Op zoek naar iets?

Italiƫ fietsvakanties Venetiƫ tegemoet

ITALIË - Per fiets Venetië tegemoet - 8 dagen

{{statusText}}

vanaf €715

  • individuele fietsvakantie van Bolzano naar Venetië
  • verblijf in 3* en 4*hotels
  • combinatie van kunststeden, cultuur en bergen

  Karakter van de fietsvakantie

  Deze eenvoudig te fietsen vakantie kon de voorbije jaren reeds menig reiziger bekoren. Wie de Noord-Italiaanse cultuursteden wil combineren met de mooie natuur van Zuid-Tirol en Trento heeft de ideale fietsvakantie gevonden. Op een langzame klim in de Monti Berici na is het parcours uitsluitend vlak, waardoor deze vakantie voor iedereen toegankelijk is.

  Je start in het 'Alpijnse' Bolzano. Via mooi aangelegde fietspaden in de Etsch/Adigevallei bereik je zonder noemenswaardige inspanningen het historische Trento. 's Anderendaags fiets je over landelijke wegjes naar het mondaine Riva. Je hebt voldoende tijd om te genieten van een lunch aan de oevers van het Gardameer. Een boot brengt je naar het zuiden van het meer naar Sirmione, een van de pareltjes aan het Gardameer.

  De volgende drie dagen staan in het teken van het mooie cultuurlandschap aan de noordrand van de Povlakte. Je fietst door de kleinste Italiaanse dorpen, steeds langs verkeersarme landbouwwegen. Hier ontdek je het authentieke Italië. Neem de tijd om een cappuccino te drinken in een pasticceria of om over de middag te mijmeren met een glas wijn in de hand over al het moois van een fietsvakantie zo'n 1000km van huis.

  Zonder problemen bereik je keer op keer in de vroege namiddag het eindpunt van de dag, waardoor je uitgebreid de kans hebt om de schitterende centra van onder andere Verona, Vicenza en Padua rustig te verkennen. Tijdens de voorlaatste dag bereik je Abano Terme, een welstellend kuuroord met bronnen gevoed door geothermisch water. Via het Brentafietspad zet je op de laatste fietsdag koers naar Venetië, waar je overnacht aan de rand van de lagune.

  Wie graag de prachtige dogenstad verder wil ontdekken, raden we aan een (extra) nacht(en) te boeken. Voor een keer -tegen onze principes in- hier liever te voet dan met de fiets.

  Verblijf

  Dit fietsarrangement kan standaard geboekt worden in 3 verblijfscategoriën.

  Bij de keuze voor categorie A overnacht je 6x in een 4* hotel en 1x in een 3* hotel. Categorie B zal daarentegen volledig bestaan uit een selectie van 3*hotels, eenmaal zal je overnachten in een 4*hotel aan de rand van de stad.

  Wie iets meer wilt kan kiezen voor de categorie Charme. Deze categorie bestaat volledig uit een selectie van 4* hotels.

  Comfort niveau

  Fietsniveau

  Fietsniveau E-bike

  Dag 1

  Aankomst in Bolzano

  Informatiebijeenkomst met onze plaatselijke vertegenwoordiger omstreeks 18u - 19u in het hotel.

  Dag 2

  Bolzano - Trento (±70 km)

  Je start meteen met de langste etappe van de week. Via goed aangelegde fietspaden verlaat je Zuid-Tirol zonder enig hoogteverschil te moeten trotseren. Door het brede dal van de Adigerivier fiets je naar leuke stadjes zoals Albergo-Cantaleone. Bij aankomst in Trento is er nog voldoende tijd om deze gezellige stad te ontdekken.

  Dag 3

  Trento - Gardameer-Zuid (±50 km + boottocht)

  Via de mooie Zuid-Tiroolse paden fiets je langs de Adigerivier richting Roverto. Eens ten zuiden van Roverto verlaat je de Adigevallei waar de tour verder gaat naar het Gardameer. In Mori wordt het tijd om even een pauze te nemen en het wereldberoemde pistache ijs van Gelateria Bologna te proeven. Na deze lekkere verfrissing daal je verder af naar Riva waar je de dag afsluit met de boot die het Gardameer afvaart tot in Sirmione.

  Dag 4

  Gardameer-Zuid - Verona (±50 km)

  Je vertrekt na het ontbijt meteen naar Verona of keert nog even terug naar het pittoreske haventje van Sirmione of Desenzano. De tocht richting Verona neemt je mee over een heuvelig landschap door de Italiaanse wijngaarden. In de namiddag en avond is er tijd om het centrum te bezoeken en te genieten van de vele terrasjes die deze stad rijk is. Voor de romantische zielen mag het balkon van Romeo & Julia deze dag zeker niet ontbreken. Tijdens de zomermaanden kan je 's avonds zelfs een opera in open lucht meepikken.

  Dag 5

  Verona - Vicenza (±34 km + 38 km)

  Je hebt de keuze om de volledige 72 km te fietsen of een van de twee delen per trein te overbruggen. Het eerste deel gaat via de agglomeratie naar San Bonifacio, een aangename rurale stad. Het tweede deel omvat de beklimming van Monte Berici, een landschappelijk erg aantrekkelijk stukje Italië, met daarna een heerlijke afdaling tot in Vincenza. Waar je in het oude centrum duidelijk de geest van Palladio, de beroemde architect uit de Middel Eeuwen, kan voelen.

  Dag 6

  Vicenza - Abano Terme/Padua (±45-55 km)

  Dit is de vlakste en kortste rit van deze tour. De route brengt je naar Abano Terme, een van de beroemdste kuuroorden in Italië. Wie het graag rustig aandoet kan zich herbronnen in het kuuroord met bijhorend zwembad in het centrum. De cultuurliefhebber kan van hieruit gemakkelijk Padua bezoeken. Het is zelfs mogelijk om te overnachten in dit christelijk bedevaartsoord, mits betaling van een supplement (€25,00 per persoon). 

  Dag 7

  Abano Terme/ Padua - Marghera/Mestre (Venetië) (±40-50 km)

  Even voorbij Padua zorgt het landschap met het Brentakanaal voor een rustig stukje fietsplezier. Je kan je ogen de kost geven aan de omringende weelde van Venetiaanse villabouwers. Overnachten doe je aan de rand van de lagune, in Marghera/Mestre, een goede uitvalbasis om de rijke cultuur en het historische patrimonium van de dogenstad te verkennen.

  Dag 8

  Vertrek na het ontbijt of verlenging van je verblijf in Venetië

  Grijp je kans om Venetië, stad van de kanalen, echt te gaan ontdekken en verleng je verblijf met een extra nacht.

  Periode

  Aankomst op woensdag, donderdag, vrijdag, zaterdag en zondag van 04/04/20 t.e.m. 10/10/20.

  Hoogseizoen
  30/05/20 t.e.m. 04/09/20

  Tussenseizoen
  25/04/20 t.e.m. 29/05/20
  05/09/20 t.e.m. 25/09/20

  Laagseizoen
  04/04/20 t.e.m. 24/04/20
  26/09/20 t.e.m. 10/10/20

   

  Prijzen

  Vanaf € 715 per persoon (o.b.v. 2 personen – tweepersoonskamer cat. B) excl. fietshuur.

  Vanaf € 830 per persoon (o.b.v. 2 personen – tweepersoonskamer cat. A) excl. fietshuur.

  Vanaf € 1027 per persoon (o.b.v. 2 personen – tweepersoonskamer cat. Charme) excl. fietshuur. 

  Nota

  Op dag 6 is het mogelijk te overnachten in Padua mits betaling van een supplement (€25 per persoon)

  Extra nachten kunnen op elke dag worden toegevoegd, op aanvraag.

  Category A: 3* en 4* hotels

  Category B: 3* hotels en 1 x 4* hotel

  Category Charme: 4* hotels

  Aantal dagen

  8 dagen / 7 nachten

  Afstand

  Brussel - Bolzano: ± 1120km 
  Brussel - Mestre: ± 1160 km 

  Bagage

  Het bagagetransport is inbegrepen. Tijdens de informatiebijeenkomst krijg je o.a. bagagelabels van onze lokale agent. Je dient daarop de naam te schrijven waarop je geboekt hebt (kijk hiervoor op je hotellijst) + het aantal reistassen die op die naam mee moeten met het bagagetransport. Voorzie elke reistas naast het bagagelabel van Zuiderhuis (met ingevuld adres) dus zeker ook van een bagagelabel van onze lokale agent. Er is geen beperking op het aantal koffers maar ieder stuk mag max. 20kg wegen. Plaats die iedere ochtend op een afgesproken plaats en tijdstip. Deze worden je meegedeeld op de informatiebijeenkomst of vraag je aan de receptie van ieder hotel tijdens je check-in. Afgezien van onvoorziene omstandigheden, wordt je bagage afgeleverd in je volgende overnachtingsplaats ten laatste tegen 18h00.

  Fietshelm

  Het dragen van een fietshelm is vanzelfsprekend. De moderne helmen bieden veel comfort, zelfs op warme dagen. Vandaar ons motto: Zet 'em op! Het is niet mogelijk om een fietshelm te huren.

  Huurfiets

  Bij dit programma zijn de fietsen niet inbegrepen. Er kunnen echter wel goed onderhouden fietsen, uitgerust met 21 versnellingen, en elektrische fietsen gehuurd worden. Om een aangepaste huurfiets te kunnen voorzien, bezorg je ons jouw lichaamslengte bij reservatie. Zo staat steeds de juiste maat van fiets op je te wachten bij de start van je fietsvakantie.

  De huurfietsen zijn uitgerust met: 
  stuurtas
  fietstas
  slot
  pomp
  reparatiesetje

  Als klant blijf je gedurende de hele fietsvakantie verantwoordelijk voor de ter beschikking gestelde fiets. In geval van diefstal of schade kan onze partner hiervoor een schadevergoeding aanrekenen, die je rechtstreeks aan hen dient te betalen. Bij diefstal dient u hiervan aangifte te doen bij de lokale autoriteiten. Wij raden u dan ook aan, zowel bij huurfietsen als bij eigen fietsen, een extra fietsverzekering af te sluiten.

  Kinderen

  Kinderprijzen en prijzen voor 3de volwassene zijn van toepassing wanneer het kind of de 3de volwassene de kamer deelt met 2 betalende volwassenen. 2 kinderen op een eigen kamer worden aanzien als volwassenen.

  Leeftijdsadvies kinderen

  In principe kunnen kinderen vanaf 10 jaar deelnemen aan dit programma. Aangezien er toch een stevige etappe in het parcours zit, raden wij aan dat deelnemende kinderen best enige sportiviteit bezitten.

  Uiteraard kunnen ouders zelf het beste inschatten welke graad hun kinderen al dan niet aankunnen.

  Logies

  Dit fietsarrangement kan standaard geboekt worden in 3 verblijfscategoriën.

  Bij de keuze voor categorie A overnacht je 6x in een 4* hotel en 1x in een 3* hotel. Categorie B zal daarentegen volledig bestaan uit een selectie van 3*hotels, eenmaal zal je overnachten in een 4*hotel aan de rand van de stad.Op dag 6 is het mogelijk te overnachten in Padua mits betaling van een supplement (€25 per persoon)

  Wie iets meer wil kan kiezen voor categorie Charme. Deze categorie bestaat volledig uit een selectie van 4* hotels. Hier wordt gekozen voor hotels met net dat ietsje meer.

  Zuiderhuis werkt met een lokale agent samen die verschillende accommodaties aanbied voor dit programma. De accommodatie kan hierdoor niet onmiddellijk definitief bevestigd worden. Je kan uiteraard steeds een indicatielijst opvragen, om te weten welk type logies er voor deze fietsvakantie geboekt worden. Waar mogelijk, worden de logies geboekt die je voorkeur genieten. Indien de voorziene verblijfplaats niet kan aangeboden worden, voorziet Zuiderhuis een gelijkwaardig alternatief.

  Maaltijden

  Het fietsarrangement wordt geboekt in kamer met ontbijt. Er zijn telkens voldoende gelegenheden in de buurt om 's avonds te dineren. Voor tips kan je terecht in het hotel waar de receptionisten graag hun adresjes met je delen.

  Nuttig om weten

  Vanaf 1 juli 2020 dien je een bijdrage te betalen om Venetië binnen te mogen. De bijdrage kan gaan van €3 tot €10 en is afhankelijk van de periode waarin je de stad bezoekt. De toegang zal online kunnen aangevraagd en betaald worden.

  Parkeermogelijkheid

  Er is een ruime, bewaakte parking bij het starthotel in Bolzano. Deze parkeerplaats is niet op voorhand te reserveren en lokaal te betalen. Richtprijs hiervoor is €70 per wagen/week. Het is tevens mogelijk om gebruik te maken van een onbewaakte parking buiten het centrum van Bolzano, die volledig gratis is.

  In Mestre is er een parking aan het hotel, waarvan de richtprijs op €50 per wagen/week ligt.

  Reisdocumenten

  De reisdocumenten bevatten onder andere de nodige vouchers, het routeboek en eventuele fietskaarten. Deze ontvang je ongeveer 10 dagen voor vertrek en na betaling van het volledige saldo. Vertrek je reeds vroeger op vakantie, laat het ons dan tijdig weten zodat we hier rekening mee kunnen houden en je reisdocumenten vroeger versturen.

  Reisweg

  De reis heen en terug Bolzano of Marghera/Mestre is niet inbegrepen.

  Routebeschrijving

  Het routeboekje is jouw gedetailleerde handleiding, in handig formaat en voorzien van een plastiek hoes, voor de fietsreis. Het is een heldere routebeschrijving van de fietsetappes en voorzien van heel wat extra toeristische informatie.

  Transfers

  De boottocht (incl. fietsen) op het Gardameer is inbegrepen in de pakketprijs.

  Iedere vrijdag-, zaterdag- en zondagochtend tussen 8u30 en 9u kan je gebruik maken van een transfer van Venetië/Mestre naar Bolzano (incl. fietsen). Deze transfer dient men reeds bij boeking te reserveren en is lokaal te betalen.

  Wens je op een andere dag of moment van Venetië/Mestre naar Bolzano te reizen, dan kan dat gemakkelijk met de trein. Meer info hierover vind je hier.

  Vlucht

  Voor dit fietsarrangement kan je vliegen op de luchthaven van Venetië (VCE). 

  Vanuit de luchthaven van Venetië geraak je met een schuttlebus in het treinstation van Mestre van waaruit je met de trein verder naar Bolzano/Bozen kan reizen.

  Ook de luchthavens van Treviso en Verona zijn mogelijk voor dit fietsarrangement.

  Boek nooit je vlucht vooraleer je van ons de bevestiging van je fietsvakantie hebt ontvangen. Indien gewenst kunnen wij vluchten voor je boeken. Hou er rekening mee dat we geen lowcost (zoals bv. Ryanair) kunnen reserveren. Vraag ons gerust naar een vluchtvoorstel bij de reservatie van je fietsvakantie.

  Zuiderhuis fietsvakanties kan niet verantwoordelijk worden gesteld voor de door u ingeboekte vluchten zonder definitieve bevestiging (via bestelbon) van de fietsvakantie.

  Annuleringsverzekering

  Er is geen annuleringsverzekering inbegrepen in de basisprijs van de reis. Bij annulering kunnen de annuleringskosten hoog oplopen. We verwijzen hiervoor naar de bijzondere voorwaarden. Het afsluiten van een volledige annuleringspolis is dan ook sterk aanbevolen.

  Bijstandsverzekering

  Eveneens niet inbegrepen is een bijstands- en repatriëringsverzekering. De bijstandsverzekering die sommige mutualiteiten gratis aanbieden, geeft onvoldoende dekking (het bedrag repatriëring is meestal beperkt). Voor een avontuurlijke reis naar een verre bestemming is een volwaardige bijstands- en repatriëringsverzekering absoluut noodzakelijk. Je kan deze polissen afsluiten bij een maatschappij naar keuze of via Zuiderhuis. In samenwerking met Protections Travel Insurance werd een voordelige formule uitgewerkt.

   

  24/24 bereikbaar

  Indien je op een individuele reis voor onvoorziene problemen komt te staan, kan je steeds terecht bij onze betrouwbare lokale partners. Op groepsreis kan je steeds terecht bij onze ervaren reisleiders. Zij helpen je ter plaatse snel en efficiënt verder.

  In geval van nood kan je ons de klok rond bereiken op het noodnummer dat je terugvindt in je reisdocumenten.

  Je Zuiderhuis-voordeel

  Op vertoon van je bestelbon verlenen volgende buitensportzaken je, naast gespecialiseerd advies, graag een korting van 10% indien je materiaal aankoopt voor je reis.

  Dossierkosten

  Bij boeking wordt € 15 per persoon dossierkosten toegevoegd op de bestelbon, met een maximum van € 60 per dossier.

  Garantiefonds reizen

  Indien je een reis boekt via Zuiderhuis gebeurt dit onder de Belgische wetgeving en onder de bescherming van de reisvoorwaarden van de Geschillencommissie Reizen. Zuiderhuis NV is lid van het Garantiefonds reizen en van de VVR (Vereniging Vlaamse Reisbureaus).

  Privacy & copyright

  Deze website is eigendom van Zuiderhuis. Door de toegang tot en het gebruik van de website en aanverwante social media kanalen (Facebook, Instagram, Youtube e.d.) verklaar je je uitdrukkelijk akkoord met de volgende voorwaarden.

  Verwerking van persoonsgegevens
  Het bezoeken van de website impliceert je uitdrukkelijke goedkeuring (door middel van mededeling van uw persoonsgegevens of opt-in) van de Privacy Verklaring en aldus van de manier waarop wij je persoonsgegevens verzamelen, gebruiken en verwerken. Lees daarom onze privacy policy.

  Intellectuele eigendomsrechten
  De inhoud van deze site en aanverwante social media kanalen (Facebook, Instagram, Youtube e.d.), met inbegrip van de merken, logo’s, tekeningen, data, product- of bedrijfsnamen, teksten, beelden, video’s, presentaties e.d. zijn beschermd door intellectuele rechten en behoren toe aan Zuiderhuis of rechthoudende derden. Onrechtmatig gebruik ervan is strafbaar. Zuiderhuis is niet verantwoordelijk voor het posten van eventuele auteursrechtelijk beschermde informatie door één of meerdere van haar leden. Lees daarom onze disclaimer policy.

  Datum reisfiche

  29/10/2019