Op zoek naar iets?

IJsland Deluxe 7 dagen prachtig landschap met groene gele en bruine tintenten en zicht op bergtop

IJSLAND - Noorderlicht deluxe - 6 dagen

{{statusText}}

vanaf €{{product.Price}}

prijs op aanvraag

 • verblijf in luxe lodge in Zuid-IJsland en trendy hotel in Reykjavík
 • dagelijks vertrek van oktober tot april
 • ideale combinatie van luxe en natuurbeleving

Eind september, begin oktober. Een kantelmoment voor dit magische rijk aan de rand van de poolcirkel. Terwijl het eiland tijdens de drukke zomermaanden zijn geheimen heeft moeten prijsgeven aan talloze toeristen loopt het nu leeg. Tegelijkertijd verliest de zomer zijn greep op het land en wordt afgelost door een van de heerlijkste periodes om IJsland te bezoeken. Doordat natuur en mens overschakelen op een rustiger ritme (oktober- april) aangegeven door de vier elementen krijgen de verlaten en karaktervolle landschappen een uiterst rustgevende dimensie.

Dit programma werd speciaal samengesteld rond de serene en bevreemdende sfeer die het eiland nu uitstraalt. Het is bedoeld voor ieder die houdt van reizen met net dat ietsje meer. Dankzij onze jarenlange ervaring konden we een aantal uitzonderlijke elementen bundelen. De rustgevende natuur, haar typische fenomenen en een aantal bijzonder verkwikkende locaties zorgen voor een waar onthaastingseffect. Samen met een uniek verblijfskader wordt het een onvergetelijke en exclusieve reis. Met een beetje geluk toont het noorderlicht zijn fragiel lichtspel en wordt het een totaalervaring.

Niets wordt aan het toeval overgelaten om je te laten genieten van een deugddoende vakantie. Je verblijft in een cottage temidden van de natuur. De trendy cottage is volledig uitgerust met alle moderne comfort en biedt een fantastisch zicht op de omgeving. Ons routeboek leidt je iedere dag naar de mooiste en meest inspirerende locaties van Zuid- en West-IJsland. De dagtochten laten je kennismaken met diverse landschappen, elk met hun eigen karakter en uitstraling. Hoewel je zelf kan koken, geven we in het routeboek eveneens een aantal culinaire tips zodat je ook de IJslandse gastronomie kan ontdekken. 

Deze reis is ideaal voor wie een onvervalste natuurbeleving wil combineren met luxe accommodaties.

Dag 1

Lijnvlucht naar IJsland

Lijnvlucht naar Keflavík International airport. Bij aankomst op de luchthaven en na het ophalen van de bagage, neem je jouw huurwagen in ontvangst.
Je rijdt onmiddellijk door naar de omgeving rond Selfoss waar je gedurende 3 nachten verblijft in een van de meest luxueuze cottages van IJsland.

Dag 2

Þingvellir, Geysir en Gullfoss

Þingvellir Nationaal Park is niet alleen geologisch gezien een hoogtepunt maar ook historisch een belangrijke plaats.
Aan de oevers van IJslands grootste meer, Þingvallavatn, ligt de Mid Atlantische breuklijn tussen de twee continentale platen, die IJsland letterlijk in twee scheurt. Bij de basalt wanden werden tijdens de parlementsvergaderingen in de 10de eeuw de basiswetten uitgesproken, deze gelden vandaag de dag nog steeds.

In Haukadalur bevindt zich een groot geothermisch veld met verscheidene warmwaterbronnen. Hier kan je de bekende geiser 'Strokkur' met regelmaat kokend water hoog in de lucht zien spuiten.

De Hvitá rivier, gevoed door smeltwater van de nabij gelegen gletsjer Langjökull, vormt trapsgewijs de dubbele en impressionante waterval Gullfoss. Het water stort ruim 32 meter naar beneden alvorens haar loop verder te zetten in de diepe kloof.

Dag 3

Dyrhólaey en Vík

Na de gitzwarte aswoestijn, al dan niet getransformeerd tot een ononderbroken sneeuwtapijt, waaruit de statige Hekla vulkaan oprijst, biedt de zuidkust een verrassende aanblik. Vanaf de fotogenieke waterval Seljalandsfoss wisselen bergtoppen, rotsen en watervallen elkaar af.

Bovenop het bergmassief vormen de beruchte Eyjafjallajökull en de Mýrdalsgletsjer een ijskoepel die de Katla en de gelijknamige Eyjafalla vulkaan spreekwoordelijk in bedwang houdt. Aan de voet van het massief bevinden zich de basaltkliffen van Kaap Dyrhólaey en Vík, waar tijdens de zomer duizenden meeuwen en papegaaiduikers broeden, liggen er nu totaal verlaten bij. Hier kan je genieten van  weidse vergezichten over de zwarte lavastranden.

Dag 4

Reykjanes

Vandaag rijd je via het actieve en borrelende schiereiland Reykjanes richting Reykjavík.

Samen met het warmtebronnengebied van Krýsuvík, de ruwe zuidkust met steile kliffen en het Kleifarvatn kratermeer vormt het schiereiland echter een van de mooiste gebieden van Zuidwest-IJsland.
Maar ook baden in het warme water van de Blue Lagoon is een ideale manier om je rondreis te beëindigen en de harmonie tussen mens en aarde te ervaren. Met een beetje geluk en afhankelijk van de periode zijn de zwarte lavavelden die het openluchtbad omringen omgetoverd tot maagdelijke sneeuwvelden.

Dag 5

Reykjavík of Snæfellsnes

Vandaag heb je de keuze om Reykjavík uitgebreid te verkennen of het sprookjesachtige schiereiland Snæfellsnes.

De meeste bezienswaardigheden in Reykjavík zoals musea, de Hallgrimskerk, het Thjörnin-meer, het moderne stadhuis, de winkelstraten Austurstræti en Laugavegur en een ruime keuze aan restaurants liggen in de oude stadskern. Hierdoor kan je bijna alles makkelijk te voet bereiken.

In  het westen van IJsland bevinden zich de boeiende en ruige kustlandschappen van het Snæfellsnes schiereiland.
Het Snæfellsjökull nationaal park ligt op het meest westelijke deel van het schiereiland, met inbegrip van de mythische gletsjer Snæfellsjökull. Onder meer bekend van het boek van Jules Verne waar hij zijn reis start ‘Naar het middelpunt van de aarde’. Ook andere unieke locaties zoals Djupalonssandur, Thufubjarg en nog veel meer vind je op het schiereiland terug.

De geologie van Snæfellsnes nationaal park is divers met steenformaties uit bijna elk tijdperk van IJslands verleden. De heuvels in het noorden van de gletsjer, rond Bárðarkista, zijn van vulkanische palagoniet tufsteen, gevormd tijdens uitbarstingen onder de gletsjer of onder het oppervlak van de zee.

Dag 6

Terugvlucht

Inleveren van de huurwagen op de internationale luchthaven te Keflavík en terugvlucht.

Prijstabel

Noorderlicht deluxe - 6 dagen
Prijzen per persoon.
Reisperiode 2 pers./auto
cat. F/G
3 pers./auto
cat. F/G
4 pers./auto
cat. I

5 pers./auto
cat. I

01.10.17 t/m 30.04.18 € 1455 € 1180 € 1135 € 1035

De vertrekdatum is bepalend voor het seizoenstarief.

Cat. F/G huurauto: Dacia Duster (of gelijkwaardig)
Cat. I huurauto: Mitsjubishi Pajero (of gelijkwaardig)

 

Nota

Excursies: Tijdens de rondreis kan je ook aan tal van interessante excursies deelnemen.

Opgelet: Prijzen kunnen afwijken tijdens de vakantieperiodes.
Doordat dit programma volledig afhangt van de voorgestelde logeerplaatsen is het aan te raden om ruim op voorhand te reserveren.

Nuttig om weten

VERLENGEN VAN DE AUTORONDREIS

Wil je de vooropgestelde autorondreis 1 of meerdere dagen uitbreiden of wil je je verblijf in Reykjavik verlengen (met of zonder huurwagen), dan maken wij je hiervoor graag een offerte.

VOLLEDIG INFORMATIEPAKKET

Ongeveer 2 weken voor vertrek wordt een volledig IJsland-informatiepakket opgestuurd. Het pakket bevat een IJsland Reishandboek (Dominicus Reeks), een gedetailleerde wegenkaart op 1:500 000, de gedragscode van de weggebruiker, nuttige tips en wetenswaardigheden, een Nederlandstalige beschrijving van je reisroute met de belangrijkste bezienswaardigheden en interessante excursiemogelijkheden. Per geboekt dossier ontvang je 1 informatiepakket.

À LA CARTE

Het type overnachtingen kan gewijzigd worden. Prijzen op aanvraag.

Wil je een auto van een andere categorie of is het aantal personen waarmee je reist verschillend aan wat in de prijzentabel is opgegeven, dan maken wij je hiervoor graag een offerte. Familiekamers en reductie voor kinderen (- 12 jaar) zijn op aanvraag.

Transport

KEUZE VAN HET VOERTUIG:

De prijsberekening van onze autorondreizen is gebaseerd op een type voertuig dat voldoende ruimte biedt aan het aantal reizigers en bagage. Indien je met heel veel bagage zou reizen (bv. uitgebreide foto- en/of filmapparatuur), dan kies je best voor een voertuig uit een hogere categorie.

NOTA:

Vanaf oktober tot en met april zijn de wegen vaak met sneeuw bedekt.
Wanneer je tijdens die periode een autorondreis plant, reis je best een 4x4.

ONBEPERKT AANTAL KILOMETER EN CDW INCLUSIEF:

Onze autohuurprijzen zijn telkens op basis van een ongelimiteerd aantal kilometers en met inbegrip van een basisverzekering (CDW-all risk verzekering) met vrijstelling. Deze vrijstelling bedraagt 3000 euro per schadegeval. Je kan deze vrijstelling afkopen voor een bedrag van 18 euro/dag. De eerste 720 euro blijft echter altijd ten uwen laste per schadegeval.

Daarnaast is het ook mogelijk een gravel verzekering af te sluiten aan 10 euro/dag. Deze verzekering dekt schade opgelopen aan de voorruit en koplampen, veroorzaakt door steenslag.

De IJslandse basisverzekering (CDW-verzekering) dekt nooit de schade opgelopen aan de onderkant van het voertuig, aan de banden, bij rivierdoorwadingen, as- en zandstormen.

Verder is het eveneens mogelijk om een bijkomende verzekering af te sluiten tegen schade door as- en zandstormen aan een bedrag van 16 euro per dag. De eerste 200 euro blijft echter altijd ten uwen laste.

Je kan voor het voertuig een extra bestuurder verzekeren tegen het bedrag van 28 euro voor de volledige huurperiode.


 

Wegen en pistes

Road 1, de ringweg die rond het eiland loopt, is heden voor drie vierde geasfalteerd. De wegbedekking van de secundaire wegen langs de kuststrook zijn een combinatie van asfalt en/of verhard grind. De wegen zijn in de winter veilig en probleemloos met een 4x4 berijdbaar.

Brandstof

De kostprijs van benzine en diesel bedraagt ongeveer € 1,45/ liter (benzine) en € 1,25 / liter (diesel) (29.05.2016).

Persoonlijke uitrusting

Voor je comfort is een degelijke en aangepaste kledij noodzakelijk. Je hoeft hiervoor echter geen gesofisticeerd of duur materiaal aan te schaffen. Met eenvoudige middelen kan je je comfortabel en efficiënt uitrusten. Hiervoor krijg je van ons praktische tips in het uitgebreide infopakket. 

Fooien

Fooien, taksen en BTW zijn steeds inclusief in alle prijzen.

Overnachtingen

Je overnacht op het platteland in een luxeuze lodge.
De lodge is voorzien volledige uitgeruste keuken, woon-/eetkamer met TV, uitgang naar het terras met hotpot, douche/WC, 2 slaapkamers.
Bedlinnen worden voorzien ter plaatse.

Overnachtingen in Reykjavik zijn op basis van een trendy 3*-hotel.

Nota

De beschikbare overnachtingsmogelijkheden, zowel in Reykjavik als op het platteland, zijn gelimiteerd. Tijdens de vakantieperiodes zijn bepaalde plaatsen snel volzet. Wanneer je laat boekt is de kans groot dat we sommige geplande overnachtingsplaatsen dienen aan te passen en dat hierdoor de vooropgestelde reisroute iets wijzigt. Dit verandert echter niets aan de algemene inhoud van je reisprogramma. Indien de overnachtingswijzigingen een meerprijs met zich zouden meebrengen, dan nemen wij contact met je op om dit eerst te overleggen.

Inschrijven

Indien je beslist hebt, telefoneer ons dan om meteen je plaats te laten vastleggen. 
Uiterlijk binnen de 7 dagen dient het voorschot van 25% betaald te zijn. 

Het saldo dient betaald te zijn 6 weken voor de afreisdatum.

Maaltijden

Geen maaltijden inbegrepen. Behalve ontbijt in Reykjavík.

Infoavond

Wij houden jaarlijks informatie-avonden over onze IJslandreizen. Aan de hand van dia- en kaartmateriaal vertelt IJslandkenner Willy Wouters je niet alleen over het land, de bijzondere natuurfenomenen en de reismogelijkheden; ook de praktische kant van de begeleide groepsreizen en van individueel reizen komt aan bod. Na iedere lezing kan je uiteraard met al jouw vragen betreffende IJsland terecht.

Literatuur en kaartmateriaal

Als voorbereiding op je IJslandreis kunnen we een aantal reisgidsen en kaarten aanraden.

LITERATUUR

Als voorbereiding op je IJslandreis zijn volgende werken interessant.

 • IJsland, Mirjam de Waard (Dominicus) 
 • IJsland, Arnold Jansen (Elmar) 
 • Struinen op IJsland, Ruud Schaafsma (ISBN 978 90 812296 16) 
 • Guide des volcans d’Europe, Maurice Kraft (Delachaux & Niestlé ISBN 2603000063) 
 • De knoop van IJsland, Gerrit Jan Zwier (de Prom ISBN 9068014919) 
 • Op dood spoor, Desmond Bagley (De Boekerij ISBN 9022508447) 
 • Brieven uit IJsland, W.H.Auden (L.J.Veen Utrecht ISBN 9020424025) 
 • Guide to the birds of Iceland, Thorsteinn Einarsson (Örn og Örlygur ISBN 9979550074) 
 • A guide to the flowering plants of Iceland, Hördur Kristinsson (Örn og Örlygur ISBN 9979550554) 
 • Geology of Iceland, Thorleifur Einarsson (Mál og menning ISBN 9979306890) 
 • Door de mazen van het net, Joris Surmont (uitg. boekscout.nl ISBN 978-94-6089-427-5)
  Oostendenaar Joris Surmont beleefde het aan boord van kotters en IJslandtrawlers en vertelt erover.
  Het boek handelt over visserij in voor- en tegenspoed, over hard labeur, turbulente kabeljouwoorlogen en visserijtechnieken.

KAARTEN

Vooral voor de individuele IJslandreiziger zijn degelijke kaarten een noodzaak.

Volgend kaartmateriaal, in vierkleurendruk en met reliëfaanduiding, is verkrijgbaar op ons kantoor.

 • overzichtskaart 1:500.000. [op deze kaart staan alle wegen, dorpen en boerderijen aangeduid]: € 17
 • 3 deelkaarten 1:250.000. [het zuidwesten, het noordwesten en het oosten]: € 17
 • wandelkaart Landmannalaugar-Thórsmörk 1:100.000.: € 17 wandelkaart Myvatn-Húsavik 1:100.000: € 17
 • wandelkaart Skaftafell 1:100.000: € 17 
De vermelde prijzen zijn per kaart en exclusief portkosten.

Bij de autorondreizen op onze website krijgt u een uitgebreid informatiepakket (één pakket per wagen):

In het pakket inbegrepen:

het 300 pagina dikke IJsland Reishandboek uit de Dominicus Reeks, een wegenkaart op 1:500.000 van het IJslandse cartografisch instituut, ons Nederlandstalig routeboek, algemene informatie voor de individuele reiziger met bijzonder veel reisinfo, nuttige en praktische tips, restaurants, tankstations, ...

Natuur

Respect voor de natuur is een zaak die ieder aanbelangt. De natuurfenomenen maken deel uit van het nationaal patrimonium en verdienen evenveel respect als een historisch monument. De IJslandse natuur is uitermate kwetsbaar. Door de subarctische ligging en de heel korte zomerperiode, maakt de flora ieder jaar opnieuw een bijzonder intense overlevingsstrijd door. Het afsmelten van de wintersneeuw, hevige stormwinden en het actieve vulkanisme zorgen voor moeilijk tegen te houden erosie. Het is dan ook ten strengste verboden om met voertuigen en mountainbikes de aangeduide wegen/pistes te verlaten. Volg strikt de reglementering die je met het informatiepakket wordt toegestuurd.

Taal

Het IJslands is oud-Noors. Het is de oorspronkelijke taal die door de eerste eilandbewoners gesproken werd.  
De meeste IJslanders spreken en verstaan Engels.

Stroom

De netspanning op IJsland is overal 220 Volt.

Annuleringsverzekering

Er is geen annuleringsverzekering inbegrepen in de basisprijs van de reis. Bij annulering kunnen de annuleringskosten hoog oplopen. We verwijzen hiervoor naar de bijzondere voorwaarden. Het afsluiten van een volledige annuleringspolis is dan ook sterk aanbevolen.

Bijstandsverzekering

Eveneens niet inbegrepen is een bijstands- en repatriëringsverzekering. De bijstandsverzekering die sommige mutualiteiten gratis aanbieden, geeft onvoldoende dekking (het bedrag repatriëring is meestal beperkt). Voor een avontuurlijke reis naar een verre bestemming is een volwaardige bijstands- en repatriëringsverzekering absoluut noodzakelijk. U kan deze polissen afsluiten bij een maatschappij naar keuze of via ZuiDERHuiS. In samenwerking met Protections Travel Insurance werd een voordelige formule uitgewerkt.

Je ZuiDERHuiS voordeel

Op vertoon van je bestelbon verlenen volgende buitensportzaken je, naast gespecialiseerd advies, graag een korting van 10% indien je materiaal aankoopt voor je reis.

Copyright

Deze website is eigendom van: ZuiDERHuiS N.V. Door de toegang tot en het gebruik van de website en aanverwante social media kanalen (Facebook, Instagram, Youtube e.d.) verklaar je je uitdrukkelijk akkoord met de volgende voorwaarden.

Intellectuele eigendomsrechten
De inhoud van deze site en aanverwante social media kanalen (Facebook, Instagram, Youtube e.d.), met inbegrip van de merken, logo’s, tekeningen, data, product- of bedrijfsnamen, teksten, beelden, video’s, presentaties e.d. zijn beschermd door intellectuele rechten en behoren toe aan ZuiDERHuiS NV of rechthoudende derden. Onrechtmatig gebruik ervan is strafbaar. ZuiDERHuiS NV is niet verantwoordelijk voor het posten van eventuele auteursrechtelijk beschermde informatie door één of meerdere van haar leden.

Garantiefonds Reizen

Indien je een reis boekt via ZuiDERHuiS gebeurt dit onder de Belgische wetgeving en onder de bescherming van de reisvoorwaarden van de Geschillencommissie Reizen. Zuiderhuis NV is lid van het Garantiefonds Reizen en van de VVR (Vereniging Vlaamse Reisbureaus).