Op zoek naar iets?

Kamchatka

8 goeie redenen om mee met ons naar Kamchatka te gaan

1. De ongerepte wildernis
Als je echt ruige natuur en onaangetaste wildernis wil zien, dan is dit de ideale bestemming. Met zijn tientallen actieve vulkanen, meer dan 1200 plantensoorten en maar liefst 240 vogelsoorten is Kamchatka dé streek voor natuurliefhebbers. Naast de grootste concentratie bruine beren ter wereld, leven hier ook nog allerlei andere zeldzame zoogdieren, zoals vossen, lynxen en elanden.

2. Reizen met een 6x6-truck en per helikopter
Reizen in de wildernis is een avontuur op zich. We maken voor onze trajecten over land gebruik van een 6x6-truck, omdat de wegen in erbarmelijke staat zijn. Af en toe passeren we een dorp of boerderij en vangen we een glimp op van het plattelandsleven. Om het geïsoleerde Kurilskoy-meer te bereiken, stappen we in een MI8-helikopter. Een avontuur op zich!  Zeker als we een tussenlanding maken op de besneeuwde kraterrand van de Ksudach-vulkaan.

3. Beren observeren aan het Kurilskoye-meer

Nergens anders ter wereld leven zoveel bruine beren als hier: zo’n drie à vier per vierkante kilometer. Door de grote aanwezigheid van wilde zalm in het Kurilskoye-meer is dit een regelrecht culinair paradijs voor beren. Van de late zomer tot de herfst kun je ze hier langs de oevers zien patrouilleren, op zoek naar een lekker hapje voor zichzelf of hun jongen.

4. Wandelen op actieve vulkanen
Een wandeling naar de top van de Mutnovsky, een van de meest actieve vulkanen ter wereld, is een van de hoogtepunten van deze reis. Via een kloof in de buitenste vulkaanflank trekken we naar de kraterrand, om van daaruit een blik te werpen op zwavelhoudende meertjes en pastelkleurige kleiwanden. De volgende dag voert een bergpad ons langs lavavelden naar de top van de Gorely-vulkaan. Een pittige tocht, met als beloning een adembenemend panoramisch uitzicht.

5. De herfst, het ideale seizoen

Deze trip wordt niet toevallig in de herfst gepland: dit is het perfecte seizoen om Kamchatka te bezoeken. De herfstkleuren in de toendra zijn nu op hun mooist, er zijn nauwelijks muggen en de bruine beren vissen nog volop op zalm.

6. Sublieme fotografie
Er vallen hier prachtige plaatjes te schieten. Wat dacht je van een bruine beer die zijn oog op een lekkere zalm laat vallen, of van een glinsterende ijsgrot? Nog een uitdaging voor fotografen: proberen om de buitenaardse sfeer aan de voet van de Tolbachik-vulkanen in beeld te vatten.

7. Kamperen in desolate natuurdecors

Aan het Kurilskoye-meer logeren we in een eenvoudige houten hut, middenin de wildernis. De overige nachten brengen we grotendeels in tenten door. Wakker worden op de oever van een rivier of met zicht op een borrelende warmwaterbron of een machtig vulkaanlandschap... het is een unieke ervaring.

8. Nederlandstalige begeleiding
Een ervaren Nederlandstalige Zuiderhuis-begeleider leidt de hele trip in goede banen, zodat je je de hele reis veilig voelt en in alle rust van deze overrompelende schoonheid kunt genieten. Bovendien kunnen we rekenen op een gespecialiseerd lokaal team, met onder andere een Russische gids die dit onherbergzame gebied als zijn broekzak kent en ons met plezier en toewijding mee op sleeptouw neemt.

Ben jij een natuurliefhebber en dol op een vleugje avontuur? Dan is deze spectaculaire en unieke groepsreis naar de mooiste hoekjes van Kamchatka in september echt iets voor jou.