Op zoek naar iets?

Manderfeld

BELGIË - Manderfeld, een oase in de Eifel - 3 of 5 dagen

{{statusText}}

vanaf €221

  • individueel wandelprogramma vanuit sfeervol hotel met sauna
  • keuze tussen 3-of 5 daags programma weekend of midweek
  • 5 wandelingen in de hoge Ourvallei
  • hartelijk onthaal in kleinschalig hotel met verzorgde maaltijden

   

  Manderfeld, een oase in de Eifel - individuele wandelvakantie

  Rustig verscholen tussen St. Vith en Prüm ligt Manderfeld. Dit Belgische dorpje vormt samen met de twee Duitse dorpjes Auw en Roth, het natuurpark ‘de Hoge Ourvallei’, gelegen tussen de twee hoogste punten ‘Weisser Stein’ (690m) en ‘Schwarzer Mann’ (692m).

  In dit groene paradijs, ver van stress en lawaai, hebben wij voor jou enkele wandelingen uitgestippeld langs de mooiste stukjes natuur van dit deel van de Oostkantons. Velden, weilanden, bossen en heuvels wisselen elkaar af en de kronkelende Our is nooit veraf. We kozen voor een comfortabel verblijf in een sfeervol, kleinschalig hotel in een gehucht van Manderfeld met heerlijke vergezichten op de Ourvallei. Je wordt er hartelijk onthaald door de uitbaters die ook zelf de maaltijden verzorgen met verse en zelf gekweekte biologische producten.

  Comfort niveau

  Fysiek wandelniveau

  Dag 1

  Aankomst

  Ontvangst in de namiddag, en een korte rondwandeling in en om Manderfeld (10km).

  Dag 2

  Krinkelt - Buchholz

  Wandeling in lijn vanaf de hoogst gelegen Belgische gemeente Krinkelt via Enkelberghemruhle – Buchholz terug naar Manderfeld (22km).

  Dag 3

  Schonberg - Herresbach

  Naar Schönberg en via Medenhof en Herresbach terug naar Manderfeld (27km).

  Dag 4

  Auw - Andler

  Naar het stuwmeer van Auw, het dorpje Auw en via Andler terug naar Manderfeld (23km).

  Dag 5

  Holzheim - Ingelmonderhof

  Vanuit Manderfeld naar Holzheim en terug via Ingelmonderhof naar Manderfeld (27km).

  Periode

  Van begin januari tot eind december, midweek of weekend

  • 5-daags verblijf midweek
  • 5-daags verblijf inclusief het weekend
  • 3-daags verblijf weekend (vrijdag tot zondag)
  Opgelet: dit programma is niet boekbaar tussen 23/04/2021 en 02/05/2021.

  Prijzen

  Vanaf € 208 per persoon (o.b.v. 2 personen – standaard tweepersoonskamer)

  Voor een éénpersoonskamer wordt er een singletoeslag aangerekend.

  Nota

  Optioneel:

  • 1-persoonskamer
  • extra nachten voor en na de reis

  Meer details en prijzen kan je bij 'Praktisch' terugvinden.

  Aantal dagen

  5 (midweek) of 3 dagen (weekend).

  Afstand

  Brussel - Manderfeld: ca. 190km

  Deelnemers

  Min. 2.

  Extra nachten

  Wens je extra nachten bij te boeken vóór of na de reis? Laat ons dit dan zeker weten zodat we samen de mogelijkheden kunnen bespreken. Dit kan via het vrije opmerkingsveld tijdens het maken van de reservatie of via e-mail indien je de reservatie reeds gemaakt hebt.

  Logies

  Je verblijft in een sfeervol, rustig en mooi gelegen hotel met sauna. Comfortabele kamers met badkamer.

  Maaltijden

  Je verblijft op basis van halfpension.

  Niveau

  Wandelingen tussen 18 en 27 km. Heuvelachtig parcours. Hoogteverschillen tussen 300 en 400 m per dag.

  Reisdocumenten

  De reisdocumenten worden ongeveer drie weken voor afreis bij je bezorgd per post mits Zuiderhuis de volledige betaling van het eindsaldo ontvangen heeft.

  Reisweg

  Manderfeld is gemakkelijk bereikbaar met eigen wagen (2u30 rijden vanuit Brussel), echter niet met openbaar vervoer. Autosnelweg via Luik, Verviers en Malmédy.

  Brussel – Leuven – Luik via  E 40. Luik – richting  Aken E 40 – afrit Verviers – St Vith  E 42 . Op de E 42 afrit nr. 15  St Vith-Manderfeld.Richting : St Vith-Manderfeld. In St Vith op het 2de rondpunt N 626  richting Manderfeld. Voor de dorpskom in Manderfeld aan het rondpunt rechtsaf richting Manderfeld N634.

  Situering

  Het uiterste oosten van de Oostkantons, tussen St. Vith en Prum, vlakbij de grens met Duitsland.

  Wandelingen

  De wandelingen zijn zodanig uitgezet dat je na je verblijf een overzicht hebt van al het moois dat deze streek te bieden heeft. Soms wandelen we op bewegwijzerde paden, soms verlaten we die, maar we proberen steeds onze wandelingen uit te stippelen met respect voor de natuur en het privébezit.

  In de reisdocumenten zal je een kaart 1/25000 terugvinden en uitgebreide wandelbeschrijvingen die je zal helpen bij het gemakkelijk vinden van de weg en de streek beter leert kennen.

  Annuleringsverzekering

  Er is geen annuleringsverzekering inbegrepen in de basisprijs van de reis. Bij annulering kunnen de annuleringskosten hoog oplopen. We verwijzen hiervoor naar de bijzondere voorwaarden. Het afsluiten van een volledige annuleringspolis is dan ook sterk aanbevolen.

  Bijstandsverzekering

  Eveneens niet inbegrepen is een bijstands- en repatriëringsverzekering. De bijstandsverzekering die sommige mutualiteiten gratis aanbieden, geeft onvoldoende dekking (het bedrag repatriëring is meestal beperkt). Voor een avontuurlijke reis naar een verre bestemming is een volwaardige bijstands- en repatriëringsverzekering absoluut noodzakelijk. Je kan deze polissen afsluiten bij een maatschappij naar keuze of via Zuiderhuis. In samenwerking met Protections Travel Insurance werd een voordelige formule uitgewerkt.

  24/24 bereikbaar

  Indien je op een individuele reis voor onvoorziene problemen komt te staan, kan je steeds terecht bij onze betrouwbare lokale partners. Op groepsreis kan je steeds terecht bij onze ervaren reisleiders. Zij helpen je ter plaatse snel en efficiënt verder.

  In geval van nood kan je ons de klok rond bereiken op het noodnummer dat je terugvindt in je reisdocumenten.

  Je Zuiderhuis-voordeel

  Op vertoon van je bestelbon verlenen volgende buitensportzaken je, naast gespecialiseerd advies, graag een korting van 10% indien je materiaal aankoopt voor je reis.

  Dossierkosten

  Bij boeking wordt € 15 per persoon dossierkosten toegevoegd op de bestelbon, met een maximum van € 60 per dossier. Voor dagactiviteiten worden geen dossierkosten in rekening gebracht.

  Garantiefonds reizen

  Indien je een reis boekt via Zuiderhuis gebeurt dit onder de Belgische wetgeving en onder de bescherming van de reisvoorwaarden van de Geschillencommissie Reizen. Zuiderhuis NV is lid van het Garantiefonds reizen en van de VVR (Vereniging Vlaamse Reisbureaus).

  Privacy & copyright

  Deze website is eigendom van Zuiderhuis. Door de toegang tot en het gebruik van de website en aanverwante social media kanalen (Facebook, Instagram, Youtube e.d.) verklaar je je uitdrukkelijk akkoord met de volgende voorwaarden.

  Verwerking van persoonsgegevens
  Het bezoeken van de website impliceert je uitdrukkelijke goedkeuring (door middel van mededeling van uw persoonsgegevens of opt-in) van de Privacy Verklaring en aldus van de manier waarop wij je persoonsgegevens verzamelen, gebruiken en verwerken. Lees daarom onze privacy policy.

  Intellectuele eigendomsrechten
  De inhoud van deze site en aanverwante social media kanalen (Facebook, Instagram, Youtube e.d.), met inbegrip van de merken, logo’s, tekeningen, data, product- of bedrijfsnamen, teksten, beelden, video’s, presentaties e.d. zijn beschermd door intellectuele rechten en behoren toe aan Zuiderhuis of rechthoudende derden. Onrechtmatig gebruik ervan is strafbaar. Zuiderhuis is niet verantwoordelijk voor het posten van eventuele auteursrechtelijk beschermde informatie door één of meerdere van haar leden. Lees daarom onze disclaimer policy.

  Datum reisfiche

  4/01/2021