Op zoek naar iets?

Italiƫ fietsvakanties Venetiƫ tegemoet

ITALIË - Per fiets Venetië tegemoet - 8 dagen

{{statusText}}

vanaf €715

  • individuele fietsvakantie van Bolzano naar Venetië
  • verblijf in 3* en 4* hotels
  • romantisch Verona, het mooie Padua en kuuroord Abano Terme

  Karakter van de fietsvakantie

  In deze populaire fietsvakantie combineer je Noord-Italiaanse cultuursteden met de mooie natuur van Zuid-Tirol en Trento. Op een langzame klim naar de Monti Berici na is het parcours vlak waardoor deze vakantie voor elke fietser toegankelijk is. Het mooie platteland en de aantrekkelijke steden nodigen je uit om de tijd te nemen om alles rustig te ontdekken. Je fietst via de wijngaarden van Zuid-Tirol en langs mooie steden zoals Verona, Vicenza en Padua. Na het fietsen heb je tijd genoeg om deze mooie plaatsen verder te ontdekken.

  Ook het Gardameer maakt deel uit van de indrukwekkende omgeving. Bij aankomst in Riva neem je de boot over het meer om te genieten van het uitzicht en om vanaf Sirmione je fietstocht verder te zetten. Breng in Verona een bezoek aan het balkon van Romeo & Julia en ontspan in Abano in het thermale kuuroord. Door weilanden bereik je het eindpunt van deze vakantie, de zee en de mooie stad Venetië. Na de ontspannen fietsdagen kan je deze stad als afwisseling te voet verder ontdekken.

  Verblijf

  Deze vakantie kan geboekt worden in 3 verblijfscategoriën.

  • categorie A: 6 x 4* hotel en 1 x 3* hotel
  • categorie B: 3* hotels en 1 x 4*hotel aan de rand van de stad
  • categorie Charme: 4* hotels

  Stel zelf je groep samen

  Dit fietsprogramma is ook mogelijk voor kleine groepen waarvoor we naargelang het aantal deelnemers een lagere prijs kunnen bieden. Vraag vrijblijvend naar een offerte.

  Meer info over zelf samengestelde groepen vind je hier.

  Comfort niveau

  Fietsniveau

  Fietsniveau E-bike

  Dag 1

  Aankomst in Bolzano

  Op de eerste dag is er rond 18 uur een informatiemoment in het hotel met onze plaatselijke partner. Je krijgt er ook de huurfietsen. Het hotel bevindt zich in het oude centrum van Bolzano, ideaal om al een verkenende wandeling te maken. Je kan ook genieten van de mooie parktuin rond het hotel of de welness uittesten.

  Dag 2

  Bolzano - Trento (± 70 km)

  Goed uitgerust start je de langste etappe van de week. Langs mooi aangelegde en vlakke fietspaden verlaat je Zuid-Tirol. Door het brede dal van de Adige rivier fiets je door boomgaarden naar Salorno. Via een dam fiets je naar Trento, een gezellige oude stad die de moeite is om te ontdekken.

  Dag 3

  Trento - Gardameer-Zuid (± 50 km + boottocht)

  Je fietst verder langs de Adige rivier naar Rovereto. Ten zuiden van Rovereto verlaat je de Adigevallei en rijd je in westelijke richting naar het Gardameer. In Mori kan je het wereldberoemde pistache ijs van de Gelateria Bologna proeven. Na een korte beklimming daal je af naar het meer, het dorpje Torbole en verder naar Riva waar je de dag afsluit met een boottrip over de volledige lengte van het Gardameer tot in Sirmione.

  Dag 4

  Gardameer-Zuid - Verona (± 50 km)

  Via een afwisselend vlakke en heuvelachtige weg, fiets je door de wijngaarden naar Verona. Bezoek het centrum van de stad en geniet van de vele terrasjes. Romantische zielen brengen zeker een bezoek aan het balkon van Romeo & Julia. Tijdens de zomermaanden kan je 's avonds genieten van een openlucht opera.

  Dag 5

  Verona - Vicenza (± 70 km of een deel per trein)

  Vandaag kan je de volledige afstand fietsen of een deel de trein nemen. Via een aanvankelijk vlakke route fiets je door de Berici heuvels naar Vicenza. Tijdens de tocht krijg je een prachtig zicht over de stad. Het eerste deel van de trip kan je ook per trein afleggen tot in San Bonifacio. Het tweede deel omvat de beklimming van Monte Berici, een erg aantrekkelijk stukje Italië, gevolgd door een heerlijke afdaling tot in Vincenza. In de oude stad van Vicenza voel je de aanwezigheid van Palladio, de bekende middeleeuwse architect.

  Dag 6

  Vicenza - Abano Terme/Padua ( ± 35-45 km)

  Bij het verlaten van Vicenza zie je verschillende Venetiaanse villa's zoals de Villa Rotonda. Via de Bacchiglione rivier fiets je naar Abano Terme, een van de beroemdste kuuroorden van Italië. Wie het graag rustig aandoet kan zich herbronnen in het kuuroord en genieten van het zwembad. Van hieruit neem je ook gemakkelijk de bus naar Padua. Je kan in deze mooie stad tegen een supplement ook overnachten. Verblijf je in de charme categorie, dan is deze overnachting inclusief.

  Dag 7

  Abano Terme/ Padua - Marghera/Mestre (Venetië) (± 40-50 km)

  Een gemakkelijke tocht brengt je vandaag naar de zee. Voorbij Padua fiets je door een landschap met weiden en velden. Je overnacht op het vasteland aan de rand van Venetië in Mestre. Met een snelle busverbinding is dit een goede uitvalbasis om Venetië, met zijn rijke cultuur en historische patrimonium te verkennen. Geniet na het fietsen van een Grappa degustatie.

  Dag 8

  Vertrek na het ontbijt of verlenging

  Wil je langer van Venetië genieten en een boottocht maken over de vele kanalen, dan kan je je verblijf verlengen met een extra nacht.

  Periode

  Aankomst op woensdag, donderdag, vrijdag, zaterdag en zondag
  van 04/04/20 t.e.m. 10/10/20 en van 03/04/21 t.e.m. 09/10/21.

  Hoogseizoen
  30/05/20 t.e.m. 04/09/20 en 29/05/21 t.e.m. 03/09/21

  Middenseizoen
  25/04/20 t.e.m. 29/05/20 en 24/04/21 t.e.m. 28/05/21
  05/09/20 t.e.m. 25/09/20 en 04/09/21 t.e.m. 24/09/21

  Laagseizoen
  04/04/20 t.e.m. 24/04/20 en 03/04/21 t.e.m. 23/04/21
  26/09/20 t.e.m. 10/10/20 en 25/09/21 t.e.m. 09/10/21

   

  Prijzen

  Categorie B
  Vanaf € 715 per persoon (o.b.v. 2 pers – tweepersoonskamer cat. B) excl. fietshuur in laagseizoen.
  Vanaf € 802 per persoon (o.b.v. 2 pers – tweepersoonskamer cat. B) excl. fietshuur in middenseizoen.
  Vanaf € 835 per persoon (o.b.v. 2 pers – tweepersoonskamer cat. B) excl. fietshuur in hoogseizoen.

   

  Categorie A
  Vanaf € 830 per persoon (o.b.v. 2 pers – tweepersoonskamer cat. A) excl. fietshuur in laagseizoen.

  Vanaf € 914 per persoon (o.b.v. 2 pers – tweepersoonskamer cat. A) excl. fietshuur in middenseizoen.
  Vanaf € 965 per persoon (o.b.v. 2 pers – tweepersoonskamer cat. A) excl. fietshuur in hoogseizoen.

   

  Categorie Charme
  Vanaf € 1027 per persoon (o.b.v. 2 pers – tweepersoonskamer Charme) excl. fietshuur in laagseizoen.
  Vanaf € 1069 per persoon (o.b.v. 2 pers – tweepersoonskamer Charme) excl. fietshuur in middenseizoen.
  Vanaf € 1173 per persoon (o.b.v. 2 pers – tweepersoonskamer Charme) excl. fietshuur in hoogseizoen.

   

  Voor een éénpersoonskamer wordt er een singletoeslag aangerekend.
  Op reis met een groepje? Dan kan een groepskorting van toepassing zijn.

  Nota

  Optioneel:

  • extra nachten voor en na de reis
  • gewone of elektrische huurfiets
  • transfer naar het beginpunt

  Meer details en prijzen kan je bij 'Praktisch' terugvinden.

  Aantal dagen

  8 dagen / 7 nachten

  Afstand

  Brussel - Bolzano: ± 1120 km 
  Brussel - Mestre: ± 1160 km 

  Bagage

  Het bagagetransport is inbegrepen. Plaats je koffer met Zuiderhuis-bagagelabel op het afgesproken tijdstip op de correcte plaats. Wij zorgen ervoor dat jouw bagage op een veilige manier bij de volgende accommodatie terecht komt. De bagage wordt beperkt tot 1 koffer of reistas van max. 20 kg per persoon.

  Ga je met het vliegtuig, dan gelden ook de bagagevoorwaarden van de luchtvaartmaatschappij.

  Extra nachten

  Wens je extra nachten bij te boeken vóór, na of tijdens de reis? Laat ons dit dan zeker weten zodat we samen de mogelijkheden kunnen bespreken. Dit kan via het vrije opmerkingsveld tijdens het maken van de reservatie of via email indien je de reservatie reeds gemaakt hebt.

   

  Prijs voor een extra nacht in Bolzano:

  • catagorie Charme: € 82 p/p in een tweepersoonskamer, € 133 p/p in een eenpersoonskamer
  • categorie A: € 78 p/p in een tweepersoonskamer, € 125 p/p in een eenpersoonskamer
  • categorie B: € 68 p/p in een tweepersoonskamer, € 94 p/p in een eenpersoonskamer

  Prijs voor een extra nacht in Venetië (Mestre):

  • catagorie Charme: € 82 p/p in een tweepersoonskamer, € 119 p/p in een eenpersoonskamer
  • categorie A: € 72 p/p in een tweepersoonskamer, € 119 p/p in een eenpersoonskamer
  • categorie B: € 51 p/p in een tweepersoonskamer, € 77 p/p in een eenpersoonskamer

  Fietshelm

  Voor je eigen veiligheid en om hygiënische redenen raden we steeds aan om je eigen helm mee te nemen. Moderne helmen bieden veel comfort, zelfs op warme dagen. Vandaar ons motto: Zet 'em op! Fietshelmen kunnen in dit programma niet gehuurd worden maar je kan ter plaatse wel een helm kopen.

  Huurfiets

  Huurfietsen zijn niet standaard inbegrepen in dit programma. De (elektrische) huurfietsen zijn aangepast aan de omgeving en de opgegeven fietsroutes. Wens je een fiets te huren, geef jouw lichaamslengte dan door bij boeking. Zo staat steeds de juiste maat van fiets op je te wachten bij de start van je vakantie.

  De huurfietsen hebben 21 versnellingen en zijn uitgerust met een waterdichte fietstas en stuurtas, reparatiekit met reserveband, pomp en slot. Het aantal herenfietsen is beperkt. Standaard wordt een unisex-model voorzien. Wens je een herenmodel te huren, laat ons dit dan zeker weten zodat wij het nodige kunnen doen. De elektrische fietsen zijn standaard unisex. Kinderfietsen kunnen gehuurd worden op aanvraag.

  Naast de standaardfiets kan je een standaard plus fiets kiezen. Deze fiets heeft een iets sportievere zithouding en hoge kwaliteitsonderdelen.

  Als klant blijf je gedurende de hele vakantie verantwoordelijk voor de huurfiets. In geval van diefstal of schade kan onze partner hiervoor een schadevergoeding aanrekenen, rechtstreeks aan hen te betalen. Bij diefstal moet je ter plaatse aangifte doen. Bij de huurfietsen in dit programma is een fietsverzekering inbegrepen.

  Prijs voor huurfietsen:

  • standaard huurfiets: € 89
  • standaard plus fiets: € 139
  • elektrische fiets: € 203

  Kinderen

  Kinderen vanaf 10 jaar kunnen deelnemen aan dit programma. Toch zit er een stevige etappe in het parcours, daarom hebben deelnemende kinderen best een sportieve basis. Uiteraard kunnen ouders zelf het beste inschatten welke graad hun kinderen al dan niet aankunnen.

  Kinderprijzen en prijzen voor 3de volwassene zijn van toepassing wanneer het kind of de 3de volwassene de kamer deelt met 2 betalende volwassenen. 2 kinderen op een eigen kamer worden aanzien als volwassenen.

  Logies

  Deze vakantie kan geboekt worden in 3 verblijfscategoriën.

  • categorie A: 6 x 4* hotel en 1 x 3* hotel
  • categorie B: 3* hotels en eenmaal 4*hotel aan de rand van de stad
  • categorie Charme: 4* hotels

  Op dag 6 is het mogelijk te overnachten in Padua mits betaling van een supplement (€25 per persoon) Deze overnachting is standaard inbegrepen in de categorie Charme.

  Weet je graag wat de mogelijke hotels zijn voor dit programma, dan bezorgen wij je graag de indicatieve hotellijst. Wanneer beschikbaar boeken wij de door jou gekozen accommodatie, zo niet voorzien we een gelijkwaardig alternatief.

  Maaltijden

  Het ontbijt is standaard inbegrepen. Voor deze reis kan geen halfpension bijgeboekt worden, maar in de buurt van ieder hotel zijn er voldoende eetgelegenheden.

  Nuttig om weten

  Vanaf 1 juli 2020 betaal je een bijdrage om Venetië te bezoeken. Afhankelijk van de periode van je bezoek betaal je €3 tot €10. De toegang wordt online aangevraagd en betaald.

  Parkeermogelijkheid

  Er is een ruime, bewaakte parking bij het starthotel in Bolzano. Deze parkeerplaats kan je niet op voorhand reserveren en is lokaal te betalen. Richtprijs hiervoor is €70 per wagen/week. Je kan ook gebruik maken van een onbewaakte, gratis parking buiten het centrum van Bolzano.

  In Mestre is er een parking aan het hotel (richtprijs: €50 per week).

  Reisdocumenten

  De reisdocumenten worden ongeveer twee weken voor afreis bij je bezorgd, deels per e-mail en deels per post mits Zuiderhuis de volledige betaling van het eindsaldo ontvangen heeft.

  Reisweg

  De reis heen en terug Bolzano of Marghera/Mestre is niet inbegrepen.

  Routebeschrijving

  Het routeboekje biedt een heldere routebeschrijving van de fietsetappes, voorzien van heel wat extra informatie. We versturen je het in handig formaat en voorzien van een plastiek hoes. Samen met de reisdocumenten ontvang je ook de gps-tracks die als toevoeging of alternatief voor het routeboek kunnen gebruikt worden. Gebruik deze tracks op je eigen gps-toestel.

  Transfers

  De boottocht inclusief fietsen over het Gardameer is inbegrepen in de prijs.

  Iedere vrijdag-, zaterdag- en zondagochtend tussen kan je gebruik maken van een transfer van Venetië/Mestre naar Bolzano. Je reserveert deze bij de boeking van je vakantie en betaalt ter plaatse.

  Wens je op een ander moment van Venetië/Mestre naar Bolzano te reizen, dan kan dat gemakkelijk met de trein. Meer info hierover vind je hier.

  Vlucht

  Je kan vliegen op de luchthaven van Venetië (VCE). 

  Vanuit de luchthaven neem je een schuttlebus naar het treinstation van Mestre. Van daaruit neem je de trein naar Bolzano.

  Ook op de luchthavens van Treviso (TSF) en Verona (VRN) kan je vliegen.

  Zuiderhuis bezorgt je graag een vrijblijvend vluchtvoorstel. Hou er rekening mee dat we geen lowcostairlines (vb. Ryanair) kunnen reserveren.

  Boek je de vluchten zelf dan raden wij je aan te wachten tot dat je van Zuiderhuis de bevestiging van je fietsvakantie ontvangen hebt. Zuiderhuis kan niet verantwoordelijk worden gesteld voor de door jou geboekte vluchten zonder definitieve bevestiging van de fietsvakantie.

  Annuleringsverzekering

  Er is geen annuleringsverzekering inbegrepen in de basisprijs van de reis. Bij annulering kunnen de annuleringskosten hoog oplopen. We verwijzen hiervoor naar de bijzondere voorwaarden. Het afsluiten van een volledige annuleringspolis is dan ook sterk aanbevolen.

  Bijstandsverzekering

  Eveneens niet inbegrepen is een bijstands- en repatriëringsverzekering. De bijstandsverzekering die sommige mutualiteiten gratis aanbieden, geeft onvoldoende dekking (het bedrag repatriëring is meestal beperkt). Voor een avontuurlijke reis naar een verre bestemming is een volwaardige bijstands- en repatriëringsverzekering absoluut noodzakelijk. Je kan deze polissen afsluiten bij een maatschappij naar keuze of via Zuiderhuis. In samenwerking met Protections Travel Insurance werd een voordelige formule uitgewerkt.

  24/24 bereikbaar

  Indien je op een individuele reis voor onvoorziene problemen komt te staan, kan je steeds terecht bij onze betrouwbare lokale partners. Op groepsreis kan je steeds terecht bij onze ervaren reisleiders. Zij helpen je ter plaatse snel en efficiënt verder.

  In geval van nood kan je ons de klok rond bereiken op het noodnummer dat je terugvindt in je reisdocumenten.

  Je Zuiderhuis-voordeel

  Op vertoon van je bestelbon verlenen volgende buitensportzaken je, naast gespecialiseerd advies, graag een korting van 10% indien je materiaal aankoopt voor je reis.

  Dossierkosten

  Bij boeking wordt € 15 per persoon dossierkosten toegevoegd op de bestelbon, met een maximum van € 60 per dossier. Voor dagactiviteiten worden geen dossierkosten in rekening gebracht.

  Garantiefonds reizen

  Indien je een reis boekt via Zuiderhuis gebeurt dit onder de Belgische wetgeving en onder de bescherming van de reisvoorwaarden van de Geschillencommissie Reizen. Zuiderhuis NV is lid van het Garantiefonds reizen en van de VVR (Vereniging Vlaamse Reisbureaus).

  Privacy & copyright

  Deze website is eigendom van Zuiderhuis. Door de toegang tot en het gebruik van de website en aanverwante social media kanalen (Facebook, Instagram, Youtube e.d.) verklaar je je uitdrukkelijk akkoord met de volgende voorwaarden.

  Verwerking van persoonsgegevens
  Het bezoeken van de website impliceert je uitdrukkelijke goedkeuring (door middel van mededeling van uw persoonsgegevens of opt-in) van de Privacy Verklaring en aldus van de manier waarop wij je persoonsgegevens verzamelen, gebruiken en verwerken. Lees daarom onze privacy policy.

  Intellectuele eigendomsrechten
  De inhoud van deze site en aanverwante social media kanalen (Facebook, Instagram, Youtube e.d.), met inbegrip van de merken, logo’s, tekeningen, data, product- of bedrijfsnamen, teksten, beelden, video’s, presentaties e.d. zijn beschermd door intellectuele rechten en behoren toe aan Zuiderhuis of rechthoudende derden. Onrechtmatig gebruik ervan is strafbaar. Zuiderhuis is niet verantwoordelijk voor het posten van eventuele auteursrechtelijk beschermde informatie door één of meerdere van haar leden. Lees daarom onze disclaimer policy.

  Datum reisfiche

  20/04/2020