Op zoek naar iets?

Kathmandu Nepal

NEPAL - De koningssteden, Chitwan en Pokhara - 15 dagen

{{statusText}}

Op aanvraag

  • ga in groep op zoek naar het echte Nepal
  • ontdek het kloppend hart van de Nepalese cultuur
  • bezoek aan Royal Chitwan National Park

  Wandelen in de vallei van Kathmandu en exploratie van het Chitwan National Park

  De Kathmandu-vallei herbergt een caleidoscoop van middeleeuwse steden en prachtige tempels, van verschillende religies en zeer uiteenlopende bevolkingsgroepen.
  Deze groepsreis 'De Koningssteden, Chitwan en Pokhara' kijkt echter verder dan de grote culturele toppers van de vallei en gaat op zoek naar het authentieke Nepal waar de tijd stil lijkt te staan. Op slechts enkele tientallen kilometers van de drukke metropool Kathmandu treffen we dorpen en tempels aan die door buitenlanders weinig worden bezocht, maar die het kloppende hart van de Nepalese cultuur vormen.

  Deze bezoeken combineren we met een lichte trekking over de randen van de vallei van Kathmandu, langs verschillende boeddhistische complexen buiten de traditionele routes. De trekking mikt bewust op iedereen die wil genieten van de pracht van de bergen zonder al te grote inspanningen te moeten leveren.

  Een heus contrast met de hoge Himalayatoppen vormt het Royal Chitwan National Park in de laagvlakte van de Terai. Een kennismaking met een ‘ander’ Nepal: het Nepal van de jungle, van de eenhoornige neushoorns, van krokodillen die zonnen op zandbanken in de rivier en van olifanten die zich een weg banen door het metershoge gras - de jungle zoals die zo treffend in de verhalen van Kipling werd beschreven.

  Afsluiten doen we in Pokhara, waar we o.a. een subliem zicht op de wonderschone Macchapuchare hebben.

  Comfort niveau

  Fysiek wandelniveau

  Dag 1-2

  Brussel - Kathmanda

  Vertrek in Brussel, de aankomst in Kathmandu is de dag erop meestal in de voormiddag. U wordt opgewacht voor de transfer naar het hotel, rustig gelegen aan de rand van Thamel, niet ver van het vroegere koninklijk paleis. In de namiddag bezoeken we de stad en wandelen we naar Durbar Square, het historische centrum. Van daar verder naar de grote stoepa van Swayambunath, een mix van hindoe en boeddhistische elementen. je krijgt een mooi zicht over de stad.

  Overnachting in het hotel in Kathmandu.

  Dag 3

  Kathmandu - Patan - Bhaktapur - Dulikhel

  Verkenning van de vallei. Naar de koningsstad Patan, cultureel centrum van de vallei. Daarna rijden we naar Bhaktapur, de stad van de pottenbakkers. Het heeft zijn middeleeuws karakter goed weten bewaren en is ook voor het grootste deel niet alleen verkeersvrij maar ook een echt openluchtmuseum. Het is er aangenaam vertoeven op het met tempels omzoomde Durbar Suare.

  Tegen de avond rijden we door naar Dulikhel waar we verblijven in een aangenaam hotel met zicht op de Himalaya.

  Overnachting en avondmaal in Dulikhel.

  Dag 4

  Dulikhel en Namobuddha

  Wandeling naar Namobuddha (1715m). 

  Niet ver van het hotel in Dulikhel nemen we een trappenstraatje naar de gouden Boeddha. Langs enkele mooie paadjes komen we bij de piste naar Namobuddha. Piste die we even volgen om daarna over bospaadjes en onder talloze gebedsvlaggen het grote kloostercomplex te bereiken. Installatie in het guesthouse en bezoek aan de gompa. De gids verhaalt over hoe de grote Boeddha op deze plek zijn lichaam aan een leeuwin met uitgehongerde jongen schonk. ’s Avonds eten we samen met de leerlingen en monniken in de refter van het klooster, een hele belevenis.

  We overnachten in het guesthouse van het klooster.

  Dag 5

  Namobudha en Balthali

  Vroeg uit de veren voor de ochtendceremonie in de grote gebedshal van het klooster. De ceremonie start om 6u en duurt een goed halfuur. Daarna hebben we nog ruim de tijd om er de muurschilderingen, de talrijke thanka’s en maskers te bewonderen.  Om 7u wordt het ontbijt geserveerd in de ondertussen vertrouwde refter.

  Daarna beginnen we aan de mooie wandeldag naar Balthali die start met een lange afdaling naar het dorp Shankhu, eerst tot bij een hindoe tempelcomplex, omgeven door bescheiden sinaasappelplantages, zo naar het traditioneel Newar dorp met nog enkele markante zeer oude huizen. Door bos en veld en over enkele mooie hangbruggen dalen en klimmen we verder naar het op een heuveltje gelegen Eco resort in Balthali.

  Overnachten en avondmaal in Balthali.

  Dag 6

  Panauti en Kathmandu

  Vanuit het resort wandelen we naar een interessant Tamang dorp gelegen op een bergkam. Daarna maken we een korte transfer tot Panauti (1385m) voor de lunch en een blik op het ooit welvarende stadje met een interessante en rijke geschiedenis. In de namiddag rijden we terug naar het hotel in Kathmandu.

  Overnachting in Kathmandu.

  Dag 7

  Chitwan National Park

  ’s Ochtends met de ‘tourist bus’ naar het Chitwan National Park, gelegen in de laagvlakte van de Terai. We verblijven 2 dagen in een sfeervolle lodge van waaruit we uitgebreid het park verkennen. Het is de habitat van neushoorns en diverse hertensoorten. Met wat geluk zien we ook wilde olifanten, beren, een luipaard en mits heel veel geluk een tijger. Het gebied is een eldorado voor vogelaars.

  Overnachting en avondmaal in het Wildlife Camp.

  Dag 8

  Chitwan National Park

  We verkennen het park. Naar keuze, te voet, met een jeep of op de rug van een olifant. Met een prauw varen we over de Raptirivier voor een ontmoeting met krokodillen o.a. de zeldzame gaviaal. Vogelliefhebbers speuren naar ijsvogels en spechten en bijeneters.

  Overnachting en avondmaal in het hotel.

  Dag 9

  Chitwan en Pokhara

  Liefhebbers staan ’s morgens vroeg op voor verdere exploratie. Na het ontbijt rijden we naar Pokhara. Aankomst in de namiddag, mooi op tijd voor een wandeling naar het Phewameer. Met de bootjes kunnen we oversteken en naar de World Peace Pagoda klimmen. Bij helder weer wordt je beloond met een mooi uitzicht.

  Overnachting in een hotel bij het meer.

  Dag 10

  Dhampus

  Na een korte transfer met privévervoer richting Dhampus klimmen we de heuvels in en wandelen naar het Australian camp. De sierlijke witte kruin van de Machapuchare en andere hoge toppen in de Himalaya lijken hier vlakbij. Dalen doen we naar Kande vanwaar we met het openbaar vervoer terugrijden naar de stad.


  We overnachten in hetzelfde hotel bij het meer.

  Dag 11

  Pokhara - Sarangkot - Bandipur

  Vroeg uit de veren en een korte transfer naar Sarangkot voor wellicht hét fotomoment van deze reis, de zonsopgang boven de Himalaya. Terug in het hotel is er tijd voor een ontbijt. Daarna nemen we nemen de bus naar Dumre en Bandipur.

  Bandipur is een mooi in de heuvels gelegen stadje. Het heeft enkele mooie tempels met pagodedaken, gevels met authentiek houtsnijwerk en een paar gezellige hotels. Het centrum is er autovrij en het geheel heeft een ouderwets gezellige uitstraling. We maken een wandeling door de heuvels.

  Overnachting en avondmaal in Bandipur.

  Dag 12

  Bandipur - Kathmandu

  We genieten van de ochtendrust in het Newarstadje. Bij helder weer krijgen we een (wellicht) laatste zicht op de hoge Himalaya. Daarna wacht de bus en de rit naar Kathmandu en de ondertussen vertrouwde omgeving van het hotel.

  Dag 13

  Kathmandu, Bodnath en Pashupatinath

  Bezoek aan de mooie stoepa van Bodnath, het boeddhistisch centrum van Nepal. Daarna wandelen we naar Pashupati, het zogenaamde Varanasi van Nepal, bekend om de lijkverbrandingen op de trappen langs de Bagmatirivier.

  ’s Avonds genieten we van een laatste avondmaal in een aangenaam restaurant in de buurt van het hotel.  

  Dag 14-15

  Terugvlucht Brussel

  Na het ontbijt is er wat vrije tijd voor shoppen of een bezoek aan het oude paleis en de omliggende tuinen. De transfer naar de luchthaven is in functie van het vertrekuur van de terugvlucht naar Brussel. Aankomst op dag 15.

  Periode & Prijzen

  Er zijn voorlopig geen vertrekdata beschikbaar voor deze reis.

  Wens je meer info over deze reis of wil je op de hoogte gehouden worden van nieuwe afreisdata?

  Nota

  Vroeg boeken loont: ontvang 5% vroegboekkorting bij boeking tot 6 maanden voor vertrek op deze reis.


  Begeleiding

  Engelstalige lokale gidsen.

  Boek vroeg, vermijd extra kosten

  Boek tijdig! Om een optimale beleving te garanderen, is het aantal deelnemers beperkt. Soms is de reis reeds maanden voor vertrek volzet. Tijdig inschrijven, is dus zeker aanbevolen.
  Bovendien zijn we genoodzaakt om binnen een welbepaalde termijn de namen van de deelnemers door te geven aan de luchtvaartmaatschappij. Boek je laat, dan kunnen wij de heen- en terugvlucht niet meer garanderen en moeten we vaak een duurdere vluchtklasse aanrekenen.

  Deelnemers

  Min 4 - Max 8

  Documenten

  Reispas en visum (te verkrijgen bij aankomst op de luchthaven van Kathmandu).

  Fysiek

  Mooie wandeldagen van 3 tot 4 uur wandelen met beperkte hoogteverschillen in de Kathmandu vallei.
  De wandeling in Pokhara is iets langer (4 tot 5 uur) en met wat meer hoogteverschil (+/- 550 meter).
  De bagage wordt altijd vervoerd. Je draag zelf enkel een dagrugzak.

  Gezondheid

  Er zijn geen inentingen wettelijk verplicht. Er is geen probleem met de hoogte.
  Meer info bij het Tropisch Instituut en/of bij je huisarts.

  Individuele reizen

  Ook individuele rondreizen op maat zijn mogelijk. De logistiek (route, transport, logies, bezoeken) wordt vooraf door ons geregeld. Ter plaatse zorgen we voor ondersteuning van een lokaal team. Contacteer ons voor meer info.

  Klimaat

  Het is lente in Nepal, meestal zonnig en droog, maar een bui kan altijd. Aangename temperaturen in Kathmandu en de vallei, zomers warm in Chitwan en Pokhara.

  Logies

  Comfortabel hotel in Kathmandu en Pokhara.
  Mooi resort met zwembad in Chitwan.
  Tijdens de trekking overnacht je in rustige hotelletjes en 1 x in een gastenhuis van een klooster.

  Programmawijzigingen

  Niet te voorziene omstandigheden, wijzigingen in vluchtschema’s of andere oorzaken buiten onze wil om, kunnen soms tot programmawijzigingen of tot verschuivingen in de dagindeling leiden.

  Single

  Als single ben je welkom bij Zuiderhuis. Je betaalt geen toeslag maar deelt de kamer met een medereizig(st)er. Wil je toch een eigen kamer dan kan dat op deze reis mits een toeslag van 350 Euro.

  Transport

  Minibusje in en rond Kathmandu en Pokhara - toeristen bus van Kathmandu naar Chitwan en van Chitwan naar Pokhara.  Binnenlandse vlucht van Pokhara naar Kathmandu.

  Voorbereidende vergadering

  Ongeveer een maand voor afreis wordt een voorbereidende vergadering gehouden met alle deelnemers en de reisleid(st)er indien deze in België woont. De praktische uitrusting en alle mogelijke andere aspecten van de reis worden er besproken. Deze vergadering vindt normaal gezien plaats in ons kantoor in Gent of Antwerpen.

  Annuleringsverzekering

  Er is geen annuleringsverzekering inbegrepen in de basisprijs van de reis. Bij annulering kunnen de annuleringskosten hoog oplopen. We verwijzen hiervoor naar de bijzondere voorwaarden. Het afsluiten van een volledige annuleringspolis is dan ook sterk aanbevolen.

  Bijstandsverzekering

  Eveneens niet inbegrepen is een bijstands- en repatriëringsverzekering. De bijstandsverzekering die sommige mutualiteiten gratis aanbieden, geeft onvoldoende dekking (het bedrag repatriëring is meestal beperkt). Voor een avontuurlijke reis naar een verre bestemming is een volwaardige bijstands- en repatriëringsverzekering absoluut noodzakelijk. Je kan deze polissen afsluiten bij een maatschappij naar keuze of via Zuiderhuis. In samenwerking met Protections Travel Insurance werd een voordelige formule uitgewerkt.

  24/24 bereikbaar

  Indien je op een individuele reis voor onvoorziene problemen komt te staan, kan je steeds terecht bij onze betrouwbare lokale partners. Op groepsreis kan je steeds terecht bij onze ervaren reisleiders. Zij helpen je ter plaatse snel en efficiënt verder.

  In geval van nood kan je ons de klok rond bereiken op het noodnummer dat je terugvindt in je reisdocumenten.

  Je Zuiderhuis-voordeel

  Op vertoon van je bestelbon verlenen volgende buitensportzaken je, naast gespecialiseerd advies, graag een korting van 10% indien je materiaal aankoopt voor je reis.

  Dossierkosten

  Bij boeking wordt € 15 per persoon dossierkosten toegevoegd op de bestelbon, met een maximum van € 60 per dossier.

  Garantiefonds reizen

  Indien je een reis boekt via Zuiderhuis gebeurt dit onder de Belgische wetgeving en onder de bescherming van de reisvoorwaarden van de Geschillencommissie Reizen. Zuiderhuis NV is lid van het Garantiefonds reizen en van de VVR (Vereniging Vlaamse Reisbureaus).

  Privacy & copyright

  Deze website is eigendom van Zuiderhuis. Door de toegang tot en het gebruik van de website en aanverwante social media kanalen (Facebook, Instagram, Youtube e.d.) verklaar je je uitdrukkelijk akkoord met de volgende voorwaarden.

  Verwerking van persoonsgegevens
  Het bezoeken van de website impliceert je uitdrukkelijke goedkeuring (door middel van mededeling van uw persoonsgegevens of opt-in) van de Privacy Verklaring en aldus van de manier waarop wij je persoonsgegevens verzamelen, gebruiken en verwerken. Lees daarom onze privacy policy.

  Intellectuele eigendomsrechten
  De inhoud van deze site en aanverwante social media kanalen (Facebook, Instagram, Youtube e.d.), met inbegrip van de merken, logo’s, tekeningen, data, product- of bedrijfsnamen, teksten, beelden, video’s, presentaties e.d. zijn beschermd door intellectuele rechten en behoren toe aan Zuiderhuis of rechthoudende derden. Onrechtmatig gebruik ervan is strafbaar. Zuiderhuis is niet verantwoordelijk voor het posten van eventuele auteursrechtelijk beschermde informatie door één of meerdere van haar leden. Lees daarom onze disclaimer policy.

  Datum reisfiche

  11/03/2020