Op zoek naar iets?

In vrijheid

In de zomer met de tent naar IJsland: onze kampeertips

Tijdens ons 10-daags arrangement ‘Rond IJsland met de tent’ kun je van juni tot en met september op individuele basis een reis doorheen IJsland maken. Een ideaal programma voor wie in alle vrijheid wil reizen, want je beslist flexibel wat je doet en waar je naartoe gaat. Bovendien is er geen betere manier om één te worden met de natuur dan door te kamperen in basic omstandigheden. Je logeert midden in het landschap, en maakt dus op een intense manier kennis met de overweldigende IJslandse omgeving.

Tip 1: IJsland is een kampeerland

Er zijn ontzettend veel kampeermogelijkheden op IJsland, zowel langs de ringweg als in het binnenland. Als je kampeert langs de ringweg, volstaat een gewone huurauto. Wil je kamperen in het binnenland – een echte aanrader – dan is het huren van een 4X4 een absolute must. We zorgen ervoor dat de wagens groot genoeg zijn voor alle passagiers én het kampeermateriaal.

Tip 2: Ga in de zomer

Kamperen doe je best in de maanden juli en augustus. September is ook nog mogelijk, maar vanaf dan sluiten hier en daar al campings. In tegenstelling tot wat velen beweren is wildkamperen in IJsland niet toegestaan. In de Scandinavische landen kan dit wel maar op IJsland is alle grond privé-eigendom. Denk er dus aan dat de boeren altijd het recht hebben hun schapen op te trommelen om je weg te jagen.

Tip 3: Campings in 'the middle of nowhere'

Een mooie kampeerplek die we kunnen aanbevelen is Þakgil bij Vik. Die ligt een eindje verwijderd van de ringweg en enkel bereikbaar met een 4x4, waardoor je terechtkomt in een heel ongerepte omgeving. De prachtige kampeerplek heeft een schitterende setting aan de voet van de Myrdalsjökull, de eetzaal is gelegen in een ondiepe grot. Door zijn beschutte ligging kan je er in alle rust kamperen.

Op de camping bij Urðartindur in de Westfjorden word je wakker tussen de fjorden en heb je een adembenemend uitzicht over de Norðurfjörður baai. Hier beschik je over kookfaciliteiten, elektriciteit en een barbecue.

Tip 4: Maak een afspraak en kom langs op kantoor

Een kampeertrip is een zeer persoonlijk iets, waarvoor we je onmogelijk een standaard programma kunnen voorstellen. Het handigst is dat je op voorhand een afspraak maakt met één van onze medewerkers, zodat we samen de IJslandtrip kunnen uitstippelen die het best bij je past. Wij voorzien het juiste kampeermateriaal een een gepaste wagen voor de trip. De concrete invulling van je reisschema werken we dan uit na de definitieve reservatie.