Op zoek naar iets?

Uryadnikov Sergey

INDONESIË - Sumatra en Bali - 15 dagen

{{statusText}}

vanaf €1735

  • individuele natuurreis op Sumatra en Bali
  • oog in oog met olifanten en Orang Oetangs in tropische regenwouden
  • hindoeïstische tempels, koraalriffen en rijstvelden op Bali

  Reis op maat

  Dit individueel programma is een suggestieroute, samengesteld om een zo compleet mogelijk beeld te geven van een bestemming. Elke suggestieroute kan eenvoudig op maat worden aangepast.

  Wilde dieren, tropische regenwouden en verfijnde cultuur

  Het afwisselende en weinig toeristische Sumatra is een eiland van buitengewone schoonheid, waar de oerkracht van de natuur alomtegenwoordig is.

  Het eerste deel van je reis focust op Noord-Sumatra waar je onvergetelijke avonturen beleeft in het tropische regenwoud van het Gunung Leuser Nationaal park. Vanuit Bukit Lawang trek je een dag de jungle in en word je één met het omringende groen. Je laat je vertederen door de aanblik van orang-oetans in het rehabilitatiecentrum van Bukit Lawang en wandelt verder langs rivierstranden, mangrovebossen, slingerplanten en frisgroene varens. Wilde orang-oetans, makaken, gibbons, toekans en talrijke extotische vogelsoorten laten zich regelmatig zien tijdens je trektocht. Een beklijvende ervaring!
  In Tangkahan, aan de westkant van het nationale park, maak je van heel dichtbij kennis met Sumatraanse olifanten en dobber je de rivier af in een rubberen binnenband.

  Met een binnenlandse vlucht wissel je het wilde Sumatra voor het vulkanische Oost-Java. In de sporen van de moedige lokale mijnwerkers, beklim je de actieve Ijen vulkaan. Vanaf het Ijen plateau bieden de knalgele zwavelmijnen en het dampende turquoise kratermeer een niet te evenaren surrealistisch zicht.

  Voor het volgende deel van je reis, vaar je per ferry naar de zwarte lavastranden, warmwaterbronnen en kratermeren van Noord-Bali.
  Je verblijft in het afgelegen vissersdorp Pemuteran waar je je vergaapt aan de sprookjesachtige onderwaterwereld van Menjangan nationaal park. Hier liggen de mooiste koraalriffen van het eiland.

  Via het ecodorpje Munduk en het bruisende kunstenaarsdorp Ubud, reis je naar Sanur. Onderweg bezoek je enkele van Bali's meest betoverende tempels. Het kader van trapsgewijs aangelegde rijstvelden, palmen en waterpartijen zorgt voor een dagelijkse dosis variatie aan natuur en cultuur.
  Tot slot kan je nog even uitblazen op de zuidelijke witte zandstranden.
  Dag 1

  Aankomst in Medan, Sumatra

  Internationale vlucht naar Medan op Sumatra. Bij aankomst brengt je chauffeur je naar je hotel waar je rustig kan acclimatiseren.

  Dag 2-3

  Bukit Lawang & Gunung Leuser NP

  Je chauffeur brengt je per jeep langs kokos- en rubberplantages naar Bukit Lawang, het leefgebied van het Batakvolk (+- 3.5 uur rijden). Je verblijft in een lodge op de rand van het tropisch regenwoud (Gunung Leuser Nationaal Park). Door de allesoverwoekerende jungle en de moeilijke bereikbaarheid leven hier nog dieren die elders in Indonesië al lang uitgestorven zijn.

  Facultatief: korte trekking naar de vleermuizengrot. Trek 30min. Door velden, rubber- en palm plantages om te eindeigen in een grot vol stalagmieten, stalactieten en duizenden vleermuizen.

  Op dag 3 onder begeleiding van een ervaren gids, baan je je een weg door het dichtbegroeide oerwoud opzoek naar wilde orang-oetans.
  Na 45 min. wandelen kom je aan bij het orang-oetan rehabilitatiecentrum, een reservaat waar je de ruig behaarde roodbruine mensapen in hun natuurlijke omgeving ziet tijdens het voederen. Vooral in de vroege ochtend of late namiddag is de kans groot om deze halfwilde, speelse mensapen te spotten (niet gegarandeerd).

  Nadien wandel je door de wildernis langs onbegane paden en doorkruis je de Bohorok rivier in een traditionele kano. Tijdens deze 6 uur durende trekking helpt de gids je bij het spotten van o.a. exotische vogelsoorten, gibbonaapjes, toekans en (reuze) hagedissen. Gezien het gaat om een trekking door een primair regenwoud, moet je soms op de tanden bijten, maar de beloning achteraf is des te groter. Het Gunung Leuser park waar je je bevindt, is ook de natuurlijke habitat van de Sumatraanse tijger en neushoorn. De kans is echter miniem dat je ze tegenkomt.
  Lunch inbegrepen.


  Optioneel: tweedaagse trekking waarbij je de Sumatraanse jungle dieper doordringt. De kans om meerdere orang-oetans te spotten is groot. Deze activiteit is voor durvers. Je kampeert immers in het wild, aan de oevers van de rivier op een slaapmatje in een primitieve tent. Er wordt voor je gekookt en het kampeermateriaal wordt gedragen. Een beklijvende en unieke ervaring!


  Dag 4-5

  Per jeep naar Tangkahan

  Je chauffeur vervoert je per jeep naar Tangkahan. Dit wordt een avontuurlijke off-road belevenis. Na de middag maak je een bijzondere wandeling in Gunung Leuser Nationaal Park. Dit is de échte jungle!

  Op dag 5 bezoek je Sumatraanse olifanten in hun natuurlijke habitat en leeft je helemaal tijdens een olifantenwasbeurt in de rivier.
  In de namiddag wacht je nog een bijzondere activiteit: tubing! In een rubberen binnenband dobber je de snelstromende rivier af, een onvergetelijke ervaring!
  Eens je met je voeten weer op het droge staat, brengt je chauffeur je naar de moderne beschaving in Medan.

  Je verblijft in een ecolodge dat gerund wordt door de lokale bevolking die je met open armen verwelkomt.

  Dag 6

  Binnenlandse vlucht naar Oost-Java

  Vandaag wissel je het ongerepte Sumatra in, voor het vulkanische Java. Je chauffeur brengt je naar de luchthaven van Medan waar je een binnenlandse vlucht neemt naar Banyuwangi in Oost-Java. Bij aankomst wacht een chauffeur je op en vervoert hij je naar je hotel in Ketapang.

  Dag 7

  Beklimming Ijen vulkaan (Java)

  In de vroege uurtjes wacht je een heuse jeeptocht met privé gids naar het startpunt voor de beklimming van de Ijen vulkaan. De opwaartse trek is pittig, maar de beloning des te overweldigend. Hier contrasteren knalgele zwavelmijnen met het dampende turquoise kratermeer. Tijdens de beklimming zie je het harde leven van de mijnwerkers die elke dag afdalen naar de zwavelgroeve en zwaarbeladen weer naar boven klimmen. Soms dragen ze tot 120 kg zwavel per keer. De klim duurt ongeveer 2,5 uur en is haalbaar voor iedereen met een goede basisconditie.  
  Later op de dag, reis je naar de haven van Ketapang voor de oversteek per ferry naar Bali.

  Dag 8

  Vrije dag in Pemuteran

  Pemuteran, je eerste stop op het eiland der goden, ligt in het noordwesten van het eiland, in een kleine baai te midden van een idyllisch landschap met negen bergen. De lavastranden liggen ver weg van alle drukte. Hier heb je een vrije dag om het dorp, het strand en de kleurrijke onderwaterwereld te verkennen. Een snorkel excursie is ten zeerste aangeraden.

  Facultatief: snorkel of duik excursie naar Menjangan nationaal park.
  Onder begeleiding van een gids vaar je kort naar het natuurreservaat van Menjangan, het summum voor duikers in Bali. Ook snorkelaars zullen hier een kleurrijke onderwaterwereld aantreffen. Het eiland is dan ook de beste plek op Bali voor een onvergetelijke duik- en snorkelervaring. Een bont pallet van koralen en vissen gaat aan je voorbij. Clown visjes spelen verstoppertje in de zeeanemonen. Je ziet er scholen wimpelvisjes, maar ook vlindervissen, papegaaivissen, keizersvissen, ... ’s Middags geniet je van een picknick op de boot. Lunch, duikbrillen, snorkels en zwemvliezen zijn inbegrepen.

  Dag 9

  Landinwaarts naar Munduk

  Tijdens je vrije voormiddag kan je een bezoek brengen aan een schildpaddenopvang. Hier worden o.a. gewonde reuzenschildpadden verzorgd en worden baby-schildpadjes uit gelaten in de zee.
  Na de middag rijd je westwaarts de bergen in, naar het koele Munduk. Onderweg bezoek je het enige boeddhistische klooster van Bali. Verscholen in de groene heuvels biedt het klooster mooie uitzichten op vruchtbare valleien, rijstvelden en de zee. Naast rust en inspirerende natuur, vind je er een kopie van het wereldberoemde Borobudur.
  Een beetje verderop ontspan je je van kop tot teen in stomende warmwaterbronnen te midden van de natuur.

  Tenslotte maak je een stop bij de rijstterrassen nabij Kekeran, een lieflijk dorpje op 800m tussen twee weelderige valleien.
  Je overnacht in Munduk, een typisch Balinees bergdorpje met een bruisende ochtend markt. Je ziet er de lokale bevolking de rijstvelden bewerken, je zintuigen worden geprikkeld door eindeloze bloemvelden en geurige kruidnagel plantages. Het dorp is vrij hooggelegen waardoor de temperaturen merkbaar lager liggen dan op de rest van het eiland. Ideaal om even af te koelen.

  Dag 10

  Munduk naar Ubud

  Na een uitgebreid ontbijt, verken je samen met een lokale gids de omgeving van Munduk te voet.
  Gedurende 2 tot 4 uur neemt hij je mee langs tropisch begroeide rivieroevers, rijstvelden, kruidentuinen en verkwikkende watervallen.
  Na de middag rijd je naar Ubud, het culturele hart van Bali.
  Onderweg stop je bij de watertempel Pura Ulun Danu en het heilige Bratan bergmeer op 1200 meter hoogte. De watertempel speelt een belangrijke rol in de irrigatie van de uiterst vruchtbare omgeving en is gewijd aan “Dewi Danu”, de godin van het water, meren en rivieren.
  De mooiste foto's maak je in Jatiluwih, waar je wandelt tussen frisgroene rijstterrassen erkend als UNESCO werelderfgoed.  
  Een schitterende zonsondergang? Die ervaar je bij de schilderachtige zeetempel van Tanah Lot.

  Dag 11

  Ubud en omgeving

  Vrije voormiddag in Ubud. In dit stadje vind je talrijke boetiekjes, kwalitatieve restaurants en lokale kunstateliers. Sinds een aantal jaren is Ubud ook een mekka voor de spirituele reiziger, dat zie je aan de vele yoga studio's en meditatiecentra. Snuister in de winkeltjes, drink een vers sapje in één van de gezonde "juice bars", volg een yoga sessie of rust lekker uit aan het zwembad van je hotel.
  Na de lunch pikt je chauffeur je op voor een rondreis in de omgeving. Je bezoekt de eeuwenoude en indrukwekkende tempels 'Puria Ukuran' en ‘Pura Kehen’. De Kehen tempel dateert uit de 11e eeuw is één van de mooiste tempels van het eiland. 40 trappen leiden je via een versierde entreepoort naar vele slanke meru-torentjes. Binnen hangt een rustige en serene sfeer. Laat je overdonderende de sprookjesachtige beelden en het fijne houtsnijwerk.
  ’s Avonds kan je in Ubud een traditionele dansvoorstelling meepikken, vraag ernaar bij boeking

  Dag 12

  Gunung Kawi - Sanur

  Vandaag zet je de reis verder richting zuidelijke kust.  Eerst maak je nog enkele stops bij een aantal hoogtepunten van Centraal Bali. Zo mag een bezoek aan het geanimeerde Apenbos van Ubud niet ontbreken. Een stop bij de steile rijstterrassen van Tegalalang levert je een subliem uitzicht alsook leuke vakantiefoto’s. Bij Gunung Kawi, 'de berg van de poëzie’, kuier je in een hindoeïstisch tempelcomplex uit de elfde eeuw. Het complex is uitgehouwen uit grote rotsen in een tropisch begroeide kloof bij een rivier. Het wordt omgeven door trapsgewijs aangelegde rijstvelden, palmen en waterpartijen.

  Tenslotte houd je halt bij de Goa Gajah tempel uit de 9de eeuw. De tempel; ook wel “elephant cave” genaamd, bevindt zich in een bovengrondse grot en is omgeven door sierlijke vijvers en fonteinen.
  Je eindigt de dag in het vissersdorpje Sanur waar kleurrijke Jukungs (typische visserbootjes) het landschap opfleuren.

  Dag 13

  Vrije dag in Sanur

  Een dag in de badplaats Sanur op eigen ritme te besteden.

  Optioneel: surfles.
  De les duurt ongeveer een uur, nadien kan je meteen de Balinese golven trotseren. Informeer ernaar bij boeking

  Dag 14-15

  Terugreis

  Nog even genieten aan de kust. Nadien brengt een chauffeur je van je hotel naar de luchthaven voor je terugvlucht.
  's Anderendaags kom je aan in Brussel.

  Periode

  Afreis dagelijks mogelijk.

  Prijzen

  Vanaf € 1735 per persoon (o.b.v. 2 personen - tweepersoonskamer)
  Vanaf € 1470 per persoon (o.b.v. 4 personen - 2 x tweepersoonskamers)

   Prijzen geldig tot december 2020.

  Nota

  Reservatie is steeds op aanvraag en onder voorbehoud van beschikbaarheid.  Begeleiding

  Tijdens de reis word je begeleid door verschillende lokale gidsen. Tijdens excursies en transfers waar regelmatig gestopt wordt, voorzien we een Engelstalige gids. Op de non-stoptransfers spreken gidsen geen of beperkt Engels.

  Beste reistijd

  Indonesië kent een tropisch klimaat. De temperatuur bedraagt gemiddeld 25 tot 30°C. Occasioneel kan er een fikse tropische regenbui voorkomen.
  De beste periode om Sumatra en Bali te bezoeken loopt van mei tot en met september, tijdens het droge seizoen.

  Boek vroeg, vermijd extra kosten

  Boek tijdig! Reizen naar verre bestemmingen brengt heel wat planning met zich mee. Het is aangeraden zo vroeg mogelijk aan je reisplannen te beginnen, vooral wanneer je eropuit trekt in de vakantieperiodes. Zo vermijd je dat de prijzen voor je vlucht en verblijf onverwacht de lucht in schieten.

  Budget / geld

  De munteenheid in Indonesië is de Indonesische Rupiah. De rupiah kan je niet in België inkopen, maar de euro wordt in wisselkantoren en hotels vlot omgewisseld en aanvaard.
  Je kan de rupiah ook afhalen aan een geldautomaat.

  Documenten

  Internationaal reispas minimum 6 maanden geldig na terugkeer in België. Indien u reeds een reispas heeft, gelieve dan na te zien of deze nog geldig is tot ten minste zes maand na terugkeer in België. Voor het aanvragen en/of verlengen dient u zich te wenden tot de dienst 'reispassen' van uw stad of gemeente. Het is aanbevolen tijdig contact te nemen met de betreffende dienst en na te vragen wat de actuele wachttijd is.
  Visum verplicht. Het visum kan ter plaatse bij aankomst op de luchthaven worden verkregen.

  Gezondheid

  Wettelijk zijn er geen inentingen verplicht. 

  Een tetanusinenting en een herhaling van de polio-inenting zijn aangeraden, evenals een inenting tegen buiktyfus. Malariapreventie is noodzakelijk.
  Zuiderhuis heeft geen medische bevoegdheid. Voor medisch advies verwijzen we dan ook naar uw huisarts, het Tropisch Instituut in Antwerpen of de provinciale ministeries van volksgezondheid.

  Logies

  Je verblijft in zeer comfortabele hotels, geselecteerd om hun schitterende ligging of traditioneel karakter. In Sanur, Ubud en Pemuteran is een zwembad aanwezig (onder voorbehoud van beschikbaarheid). We focussen hier in de eerste plaats op een unieke en waardevolle belevenis samen met de lokale bevolking.

  Upgrade naar 4* hotels is mogelijk. Informeer bij boeking.

  Maaltijden

  Alle ontbijten zijn standaard inbegrepen bij de overnachting. Overige maaltijden zijn niet inbegrepen, tenzij anders vermeld op het programma. Een maaltijd kost gemiddeld €5 à €7 per persoon, exclusief dranken. Voorzie een budget van ongeveer €25 euro per persoon per dag. Alcohol is duur in Indonesië. Zo kost een biertje ongeveer €4 en een glas wijn rond de €8.
  Water en frisdrank zijn goedkoop.

  Maatwerk

  Dit individueel programma is een suggestieroute. Hierbij krijg je al een goed beeld van de mogelijkheden op deze bestemming. We stelden deze route samen met de bedoeling een zo compleet mogelijk beeld te geven van de streek of het land. Elke suggestieroute kan eenvoudig aangepast worden, van het aantal dagen, het type logies tot de route zelf. Heb je een duidelijk beeld van wat je wilt of je hebt graag naar het advies van onze regiospecialist neem dan contact op met Zuiderhuis.

  Vervoer

  De verplaatsingen over land gebeuren met privé-minibus met airco. Excursies gaan te voet en per boot.

  Vlucht

  Er zijn directe vluchten vanuit Amsterdam naar Medan (Sumatra) en Denpasar (Bali) door Garuda  en KLM. Vanuit Brussel zijn er geen rechtstreeks vluchten, enkel met een tussenstop (Qatar Airways, Lufthansa en Singapore Airlines). De vlucht duurt ongeveer 15 à 18 uur. Er zijn dagelijkse meerdere uitstekende binnenlandse vluchten beschikbaar. Voor deze vluchten dien je luchthaventaks betalen.

  Annuleringsverzekering

  Er is geen annuleringsverzekering inbegrepen in de basisprijs van de reis. Bij annulering kunnen de annuleringskosten hoog oplopen. We verwijzen hiervoor naar de bijzondere voorwaarden. Het afsluiten van een volledige annuleringspolis is dan ook sterk aanbevolen.

  Bijstandsverzekering

  Eveneens niet inbegrepen is een bijstands- en repatriëringsverzekering. De bijstandsverzekering die sommige mutualiteiten gratis aanbieden, geeft onvoldoende dekking (het bedrag repatriëring is meestal beperkt). Voor een avontuurlijke reis naar een verre bestemming is een volwaardige bijstands- en repatriëringsverzekering absoluut noodzakelijk. Je kan deze polissen afsluiten bij een maatschappij naar keuze of via Zuiderhuis. In samenwerking met Protections Travel Insurance werd een voordelige formule uitgewerkt.

  24/24 bereikbaar

  Indien je op een individuele reis voor onvoorziene problemen komt te staan, kan je steeds terecht bij onze betrouwbare lokale partners. Op groepsreis kan je steeds terecht bij onze ervaren reisleiders. Zij helpen je ter plaatse snel en efficiënt verder.

  In geval van nood kan je ons de klok rond bereiken op het noodnummer dat je terugvindt in je reisdocumenten.

  Je Zuiderhuis-voordeel

  Op vertoon van je bestelbon verlenen volgende buitensportzaken je, naast gespecialiseerd advies, graag een korting van 10% indien je materiaal aankoopt voor je reis.

  Dossierkosten

  Bij boeking wordt € 15 per persoon dossierkosten toegevoegd op de bestelbon, met een maximum van € 60 per dossier.

  Garantiefonds reizen

  Indien je een reis boekt via Zuiderhuis gebeurt dit onder de Belgische wetgeving en onder de bescherming van de reisvoorwaarden van de Geschillencommissie Reizen. Zuiderhuis NV is lid van het Garantiefonds reizen en van de VVR (Vereniging Vlaamse Reisbureaus).

  Privacy & copyright

  Deze website is eigendom van Zuiderhuis. Door de toegang tot en het gebruik van de website en aanverwante social media kanalen (Facebook, Instagram, Youtube e.d.) verklaar je je uitdrukkelijk akkoord met de volgende voorwaarden.

  Verwerking van persoonsgegevens
  Het bezoeken van de website impliceert je uitdrukkelijke goedkeuring (door middel van mededeling van uw persoonsgegevens of opt-in) van de Privacy Verklaring en aldus van de manier waarop wij je persoonsgegevens verzamelen, gebruiken en verwerken. Lees daarom onze privacy policy.

  Intellectuele eigendomsrechten
  De inhoud van deze site en aanverwante social media kanalen (Facebook, Instagram, Youtube e.d.), met inbegrip van de merken, logo’s, tekeningen, data, product- of bedrijfsnamen, teksten, beelden, video’s, presentaties e.d. zijn beschermd door intellectuele rechten en behoren toe aan Zuiderhuis of rechthoudende derden. Onrechtmatig gebruik ervan is strafbaar. Zuiderhuis is niet verantwoordelijk voor het posten van eventuele auteursrechtelijk beschermde informatie door één of meerdere van haar leden. Lees daarom onze disclaimer policy.

  Datum reisfiche

  21/11/2019