Op zoek naar iets?

Mera Peak

NEPAL - Beklimming Mera Peak - 21 dagen

{{statusText}}

Op aanvraag

  • beklimming in groep van de hoogste Nepalese trekking peak 
  • haalbaar voor elke ervaren bergwandelaar - geen grote technische moeilijkheden 
  • aanloop vanuit Phaplu voor een optimale acclimatisatie 

  Vanuit Phaplu naar de top van Nepals hoogste 'trekking' peak.

  De groepsreis 'Mera Peak', brengt ons naar de hoogste van Nepals trekking peaks. De Mera ligt in het Kumbu gebied ten zuidoosten van Namche Bazar, de belangrijkste plaats van het gebied.

  Een goede acclimatisatie is een absolute voorwaarde om de beklimming met veel kans op succes aan te vatten. We starten daarom de klim kalmpjes aan met een trekking vanuit Phaplu/Sallieri, hoofdplaats van de Solu, het sherpagebied bij uitstek. Om de (boeddhistische) goden gunstig te stemmen is onderweg een bezoekje aan Chiwang en Ringmo Gompa nooit tevergeefs. Vanaf Ringmo volgen we een dag of twee de klassieke trekkingsroute naar Namche en Everest basiskamp.

  Eens over de Traskhindo La (3071m) trekken we naar Nuntala en Kharikhola waar we afslaan en de wilde Hinkuvallei intrekken. Over weinig bewandelde paden en langs enkele Kharka’s (zomerse graasweiden) bereiken we Tagnak aan de voet van de Mera La, een hoge pas een eind onder de top.

  Na een extra rust- en acclimatisatiedag bij Tagnak (4250m) zijn we klaar voor enkele dagen basiskamp (op meer dan 5000m), vanwaar we over de gletsjer naar de top van de Mera (6461m) trekken. Een glorieus zicht over de Himalaya, van het Kanchenjungamassief in het oosten, over de Makalu, Everest, Lhotse, Ama Dablam naar de Cho Oyu en de Kangtega voor ons. 

  Comfort niveau

  Fysiek wandelniveau

  Technisch wandelniveau

  Dag 1

  Kathmandu

  Aankomst in Kathmandu en transfer naar het hotel in het centrum van de stad. We logeren in een comfortabel hotel in Thamel, de levendige trekkerswijk van Kathmandu.

  Dag 2

  Kathmandu

  Tijdens een kort stadsbezoek wandelen we langs Durbar Square en klimmen naar Swayanbunath.
  In de namiddag is er tijd om wat materiaal bij te zoeken/kopen en maken we ons klaar voor de tocht.

  Dag 3-4

  Kathmandu - Phaplu - Ringmo - Trakshindo

  ’s Morgens reizen we naar de luchthaven voor onze vlucht naar Phaphlu (2370m). Eens aangekomen, dalen we naar Salieri (2347m) de administratieve hoofdplaats van het district. We nemen de tijd om langs Chiwang naar Ringmo te lopen. We wandelen rustig om te wennen aan het ritme en verkennen even de Solu, het landbouwgebied van de Sherpa’s.
  Chiwang Gompa (2953m) ligt op een heuvelkam ver weg van de drukke trekkingsroutes en wordt zelden bezocht. In de herfst heeft er een groot boeddhistisch feest plaats: de Mani Rimbu. Het uitzicht over de vallei is de moeite. We bezoeken de gompa en trekken de volgende dag naar Ringmo (2720m). We komen even op de klassieke route naar de Everest.

  Dag 5-6

  Nuntala - Kharikhola - Chetarla

  We volgen de bekende weg naar de Trakshindo La (3070m). Een witte stoepa op de pas geeft de scheiding aan tussen de Solu en de Pharak streek. We dalen even en voorbij de gompa van Trakshindo zien we het dorp Nuntala liggen (2350m), een ‘modern’ groen dorp gelegen in een vruchtbare vallei met theecultuur. Vanaf dit dorp dalen we sterk naar de hangbrug over de Dudh Koshi (1.600m). 
  Wat verder ligt Jubing (1700m), een laaggelegen Raidorp. Het grotere Kharikhola (2050m) bewoond door Sherpa’s en Magars ligt wat verder. Sir Edmund Hillary’s Himalayan Trust heeft hier een geslaagd schoolproject lopen.

  Dag 7-8

  Chetarla – Kothe

  Over een pas klimmen we naar de heuvelkam en naar Pangkoma (2500m). We trekken door de rododendronbossen van de woeste Hinku vallei. Hogerop is het pad her en der gedeeltelijk weggevaagd na het doorbreken van een morenewal bij het hogergelegen Sabai Tsho meer.

  Dag 9-10

  Tagnak

  Zicht op ‘onze’ Mera. De vallei lijkt soms meer op een steengroeve. We volgen een alternatief weggetje tussen bomen en bamboe en overnachten op dag 9 in Tagnak. In Tagnak staan er shelters en enkele eenvoudige lodges van ondernemende sherpa’s die er een handeltje runnen. Op dag 10 wennen we verder aan de hoogte en onderneemt wie dat wenst een korte wandeling - essentieel om in de best mogelijke omstandigheden de beklimming van de top aan te vatten.

  Dag 11-12

  Tagnak - Kare

  Een korte alpiene dag. Onze berg komt nu echt dichterbij. In Khare (5000m) testen we het klimgerief op het ijs bij de gletsjer. We wennen aan de hoogte en aan de zware schoenen. De sherpa’s brengen wat materiaal naar het hoogtekamp. Ook in Khare staan er al enkel lodges. Onze klimgids en kok sluiten aan bij de groep.

  Dag 13-14

  Mera Hoogtekamp

  Aanvankelijk gaan we vrij steil over de gletsjer naar boven. Na de Mera La gaat de tocht over de gletsjer licht glooiend verder tot we een goed plaatsje vinden om onze tenten op te slaan.  
  Op dag 14 gaat het in een onvergetelijk alpien decor langzaam naar het hoogtekamp. We installeren ons op de rotsen op het moreneveld tussen de Mera en de Naulekh gletsjers. Er zijn, beschut door een rotswand, kleine vlakke rotsplateautjes waar we de tenten kunnen opzetten. We kamperen op 5800m en voelen de hoogte. Bij een noedelsoepje genieten we van een prachtige zonsondergang. Deze plaats wordt beschouwd als één van de mooiste uitkijkpunten van Nepal.

  Dag 15

  Beklimming Van De Mera Peak

  Vroeg in de ochtend vatten we de klim over de gletsjer aan. Het gaat tot onder de top geleidelijk aan omhoog. De laatste meters zijn vrij steil. De sherpa’s zorgen hier meestal voor een vast touw. De omstandigheden kunnen naargelang het weer en andere condities natuurlijk erg verschillen. In ieder geval is de Mera, wellicht de trekking peak met het mooiste panorama. Zicht op de Kangchenjunga, de Makalu, de Lhotse, de Everest en de Cho Oyu om alleen maar de 8.000-ers te noemen. Naar het zuiden toe is er alleen heuvelland zover het oog reikt. Na de klim dalen we terug af tot Khare.

  Dag 16

  Kothe

  We dalen af naar Kothe en rusten uit.

  Dag 17-18

  Naar Lukla

  We hebben 2 tot 3 dagen nodig om naar de luchthaven van Lukla te trekken. Eerst dalen we wat om dan de Hinku Vallei uit te klimmen over de Zatrawa La (4.550m), onze laatste pas. We wandelen verder over een bergkam naar de bossen en het groen boven Lukla.

  Dag 19

  Lukla - Kathmandu

  We nemen onze vlucht vanuit Lukla naar Kathmandu en genieten van het geboden comfort in ons hotel.

  Dag 20

  Kathmandu (Reserve Dag)

  Dit is onze vrije, rust- en vooral reservedag. 

  Eventueel in te vullen naar eigen interesse: verkenning van de toeristenwijk Thamel of bezoek aan het authentieke Kathmandu met het Durbar Square, de tempel van Pashupatinath, de apentempel, de stoepa van Bodnath,...
  Ook een facultatieve excursie naar de andere 2 koningssteden Bhaktapur en Patan behoren tot de mogelijkheden.

  Dag 21

  Terugvlucht

  Transfer naar de luchthaven voor onze terugvlucht naar Brussel.

  Periode & Prijzen

  Er zijn voorlopig geen vertrekdata beschikbaar voor deze reis.

  Wens je meer info over deze reis of wil je op de hoogte gehouden worden van nieuwe afreisdata?

  Nota

  Prijs per persoon :
  - bij 2 of 3 deelnemers: € 3125
  - vanaf 4 deelnemers: € 2925
  - vanaf 7 deelnemers: € 2745

  Optionele extra nacht(en) Kathmandu :
  - single kamer : € 55
  - twin/dubbel kamer : € 30 per persoon

   

  Vroeg boeken loont: ontvang 5% vroegboekkorting bij boeking tot 6 maanden voor vertrek op deze reis.

  Begeleiding

  Ervaren lokale, Engelssprekende, berggids(en).

  Boek vroeg, vermijd extra kosten

  Boek tijdig! Om een optimale beleving te garanderen, is het aantal deelnemers beperkt. Soms is de reis reeds maanden voor vertrek volzet. Tijdig inschrijven, is dus zeker aanbevolen.
  Bovendien zijn we genoodzaakt om binnen een welbepaalde termijn de namen van de deelnemers door te geven aan de luchtvaartmaatschappij. Boek je laat, dan kunnen wij de heen- en terugvlucht niet meer garanderen en moeten we vaak een duurdere vluchtklasse aanrekenen.

  Deelnemers

  Min. 2, max.10.

  Documenten

  Reispas en visum voor Nepal. Het visum kan bij aankomst op de luchthaven van Kathmandu verkregen worden.

  Fysiek

  Trekking met beklimming op grote hoogte. Acclimatisatiedagen zijn voorzien. Geen echte klimtechnische moeilijkheden. Dragers zorgen voor de bagage.
  Te doen voor de ervaren bergsporter, zowel wandelaar als klimmer.

  Individuele reizen

  Ook individuele rondreizen op maat zijn mogelijk. De logistiek (route, transport, logies, bezoeken) wordt vooraf door ons geregeld. Ter plaatse zorgen we voor ondersteuning van een lokaal team. Contacteer ons voor meer info.

  Logies

  We logeren in een rustig en comfortabel hotel in Kathmandu (3 sterren). Tijdens de trekking slapen we in lodges (tem Khare) en tenten (2 nachten).

  Programmawijzigingen

  Niet te voorziene omstandigheden, wijzigingen in vluchtschema’s of andere oorzaken buiten onze wil om, kunnen soms tot programmawijzigingen of tot verschuivingen in de dagindeling leiden.

  Vervoer

  Binnenlandse vlucht van Kathmandu naar Phaplu, retour van Lukla naar Kathmandu. Minibusje voor de andere transfers.

  Vlucht

  De intercontinentale vlucht is niet inbegrepen. Contacteer het kantoor van Zuiderhuis voor een vrijblijvend reisvoorstel.

  Voorbereidende vergadering

  Ongeveer een maand voor afreis wordt een voorbereidende vergadering gehouden met alle deelnemers en de reisleid(st)er indien deze in België woont. De praktische uitrusting en alle mogelijke andere aspecten van de reis worden er besproken. Deze vergadering vindt normaal gezien plaats in ons kantoor in Gent of Antwerpen.

  Annuleringsverzekering

  Er is geen annuleringsverzekering inbegrepen in de basisprijs van de reis. Bij annulering kunnen de annuleringskosten hoog oplopen. We verwijzen hiervoor naar de bijzondere voorwaarden. Het afsluiten van een volledige annuleringspolis is dan ook sterk aanbevolen.

  Bijstandsverzekering

  Eveneens niet inbegrepen is een bijstands- en repatriëringsverzekering. De bijstandsverzekering die sommige mutualiteiten gratis aanbieden, geeft onvoldoende dekking (het bedrag repatriëring is meestal beperkt). Voor een avontuurlijke reis naar een verre bestemming is een volwaardige bijstands- en repatriëringsverzekering absoluut noodzakelijk. Je kan deze polissen afsluiten bij een maatschappij naar keuze of via Zuiderhuis. In samenwerking met Protections Travel Insurance werd een voordelige formule uitgewerkt.

  24/24 bereikbaar

  Indien je op een individuele reis voor onvoorziene problemen komt te staan, kan je steeds terecht bij onze betrouwbare lokale partners. Op groepsreis kan je steeds terecht bij onze ervaren reisleiders. Zij helpen je ter plaatse snel en efficiënt verder.

  In geval van nood kan je ons de klok rond bereiken op het noodnummer dat je terugvindt in je reisdocumenten.

  Je Zuiderhuis-voordeel

  Op vertoon van je bestelbon verlenen volgende buitensportzaken je, naast gespecialiseerd advies, graag een korting van 10% indien je materiaal aankoopt voor je reis.

  Dossierkosten

  Bij boeking wordt € 15 per persoon dossierkosten toegevoegd op de bestelbon, met een maximum van € 60 per dossier. Voor dagactiviteiten worden geen dossierkosten in rekening gebracht.

  Garantiefonds reizen

  Indien je een reis boekt via Zuiderhuis gebeurt dit onder de Belgische wetgeving en onder de bescherming van de reisvoorwaarden van de Geschillencommissie Reizen. Zuiderhuis NV is lid van het Garantiefonds reizen en van de VVR (Vereniging Vlaamse Reisbureaus).

  Privacy & copyright

  Deze website is eigendom van Zuiderhuis. Door de toegang tot en het gebruik van de website en aanverwante social media kanalen (Facebook, Instagram, Youtube e.d.) verklaar je je uitdrukkelijk akkoord met de volgende voorwaarden.

  Verwerking van persoonsgegevens
  Het bezoeken van de website impliceert je uitdrukkelijke goedkeuring (door middel van mededeling van uw persoonsgegevens of opt-in) van de Privacy Verklaring en aldus van de manier waarop wij je persoonsgegevens verzamelen, gebruiken en verwerken. Lees daarom onze privacy policy.

  Intellectuele eigendomsrechten
  De inhoud van deze site en aanverwante social media kanalen (Facebook, Instagram, Youtube e.d.), met inbegrip van de merken, logo’s, tekeningen, data, product- of bedrijfsnamen, teksten, beelden, video’s, presentaties e.d. zijn beschermd door intellectuele rechten en behoren toe aan Zuiderhuis of rechthoudende derden. Onrechtmatig gebruik ervan is strafbaar. Zuiderhuis is niet verantwoordelijk voor het posten van eventuele auteursrechtelijk beschermde informatie door één of meerdere van haar leden. Lees daarom onze disclaimer policy.

  Datum reisfiche

  15/12/2020