13 Nov Wandeldag: in het land van de Rode Ridder

De Zuiderhuis-wandeldagen : ideaal als eerste kennismaking met de (wandel)reizen van Zuiderhuis, om je reisgenoten of reisleider van een vorige reis nog eens terug te zien, om een praatje te slaan met een Zuiderhuis-medewerker, om je conditie (voor een volgende reis) een beetje aan te scherpen of gewoon om een fijne en actieve dag in de natuur te beleven.  Op geregelde basis organiseert Zuiderhuis een wandeldag.  Telkens op een andere locatie – door een prachtig stukje natuur.

We vragen om op voorhand in te schrijven en 5 euro te storten op rekening van Zuiderhuis (BE19 7310 2889 0312) met  jouw naam en de vermelding ‘RIDDER’. Je inschrijving is pas definitief na ontvangst van de betaling. Betaal na inschrijving zo spoedig mogelijk want het aantal plaatsjes is beperkt. Ongeveer een week voor de wandeldag ontvang je alle praktische informatie (startuur en -plaats, bereikbaarheid, …)

  • Afstand : +/- 18 km
  • Begeleiding : Jan Van Hellemont
  • Startplaats : Parking aan het Kasteel van Horst
  • Start : 10u00 – einde : 16u00

Het kasteel van Horst in Sint-Pieters-Rode, oa bekend van de verhalen van de Rode ridder, staat momenteel in de steigers maar de vijvers en bossen van het kasteel liggen er als vanouds prachtig bij. We wandelen door het mooie landelijke Hageland naar de gerestaureerde watermolen van Gempemolen en doorkruisen het Troostembergbos richting Roeselberg en de Roeselbergkapel. Nadien duiken we het Walenbos in.

Het Troostembergbos en Walenbos zijn elkaars tegenpool. Het Troostembergbos is overzichtelijk, heuvelend en droog. Het Walenbos daarentegen is uitgestrekt, wild en nat. Wat beide bossen wel gemeen hebben: de grote variatie aan boomsoorten zorgen voor een fantastisch kleurenpalet in de herfst.

    Inschrijven