Op zoek naar iets?

griekenland wandelpad

Kies de Griekse wandelreis die bij je past!

Graag in groep?

Het groene Samos
Het weelderig begroeide Samos, parel in de blauwe Egeïsche Zee, is bekend om zijn zoete muskaatwijn en lekkere olijfolie. De inwoners hebben de reputatie dat het de vriendelijkste mensen zijn van heel Griekenland. En alsof dat nog niet genoeg is, is het hier heerlijk wandelen, langs prachtige baaien, stille bergdorpjes en romantische vissershaventjes. Af en toe nemen we een verdiende pauze op een terrasje of op een bank op het dorpsplein, in de schaduw van een plataan. Zin om mee te gaan? Noteer dan de week van 18 tot 25 mei in je agenda en boek snel je reis.

Pindos, Meteoren en Olympos
Op 22 juni (en ook op 21 september) trekken we naar het Griekse schiereiland voor een wandelreis boordevol afwisseling. In de Pindos, een uitgestrekt berggebied dat elk seizoen anders van kleur is, wandelen we over muilezelpaden, door de dichtbegroeide Vikoskloof en langs boogbruggen en schilderachtige, Zagoriaanse dorpjes. We bezoeken ook de 15de-eeuwse Meteorenkloosters op de grillig afgeknotte monolietrotsen, net als het Olymposmassief. Hier wandelen we onder het toeziend oog van Zeus en de andere Griekse goden naar een van de hoogste toppen van het land. Een reis voor sportieve fijnproevers!

Liever individueel?

Het goddelijke Kreta
Afhankelijk van je tijdsbestek trek je in acht of twaalf dagen door het Omalosplateau in het zuidwesten van Kreta naar Loutro, een afgelegen plaatsje aan de zuidkust van dit mythische eiland. Een wandeltocht die je laat kennismaken met een stukje Kreta dat nog ongerept is en grotendeels gespaard gebleven van massatoerisme. Je trekt door de hoogste (tot in de lente met sneeuw bedekte!) bergen van het eiland, bezoekt authentieke dorpjes, wandelt door de beroemde Samariakloof en ontdekt paradijselijke stranden.

De westelijke Cycladen
Andros en Tinos zijn de twee meest westelijke van de Cycladeneilanden en nog relatief onbekend. Daardoor hebben ze hun authentieke karakter weten te bewaren, met dorpjes waar de tijd heeft stilgestaan. Via eeuwenoude muilezelpaden verken je het binnenland van Andros, dat verrassend groen is dankzij de vele waterbronnen. Op Tinos leiden wandelpaden je voorbij merkwaardige en kunstzinnige duiventillen naar antieke sites en kloosters en nodigen verscholen baaien je uit op een verfrissende duik in zee.