Op zoek naar iets?

Fietsvakanties Italië Piemonte

ITALIË - Piemonte: het geheim van Italië - 7 dagen

  • Luxueus verblijf in viersterrenhotel met zwembad en wellness
  • Afwisselende landschappen en kleine dorpen
  • Italiaanse meren en hoofdstad van Piemonte, Turijn

Karakter van de fietsvakantie

Deze fietsvakantie is een echte traktatie voor alle fietsers!

Je logeert in een prachtig hotel en ontdekt elke dag opnieuw een hoogtepunt van de "Canavese" regio.

Onderweg kom je langs eeuwenoude historische kastelen en meren die voor een welkome verfrissing zorgen tijdens een actieve dag fietsen. In de wijngaarden langs de "Strada Reale dei Vini", de koninklijke wijnroute, worden heerlijke wijnen geproduceerd. Laat je verleiden door een (of meer) glaasjes aanzienlijke Italiaanse wijnen en volg de sporen van de Franciscanen op weg naar Rome. Deze nog grotendeels onontdekte regio kent een grote variatie. Na, of zelfs al tijdens, je vakantie zal je het met ons eens zijn: deze reis is echt een geheime tip!

De fietstochten zijn afwisselend vlak en heuvelachtig. Elke dag zijn er een of twee kortere klimmetjes te fietsen. Gedurende de hele reis heb je slechts 1 langere klim. Je fietst voornamelijk op landelijke wegen, deels op fietspaden, maar grotendeels op geasfalteerde wegen. In de steden en op korte verbindingswegen fiets je, helaas onvermijdelijk, op iets verkeersdrukkere wegen.

Verblijf

Je verblijft in Relais Villa Matilde, een pracht van een Venetiaanse villa die werd omgebouwd tot luxehotel in Romana Canavese. Alle kamers zijn zeer ruim en verspreid over het grote ommuurde domein. Er zijn voldoende mogelijkheden om te ontspannen na je fietstocht. Zo kan je genieten van een frisse duik in het buitenzwembad met poolbar, even op adem komen in de wellnessruimte of een uitdagend partijtje tennis spelen. Het restaurant is uitmuntend en de chef verrast je dagelijks met een lekker menu. De sommelier staat je bij om bij elke gang de juiste wijnen aan te prijzen. Genieten zal je zeker, net zoals je voorgangers: de voormalige Amerikaanse first lady Barbara Bush en paus Benedictus XVI.

Moeilijkheidsgraad recreatief

Moeilijkheidsgraad e-bikes

Dag 1

Aankomst in Romano Canavese

Je wordt verwelkomd door de receptioniste die je alle extra informatie zal meegeven, alsook de eventueel gehuurde fietsen. Maak vandaag gerust al een kleine wandeling in het middeleeuws dorpje en verken de onmiddellijke omgeving.

Dag 2

Candiameer (± 40 km)

Je eerste fietstocht brengt je op de mooie paden langs de Dora Baltearivier naar het zuiden. Zo bereik je het prachtig gelegen Candiameer, dat je uitnodigt tot een duik in het heldere water. Na een langere klim (± 4 km) bereik je de top van de moreneheuvels van waaruit je een prachtig uitzicht op de omgeving hebt. De "Strada Reale dei Vini", de koninklijke wijnroute, brengt je terug naar het hotel.

Dag 3

Ivrea en de meren (± 50 km)

Je fietst door weiden en velden naar Ivrea. De Dora Baltearivier heeft er een diepe rivierbedding gegraven, wat een spectaculair beeld oplevert. Na een korte rust in het middeleeuws stadscentrum zet je je tocht verder naar twee bergmeren in de omgeving. Ook hier kan je niet aan de verleiding weerstaan om je te verfrissen in het koele water. Later keer je terug naar je hotel langs de oude Franciscaanse weg, ooit een belangrijke pelgrimsroute voor de monniken naar Rome.

Dag 4

Turijn en de Porivier (± 60 km)

's Ochtends neem je de trein naar de hoofdstad van Turijn. In deze bruisende stad valt veel te ontdekken, zo zal Piazza Vittorio Veneto zeker indruk op je maken. Een mooi fietspad langs de Por leidt je terug naar het noorden. Hou zeker halt in Chiavasso, een klein stadje aan de rivier met uitnodigende kleine terrasjes. Hier heerst een authentieke Italiaanse levensstijl waarvan je moet proeven. Langs het kasteel Castello Mazze fiets je terug naar Romano Canavese.

Dag 5

Naar het Viveronemeer (± 40 km)

Sportieve fietsers kunnen hun dag beginnen met een stevige klim van 2km. Als beloning kan je aan de top een bezoek brengen aan het imposante kasteel Castello die Masino. Wie de dag liever ontspannen start, kiest voor de fietstocht over zacht glooiende heuvels en door kleine steden.

Je krijgt opnieuw mogelijkheden voorgeschoteld om te zwemmen en te zonnebaden aan het meer in Viverone. Na een verfrissende duik zet je je tocht verder door een agrarische landschap. Kiwi's, perziken en druiven groeien weelderig langs het fietsparcours.

Dag 6

De Moreneheuvels (± 35 km)

Je fietst vandaag door maïsvelden naar Castello Pavone. Na een korte klim bereik je de top van de moreneheuvels. Het mooie uitzicht op de vallei beloont ruimschoots alle geleverde inspanningen. Kleine kastelen vergezellen je langs de koninklijke wijnroute. Na een opwindende afdaling keer je terug naar Villa Matilda waar je kan genieten van een verdiende wellnessbehandeling.

Dag 7

Vertrek na het ontbijt of verlenging van je verblijf

Periode

Aankomst dagelijks van 24/03  t/m 13/10 in 2018

Prijzen per persoon

Prijstabel

basisprijs volw. 3devolw. kind 0 - 17
2 persoonskamer € 597,00 € 538,00 Op aanvraag
1 persoonskamer € 767,00
half pension volw. 3devolw. kind 0 - 17
3x halfpension € 110,00 € 110,00 Op aanvraag
6x halfpension € 215,00 € 215,00 Op aanvraag
huurfiets
huurfiets € 80,00
elektrische huurfiets € 180,00
toeslag
middenseizoen € 60,00
hoogseizoen € 86,00
extra nacht volw. 3devolw. kind 0 - 17
2 persoonskamer Op aanvraag Op aanvraag Op aanvraag
1 persoonskamer Op aanvraag

≡ lokaal te betalen

Aantal dagen

7 dagen / 6 nachten

Afstand

Brussel - Romano Canavese: ± 990 km

Code

BIITP090

Fietshelm

Het dragen van een fietshelm is vanzelfsprekend. De moderne helmen bieden veel comfort, zelfs op warme dagen. Een helm kan niet ter plaatse gehuurd worden. Je neemt dus best je eigen helm mee.

Huurfiets

Bij dit programma zijn de fietsen niet inbegrepen. Er kunnen goed onderhouden fietsen uitgerust met 21 versnellingen en elektrische fietsen gehuurd worden. Om een aangepaste huurfiets te kunnen bezorgen bezorg je ons je lichaamslengte bij reservatie. Zo staat steeds de juiste maat van fiets op je te wachten bij de start van je fietsvakantie.

De huurfietsen zijn uitgerust met: 

  • stuurtas
  • fietstas
  • slot
  • pomp
  • reparatiesetje

Leeftijdsadvies kinderen

Niet geschikt voor families met kinderen.

Logies

Je verblijft in Relais Villa Matilde (4*), een pracht van een Venetiaanse villa die werd omgebouwd tot luxehotel in Romana Canavese.

Maaltijden

Dit fietsarrangement wordt basis aangeboden in de formule kamer met ontbijt. Indien gewenst kan je halfpension bijboeken. Dit dien je bij je reservatie door te geven. Het halfpension bestaat uit een 4-gangendiner, wijn, water en koffie. Je hebt de keuze uit 2 formules:

  • halfpension voor 3 avonden: dan eet je 3 van de 6 avonden het 4-gangendiner met wijn, water en koffie inbegrepen. De overige 3 avonden van het basisarrangement kan je in het hotelrestaurant à la carte eten of buiten het hotel in een restaurant naar keuzen dineren. Deze 3 diners zijn uiteraard niet in de prijs inbegrepen.
  • halfpension voor 6 avonden: dan eet je elke avond van het basisarrangement het 4-gangendiner met wijn, water en koffie inbegrepen in het hotelrestaurant.

Parkeermogelijkheid

Je kan gratis parkeren aan het hotel. Er is geen reservatie mogelijk.

Het hotel beschikt eveneens over een ondergrondse parkeergarage. Hiervoor dient men lokaal een meerprijs te betalen van ong. €25/dag.

Reisdocumenten

De reisdocumenten bevatten onder andere de nodige vouchers, het routeboek en eventuele fietskaarten. Deze ontvang je ongeveer 10 dagen voor vertrek en na betaling van het volledige saldo. Vertrek je reeds vroeger op vakantie, laat het ons dan tijdig weten zodat we hier rekening mee kunnen houden en je reisdocumenten vroeger versturen.

Er zijn GPS-tracks beschikbaar voor deze fietsvakantie. Laat ons bij reservatie weten indien je deze graag wil ontvangen. De tracks ontvang je dan, ongeveer 10 dagen voor vertrek, per mail.

Reisweg

De reis heen en terug naar Romano Canavese is niet inbegrepen.

Routebeschrijving

In een handig formaat en voorzien van een plastiek hoesje vormt het routeboekje de leidraad van je fietsreis. Je vindt er een heldere routebeschrijving van de fietsetappes en heel wat extra toeristische informatie.

Transfers

In deze fietsroute zit een treinrit van Strambino naar Turijn (incl. fiets) inbegrepen in de prijs.

Een luchthaventransfer is niet inbegrepen in deze fietsvakantie en ook niet mogelijk om te reserveren. Vanuit iedere luchthaven kan je per trein verder reizen naar het station van Strambino, deze rit duurt tussen 2 à 3u. Vanuit het station van Strambino kan je een taxi naar het hotel nemen (±1,5km).

In uiterste geval kan er een transfer gevraagd worden aan onze lokale partner maar de prijzen zijn steeds op aanvraag.

Vlucht

De luchthaven van Turijn bevindt zich op 40km van Romana Canavese. Er zijn vanuit Brussel rechtstreekse lijnvluchten naar Turijn beschikbaar. Als alternatief kan je ook vliegen op de luchthaven Milaan Malpensa. Dit is te bereiken met zowel lijnvluchten als lowcostvluchten maar bevindt zich op 100km van het hotel.

Boek nooit je vlucht vooraleer je van ons de bevestiging van je fietsvakantie hebt ontvangen. Indien gewenst kunnen wij vluchten voor je boeken. Hou er rekening mee dat we geen lowcost (zoals bv. Ryanair) kunnen reserveren. Vraag ons gerust naar een vluchtvoorstel bij de reservatie van je fietsvakantie.

Zuiderhuis fietsvakanties kan niet verantwoordelijk worden gesteld voor de door u ingeboekte vluchten zonder definitieve bevestiging (via bestelbon) van de fietsvakantie.

Annuleringsverzekering

Er is geen annuleringsverzekering inbegrepen in de basisprijs van de reis. Bij annulering kunnen de annuleringskosten hoog oplopen. We verwijzen hiervoor naar de bijzondere voorwaarden. Het afsluiten van een volledige annuleringspolis is dan ook sterk aanbevolen.

Bijstandsverzekering

Eveneens niet inbegrepen is een bijstands- en repatriëringsverzekering. De bijstandsverzekering die sommige mutualiteiten gratis aanbieden, geeft onvoldoende dekking (het bedrag repatriëring is meestal beperkt). Voor een avontuurlijke reis naar een verre bestemming is een volwaardige bijstands- en repatriëringsverzekering absoluut noodzakelijk. U kan deze polissen afsluiten bij een maatschappij naar keuze of via ZuiDERHuiS. In samenwerking met Protections Travel Insurance werd een voordelige formule uitgewerkt.

Je ZuiDERHuiS voordeel

Op vertoon van je bestelbon verlenen volgende buitensportzaken je, naast gespecialiseerd advies, graag een korting van 10% indien je materiaal aankoopt voor je reis.

Copyright

Deze website is eigendom van: ZuiDERHuiS N.V. Door de toegang tot en het gebruik van de website en aanverwante social media kanalen (Facebook, Instagram, Youtube e.d.) verklaar je je uitdrukkelijk akkoord met de volgende voorwaarden.

Intellectuele eigendomsrechten
De inhoud van deze site en aanverwante social media kanalen (Facebook, Instagram, Youtube e.d.), met inbegrip van de merken, logo’s, tekeningen, data, product- of bedrijfsnamen, teksten, beelden, video’s, presentaties e.d. zijn beschermd door intellectuele rechten en behoren toe aan ZuiDERHuiS NV of rechthoudende derden. Onrechtmatig gebruik ervan is strafbaar. ZuiDERHuiS NV is niet verantwoordelijk voor het posten van eventuele auteursrechtelijk beschermde informatie door één of meerdere van haar leden.

Garantiefonds Reizen

Indien je een reis boekt via ZuiDERHuiS gebeurt dit onder de Belgische wetgeving en onder de bescherming van de reisvoorwaarden van de Geschillencommissie Reizen. Zuiderhuis NV is lid van het Garantiefonds Reizen en van de VVR (Vereniging Vlaamse Reisbureaus).