Op zoek naar iets?

Svanstein

Kies hier de Paasreis die bij je past

Het noorderlicht vanuit Hotel Jeris
Hotel Jeris ligt aan het Jerisjärvi-meer, aan de rand van het Pallas-Ylläs Nationaal Park. Vanuit je gezellige blokhut of Lapse hotelkamer geniet je van een zevendaagse voorjaarsvakantie met alles erop en eraan. Je laten vertederen door de blauwe ogen van de husky’s, de kriebels in je buik voelen op een rendierslee en de ijzige wind door je haren voelen strelen op een sneeuwscooter, het passeert allemaal de revue. Bovendien is de kans op noorderlicht groot.

Winterpret in de gloednieuwe Valkea Lodge

De gloednieuwe Valkea Lodge ligt te midden van eeuwenoude oerbossen aan het idyllische Valkeajärvi-meer, aan de Finse kant van de Zweeds-Finse grens. In het noorden van het land wachten je schitterende panorama’s richting Zweden, en een brede waaier aan winteractiviteiten. Je trekt op sneeuwschoenen de Lapse wildernis in, leert een sneeuwiglo bouwen, gaat ijsvissen en sleeën en maakt een spectaculaire huskysafari. Op je twee vrije dagen kies je onder meer uit een sneeuwscootertocht, een bezoek aan een rendierboerderij en langlaufles.

Multi-avontuur vanuit Harriniva Wilderness Hotel

Tijdens deze gevarieerde avonturenweek logeer je in het Harriniva Wilderness Hotel, aan de oevers van de Muonio-rivier op de grens tussen Zweden en Finland. Een tweedaagse huskysafari biedt je de kans om te overnachten in een echte wildernishut in een ongerept sneeuwlandschap. Ook een rendiertocht en sneeuwscootersafari staan op het programma.

Ontdek Lapland vanuit Kangos
Het sympathieke Zweedse koppel Eva en Johan ontvangt je in hun guesthouse in Kangos voor dit multi-avontuur op maat, ideaal om te combineren met een andere Lapland-reis. De honderd jaar oude ‘log houses’ waarin je logeert, staan tussen ruige bergtoppen en vlakke moeraslanden. Naast klassiekers als sneeuwscooteren en op huskytocht gaan, leer je hier ook ijssculpturen en Sami-handwerk maken. Een verlenging in het ICEHOTEL is een aanrader.