Op zoek naar iets?

fietsvakanties_fietsvakanties_strandhuisjes in Hardelot frankrijk

Fietsen langs de Franse Kust

Bij Frankrijk denken we vaak spontaan aan de prachtige historische steden en het zonnige zuiden, maar ook langs de Franse kustlijn is het zalig vertoeven. Zuiderhuis heeft unieke fietsvakanties die je alle highlights laten ontdekken, van de Opaalkust in het noorden tot de Atlantische kust van Bordeaux richting zuiden.

Het allerbeste van Bordeaux met het gezin

Dankzij deze achtdaagse fietsvakantie maak je kennis met het allerbeste van Bordeaux, van de traditionele en wereldberoemde wijngaarden tot de Atlantische kustlijn met fijne zandstranden en dennenbossen. Je vertrekt in de stad en gaat langs de oevers van de Garonne op ontdekking door de wijngaarden van de Médoc. Zo kom je langs prestigieuze wijnhuizen als Haut Marbuzet en Lafitte-Rothschild, voor je koers zet richting de kust en Cap Ferret. Je eindigt in Arcachon, waar je een uitstap maakt naar de Dune du Pilat, de hoogste zandduin van Europa, of naar een van de vele oesterkwekerijen.

De eilanden van de Vendée

Zeven heerlijke dagen lang vertoef je in de Vendée, waar je langs duinen en stranden fietst en de kinderen zich geen moment vervelen. Je bezoekt zoutmoerassen, de eilanden Noirmoutier en Yeu en idyllische vissershaventjes die zo uit een ansichtkaart lijken te zijn weggeplukt. Je logeert in perfect uitgeruste hotels en chambres d’hôtes, die garant staan voor een stevig ontbijt en een diner met streekproducten. Dankzij de relatief korte dagafstanden en de vele zwemmogelijkheden is deze trip ook voor kinderen onvergetelijk.
 

De populaire Opaalkust

De Boulonnais en de Opaalkust liggen net over de grens en zijn daardoor heel populair bij Vlamingen. Weinig toeristen weten dat je er ook heerlijk kan fietsen, en dus hebben we een vier- of vijfdaagse fietsvakantie uitgestippeld langs het groene binnenland en de fantastische kustlijn met krijtrotsen. De slaperige en vaak bebloemde plattelandsdorpjes zijn het decor voor authentieke cafés waar de inwoners verzamelen blazen om te mijmeren over vroeger. Als kers op de taart overnacht je in een kasteelhotel uit de negentiende eeuw. In de schaduw van een treurwilg vergast de chef je elke dag op lokale delicatessen.