Op zoek naar iets?

Prags Italie Zuid-Tirol

Geniet het hele jaar door van 5% vroegboekkorting!

Een wandelreis in groep is budgetvriendelijk, ecologisch en belooft je een zorgeloze maar toch authentieke reiservaring. In gezelschap van gelijkgestemde zielen en een ervaren gids ga je, weg van het massatoerisme, op zoek naar échte mensen en échte ervaringen, 1 op 1 met de natuur. Bovendien duikt de bloeddrukmeter na afloop aardig de dieperik in en zijn je longen je geweldig dankbaar. Als je nu al zeker bent van je stuk, en ongelooflijk veel goesting hebt om samen met ZuiDERHuiS Wandelreizen op groepsreis te vertrekken in 2018, waarom zou je dan nog wachten? Wie zich meer dan 4 maand vooraf inschrijft op een wandelreis in groep binnen Europa ontvangt 5% vroegboekkorting*!

Palmbomen die richting het hemelgewelf reiken, diepblauwe wateren en uitgestrekte rotskusten, vulkanische kratermeren en dampende warmwaterbronnen, de Azoren lijken in niets op het Europese vasteland. Portugese ontdekkingsreizigers zetten in de 15e eeuw voor het eerst voet aan wal op Azoren. Ook aanwezig op die expedities: Vlaamse gelukzoekers wiens ogen glinsterden bij de Portugese belofte dat er naar hartenlust zilver te ontginnen viel. Tot op vandaag is slechts zo'n 10% van het oppervlak van de eilanden bebouwd, de overige 90% wordt overgelaten aan de natuur. Op onze 13-daagse groepsreis Azoren, islandhoppen op de Vlaamse eilanden verkennen we de eilanden São Miguel, São Jorge en Faial, en kan je facultatief de hoogste top (2351 m.) van Portugal beklimmen op het eilandje Pico.

Het Pustertal in de Noord-Italiaanse provincie Süd-Tirol (Alto Adige) is dan weer wel erg Europees. Glooiende alpenweiden, idyllische bergmeertjes, schaduwrijke bossen en de (oer)Tiroolse gastvrijheid maken van het Pustertal een absolute must voor natuurliefhebbers. Onze groepsreis Pustertal, de poort tot de Dolomieten vangt aan in Toblach, een pittoresk dorpje aan de voet van de Dolomieten. 8 dagen lang doorkruisen we vanuit Toblach weelderige valleien als Valle di Landro, Valle di Braies en Val Popéna Bassa, steeds met zicht op de Tre Cime di Lavaredo (Drei Zinnen), drie zusterlijk tegen elkaar aanleunende bergtoppen op de grens tussen Trentino-Alto-Adige en Veneto. Bij het vallen van de avond wachten ons steevast een vijfgangendiner en het zwembad en saunacomplex in Innichen, op zo'n 5 km van onze verblijfplaats.

Wie liever iets dichter bij huis zijn wandelschoenen aantrekt, kan van april tot september terecht in de Drôme. In de vallei van Maravel, tussen de Mont Chauvet (1617 m.) en de Luzet (1692 m.), ligt het lieflijke Le Pilhon, onze verblijfplaats voor deze wandelreis in groep. Onze Vlaamse berggids Patrick Verleye loodst ons 8 dagen langs de weinig bewandelde paden voorbij lavendelvelden, weelderig begroeide heuvels en ontzagwekkende panorama's. In 2018 organiseert ZuiDERHuiS Wandelreizen ook twee themaweken in de Drôme. Tussen 28/07 en 04/08 ligt de focus op lavendel en wilde kruiden, terwijl er in de week tussen 30/06 en 07/07 een initiatie keramiek op het programma staat.