Op zoek naar iets?

Phu Quoc 2

Daarom moeten natuurliefhebbers naar Vietnam en Phu Qouc

Ontdek de onweerstaanbare natuur in Vietnam en Phu Quoc

De belangrijkste highlights van onze reis naar Vietnam zijn Halong Bay, de Mekong en Sapa. Allemaal locaties waar de weergaloze natuur van het land je met verstomming zal slaan. Halong Bay ligt vlak bij de grens met China, en maakt met zijn indrukwekkende krijtrotsen in het water deel uit van het Werelderfgoed van Unesco. Aan boord van een authentieke Vietnamese jonk vaar je langs indrukwekkende kalksteenformaties, en als kers op de taart overnacht je ook op de boot. De machtige Mekong is de levensader van duizenden Vietnamezen, en je kunt de rivierdelta zowel per boot als per fiets bezoeken. Aan de oevers en vooral langs de vele drijvende markten krioelt het van leven. Terwijl verkopers er voor anker liggen met hun kleurrijke groenten en fruit, klinkt op de achtergrond een onafgebroken symfonie van toeters en claxons. Sapa ten slotte is bereikbaar met een vijfdaagse extensie en ligt in het noordwesten, vlak bij China en Laos. De berglandschappen, rijstvelden en dorpen van etnische minderheden laten je kennismaken met een totaal ander Vietnam. Voor nog meer couleur locale overnacht je bij een lokale familie.

Paradijselijk genieten op Phu Quoc Island

Phu Quoc is het grootste eiland van Vietnam en ligt in het zuiden in de Golf van Thailand, dicht tegen Cambodja. In België is het bij Zuiderhuis te boeken als extensie. Een onvergetelijk extraatje bij een individuele Vietnamreis! Het door parelwitte zandstranden omringde eiland is bereikbaar per vliegtuig vanuit Saigon (ongeveer 1 uur vliegen) en per boot vanuit de Mekongdelta. Bovendien reis je van hier makkelijk met de boot door naar Cambodja. Een groot pluspunt van Phu Quoc is de rust. Je kunt kilometers over het strand lopen en slechts enkele mensen tegenkomen, en de lokale vissersdorpjes en verborgen watervallen zijn een lust voor het oog. De vele palmbomen en de dichte, tropische jungle maken van het eiland de perfecte afsluiter van je reis door Vietnam. Je hotel is de uitvalsbasis voor een resem activiteiten: duiken tussen koraalriffen, kajakken in de baaien, een parelkwekerij bezoeken en de heerlijkste zeevruchten proeven in de lokale restaurants.

Verken het nationaal park

Phu Quoc heeft ook een nationaal park dat de helft van de oppervlakte inneemt. Het ligt in het noorden en je kunt het zelf ontdekken door een bromfiets te huren en zo het eiland te verkennen. De Vietnamese overheid is nog volop bezig met de opbouw van het park, maar toch zijn de motor- en wandelpaden meer dan de moeite waard. Onderweg geniet je van mangroves, bossen, wilde orchideeën, makaken, otters en neushoornvogels.

Ontdek Phu Quoc Island!