Op zoek naar iets?

IJsland

IJSLAND - Beleef IJsland intens - 15 dagen

{{statusText}}

vanaf €2720

  • rondreis met personenwagen | vertrek van mei t/m september
  • bezoek aan een zeer laag reistempo de gebieden van Zuid-IJsland, de Oost-fjorden en het Mývatn-meer
  • reis voor wie veel tijd wil spenderen in de natuur, ideaal voor wandelaars en fotografen

  Dit programma werd opgesteld voor wie graag traag reist en uitgebreid wil genieten van wat IJsland allemaal te bieden heeft. Dankzij de korte dag trajecten krijg je de mogelijkheid om het eiland nog intenser te beleven. Het is een reis waarbij je veel tijd hebt om de verschillende gebieden te verkennen van Zuid-, Oost- en Noord-IJsland. Ideaal dus voor wie graag lange wandelingen maakt, uitgebreid de tijd wil nemen om te fotograferen of verschillende excursies wenst te maken.

  Je bezoekt verschillende vulkanische fenomenen en een van de meest spectaculaire kustlijnen van het eiland. In Zuid-IJsland glijden indrukwekkende gletsjertongen tot op zeeniveau. Aan de voet van de ijskappen ontdek je meren waarin kolossale ijsbergen drijven en afsmelten in de zee. Het Mývatn-meer is dan weer een ornithologisch paradijs.

  Dag 1

  Heenvlucht

  Rechtstreekse vlucht naar Keflavík en in ontvangstname van de huurauto. Bij het verlaten van de luchthaven krijg je al een eerste indruk van de vulkanische landschappen op IJsland.
  Tijdens een kleine omweg via het Reykjanes schiereiland rij je onder andere langs de steile kliffen van het Kleifarvatn kratermeer en word je al getrakteerd op prachtige vergezichten, stomende warmwaterbronnen en kan je alvast een glimp opvangen van de breuklijk die IJsland in twee scheurt.

  Dag 2

  Þingvellir, Geysir en Gullfoss

  Vandaag bezoek je de beroemde hoogtepunten van de 'Golden Circle'.

  Na een nacht in Reykjavik reis je naar Þingvellir, een nationaal park aan de rand van het grote kratermeer Þingvallavatn. Op deze geologisch belangrijke plaats zie je een stuk van de Mid-Atlantic Rift, de breuk die IJsland letterlijk in twee scheurt. Iets verderop ligt het bekende geisergebied, waar de Strokkur met regelmatige tussenpozen kokend water de lucht in spuit, en de indrukwekkende waterval Gullfoss.

  Dag 3

  Dyrhólaey en Vík

  Langs de gitzwarte aswoestijnen van de vulkaan Hekla rijd je naar de zuidkust. Het landschap van Zuid-IJsland is er een van immense ijskappen, uitgestrekte spoelzandvlakten en met mossen begroeide lavavelden. Langs de kustlijn zelf liggen zwarte lavastranden en loodrechte basaltkliffen. Hier kan je in de lente en de vroege zomer miljoenen zeevogels van dichtbij observeren. Langs de groene kuststrook liggen her en der geïsoleerde boerderijen en kleine vissersdorpen.

  Dag 4-5

  Skaftafell Nationaal Park

  Langs de Mýrdalsjökull naar het Skaftefell Nationaal Park, gelegen aan de voet van de Vatnajökull, de grootste ijsmassa van IJsland. Al van in de verte zie je deze indrukwekkende gletsjer opdoemen.

  Skaftafell is een uitgelezen wandelgebied waar je kan genieten van prachtige uitzichten, indrukwekkende watervallen en uitbundige flora. Je hebt er keuze uit verschillende lange en korte wandeltochten. Zo kan je een wandeling maken naar de met basaltzuilen omgeven Svartifoss-waterval (ca. 2 uur wandelen) of naar de indrukwekkende gletsjertong Morsárjökull (ca. 6 à 7 uur wandelen).

  Dag 6

  Höfn

  Iets voorbij Skaftafell bereik je Jökulsárlón, een gletsjermeer waarin reusachtige ijsbergen richting zee drijven en een langzame dood sterven op het zwarte lavastrand.
  Je bevindt je aan de voet van Europa's grootste gletsjer, de Vatnajökull. Facultatief kan je hier een bijzonder interessante gletsjerwandeling maken.

  Dag 7-8

  Egilsstaðir

  Langs de onregelmatige kustlijn van de Oostfjorden bestaande uit uitzonderlijke landschappen. Via kleine vissersdorpen en langs diepe, nauwe fjorden en steile bergen naar Egilsstaðir. Uitgebreid bezoeken van de noordoost-fjorden met een wandeling naar de waterval Hengifoss, het verkennen van de vogelrots bij Borgarfjörður en een bezoek aan het gezellige en levendige vissersplaatsje Seyðisfjörður waar de ferry van Denemarken aanmeert.

  Dag 9-12

  Mývatn Nationaal Park

  Langs een schitterende fjordenroute reis je verder over de hoogvlakten naar Mývatn. Het merengebied is vulkanisch bijzonder actief. Je bezoekt de Dettifoss-waterval en de warme bronnen van Namafjall. In de omgeving kan je ook het vissersdorpje Húsavik bezoeken, uitermate geschikt voor een walvisexcursie, en het nationale park Jökullsárgljúfur. In deze fel uitgesleten canyon stort zich de krachtige waterval Dettifoss met een overdonderend lawaai in de diepte.

  Je bezoekt de geothermische fenomenen van het Mývatn Nationaal Park en de vulkaan Krafla. Je maakt afwisselende wandelingen door een fascinerende wereld van tafelbergen, pseudokraters, dampende lavavelden, kokende modderpoelen en hete zwavelbronnen. Je bevindt je op een van de zwakste plekken van onze aardkorst. Het gebied is tevens een ornithologisch paradijs.

  Dag 13

  Akureyri

  Via de Godafoss- en de Aldeyjarfoss-waterval rijd je naar Akureyri, hoofdstad van het noorden. Hier lever je de huurauto in en neem je de binnenlandse vlucht naar Reykjavík.

  Dag 14

  Reykjavík

  Reykjavík is een hippe, trendy en bruisende hoofdstad die heel wat de bieden heeft. Je kan kuieren langs de Laugavegur, gezellig bijpraten in één van de vele koffiebars, cultuur opsnuiven in musea of een facultatieve (dag)excursie maken. Geniet 's avonds na in een moderne bar of een uitstekende restaurant, in Reykjavík heb je keuze te over.

  Dag 15

  Terugvlucht

  Met een bustransfer word je terug naar de luchthaven van Keflavík gebracht en heb je een rechtstreekse terugvlucht.

  Periode

  Afreis mogelijk van 01.05.20 t/m 30.09.20

  Hoogseizoen: 15.06.20 t/m 19.08.20

  Tussenseizoen: 15.05.20 t/m 14.06.20 & 20.08.20 t/m 14.09.20

  Laagseizoen: 01.05.20 t/m 14.05.20 & 15.09.20 t/m 30.09.20

  Prijzen

  Hoogseizoen
  € 3220 per persoon (o.b.v. 2 personen - tweepersoonskamer) auto cat. A
  € 2945 per persoon (o.b.v. 4 personen - 2 tweepersoonskamers) auto cat. N

  Tussenseizoen
  € 2950 per persoon (o.b.v. 2 personen - tweepersoonskamer) auto cat. A
  € 2755 per persoon (o.b.v. 4 personen - 2 tweepersoonskamers) auto cat. N

  Laagseizoen
  € 2720 per persoon (o.b.v. 2 personen - tweepersoonskamer) auto cat. A
  € 2530 per persoon (o.b.v. 4 personen - 2 tweepersoonskamers) auto cat. N

  Nota

  In bovenstaande prijzen zijn vluchten en luchthaventaks inbegrepen. Naargelang de periode, rekenen we hiervoor een realistisch bedrag in waardoor we niet snel een toeslag dienen aan te rekenen. Kunnen we echter bij boeking een klasse reserveren aan een lager tarief, dan kennen we hiervoor de nodige korting toe. Hoe vroeger je jouw reis boekt hoe groter de kans op een voordelig vluchttarief.
  Op deze manier garanderen we scherpe en eerlijke prijzen.

  Excursies:
  Tijdens de rondreis kan je ook aan tal van interessante excursies deelnemen.

  Nuttig om weten

  VERLENGEN VAN DE AUTORONDREIS

  Wil je de vooropgestelde autorondreis 1 of meerdere dagen uitbreiden of wil je je verblijf in Reykjavík verlengen (met of zonder huurwagen), dan maken wij je hiervoor graag een offerte.

  VOLLEDIG INFORMATIEPAKKET

  Ongeveer 2 weken voor vertrek krijg je een volledig IJsland-informatiepakket toegestuurd. Het pakket bevat een IJsland Reishandboek (Dominicus Reeks), een gedetailleerde wegenkaart op 1:500 000, de gedragscode van de weggebruiker, nuttige tips en wetenswaardigheden, een Nederlandstalige beschrijving van je reisroute met de belangrijkste bezienswaardigheden en interessante excursiemogelijkheden. Per geboekt dossier ontvang je 1 informatiepakket.

  À LA CARTE

  Overnachtingen op guesthouses of op hotel zijn mogelijk tijdens iedere rondreis. Prijzen op aanvraag.

  Wil je een auto van een andere categorie of is het aantal personen waarmee je reist verschillend aan wat in de prijzentabel is opgegeven, dan maken wij je hiervoor graag een offerte. Familiekamers en reductie voor kinderen (- 12 jaar) zijn op aanvraag. Noteer onze bijzonder gunstige tarieven buiten de zomermaanden.

  Transport

  Onze autohuurprijzen zijn telkens op basis van een ongelimiteerd aantal kilometers en met inbegrip van een basisverzekering (CDW-all risk verzekering) met vrijstelling.

  Klik hier voor meer informatie over de verzekeringen voor huurwagens, types voertuigen, de wegen op IJsland en algemene info over het huren van een voertuig.

  Persoonlijke uitrusting

  Voor je comfort is een degelijke en aangepaste kledij noodzakelijk. Je hoeft hiervoor echter geen gesofisticeerd of duur materiaal aan te schaffen. Met eenvoudige middelen kan je jezelf comfortabel en efficiënt uitrusten.

  Fooien

  Fooien, taksen en BTW zijn steeds inclusief in alle prijzen.

  Overnachtingen

  In Reykjavík overnacht je in een centraal gelegen driesterrenhotel. Tijdens je rondreis overnacht je in guesthouses. Het laat je toe om het dagelijks leven op het platteland te ervaren. ’s Morgens na een stevig ontbijt ga je op weg om nieuwe natuurfenomenen te ontdekken.’s Avonds word je onthaald door je nieuw gastgezin en proef je de IJslandse gerechten die de gastvrouw voor je heeft klaargemaakt. Indien je wenst kan je ook het lunchpakket voor je laten verzorgen. Alle verblijven zijn steeds berekend op basis van kamer met ontbijt.

  Nota

  De beschikbare overnachtingsmogelijkheden, zowel in Reykjavik als op het platteland, zijn gelimiteerd. Tijdens de maanden juli en augustus zijn bepaalde plaatsen snel volzet. Wanneer je laat boekt is de kans groot dat we sommige geplande overnachtingsplaatsen dienen aan te passen en dat hierdoor de vooropgestelde reisroute iets wijzigd. Dit verandert echter niets aan de algemene inhoud van je reisprogramma. Indien de overnachtingswijzigingen een meerprijs met zich zouden meebrengen, dan nemen wij contact met je op om dit eerst te overleggen.

  Inschrijven

  Indien je interesse hebt in deze reis neem je best contact met ons op. We werken dan voor jullie een gericht reisvoorstel uit.
  Het is zeker ook mogelijk om deze reis verder aan te passen naar jullie wensen.
  Wanneer je de reis wil boeken wordt een voorschot van 30% gevraagd. Het saldo dient betaald te zijn zes weken voor de afreisdatum.

  Maaltijden

  ’s Morgens na een stevig ontbijt ga je op weg om nieuwe natuurfenomenen te ontdekken. Voorzie dan ook best een lunchpakket.
  ’s Avonds kan er in veel guesthouses een avondmaal voorzien worden mits je 24u op voorhand een seintje geeft. Meestal is er een (kleine) menukaart waaruit gekozen kan worden. Indien een guesthouse dat niet voorziet, is er altijd een gelegenheid in de buurt waar je iets kan gaan eten.

  Infomoment

  Wij houden jaarlijks informatie-avonden over onze IJslandreizen. Aan de hand van dia- en kaartmateriaal vertelt IJslandkenner Willy Wouters je niet alleen over het land, de bijzondere natuurfenomenen en de reismogelijkheden; ook de praktische kant van de begeleide groepsreizen en van individueel reizen komt aan bod. Na iedere lezing kan je uiteraard met al je vragen betreffende IJsland terecht.

  Literatuur en kaartmateriaal

  Als voorbereiding op je IJslandreis kunnen we een aantal reisgidsen en kaarten aanraden.

  LITERATUUR

  Als voorbereiding op je IJslandreis zijn volgende werken interessant.

  • IJsland, Mirjam de Waard (Dominicus) 
  • IJsland, Arnold Jansen (Elmar) 
  • Struinen op IJsland, Ruud Schaafsma (ISBN 978 90 812296 16) 
  • Guide des volcans d’Europe, Maurice Kraft (Delachaux & Niestlé ISBN 2603000063) 
  • De knoop van IJsland, Gerrit Jan Zwier (de Prom ISBN 9068014919) 
  • Op dood spoor, Desmond Bagley (De Boekerij ISBN 9022508447) 
  • Brieven uit IJsland, W.H.Auden (L.J.Veen Utrecht ISBN 9020424025) 
  • Guide to the birds of Iceland, Thorsteinn Einarsson (Örn og Örlygur ISBN 9979550074) 
  • A guide to the flowering plants of Iceland, Hördur Kristinsson (Örn og Örlygur ISBN 9979550554) 
  • Geology of Iceland, Thorleifur Einarsson (Mál og menning ISBN 9979306890) 
  • Door de mazen van het net, Joris Surmont (uitg. boekscout.nl ISBN 978-94-6089-427-5)
   Oostendenaar Joris Surmont beleefde het aan boord van kotters en IJslandtrawlers en vertelt erover.
   Het boek handelt over visserij in voor- en tegenspoed, over hard labeur, turbulente kabeljouwoorlogen en visserijtechnieken.

  KAARTEN

  Vooral voor de individuele IJslandreiziger zijn degelijke kaarten een noodzaak.

  Volgend kaartmateriaal, in vierkleurendruk en met reliëfaanduiding, is verkrijgbaar op ons kantoor.

  • overzichtskaart 1:500.000. [op deze kaart staan alle wegen, dorpen en boerderijen aangeduid]: € 17
  • 3 deelkaarten 1:250.000. [het zuidwesten, het noordwesten en het oosten]: € 17
  • wandelkaart Landmannalaugar-Thórsmörk 1:100.000.: € 17 wandelkaart Myvatn-Húsavik 1:100.000: € 17
  • wandelkaart Skaftafell 1:100.000: € 17 

  De vermelde prijzen zijn per kaart en exclusief portkosten.

  Bij de autorondreizen op onze website krijgt u een uitgebreid informatiepakket (één pakket per wagen).

  Het informatiepakket bevat:

  • het 300 pagina dikke IJsland reishandboek uit de Dominicus reeks
  • een wegenkaart op 1:500.000 van het IJslandse cartografisch instituut
  • ons Nederlandstalig routeboek met algemene informatieve voor de individuele reiziger met veel nuttige en praktische tips
  .

  Natuur

  Respect voor de natuur is een zaak die ieder aanbelangt.De natuurfenomenen maken deel uit van het nationaal patrimonium en verdienen evenveel respect als een historisch monument. De IJslandse natuur is uitermate kwetsbaar. Door de subarctische ligging en de heel korte zomerperiode, maakt de flora ieder jaar opnieuw een bijzonder intense overlevingsstrijd door. Het afsmelten van de wintersneeuw, hevige stormwinden en het actieve vulkanisme zorgen voor moeilijk tegen te houden erosie. Het is dan ook ten strengste verboden om met voertuigen en mountainbikes de aangeduide wegen/pistes te verlaten.Volg strikt de reglementering die je met het informatiepakket wordt toegestuurd.

  Taal

  Het IJslands is oud-Noors. Het is de oorspronkelijke taal die door de eerste eilandbewoners gesproken werd.  
  De meeste IJslanders spreken en verstaan Engels.

  Stroom

  De netspanning op IJsland is overal 220 Volt.

  Annuleringsverzekering

  Er is geen annuleringsverzekering inbegrepen in de basisprijs van de reis. Bij annulering kunnen de annuleringskosten hoog oplopen. We verwijzen hiervoor naar de bijzondere voorwaarden. Het afsluiten van een volledige annuleringspolis is dan ook sterk aanbevolen.

  Bijstandsverzekering

  Eveneens niet inbegrepen is een bijstands- en repatriëringsverzekering. De bijstandsverzekering die sommige mutualiteiten gratis aanbieden, geeft onvoldoende dekking (het bedrag repatriëring is meestal beperkt). Voor een avontuurlijke reis naar een verre bestemming is een volwaardige bijstands- en repatriëringsverzekering absoluut noodzakelijk. Je kan deze polissen afsluiten bij een maatschappij naar keuze of via Zuiderhuis. In samenwerking met Protections Travel Insurance werd een voordelige formule uitgewerkt.

  24/24 bereikbaar

  Indien je op een individuele reis voor onvoorziene problemen komt te staan, kan je steeds terecht bij onze betrouwbare lokale partners. Op groepsreis kan je steeds terecht bij onze ervaren reisleiders. Zij helpen je ter plaatse snel en efficiënt verder.

  In geval van nood kan je ons de klok rond bereiken op het noodnummer dat je terugvindt in je reisdocumenten.

  Je Zuiderhuis-voordeel

  Op vertoon van je bestelbon verlenen volgende buitensportzaken je, naast gespecialiseerd advies, graag een korting van 10% indien je materiaal aankoopt voor je reis.

  Dossierkosten

  Bij boeking wordt € 15 per persoon dossierkosten toegevoegd op de bestelbon, met een maximum van € 60 per dossier. Voor dagactiviteiten worden geen dossierkosten in rekening gebracht.

  Garantiefonds reizen

  Indien je een reis boekt via Zuiderhuis gebeurt dit onder de Belgische wetgeving en onder de bescherming van de reisvoorwaarden van de Geschillencommissie Reizen. Zuiderhuis NV is lid van het Garantiefonds reizen en van de VVR (Vereniging Vlaamse Reisbureaus).

  Privacy & copyright

  Deze website is eigendom van Zuiderhuis. Door de toegang tot en het gebruik van de website en aanverwante social media kanalen (Facebook, Instagram, Youtube e.d.) verklaar je je uitdrukkelijk akkoord met de volgende voorwaarden.

  Verwerking van persoonsgegevens
  Het bezoeken van de website impliceert je uitdrukkelijke goedkeuring (door middel van mededeling van uw persoonsgegevens of opt-in) van de Privacy Verklaring en aldus van de manier waarop wij je persoonsgegevens verzamelen, gebruiken en verwerken. Lees daarom onze privacy policy.

  Intellectuele eigendomsrechten
  De inhoud van deze site en aanverwante social media kanalen (Facebook, Instagram, Youtube e.d.), met inbegrip van de merken, logo’s, tekeningen, data, product- of bedrijfsnamen, teksten, beelden, video’s, presentaties e.d. zijn beschermd door intellectuele rechten en behoren toe aan Zuiderhuis of rechthoudende derden. Onrechtmatig gebruik ervan is strafbaar. Zuiderhuis is niet verantwoordelijk voor het posten van eventuele auteursrechtelijk beschermde informatie door één of meerdere van haar leden. Lees daarom onze disclaimer policy.

  Datum reisfiche

  18/12/2019