INDIA - Gujarat, het best bewaarde geheim - 19 DAGEN

 • focus op kunst en cultuur
 • aandacht voor tradities en lokale bevolking
 • unieke paleizen en Jain-tempels

INDIA - Gujarat, het best bewaarde geheim - 19 DAGEN

Vanaf {{product.Price | currency}}

 • Aandacht voor tradities en lokale bevolking
 • Bezoek aan het geboortehuis van Gandhi
 • Unieke paleizen en Jain-tempels
 • Inclusief lokaal festival
Gujarat, aan de westkust van India net onder het toeristische Rajasthan, is een van de best bewaarde geheimen van India. Deze deelstaat die zich uitstrekt van de Arabische Zee langs de grens met Pakistan tot Rajasthan en Madhya Pradesh biedt een staalkaart van India op zijn best: alle grote beschavingen die het Indische subcontinent vorm gaven lieten er hun sporen achter onder de vorm van prachtig bewaarde tempels, paleizen en historische sites. De legendarische hindoegod Krishna had er zijn historische hoofdstad, maar ook jains, moslims en boeddhisten lieten architecturale parels achter.

Gujarat is echter meer dan een rijk en ver verleden: ook in de recente geschiedenis van India speelt Gujarat een belangrijke rol. Het is de geboortestreek van Mahatma Gandhi (de vader van het moderne India) die er zijn ideeën van geweldloos verzet tegen de Britse kolonisator voor het eerst in de praktijk bracht. De regio ontpopte zich de jongste decennia vooral tot een van meest ontwikkelde van deze nieuwe economische wereldmacht. De handels- en ondernemingsgeest van de Gujarati zijn daar niet vreemd aan: heel wat Gujarati zwermden in de loop der eeuwen uit over heel Azië, Afrika en later ook over de hele wereld.

Landschappelijk is Gujarat eveneens de moeite waard: de langste kustlijn van India, uitgestrekte woestijnvlakten , zinderende zoutpannen,… maar ook uitgestrekte wouden en lager dan het zeeniveau gelegen ‘wetlands’ waar honderden vogelsoorten jaarlijks migreren. Verschillende diersoorten die elders in India nagenoeg verdwenen zijn, gedijen hier nog relatief goed.

Toch vinden relatief weinig westerse reizigers de weg naar Gujarat. Wie wel de moeite doet om door dit gebied te reizen, maakt kennis met een India dat op veel andere plaatsen stilaan aan het verdwijnen is: een land van diverse trotse bevolkingsgroepen die, ongedwongen en in harmonie met de omgeving, hun eeuwenoude cultuur en tradities hoog houden.

Op deze reis neemt een India-kenner u mee op bezoek bij etnische groepen met een tot de verbeelding sprekende klederdracht en juwelenpracht; langs de mooiste Jain-tempels van India; door uitgestrekte natuurparken zoals men ze elders in India nauwelijks nog aantreft; langs heilige bergen en historische sites die de rijke geschiedenis nog eens extra in de verf zetten; door een land van ongebreidelde feesten en kleurrijke festivals waar het hart van India nog luid en zeer nadrukkelijk klopt.

Dag 1: Vlucht Naar Mumbai

Vlucht naar  Mumbai.

Dag 2: Mumbai - Bhavnagar

Aankomst in Mumbai en aansluitende vlucht naar Bhavnagar. Transfer naar het hotel en stadsbezoek.

Tegen de late namiddag rijden we verder naar het Velavadar National Park (34 km²), waar we blackbucks kunnen zien. Normaal komt deze Indische antilope alleen maar voor in Zuid-India. Zijn horens zijn spiraal gedraaid en kunnen tot 70 cm lang worden. Velavadar is ook de habitat van de jakhals, de jungle kat, vossen en wolven. Maar het meest opvallende dier is wel de Nilgai, een antilopesoort. De waterplassen trekken vele vogelsoorten aan, zoals pelikanen, flamingo’s, ooievaars en kraanvogels, waaronder de zeer zeldzame Sarus kraanvogel.

Dag 3: Bhavnagar - Talaja - Palitana

Talaja ligt aan de Shetrunji rivier. Hier beklimmen we de heuvel en staan versteld van de 2000 jaar oude boeddhistische grotten: 30 grotten en 20 waterputten zijn uit de rotsen gehouwen en prachtig versierd met Ebha Mandap motieven.

Verder naar Palitana. Palitana ligt in het Shatrunjaya gebergte dat bescherming bood tegen de invasie van de Moslims en de Rajputs.

Dag 4: Palitana - Gopnath

Palitana is één van de meest belangrijke pelgrimsoorden voor de Jains. We maken ons klaar voor de klim van 3000 treden naar de belangrijkste heiligdommen. Door vroeg te vertrekken mijden we de hitte van de middagzon. Wie het wenst kan dragers inhuren om naar boven gedragen te worden in een doli (een draagstoel opgehangen met touwen aan een bamboepaal). Onderweg houden we halt aan prachtige Jain tempels.

Vertrek naar het kuststadje Gopnath. We overnachten op een unieke locatie, in Gopnath Bungalow - het zomerverblijf van de Maharadja -  gelegen aan zee, in een natuurpark.

Dag 5: Gopnath - Diu

We rijden verder in zuidwestelijke richting en bereiken zo het kleine stadje Diu, eens een Portugese kolonie. Bezoek aan de lokale vismarkt en de vissershaven. Kleurrijke bootjes brengen continu hun vangst aan land voor verder vervoer naar het binnenland. Via Ahmedpur Mandvi, het fijnste strand van Gujarat, rijden we naar het oude stadgedeelte. Bezoek aan het Fort, het Diu Museum, de St. Paul’s Kerk, de Makata avenue, het St. Franciscus van Assisi Kerkhospitaal en Nagar Sheth.

Gelegenheid om te zwemmen, langs het strand te wandelen of te relaxen.

Dag 6: Diu - Somnath - Veraval - Sasan Gir

Na het ontbijt vertrek naar Somnath. De Bhalaka en de Prabhas Patan Tempel worden zowel door Shiva- als Vishnoeaanbidders vereerd. Hier zou Lord Krishna zijn lichamelijke vorm verlaten hebben. Gelegen aan de kust werd deze tempel 7 keer herbouwd.

Na de lunch bereiken we Sasan Gir aan het Gir Nationaal Park. Het is de enige plaats in de wereld waar de Aziatische leeuw nog voorkomt met een aantal van rond de 350 over een oppervlakte van 1153 km², (waarvan 258 km² het eigenlijke Nationaal Park vormt). Met een beetje geluk kunnen we deze beestjes op de gevoelige plaat vastleggen. Maar misschien krijgen we ook een wilde beer, het gespikkeld damhert, een sambar hert (het grootste hert van India), een chinkara (Indische gazelle), een chowsinghai (antilope met 4 hoorns), een blackbuck (de grootste Indische antilope) of een Pangolin (schubdier) te zien. Het park heeft meer dan 300 soorten vogels, waaronder de koningsarend, de gekuifde slangenarend, de grote hoornuil, spechten en neushoornvogels … kortom een paradijs voor vogelliefhebbers.

Wellicht zien we onderweg de Maldhari’s. Dit zijn nomaden die nog steeds in het park vertoeven en aan landbouw doen.

Na de safari in het park kunnen we genieten van de dans van de Siddhi’s. Deze zwarte gemeenschap stamt uit Abyssinia (het huidige Ethiopië) en kwam druppelsgewijs in de 16de eeuw als slaaf, missionaris of handelaar naar India. De Siddhi’s zijn compleet anders dan andere minderheden. Hun muziek en dans, Goma genaamd, heeft dan ook een Afrikaanse herkomst.

Dag 7: Junagadh

Vertrek naar Junagadh, gelegen aan de voet van Mt. Girnar, een mengeling van oud en nieuw. Een klein stadje met overvolle marktjes, kronkelende nauwe straatjes met monumenten, waarvan de oudste getuigen van een bloeiend verleden. Uitgebreid stadsbezoek.

Dag 8: Junagadh - Gondal - Junagadh

Naar Gondal, een pittoresk stadje, met brede straten, triomfbogen en koloniale gebouwen in Gotische stijl, ommuurde tuinen, kleurrijke marktjes, paleizen en standbeelden. Bezoek aan het Navlakha Paleis, gebouwd in 1740, het Orchard Paleis, de Koninklijke garages waar de Maharadja zijn privé collectie heeft van oldtimers en sportwagens, de twee Koninklijke treinwagons die omgebouwd werden als hotel.

Bezoek aan het Riverside Paleis, de Swaminarayan Tempel en de Bhuvaneshwari Tempel. We eindigen in een farmaceutische werkplaats waar allerlei Ayurvedische producten gemaakt worden.

Dag 9: Junagadh - Porbandar - Dwarka

Verder naar Porbandar, het best gekend als de geboorteplaats van Monhandas Karamchand Gandhi (de vader van de Natie), ook de “Witte Stad” genaamd omwille van de witte lokale bouwstenen die gebruikt werden voor de meeste gebouwen. Bezoek aan Kirti Mandir, het drie verdiepen hoge huis waar Gandhi geboren werd in 1869. Sundamapuri was de vroegere naam van Porbandar en verwijst naar de beste vriend van Lord Krishna, Sundama, naar wie ook de belangrijkste tempel van de stad genoemd is.

We rijden verder langs de kustweg, bereiken Dwarka en maken een mooie wandeling in de omgeving van de Dwarkadish Tempel.

Dag 10: Dwarka - Beyt Dwarka - Jamnagar

’s Morgens bezoek aan de Dwarkadish Tempel, de Jagat Mandir of “de tempel van de wereld” die gebouwd werd 2500 jaar geleden door een van de achterkleinkinderen van Krishna, een van de meest bezochte tempels van de Hindoes.

Via de Rukmini Tempel bereiken we de haven van Okha, waar we de ferry nemen naar het eiland Beyt Dwarka. De Krishna Tempel wordt omringd door meerdere kleinere tempels opgedragen aan Shiva, Vishnoe, Hanuman en Devi. Terug op het vasteland bezoeken we de Gopnath Mandir, een 6de eeuws schrijn opgedragen aan Krishna in het liefelijk dorpje Gop aan het Gop Talav meer.

Onderweg naar Jamnagar stoppen we in Nageshwar Mahadev waar een Shivabeeld staat van 26m hoog. Jamnagar is de belangrijkste prinselijke staat van Saurashtra en met zijn prachtige paleizen, fonteinen en stadsplanning wordt het “het Parijs van India” genoemd.

Dag 11: Jamnagar - Bhuj

Het vogelreservaat Khijadiya is de ideale plaats voor Siberische migratievogels.

Retour naar Jamnagar. Op het eiland gelegen in het midden van het Jamsarovar meer staat centraal het Lakhota Paleis. Een markant Guinness Book Record werd trouwens in de Bala Hanuman tempel aan de Bhirbhajan poort gevestigd: 47 jaar ononderbroken chanten van “Sri Rama, Jai Rama, Jai Jai Rama”. Bezoek aan de crematieplaats Smshan en te voet verder naar de Sidhnath tempel opgedragen aan Shiva. Maar het belangrijkste in Jamnagar is wel het bezoek aan de 2 Jain tempels, Raisi Shah en Vardhaman. Deze intrigerende tempels hebben meerdere kleurrijke kamers, prachtige marmerbevloering met geometrische figuren en zolderingen in spiegelglas.

Via Morbi naar Bhuj (220 km), de hoofdstad van de Kachchh district. Deze streek kent een zeer uiteenlopende flora: zoutmoerassen (the Great Rann genoemd) in het noorden aan de grens met Pakistan, grasland in het oosten en loofbomen in het zuiden aan de Golf van Kachchh. Kachchh werd in 2001 getroffen door een grote aardbeving en op vele plaatsen is dit nog zichtbaar, alhoewel de charme van de steden en dorpjes gebleven is.

Dag 12: Bhuj - Khavda - Banni - Kalo Dungar - Hodka - Bhuj

Twee dagen vertoeven we in het noorden van de Kachchh. Hier liggen meerdere dorpen van de Bhils, de Jaths, de Meghwals, de Mutwa’s en de Rabari’s, met elk hun eigen tradities, kledij en huizenbouw. Velen van hen waren nomaden, maar de meesten wonen nu op vaste plaatsen. De vrouwen zijn heel kleurrijk gekleed met prachtige zilveren juwelen. Iedere bevolkingsgroep heeft zijn eigen ambachten. De unieke dorpjes Bhrandivara en Tunda Vandha worden bevolkt door een 400 Rabari’s. De dorpjes Khavda en Lodiya zijn gekend voor hun pottenbakkers en drukprinters en Dhori voor zijn metaalbewerkers. In Sumeraser kan dan weer heel wat textielhandwerk gekocht worden.

Verder naar Kalo Dungar, de zwarte berg, het hoogste punt van de Kachchh in het hart van de Rann met op de top een tempel opgedragen aan Dattatreya. Hodka ligt aan de grens tussen de grote zoutwoestijn (de Rann) en de grasvlakte (de Banni).

We overnachten in een comfortabele tentenkamp, een eco-vriendelijk resort volledig gebouwd met lokale materialen. De lokale bevolking in Hodka zijn Meghwals en wonen in prachtige ronde bhunga’s, traditionele lemen hutten met een dakbedekking van een lokale grassoort. De wanden van de hutjes zijn wit geschilderd en ingelegd met spiegeltjes. Zij maken prachtig borduurwerk en lederwaren.

Dag 13: Mandvi - Bhuj

Na het stadsbezoek aan Bhuj rijden we verder naar Mandvi. Bezoek aan het Mandvi Vijay Vilas Paleis, het zomerpaleis van de Maharadja, gebouwd in roze zandsteen in Rajput stijl.

De havenstad Mandvi is reeds 400 jaar gekend voor zijn scheepsindustrie waar houten zeeschepen gemaakt worden gebruikmakend van traditionele technieken. Het blauwe water aan de Golf van Kachchh nodigt uit tot een zwempartijtje.

Retour naar Bhuj voor hotelovernachting.

Dag 14: Bhuj - Zainabad

Rit naar Zainabad. Onderweg bezoek aan het dorpje Bhujodi, meesters in het weven op traditionele wijze en blokdrukken.

In Zainabad genieten we van een jeepsafari in het wilde ezels natuurreservaat. De wilde ezel komt alleen maar in Gujarat voor. Het reservaat strekt zich uit over een oppervlakte van 5000 km² in de kleine Rann van Kachchh. Het is ook de verblijfplaats van panters, wilde zwijnen en diverse vogelsoorten.

We overnachten in Desert Coursers, in hutten waar we de echte Rann ervaren.

Dag 15: Zainabad - Patan - Modhera

Ochtendsafari in het reservaat en via Sankeshwar, Becchraji en Modhera bereiken we Patan.

Sankeshwar heeft een Jain tempel met heel mooie architectuur. 

De Rabari-mannen zijn gekleed met gekleurde broeken en vesten en allen dragen een enorme tulband. De Bachuchharayi tempel in Bechhraji is opgedragen aan de zonnegod Surya. In Modhera bezoek aan de zonnetempel Surya Mandir, een van de fijnste voorbeelden van Indische architectuur. Door de eeuwen heen werden er in gans India slechts 5 zonnetempels gebouwd.

Patan is een sfeervolle oude stad met Jain tempels en uit hout gesculpteerde huizen. De bijna 1000 jaar oude Ranki Vav, aan het Sahatraling meer, is een van de diepste en mooiste stenen waterputten van India met meer dan 800 beelden van goden en danseressen gehouwen uit roze zandsteen. Patan is ook gekend voor zijn speciale weeftechniek, de Patola-techniek. Deze ingewikkelde techniek waarbij draden gekleurd en geknoopt worden vooraleer ze op het weefgetouw bevestigd worden, wordt door nog slechts enkele families beoefend: het duurt tot 25 dagen om 1 Sari te weven.

Dag 16: Patan - Ambaij

Naar Siddhpur, een stadje aan de oever van de heilige Sarasvati-rivier. Een rustgevende plaats met vele ashrams (kloosters). De locals houden rituelen voor de ziel van hun overleden moeders. Hier wonen de Dawoodi Bodra’s, een gemeenschap van Hindoes die zich bekeerd hebben tot de Islam. De Rudra Mahalaya is een mooie tempel met een fijne Toran (inkomgewelf).

Onderweg in de Tarangan-heuvels staat de machtige Ajitanath tempel, een van de bestbewaarde Solanki structuren, een Jain-meesterwerk.

Verder naar Ambaji. Op de Arasur-heuvel ligt een van de 51 Ahaki peethas (soort relikwie van Sati, één van de vrouwen van Shiva).

Dag 17: Ambaji – Vadnagar – Gandhinagar – Ahmedabad

Vertrek naar Vadnagar, een van oudste steden van Gujarat met een versterkt fort waarvan de inkompoorten goed bewaard zijn gebleven. De bijzonderste bezienswaardigheden in Vadnagar zijn twee 12m hoge torens gebouwd in rode en gele zandsteen. Er wordt verondersteld dat dit de inkomgewelven waren van een groots tempelcomplex, maar daar zijn helaas geen resten meer van.

Verder naar Ganghinagar, een stad met ruime boulevards en groene tuinen. Hier bezoeken we een van de grootste tempels van Gujarat, de Akmedabad tempel, opgedragen aan Swaminarayan. De tempel ligt in een domein van 9 hectares en is een recente tempel gebouwd uit roze zandsteen en witte marmer.

Via Adakaj, een trappenput (step well) gebouwd in 1499 met zowel hindoe als moslim taferelen, bereiken we  Ahmedabad, de hoofdstad van Gurajat.

Dag 18-19: Ahmedabad - Mumbai - Brussel

Ochtendwandeling door het oude stadsgedeelte van Ahmedabad. We slenteren doorheen smalle straatjes met prachtige haveli’s (middeleeuwse herenhuizen), pols (ommuurde binnenpleinen) en kleurrijke tempeltjes. Alles wijst op het rijke verleden van de stad.

Afhankelijk van de uurregeling van de terugvlucht enkele vrije uurtjes, daarna transfer naar de luchthaven voor vlucht naar Mumbai en terugvlucht naar Brussel. Aankomst op dag 19.

Geen vertrekdata beschikbaar.

Bagage

Voor de binnenlandse vluchten is er een beperking van maximum 20 kilo bagage per persoon. Deze bagagebeperking wordt strikt toegepast. 


Budget / geld

Het reisbudget wordt best meegenomen in euro's die u lokaal omwisselt in Indische roepies.

Reken op ongeveer 15 à 18 euro per dag (exclusief dranken) voor de niet inbegrepen maaltijden.

Voorzie een budget voor fooien voor lokale gidsen en chauffeurs; richtbudget € 75.

Toegangsgelden zijn niet inclusief, ter plaatse te betalen; richtprijs € 60.

Datum reisfiche

© Wereldreizen - 1 december 2015

Deelnemers

Minimum 10, maximum 14 deelnemers.

Documenten

Voor India is een internationale reispas verplicht, nog geldig tot minstens 6 maanden na terugkeer in België.

Ook een visum is verplicht. Dit visum wordt uitgegeven door visumdienst van de Indische ambassade in Brussel (www.in.vfsglobal.be). Voor info: www.indianvisaonline.gov.in/visa of of www.visumbalie.be. 

Voor het lokaal feest dienen we uiterlijk 2 maand voor vertrek een (duidelijk leesbare) kopie beschikbaar te hebben van uw geldige reispas. Het is handig dat u ons bij boeking meteen al een kopie van de reispas inscant (of ons per post toestuurt).

Fotografie

In en rond sommige tempels mag er niet gefotografeerd worden. Wij verzoeken u om u aan deze regels te houden. Ook bij het fotograferen van de lokale bevolking wordt er van de deelnemer een discrete en respectvolle houding verwacht. Ter plaatse zal de reisleider u informeren mbt fotograferen.

Gezondheid / inentingen

Er zijn geen inentingen wettelijk verplicht voor deze reis. Raadpleeg uw arts voor meer info betreffende gezondheid. 

Logies

We overnachten in sfeervolle hotels (toeristenklasse), meestal met airco. Enkele malen in een Heritage hotel. Basis is een tweepersoonskamer met douche en toilet. Een enkele keer logies in een comfortabel vast tentenkamp. 

Alleenreizenden delen een kamer met een medereiziger van hetzelfde geslacht. Bij niet passende verdeling man/vrouw opteren we soms voor een driepersoonskamer, evenwel met aparte bedden.

Lokale feesten

Voor alle afreisdata proberen wij lokale feesten te integreren, daarom zal het programma soms in een andere volgorde verlopen.

Bhavnath Mela, de geboortedag van Shiva, Mahashivaratri (8 maart 2016): duizenden pelgrims over gans India komen samen in de Bhavnath Mahadevi tempel aan de voet van Mt. Girnar voor een vijfdaagse opgedragen aan Shiva. Dit vijfdaagse festival heeft zijn hoogtepunt tijdens de nacht van de nieuwe maan, de Mahashivartri, wanneer Shiva de Tandava beleefd, zijn kosmische vernietiging- en creatiedans. In prachtige kledij wordt er gedanst en gefeest aan de vele tempel die rond de berg liggen. Er worden lokale standjes gemaakt waar er Bhavai gespeeld wordt. Lokale naakte Sadhoes (naga bavas), bedekt met vele sieraden, rijden op olifanten in processie naar de hoofdtempel. Shiva zelf zou eens de tempel bezocht hebben.

Vautha Fair (14 en 15 November 2016): de enige dierenkermis in Gujarat. Duizend ezels en kamelen, kleurrijk versierd en schitterend geschilderd worden naar de festivalgrond gebracht nabij de Sangam Tirth, waar de locale bevolking er van overtuigd is dat hier eens 7 rivieren bijeen kwamen. Dit alles gaan gepaard met prachtige klederdracht, dans en muziek.

De data van de feesten zijn steeds onder voorbehoud van wijzigingen.

Maaltijden

De ontbijten zijn inbegrepen en nemen we meestal in het hotel, het middagmaal in een klein restaurant ofwel wordt het een picknick. 's Avonds eten we in het hotel of in een sfeervol eethuis. In Gujarat zijn de meeste maaltijden vegetarisch. Er worden steeds heel lekkere typische lokale gerechten geserveerd. Er is een alcoholverbod in de restaurants en publieke plaatsen.

Nota

Voor het lokaal feest dienen we een duidelijk leesbare kopie beschikbaar te hebben van uw geldige reispas. Het is handig dat u ons bij boeking meteen al een kopie van de reispas inscant (of ons per post toestuurt).

Persoonlijke uitrusting

Op vertoon van uw bestelbon verlenen volgende buitensportzaken u, naast gespecialiseerd advies, graag een korting van 10% indien u materiaal aankoopt voor uw reis.

 • Basecamp - Bevelsesteenweg 42 - 2560 Nijlen - www.basecamp.be
 • Horizon - Kokkelbeekstraat 48 - 9100 St. Niklaas - www.horizonbuitensport.be
 • De Berghut - Plezantstraat 11 - 9220 Hamme - www.berghut.be
 • De Kampeerder - Leopoldstraat 21 - 2000 Antwerpen - http://k1.kampeerder.be
 • K2 - Frankrijklei 109 - 2000 Antwerpen - http://k2.kampeerder.be 
 • Mounteqshop - Liebaertstraat 85 - 8792 Desselgem – www.mounteqshop.be
 • Bogner Antwerp - Oudaan 28 - 2000 Antwerpen - http://shop.bognerantwerpen.be
 • Kariboe Hasselt - Kempische Steenweg 192 - 3500Hasselt - www.kariboe.be
 • Kariboe Leuven - Naamsesteenweg 111 - 3001 Leuven - www.kariboe.be  

Single

Een single kamer is mogelijk, onder voorbehoud van beschikbaarheid en mits betaling van een supplement. Een single kamer is steeds aan te vragen bij boeking.  Supplement single 19-daagse reis: € 450.

Annuleringsverzekering

Er is geen annuleringsverzekering inbegrepen in de basisprijs van de reis. Bij annulering kunnen de annuleringskosten hoog oplopen. We verwijzen hiervoor naar de bijzondere voorwaarden. Het afsluiten van een volledige annuleringspolis is dan ook sterk aanbevolen.

Bijstandsverzekering

Eveneens niet inbegrepen is een bijstands- en repatriëringsverzekering. De bijstandsverzekering die sommige mutualiteiten gratis aanbieden, geeft onvoldoende dekking (het bedrag repatriëring is meestal beperkt). Voor een avontuurlijke reis naar een verre bestemming is een volwaardige bijstands- en repatriëringsverzekering absoluut noodzakelijk. U kan deze polissen afsluiten bij een maatschappij naar keuze of via ZuiDERHuiS. In samenwerking met Protections Travel Insurance werd een voordelige formule uitgewerkt.

Je ZuiDERHuiS voordeel

Op vertoon van je bestelbon verlenen volgende buitensportzaken je, naast gespecialiseerd advies, graag een korting van 10% indien je materiaal aankoopt voor je reis.

Copyright

Deze website is eigendom van: ZuiDERHuiS N.V. Door de toegang tot en het gebruik van de website en aanverwante social media kanalen (Facebook, Instagram, Youtube e.d.) verklaar je je uitdrukkelijk akkoord met de volgende voorwaarden.

Intellectuele eigendomsrechten
De inhoud van deze site en aanverwante social media kanalen (Facebook, Instagram, Youtube e.d.), met inbegrip van de merken, logo’s, tekeningen, data, product- of bedrijfsnamen, teksten, beelden, video’s, presentaties e.d. zijn beschermd door intellectuele rechten en behoren toe aan ZuiDERHuiS NV of rechthoudende derden. Onrechtmatig gebruik ervan is strafbaar. ZuiDERHuiS NV is niet verantwoordelijk voor het posten van eventuele auteursrechtelijk beschermde informatie door één of meerdere van haar leden.

Garantiefonds Reizen

Indien je een reis boekt via ZuiDERHuiS gebeurt dit onder de Belgische wetgeving en onder de bescherming van de reisvoorwaarden van de Geschillencommissie Reizen. Zuiderhuis NV is lid van het Garantiefonds Reizen en van de VVR (Vereniging Vlaamse Reisbureaus).