fbpx Wandeldag: Dommelvallei in Noord-Limburg - Zuiderhuis!

4/Jun Wandeldag: Dommelvallei in Noord-Limburg (volzet)

De Zuiderhuis wandeldagen: ideaal als eerste kennismaking met onze (wandel)reizen, om je reisgenoten of reisleider van een vorige reis nog eens terug te zien, om een praatje te slaan met een Zuiderhuis- of Noorderhuismedewerker, om je conditie aan te scherpen of gewoon om een fijne en actieve dag in de natuur te beleven.

Afstand : +/- 21 km
Begeleiding : Kristien Nuyts
Startplaats : Pelt
Start : 10u00 – einde : 17u00

Natuur kent geen grenzen en in het noorden van Limburg mag je dat letterlijk nemen. Het natuurreservaat ‘Het Hageven-De Plateaux’ spreidt zich uit over België en Nederland. Het is een oase van 600 hectare met heide, vennen, bossen en graslanden, waar de Dommel zich kronkelend een weg baant langs het prachtige landschap.

Over de oude smokkelroute steken we de grens over.  We volgen de Dommel, een riviertje dat ontspringt op het Kempens Plateau in Limburg. Ooit was het een belangrijke rivier waarop in de Romeinse tijd waarschijnlijk werd gevaren. We wandelen door een gevarieerd landschap – langs de schilderachtige Dommel en door weiden met verschillende overstapjes over prikkeldraad.  Heide en bos, landdduinen en beekdalen, vennen en vijvers wisselen elkaar af.

Het aantal deelnemers per wandeling is beperkt en inschrijven kan enkel via het online inschrijvingsformulier. Voor de deelname aan onze wandeldagen vragen we een kleine vergoeding van €5 euro per persoon. Deze betaal je onmiddellijk bij inschrijving.  Ongeveer een week voor de wandeldag ontvang je alle praktische informatie (startuur en -plaats, bereikbaarheid).

Het aantal deelnemers per inschrijving is beperkt tot max. 1 persoon. Indien je met twee wenst in te schrijven, dien je het formulier twee keer in te vullen!

Geen honden toegelaten.
Geen terugbetaling indien je na inschrijving toch niet aanwezig kan zijn