fbpx Infosessie: groepsreizen Centraal-Azië en Midden-Oosten (26/03) - Zuiderhuis

26/Mar Infosessie: groepsreizen in Centraal-Azië en het Midden-Oosten

Centraal-Azië is een oneindige landmassa van woestijnen, steppen en bergmassieven waar oude culturen en moderne staten elkaar ontmoeten. In lang vervlogen tijden werd dit gebied bevolkt door rondtrekkende nomaden, woestijn- en bergvolkeren. Machtige rijken lieten er een indrukwekkend cultureel erfgoed achter. Het is de regio waar Alexander de Grote doortrok, waar Djenghiz Khan en Timoer Lenk huishielden, hier werden oost en west verbonden door de Zijderoute.

In Jordanië en Saoedi-Arabië ontdek je hoe het Midden-Oosten duizenden jaren lang een kruispunt van culturen is geweest. Naast Arabische invloeden vind je er ook Griekse, Romeinse en Byzantijnse ruïnes. De stenen stad Petra is dan een indrukwekkend staaltje architectuur van de Nabateeërs, een Arabisch volk dat in de klassieke oudheid zijn zonen over het Arabische schiereiland uitzond. De tweede grootste stad van het koninkrijk van de Nabateeërs was Madain Saleh in Saoedi-Arabië. De stad prijkt vanwege zijn 111 monumentale graftombes, waarvan 94 met indrukwekkende gevels, hoog op de UNESCO-Werelderfgoedlijst.

Oman combineert een Oosterse cultuur met een gastvrije bevolking en het westers comfort. Het Sultanaat Oman kent een beschaving van ruim 10.000 jaar oud. De vele prachtige lemen kastelen en forten zijn de getuigen van hun glorieus verleden. Culinair gezien zijn er zowel invloeden met de Arabische als de Indiase keuken.

Op dinsdag 26 maart zakt specialist en reisleider Kathleen Ghequiere af naar ons kantoor in Gent om onderstaande groepsreizen – waarvan ze er zelf enkele zal begeleiden – kort voor te stellen.

De volgende groepsreizen komen aan bod:

    Inschrijven