9 Oct Wandeldag: Dijle en Meerdaalwoud (volzet)

De Zuiderhuis-wandeldagen : ideaal als eerste kennismaking met de (wandel)reizen van Zuiderhuis, om je reisgenoten of reisleider van een vorige reis nog eens terug te zien, om een praatje te slaan met een Zuiderhuis-medewerker, om je conditie (voor een volgende reis) een beetje aan te scherpen of gewoon om een fijne en actieve dag in de natuur te beleven.  Op geregelde basis organiseert Zuiderhuis een wandeldag.  Telkens op een andere locatie – door een prachtig stukje natuur.

We vragen om op voorhand in te schrijven en 5 euro te storten op rekening van Zuiderhuis (BE19 7310 2889 0312) met  jouw naam en de vermelding ‘DIJLE’. Je inschrijving is pas definitief na ontvangst van de betaling. Betaal na inschrijving zo spoedig mogelijk want het aantal plaatsjes is beperkt. Ongeveer een week voor de wandeldag ontvang je alle praktische informatie (startuur en -plaats, bereikbaarheid, …)

  • Afstand : +/- 17 km
  • Begeleiding : Martin Meirlaen
  • Startplaats : Station van Sint-Joris-Weert
  • Start : 10u15 – einde : 17u00

We wandelen langs de meanderende Dijle met het natuurreservaat van de ongebruikte graslanden ‘De Doode Bemde’ als blikvanger. Het gebied bestaat uit een mozaïek van kleine akkers, broekbosjes, wei- en hooglanden, ruigten en rietvelden, vijvers en grachten.  In de namiddag trekken we het Meerdaalwoud in. Het bos heeft zowel loof- als naaldbomen en ontstond na de laatste ijstijden, zo ‘n 10000 jaar geleden.  Het is één van de mooiste bosgebieden van Vlaanderen, heeft een oppervlakte van 1255 ha en herbergt één van de oudste reeënpopulaties van het land.