Op zoek naar iets?

Kathmandu Nepal

NEPAL - De koningssteden, Chitwan en Pokhara - 15 dagen

{{statusText}}

Op aanvraag

  • ga in groep op zoek naar het echte Nepal
  • ontdek het kloppend hart van de Nepalese cultuur
  • bezoek aan Royal Chitwan National Park

  Wandelen in de vallei van Kathmandu en exploratie van het Chitwan National Park

  De Kathmandu-vallei herbergt een caleidoscoop van middeleeuwse steden en prachtige tempels, van verschillende religies en zeer uiteenlopende bevolkingsgroepen.
  Deze groepsreis 'De Koningssteden, Chitwan en Pokhara' kijkt echter verder dan de grote culturele toppers van de vallei en gaat op zoek naar het authentieke Nepal waar de tijd stil lijkt te staan. Op slechts enkele tientallen kilometers van de drukke metropool Kathmandu treffen we dorpen en tempels aan die door buitenlanders weinig worden bezocht, maar die het kloppende hart van de Nepalese cultuur vormen.

  Deze bezoeken combineren we met een lichte trekking over de randen van de vallei van Kathmandu, langs verschillende boeddhistische complexen buiten de traditionele routes. De trekking mikt bewust op iedereen die wil genieten van de pracht van de bergen zonder al te grote inspanningen te moeten leveren.

  Een heus contrast met de hoge Himalayatoppen vormt het Royal Chitwan Nationaal Park in de laagvlakte van de Terai. Een kennismaking met een ‘ander’ Nepal: het Nepal van de jungle, van de eenhoornige neushoorns, van krokodillen die zonnen op zandbanken in de rivier en van olifanten die zich een weg banen door het metershoge gras - de jungle zoals die zo treffend in de verhalen van Kipling werd beschreven.

  Afsluiten doen we in Pokhara, waar we o.a. een subliem zicht op de wonderschone Macchapuchare hebben.

  Comfort niveau

  Fysiek wandelniveau

  Dag 1-2

  Kathmandu

  Aankomst in Kathmandu op dag 2 en transfer naar het hotel, rustig gelegen in de buurt van het vroegere koninklijk paleis. In de namiddag bezoeken we de stad en wandelen we naar Durbar Square, het historische centrum. Vandaar verder naar de hooggelegen grote stoepa van Swayambunath, een mix van hindoe en boeddhistische elementen. Om er te geraken zijn de treden niet te tellen (klimmen dus). We worden wel beloond met een mooi zicht over de stad. En een unieke sfeer.
  Overnachting in een hotel in Kathmandu.

  Dag 3

  Kathmandu

  We verkennen de vallei. We rijden naar de koningsstad Patan en Bhaktapur, de stad van de pottenbakkers. Het heeft zijn middeleeuws karakter weten te bewaren en is voor het grootste deel niet alleen verkeersvrij maar ook een heus openluchtmuseum. Het is er aangenaam vertoeven op het met tempels omzoomde Durbar Suare.
  Tegen de avond rijden we door naar Nagarkot (2195m) voor een panorama over de vallei en de Himalayaketen.
  Overnachting en avondmaal in een comfortabel hotel in Nagarkot.

  Dag 4

  Nagarkot en Dhulikhel

  Korte transfer naar een uitzichtpunt over de heuvels. Vandaar wandelen we over de ‘rim’ langs enkele bekende tempels naar het dorp Nala. We lunchen wat verder in Banepa of Dhulikhel (1515m) en brengen een bezoek aan de lokale bazar. Liefhebber maken in de namiddag een interessante wandeling rond de heuvel bij het hotel.
  Avondmaal en overnachting in een mooi hotel in Dhulikhel.

  Dag 5

  Dhulikhel en Namobudda

  Vlakbij het logies beginnen de trappen naar de ‘gouden’ boeddha die uitkijkt over berg en dal. Wat verder en wat hoger is er een Kali heiligdom (hindoegodin). Nog wat verder loopt het pad eerst een heel eind mooi door een bergflank en daalt dan prompt naar enkele huizen bij de weg. Voor de lunch kunnen we terecht in plaatselijke winkel/annex restaurant. Na de lunch wacht een klimmetje daar een pijnbomenbos naar het klooster van Namobudda (1715m), een groot boeddhistisch complex met een school.
  Overnachten doen we in een guesthouse nabij het klooster. Avondmaal samen met de monniken.

  Dag 6

  Namobudda en Balthali

  Vroeg uit de veren voor het ochtend ritueel in de gompa en het ontbijt om 7 uur, weer met de monniken. We trekken naar Balthali, eerst steil dalen naar het dorp Sankhu. Vandaar loopt het wegje mooi tussen veld en bos, tot bij Balthali, een groot dorp met prachtige vergezichten op de Himalaya. Het Balthali Resort ligt op een heuveltje en bereiken we na een korte pittige klim.
  Avondmaal en overnachting in het resort.

  Dag 7

  Panauti en Kathmandu

  Vanuit het resort wandelen we naar een interessant Tamang dorp gelegen op een bergkam. Daarna maken we een korte transfer tot Panauti (1385m) waar we lunchen. In de namiddag wandelen we tot bij het tempelcomplex van het stadje. Met ons  busje rijden we terug naar het hotel in Kathmandu.

  Dag 8

  Chitwan National Park

  Transfer naar het Chitwan National Park. Het park ligt in de Terai, de laagvlakte tegen de grens met India. We verblijven 2 dagen in een sfeervol resort (met zwembad) van waaruit we uitgebreid het park verkennen. Het is de habitat van neushoorns en diverse hertensoorten. Met wat geluk zien we ook wilde olifanten, beren, een luipaard en mits heel veel geluk een tijger. Het gebied een paradijs voor vogelaars.
  Overnachting en avondmaal in het hotel.

  Dag 9

  Chitwan

  We verkennen het Chitwan National Park naar keuze, te voet of op de rug van een olifant. Met een prauw varen we over de Raptirivier voor een ontmoeting met krokodillen o.a. de zeldzame gaviaal ligt er vaak te zonnen op een zandbank. Vogelliefhebbers speuren naar ijsvogels en spechten.
  Overnachting en avondmaal in het hotel.

  Dag 10

  Chitwan en Pokhara

  Vogelaars maken nog een vroege ronde met de verrekijker want na het ontbijt vertrekt de bus naar Pokhara. In de vroege namiddag komen we er mooi op tijd aan voor een boottochtje over het Phewameer en een fikse wandeling naar de World Peace Pagoda. Een fraaie panoramaplek  met zicht op de Annapurna’s is de beloning.
  We dineren in een restaurant bij het meer en overnachten vlakbij in een hotel.

  Dag 11

  Pokhara

  Na een korte transfer met privévervoer klimmen we de heuvels in en wandelen naar het Australian camp. De witte kruin van de Machhapuchhere en andere hoge toppen in de Himalaya lijken hier vlakbij. Met het openbaar vervoer rijden we in de late namiddag terug naar de stad.
  We overnachten in hetzelfde hotel bij het meer.

  Dag 12

  Pokhara

  Vroeg uit de veren en een korte transfer naar Sarangkot voor de zonsopgang boven de Himalaya. Pas daarna ontbijten we en rond de middag vliegen we terug naar Kathmandu. Transfer naar het hotel en wat vrije tijd.

  Dag 13

  Kathmandu, Bodnath en Pashupatinath

  We bezoeken de mooie stoepa van Bodnath, het boeddhistisch centrum van de Kathmanduvallei. Daarna wandelen we naar Pashupati, het zogenaamde Varanasi van Nepal, bekend om de lijkverbrandingen op de stenen trappen langs de Bagmatirivier. Een beklijvend ceremonieel.
  Avondmaal en overnachting in de Kathmandu.

  Dag 14-15

  Brussel

  Afhankelijk van de vluchturen: ontbijt en transfer naar de luchthaven voor de terugvlucht. Aankomst op dag 15.

  Periode & Prijzen

  Nota

  Vroeg boeken loont: ontvang 5% vroegboekkorting bij boeking tot 6 maanden voor vertrek op deze reis.


  Begeleiding

  Engelstalige lokale gidsen.

  Boek vroeg, vermijd extra kosten

  Boek tijdig! Om een optimale beleving te garanderen, is het aantal deelnemers beperkt. Soms is de reis reeds maanden voor vertrek volzet. Tijdig inschrijven, is dus zeker aanbevolen.
  Bovendien zijn we genoodzaakt om binnen een welbepaalde termijn de namen van de deelnemers door te geven aan de luchtvaartmaatschappij. Boek je laat, dan kunnen wij de heen- en terugvlucht niet meer garanderen en moeten we vaak een duurdere vluchtklasse aanrekenen.

  Deelnemers

  Min 4 - Max 8

  Documenten

  Reispas en visum (te verkrijgen bij aankomst op de luchthaven van Kathmandu).

  Fysiek

  Mooie wandeldagen van 3 tot 4 uur wandelen met beperkte hoogteverschillen in de Kathmandu vallei.
  De wandeling in Pokhara is iets langer (4 tot 5 uur) en met wat meer hoogteverschil (+/- 550 meter).
  De bagage wordt altijd vervoerd. Je draag zelf enkel een dagrugzak.

  Gezondheid

  Er zijn geen inentingen wettelijk verplicht. Er is geen probleem met de hoogte.
  Meer info bij het Tropisch Instituut en/of bij je huisarts.

  Individuele reizen

  Ook individuele rondreizen op maat zijn mogelijk. De logistiek (route, transport, logies, bezoeken) wordt vooraf door ons geregeld. Ter plaatse zorgen we voor ondersteuning van een lokaal team. Contacteer ons voor meer info.

  Klimaat

  Het is lente in Nepal, meestal zonnig en droog, maar een bui kan altijd. Aangename temperaturen in Kathmandu en de vallei, zomers warm in Chitwan en Pokhara.

  Logies

  Comfortabel hotel in Kathmandu en Pokhara.
  Mooi resort met zwembad in Chitwan.
  Tijdens de trekking overnacht je in rustige hotelletjes en 1 x in een gastenhuis van een klooster.

  Programmawijzigingen

  Niet te voorziene omstandigheden, wijzigingen in vluchtschema’s of andere oorzaken buiten onze wil om, kunnen soms tot programmawijzigingen of tot verschuivingen in de dagindeling leiden.

  Single

  Als single ben je welkom bij Zuiderhuis. Je betaalt geen toeslag maar deelt de kamer met een medereizig(st)er. Wil je toch een eigen kamer dan kan dat op deze reis mits een toeslag van 350 Euro.

  Transport

  Minibusje in en rond Kathmandu en Pokhara - toeristen bus van Kathmandu naar Chitwan en van Chitwan naar Pokhara.  Binnenlandse vlucht van Pokhara naar Kathmandu.

  Voorbereidende vergadering

  Ongeveer een maand voor afreis wordt een voorbereidende vergadering gehouden met alle deelnemers en de reisleid(st)er indien deze in België woont. De praktische uitrusting en alle mogelijke andere aspecten van de reis worden er besproken. Deze vergadering vindt normaal gezien plaats in ons kantoor in Gent of Antwerpen.

  Annuleringsverzekering

  Er is geen annuleringsverzekering inbegrepen in de basisprijs van de reis. Bij annulering kunnen de annuleringskosten hoog oplopen. We verwijzen hiervoor naar de bijzondere voorwaarden. Het afsluiten van een volledige annuleringspolis is dan ook sterk aanbevolen.

  Bijstandsverzekering

  Eveneens niet inbegrepen is een bijstands- en repatriëringsverzekering. De bijstandsverzekering die sommige mutualiteiten gratis aanbieden, geeft onvoldoende dekking (het bedrag repatriëring is meestal beperkt). Voor een avontuurlijke reis naar een verre bestemming is een volwaardige bijstands- en repatriëringsverzekering absoluut noodzakelijk. Je kan deze polissen afsluiten bij een maatschappij naar keuze of via Zuiderhuis. In samenwerking met Protections Travel Insurance werd een voordelige formule uitgewerkt.

  24/24 bereikbaar

  Indien je op een individuele reis voor onvoorziene problemen komt te staan, kan je steeds terecht bij onze betrouwbare lokale partners. Op groepsreis kan je steeds terecht bij onze ervaren reisleiders. Zij helpen je ter plaatse snel en efficiënt verder.

  In geval van nood kan je ons de klok rond bereiken op het noodnummer dat je terugvindt in je reisdocumenten.

  Je Zuiderhuis-voordeel

  Op vertoon van je bestelbon verlenen volgende buitensportzaken je, naast gespecialiseerd advies, graag een korting van 10% indien je materiaal aankoopt voor je reis.

  Dossierkosten

  Bij boeking wordt € 15 per persoon dossierkosten toegevoegd op de bestelbon, met een maximum van € 60 per dossier.

  Late boeking

  Indien je minder dan 28 dagen voor afreis boekt kan het zijn dat er een extra dossierkost aangerekend wordt van € 50 per dossier.

  Garantiefonds reizen

  Indien je een reis boekt via Zuiderhuis gebeurt dit onder de Belgische wetgeving en onder de bescherming van de reisvoorwaarden van de Geschillencommissie Reizen. Zuiderhuis NV is lid van het Garantiefonds reizen en van de VVR (Vereniging Vlaamse Reisbureaus).

  Privacy & copyright

  Deze website is eigendom van Zuiderhuis. Door de toegang tot en het gebruik van de website en aanverwante social media kanalen (Facebook, Instagram, Youtube e.d.) verklaar je je uitdrukkelijk akkoord met de volgende voorwaarden.

  Verwerking van persoonsgegevens
  Het bezoeken van de website impliceert je uitdrukkelijke goedkeuring (door middel van mededeling van uw persoonsgegevens of opt-in) van de Privacy Verklaring en aldus van de manier waarop wij je persoonsgegevens verzamelen, gebruiken en verwerken. Lees daarom onze privacy policy.

  Intellectuele eigendomsrechten
  De inhoud van deze site en aanverwante social media kanalen (Facebook, Instagram, Youtube e.d.), met inbegrip van de merken, logo’s, tekeningen, data, product- of bedrijfsnamen, teksten, beelden, video’s, presentaties e.d. zijn beschermd door intellectuele rechten en behoren toe aan Zuiderhuis of rechthoudende derden. Onrechtmatig gebruik ervan is strafbaar. Zuiderhuis is niet verantwoordelijk voor het posten van eventuele auteursrechtelijk beschermde informatie door één of meerdere van haar leden. Lees daarom onze disclaimer policy.

  Datum reisfiche

  4/10/2019