkelijk unieke fauna en flora. De Galapagoseilanden, 4 à 5 miljoen jaar oud, zijn vulkanisch van oorsprong. Hier kan men de ontstaansgeschiedenis van onze planeet aan den lijve ervaren. Door de afwezigheid van grote roofdieren hebben de hier levende soorten in hun eeuwenlange evolutie niet de natuurlijke reflex van angst voor de mens ontwikkeld. Dat maakt de observatie en het benaderen van deze fauna uitermate eenvoudig.

  De wonderbaarlijke symbiose tussen dier en natuur en de zalige reisformule (aan boord van een comfortabel schip) is zelfs voor de meest ervaren wereldreiziger een unieke ‘once in a lifetime’-belevenis.

  Zuiderhuis kiest voor deze groepsreis 'Las Islas Encantadas' een klein schip voor maximaal 16 passagiers. Het hele schip wordt exclusief gecharterd voor onze eigen Nederlandstalige groep. We maken een volwaardige cruise van 8 dagen waardoor we (meer dan op de traditioneel aangeboden 5-daagse programma’s) de kans krijgen om de natuurpracht ten volle te ervaren.

  De Nederlandstalige begeleiding is in handen van Walter Meeusen. Met een20-tal Galapagos cruises op de teller is Walter zonder twijfel een expert te noemen. Ter plaatse wordt hij bijgestaan door een bioloog-parkgids, exclusief voor onze groep.

  Comfort niveau

  Fysiek wandelniveau

  Dag 1

  Vlucht naar Quito

  Bij aankomst in Quito transfer naar een comfortabel hotel in de oude stad.

  Dag 2

  Quito

  De oude koloniale stad Quito verkennen we te voet. We wandelen langs Plaza Santo Domingo, Plaza de Independencia, Calle Morales en Casa de Sucre. Onze terugweg gaat via Convento de San Francisco en de La Compana-kerk. We doen het rustig aan, acclimatisatie aan de hoogte is nodig (Quito ligt op ongeveer 2800m).

  Dag 3

  Quito

  Vanop een lage helling aan de buitenzijde van de metropool vertrekt de Teleferiqo,een moderne skilift in een subtropische grootstad. In een 10-tal minuten brengt de lift ons 1000m hoger naar de top van de Volcan Pinchacha. Boven ontplooit zich een adembenemend panorama over Quito en de omliggende bergen. Hier liggen een aantal wandelpaden met diverse uitkijkpunten verspreid. Na de middag keren we terug naar de stad.

  Dag 4

  Vlucht naar Baltra, start 8-daagse cruise aan boord van de Cachalote Explorer

  Een binnenlandse vlucht brengt ons van Quito naar Baltra, op de eilanden.

  Bij aankomst worden we opgewacht door onze lokale gids en vertrekken we meteen naar Santa Cruz. We steken het Itabaca Kanaal over dat Baltra scheidt van Santa Cruz. Vertrek voor een rit door de hooglanden. Onderweg houden we halt bij een privé-farm waar we grote schildpadden in het wild kunnen observeren. De reuzenschildpad, het embleemdier van de eilanden, is helaas met uitsterven bedreigd, na jaren van jacht en uitroeiing ten tijde van de walvisvangst. Santa Cruz is één van de weinige plaatsen waar de dieren nog in relatieve vrijheid kunnen voortbestaan en kunnen worden geobserveerd in hun natuurlijke habitat.
  Vervolgens gaat het naar Puerto Ayora, het levendige hoofdstadje van de archipel.
  Wandeling naar het Charles Darwin Onderzoek Center. Het centrum is de plaats waar de biologen van over gans de wereld naartoe komen om studie te maken van de fauna en flora van de groep en om in onderling overleg het beheer van het park in handen te nemen. We bezoeken er het informatiecentrum, annex het kleine museum, en brengen ook een bezoek aan de kweekstations van de jonge reuzenschildpadden en de verblijfplaats van de zeer oude dieren. Onderweg zien we ook verschillende soorten Darwinvinken.
  In de late namiddag bereiken we de haven waar we aan boord gaan van ons first class schip Cachalote Explorer en maken we kennis met de bemanning.

  Dag 5

  Rabida - Sombrero Chino

  De conische vorm van de Chinese bamboehoedjes hebben hun naam gegeven aan dit eilandje aan de Zuidoostelijke tip van Santiago eiland.
  Bezoeken aan dit kleine eiland zijn beperkt.  Enkel groepen van een 15-tal personen per keer zijn toegelaten. Terwijl we ontschepen tussen de zeeleeuwen en de krabben gaat het pad algauw over de scherpe randen van afgebrokkelde lava. Pahoehoe velden wisselen af met broklava met hier en daar kleine lava tunnels. Onder ons breken de golven met veel geruis op de eeuwenoude erupties. Snorkelen rondom Sombrero Chino is een sensationele belevenis: zeeleeuw, Galapagos pinguïn en witpuntrifhaai zijn frequente bezoekers van deze wateren.
  Rabida is één van de geologisch meest interessante eilanden. De opvallende roestbruine kleuren van de gesteenten zijn het geologische restant van opeenvolgende erupties. Wanneer we voet aan wal zetten, merken we meteen de kleurenpracht. Hier nestelen bruine pelikanen en blauwvoet jan-van-genten, luieren zeeleguanen op de roodbruine rotsen en in het azuurblauwe water van de lagune spelen jonge zeeleeuwen. Een unieke gelegenheid om nestelende pelikanen van dichtbij te kunnen observeren. Bovendien vinden we hier een aantal kleine lagunes met een populatie flamingo’s, wat uitzonderlijke kansen biedt voor fotografen om deze rozerode vogels gade te slaan. Het hoogste punt van het wandelpad zal de fotografen ook zeker boeien, je hebt er een prachtig panorama over de oceaan. En als kers op de taart kan je in de wateren rond het eiland snorkelen tussen zeehonden, mantaroggen en (vredelievende) haaien.
   

  Dag 6

  Puerto Villamil - Isabela

  Bezoek aan Isabela, het grootste eiland van de archipel, gevormd door verschillende aan elkaar gegroeide vulkanen.
  We wandelen door prachtige landschappen met silhouetten van zwarte, amper gedoofde, vulkanen afgewisseld met het groen van de eerste pionierbegroeiing en het intense blauw van de lucht en de oceaan. Een eerste uitstap voert ons ‘s morgens vroeg naar Volcan Chico.
  Met een caldera van verschillende kilometers doorsnee is de Sierra Negra vulkaan één van de grootste ter wereld en de grootste van de eilandengroep. Actief bovendien, want de laatste eruptie dateert slechts van een aantal jaren terug. We rijden naar de flanken van de vulkaan. Kleine kraters rondom fumaroles herinneren er ons aan dat we ons boven op een actieve vulkaan bevinden. Misschien zweeft er boven ons hoofd een Galapagos buizerd geluidloos mee, benieuwd wat deze bezoekers hier komen zoeken.
  We besluiten deze prachtige dag met een bezoek aan het broedcentrum van de Galapagos schildpadden.

  Dag 7

  Isabela Island

  Punta Moreno is onze volgende stop op Isabela eiland. We wandelen een tweetal uurtjes over pahoehoe lava. Verspreid over het lavaveld liggen hier vele kleine lagunes, begroeid met mangrove waarin het krioelt van het waterwild. Flamingo’s, reigers en pelikanen zijn makkelijk waar te nemen. Wellicht zien we ook de vleugelloze aalscholver of een zeeschildpad.
  In de namiddag bezoeken we Elizabeth Bay. Dit is een mariene site wat betekent dat we niet aan land kunnen. We varen met de zodiac door de kleine baai. Hier nestelen veel pinguïns, zeeschildpadden, roggen en haaien. Tussen de wortels van de mangrove zwemmen scholen dorados en veelkleurige, tropische vissen.

  Dag 8

  Urbina Bay - Tagus Cove

  We landen in Urbina Bay. Deze plaats aan de basis van de Alcedo vulkaan werd in 1954 plots een aantal meters uit de zee gelicht. Later heeft men dit in verband gebracht met een vulkaanuitbarsting van de Alcedo enkele maanden later. We zien de reusachtige koraalformaties, met alle aanverwante fossiele mariene organismen, die door deze plotse opwelling op het droge werden gebracht en stierven. Terwijl we over deze omhooggestuwde formaties wandelen, houden grote landleguanen ons gezelschap. Mits enig geluk stoten we misschien zelfs op een reuzenschildpad. Vrouwtjes van de Alcedo schildpad gebruiken Urbina Bay namelijk soms als nestelplaats.
  Tagus Cove, zo genoemd naar het Britse schip dat hier in 1814 voor anker ging, is een voormalige ankerplaats voor piraten en walvisvaarders. De wandeling begint steil opwaarts door een bosje van palo santo en brengt ons bij een zoutwaterlagune en verderop tot aan de basis van de vulkaan Darwin. Vooral de fragiele lavavelden, de verschillende lavaformaties en de zichten op de oceaan en op vulkanen Wolf en Alcedo zijn indrukwekkend.  
  Wanneer we terugvaren bemerken we op de kliffen, waar vele zeevogels nestelen, de graffiti van walvisvaarders, namen van ontelbare schepen en bemanning daterend uit de tijden van de walvisvangst.
   

  Dag 9

  Fernandina - Punta Espinoza

  Fernandina (Punta Espinoza) is het meest westelijk gelegen eiland van alle Galapagoseilanden. Dit geologisch jongste eiland van de ganse archipel is vulkanisch zeer actief met geregelde uitbarstingen in de zeer recente geschiedenis.
  Dit actief vulkanisme verleent Fernandina zijn unieke karakter. Weinig plantengroei en geen landdieren, we krijgen de indruk aan het einde van de wereld te zijn beland. Niets is echter minder waar zoals zal blijken na ons bezoek aan Punta Espinoza. Dit is een zeer aparte wandeling en één van de weinige plaatsen in de archipel waar de vleugelloze aalscholver in zo grote getale voorkomt. Bovendien treffen we hier de grootste kolonie zeeleguanen aan van de ganse archipel. Ook de Galapagos pinguïn is een frequent bezoeker van deze site (zoals in Urbina Bay). De wandeling gaat langs een mooi lavaveld met pioniersbegroeiing waaronder lavacactus. Werkelijk een overweldigende site!
  Punta Vincente Roca is een voortreffelijke snorkelplaats met zeeschildpadden en allerlei tropische vissen. Na deze letterlijke onderdompeling in de overvloed van het wildleven van de archipel sluiten we een topdag af met een zodiac tochtje langs spectaculaire rotsformaties waar jan-van–genten, pelikanen, vorkstaart-meeuwen en noddy’s de show stelen.
  In de vroege avond beginnen we aan onze lange rondvaart terug langs de noordpunt van Isabela. Deze wateren maken deel uit van het Bolivar Kanaal waar diepe, zeer voedselrijke waterlagen door de Cromwell tegenstroom omhoog worden gestuwd. Misschien maken we kans om een foeragerende walvis of een school dolfijnen waar te nemen. Op het dek genieten we nog na, met een heerlijke cocktail in de warme gloed van de ondergaande zon over de vulkanen Darwin en Wolf. 

  Dag 10

  Santiago

  Het eiland Santiago en meer bepaald de landingsplaats Puerto Egas is één van de weinige plaatsen waar we kans maken om de Galapagos buizerd en de pelsrob te observeren. Verder zien we er talrijke watervogels. Je kan hier ook snorkelen tussen de pelsrobben en de zeeschildpadden, werkelijk een aparte belevenis.
  Deze buurt van Santiago was ooit de plaats waar één van de pogingen tot nederzetting op de eilanden een kort leven beschoren was. Dicht bij de landingsplaats zien we de verroeste resten van een ontziltingsinstallatie.
  We varen verder voorbij het eiland Bartolomé dichtbij Santiago. Deze plaats is boeiend vanuit geologisch en landschappelijk oogpunt. Een kleine wandeling tegenover Bartolomé leidt naar een panoramapunt over verschillende soorten lavasteen, kraters en lavavelden in allerlei kleuren en vormen. Ongetwijfeld één van de meest gefotografeerde plaatsen op de ganse archipel. We merken op de rotsen broedplaatsen van vele zeevogels en zien waarschijnlijk ook de Galapagos pinguïn. Liefhebbers kunnen ook hier nog een duik wagen tussen de pinguïns en zeeschildpadden.
   

  Dag 11

  Seymour - terugvlucht naar het vasteland

  Het kleine eiland Seymour wordt bijna volledig ingenomen door kolonies van fregatvogels en blauwvoet jan-van-genten.
  Fregatvogels zijn miserabele vissers, maar hebben een uitzonderlijk vliegtalent en kunde om prooien van andere (betere vissers) vogels te stelen. Seymour verenigt een grote kolonie jan-van-genten die op de grond nestelen en een kolonie fregatvogels die de bomen, boven de hoofden van de eersten, bewonen. Vooral fregatvogels hebben een prachtig baltsgedrag. Wanneer het broedseizoen aanbreekt, trachten ze partners te lokken met spectaculaire opzetten van hun rode keelzak.
  Bij de terugvaart richting Baltra loopt onze ontdekkingsreis ten einde en nemen we afscheid van de bemanning.
  Terugvlucht naar het vasteland.

  Hotelovernachting in Guyaquil (2nachten).

  Dag 12

  Daguitstap naar Churute natuurreservaat

  Daguitstap vanuit Guayaquil. Op 1.5 uur rijden van Guayaquil ligt een uniek mangrovelandschap, het reserva ecologica manglares Churute. We kunnen er ibissen, roze lepelaars, roofvogels en brulapen observeren. Een ontspannende boottocht op de kanaaltjes is dan ook een perfecte aanvulling op de fauna en flora van de Galapagos.

  Hotelovernachting in Guayaquil.
    

  Dag 13-14

  Einde van de reis - terugvlucht naar Brussel

  Vrije voormiddag (onder voorbehoud van de uurregeling van de terugvlucht). Transfer naar de luchthaven. Aankomst in Brussel op dag 14.
   

  Nota

  Vroeg boeken loont: ontvang 5% vroegboekkorting bij boeking tot 6 maanden voor vertrek op deze reis.

  Aard van de reis

  “Toen ik als bioloog aan boord was van de HMS Beagle, werd ik getroffen door bepaalde bijzonderheden betreffende de verspreiding van de organische wezens in Zuid-Amerika (Galapagos)… Deze feiten, zoals te zien in latere hoofdstukken van dit boek, lijken enig licht te werpen op het ontstaan der soorten…..”
  Zo begint Charles Darwin zijn beroemde boek over de oorsprong van de soorten. Het boek, dat heel de wereld beroerde en de evolutieleer op zijn kop zette, is geschreven na zijn jarenlange reis aan boord van de Beagle langs o.a. de Galapagos–eilanden.
  Voor een belangrijk deel hebben de observaties van planten en dieren van deze eilanden Darwin ertoe aangezet zijn sluimerende ideeën betreffende het leven op aarde te kristalliseren in zijn theorie over het ontstaan van de soorten. Zonder de reuzenschildpadden en de beroemde Darwin vinken zou hij misschien nooit die “aha-erlebnis” hebben gehad.
  Deze strijd om het bestaan gaat ondertussen onverminderd verder en wereldwijd is zijn theorie allang gemeengoed onder wetenschappers.
  Voor een gelukkige bezoeker van de eilanden zijn ze, naast een openlucht labo van de evolutieleer, bovendien een heerlijke plaats om te vertoeven in een onvervalst stukje oorspronkelijk paradijs.       

  Begeleiding

  Deze Galapagos-cruise wordt Nederlandstalig begeleid door Walter Meeusen, met een 20-tal Galapagos reizen op de teller, is hij een absolute autoriteit in Vlaanderen. Walter heeft een passie voor Zuid-Amerika en voor de heel bijzondere fauna en flora op de Galapagoseilanden. Bovendien is hij een vulkaanexpert. Hij vertelt boeiend over lavastromen, AA-lava, pahoehoe-lava, fumarolen en andere geologische rariteiten.

  Aan boord wordt hij bijgestaan door een ervaren parkgids (Engelssprekend).

  Boek vroeg, vermijd extra kosten

  Boek tijdig! Om een optimale beleving te garanderen, is het aantal deelnemers beperkt. Soms is de reis reeds maanden voor vertrek volzet. Tijdig inschrijven, is dus zeker aanbevolen. Bovendien zijn we genoodzaakt om binnen een welbepaalde termijn de namen van de deelnemers door te geven aan de luchtvaartmaatschappij. Boek je laat, dan kunnen wij de heen- en terugvlucht niet meer garanderen en moeten we vaak een duurdere vluchtklasse aanrekenen.

  Budget / geld

  Niet inclusief is de Galapagos parktaks, 130 USD (richtprijs), steeds cash ter plaatse te betalen.

  Voorzie cash USD en een kredietkaart voor het budget ter plaatse.

  Fooien zijn niet inclusief, maar wel gebruikelijk (volgens internationale Amerikaanse standaardnormen).

  Richtbedrag fooi voor de lokale gids en de bemanning van het schip: 150 USD per reiziger.

  Deelnemers

  Minimum 12, maximaal 15 deelnemers.

  Documenten

  Een internationale reispas is verplicht (nog geldig tot minstens 6 maanden na terugkeer in België).

  Bij boeking ontvangen we graag een kopie van de reispas (enkel de pagina met info over de reiziger).

  Fysiek

  De wandelingen op de eilanden zijn gemiddeld 2 à 3 uur lang en zijn haalbaar voor elke actieve reiziger. Op de wandelingen kan iedereen zijn eigen tempo volgen, er is zeer veel tijd voorzien om te observeren en te fotograferen. De wandelingen gaan steeds onder begeleiding van de Zuiderhuis-begeleider samen met de lokale parkgids. De richtlijnen i.v.m. het traject en natuurbehoud dienen strikt opgevolgd te worden (er mag o.a. niet van de paden afgeweken worden).

  Gezondheid

  Inentingen zijn niet wettelijk verplicht. Zuiderhuis heeft geen medische bevoegdheid. Voor medisch advies en facultatieve inentingen verwijzen we naar uw huisarts of www.itg.be. Ook de diensten 'reisadvies' van de universitaire ziekenhuizen zullen jou deskundig adviseren.

  Zeeziekte:

  Een scheepsreis veronderstelt dat de deelnemer een zekere affectie voor de zee heeft. We varen bewust tijdens die maand van het jaar dat de Stille Oceaan voor de kust van het continent het meest rustig (Pacifico) is. Maar een zekere deining is nooit uit te sluiten. De ervaring leert ons echter dat de gekozen periode en het type schip het risico op zeeziekte tot een absoluut minimum beperken.

  Het schip

  Door te kiezen voor een comfortabel jacht als transportmiddel krijgt de reis een onschatbare meerwaarde. Je zal de Enchanted Islands (Las Islas Encantadas) optimaal en intens ervaren; je reist op het ritme van de wind en de stromingen en raakt helemaal doordrongen van de stilte en de schoonheid van de (vulkanische) eilanden. Om de unieke landschappen en de dierenwereld van dichtbij te beleven, maken we dagelijks een of meerdere landexcursies. 

  Overnachtingen en maaltijden zijn aan boord van het comfortabele (first class) motorjacht Cachalote Explorer (in 2018 volledig vernieuwd). Het schip heeft radio/telefoon aan boord en de bemanning bestaat uit de kapitein en o.a. een professionele kok, 3 matrozen en de lokale parkgids.

  Individuele reizen

  Ook individuele rondreizen op maat zijn mogelijk. De logistiek (route, transport, logies, bezoeken) wordt vooraf door ons geregeld. Ter plaatse zorgen we voor ondersteuning van een lokaal team. Contacteer ons voor meer info.

  Klimaat

  Het klimaat op de eilanden wordt bepaald door de wind en zeestromingen. De reis verloopt tijdens de droge, warmere periode van het jaar. De maand december is een zeer aangename reistijd. Gemiddelde dagtemperaturen rond de 25°C.

  Logies

  In Quito (3n) en Guayaquil (2n) kiezen we voor een sfeervol en comfortabel middenklasse hotel. We kiezen een hotel met een centrale ligging. Tweepersoonskamers met eigen sanitair. Kamer met ontbijt is inclusief.

  Voor de nachten (5) op het vasteland: solo-reizigers schrijven in op indeling, nl. zij delen een kamer met een medereiziger (van hetzelfde geslacht).

  Indien gewenst is voor de hotelnachten op het vasteland een single kamer mogelijk: supplement 240 euro (bij boeking aan te vragen).

  Overnachtingen en maaltijden zijn aan boord van het comfortabele (first class) motorjacht Cachalote. Het schip heeft 8 airconditioned tweepersoonskajuiten, elk met 2 stapelbedden, douche en toilet. Om de andere dag worden handdoeken en lakens ververst. Er is een lounge, een bovendek, radio/telefoon en alle courante veiligheidsvoorzieningen. De bemanning bestaat uit de kapitein, een professionele kok, barman, enkele matrozen en de lokale parkgids.

  Maaltijden

  Tijdens de cruise verblijven we in volpension. De maaltijden aan boord worden bereid door een professionele kok. Er is  een grote variatie wat betreft gerechten en smaken. Er wordt rekening gehouden met de Europese afkomst van de groepsleden. Nochtans wordt ook de plaatselijke keuken niet vergeten. Suggesties in verband met  voorkeuren of eetgewoonten worden in de mate van het mogelijke opgevolgd. Speciale dieetwensen dienen bij boeking gemeld te worden. Consumpties en dranken zijn niet inclusief, ter plaatse te betalen. 

  Tijdens de hotelnachten op het vasteland is het ontbijt inclusief. Lunches en diners zijn ter plaatse te regelen. Voorzie voor deze dagen ongeveer 25 euro per dag (exclusief dranken).

  Programmawijzigingen

  Niet te voorziene omstandigheden, wijzigingen in vluchtschema's of andere oorzaken buiten onze wil om, kunnen soms tot programmawijzigingen of tot verschuivingen in de dagindeling leiden. Uiteindelijk blijft het steeds de kapitein die de juiste vaarroute en de uurregeling bepaalt. Omwille van o.a. onvoorspelbare weersomstandigheden is een flexibele instelling vereist.

  Single

  Is een éénpersoonskajuit op het schip mogelijk? Helaas niet, er zijn geen single kajuiten, de Cachalote heeft enkel tweepersoonskajuiten (8 voor totaal 16 reizigers). 

  Alleenreizenden delen zodoende een tweepersoonskajuit met een andere deelnemer van hetzelfde geslacht. De indeling gebeurt volgens datum van inschrijving. Wie vroeg boekt heeft een voetje voor. Enkel de laatste 2 individueel ingeschreven reizigers zullen, bij niet-passende kajuit verdeling, een kajuit delen met de dan resterende deelnemer (man/vrouw) of met de Zuiderhuis-reisleider. In dit geval melden we jou dit bij boeking.

  Veiligheid

  Bij het verblijf aan boord en tijdens de landexcursies zijn een aantal regels in acht te nemen. Bij de aanvang van de reis worden deze uitgebreid besproken.

  Vlucht

  Intercontinentale vluchten (heen en terug) zijn niet in de basisprijs inbegrepen. Pas 11 maanden voor de afreis kunnen vluchten ingeboekt worden en is een prijs beschikbaar. In januari bekijken we welke mogelijkheden er zijn (meestal is dit met Iberia of Klm). We kiezen de meest interessante optie qua comfort, snelle verbinding en prijs, en we maken je dan een concreet vluchtvoorstel. Richtprijs vluchten: vanaf ongeveer 1200 EUR per persoon (luchthaventaksen inclusief).

  Voorbereidende vergadering

  Ongeveer een maand voor afreis wordt een voorbereidende vergadering gehouden met alle deelnemers en de reisleider. De praktische uitrusting en alle mogelijke andere aspecten van de reis worden er besproken. Deze vergadering vindt normaal gezien plaats in ons kantoor in Gent of Antwerpen.

  Annuleringsverzekering

  Er is geen annuleringsverzekering inbegrepen in de basisprijs van de reis. Bij annulering kunnen de annuleringskosten hoog oplopen. We verwijzen hiervoor naar de bijzondere voorwaarden. Het afsluiten van een volledige annuleringspolis is dan ook sterk aanbevolen.

  Bijstandsverzekering

  Eveneens niet inbegrepen is een bijstands- en repatriëringsverzekering. De bijstandsverzekering die sommige mutualiteiten gratis aanbieden, geeft onvoldoende dekking (het bedrag repatriëring is meestal beperkt). Voor een avontuurlijke reis naar een verre bestemming is een volwaardige bijstands- en repatriëringsverzekering absoluut noodzakelijk. U kan deze polissen afsluiten bij een maatschappij naar keuze of via Zuiderhuis. In samenwerking met Protections Travel Insurance werd een voordelige formule uitgewerkt.

  Je Zuiderhuis-voordeel

  Op vertoon van je bestelbon verlenen volgende buitensportzaken je, naast gespecialiseerd advies, graag een korting van 10% indien je materiaal aankoopt voor je reis.

  Dossierkosten

  Bij boeking wordt € 15 per persoon dossierkosten toegevoegd op de bestelbon, met een maximum van € 60 per dossier.

  Garantiefonds reizen

  Indien je een reis boekt via Zuiderhuis gebeurt dit onder de Belgische wetgeving en onder de bescherming van de reisvoorwaarden van de Geschillencommissie Reizen. Zuiderhuis NV is lid van het Garantiefonds reizen en van de VVR (Vereniging Vlaamse Reisbureaus).

  Privacy & copyright

  Deze website is eigendom van Zuiderhuis. Door de toegang tot en het gebruik van de website en aanverwante social media kanalen (Facebook, Instagram, Youtube e.d.) verklaar je je uitdrukkelijk akkoord met de volgende voorwaarden.

  Verwerking van persoonsgegevens
  Het bezoeken van de website impliceert je uitdrukkelijke goedkeuring (door middel van mededeling van uw persoonsgegevens of opt-in) van de Privacy Verklaring en aldus van de manier waarop wij je persoonsgegevens verzamelen, gebruiken en verwerken. Lees daarom onze privacy policy.

  Intellectuele eigendomsrechten
  De inhoud van deze site en aanverwante social media kanalen (Facebook, Instagram, Youtube e.d.), met inbegrip van de merken, logo’s, tekeningen, data, product- of bedrijfsnamen, teksten, beelden, video’s, presentaties e.d. zijn beschermd door intellectuele rechten en behoren toe aan Zuiderhuis of rechthoudende derden. Onrechtmatig gebruik ervan is strafbaar. Zuiderhuis is niet verantwoordelijk voor het posten van eventuele auteursrechtelijk beschermde informatie door één of meerdere van haar leden. Lees daarom onze disclaimer policy.

  24/24 bereikbaar

  Gaat er iets fout? Dan is het beter de zaak meteen ter plaatse op te lossen.

  In geval van nood kan je altijd terecht bij onze betrouwbare lokale partners, zij kunnen je ter plaatse snel en efficiënt hulp aanbieden. Lukt dat niet? Dan kan je ons in nood 24 uur per dag, 7 dagen per week, 52 weken per jaar bereiken op ons noodnummer. Zo ben je er zeker van dat we jouw reis onvergetelijk maken om de juiste redenen.

  Datum reisfiche

  11/06/2019