fbpx Wandeldag: het Zoniënwoud en Hoeilaart (volzet) - Zuiderhuis

13/May Wandeldag: het Zoniënwoud en Hoeilaart (volzet)

De Zuiderhuis wandeldagen: ideaal als eerste kennismaking met onze (wandel)reizen, om je reisgenoten of reisleider van een vorige reis nog eens terug te zien, om een praatje te slaan met een Zuiderhuis- of Noorderhuismedewerker, om je conditie aan te scherpen of gewoon om een fijne en actieve dag in de natuur te beleven.

Afstand : +/- 21 km
Begeleiding : Martin Meirlaen
Startplaats : Groenendaal
Start : 10u30 – einde : 17u00

Groenendaal ligt zowat in het midden van het Zoniënwoud. We laten de drukte van de Brusselse Ring achter ons en wandelen door het bosrijk dal van de Koningsvijvers, het brongebied van de IJse, een onbevaarbaar riviertje dat door Hoeilaart stroomt.

Hoeilaart ligt tussen de Zenne- en de Dijlevallei. Het dorp telde in de jaren 50 zo ’n 15000 serres en werd ooit het glazen dorp genoemd. Door de invoer van druiven uit Zuid-Europa verdween onze wereldberoemde tafeldruif bijna volledig. Nu zijn er nog slechts enkele druiventelers over.

Het Zoniënwoud is 5000 ha groot, telt meer dan 350 km aan prachtige wandel-, fiets- en ruiterpaden en staat garant voor een gevarieerde bosuitstap.  We volgen een meanderend beekje naar de oude hippodroom van Groenendaal. Ooit was het met 9 km piste de grootste en meest indrukwekkende renbaan van het land. De renbaan verloor echter haar pracht en in 2001 werd de laatste paardenrace er gehouden. Intussen heeft de natuur het gebied terug opgeëist. Enkel de prachtig gerenoveerde koninklijke loge blijft nog over.

Het aantal deelnemers per wandeling is beperkt en inschrijven kan enkel via het online inschrijvingsformulier. Voor de deelname aan onze wandeldagen vragen we een kleine vergoeding van €5 euro per persoon. Deze betaal je onmiddellijk bij inschrijving.  Ongeveer een week voor de wandeldag ontvang je alle praktische informatie (startuur en -plaats, bereikbaarheid).

Het aantal deelnemers per inschrijving is beperkt tot max. 1 persoon. Indien je met twee wenst in te schrijven, dien je het formulier twee keer in te vullen!

Geen honden toegelaten.
Geen terugbetaling indien je na inschrijving toch niet aanwezig kan zijn