Op zoek naar iets?

van myanmar naar thailand in groep

Ontdek met Jongerenreizen Myanmar en Thailand

Tijdens deze prachtige achttiendaagse trip heb je de unieke kans om twee topbestemmingen te combineren: het mystieke Myanmar en het zalige Thailand. Al vanaf je aankomst in het iconische Mandalay snuif je de Birmaanse sfeer op en ga je tientallen jaren terug in de tijd. Mandalay is de voormalige hoofdstad van Myanmar en het schitterende koninklijk paleis, het teakhouten Shwe-nan-daw-kyaung-klooster en de gouden Kutho-daw-pagode vormen een indrukwekkend begin. Vervolgens reis je richting Mahamuni met zijn imposante 4-meter hoog zittend Mahamuni-beeld dat  de laatste eeuwen door duizenden boeddhistische pelgrims met bladgoud is bedekt. Een veerboot brengt ons naar het eiland Ava waar de langste teakhouten voetgangersbrug ter wereld op je wacht. Na de unieke kilometerlange wandeling over de U Bein-brug heb je de kans om de prachtige tempels in het dorpje Amarapura te bewonderen.

De ultieme bestemming: Bagan

Over de Irrawaddy-rivier varen we naar de ultieme bestemming in Myanmar: Bagan. Van ver zie je de 2300 tempels al schitteren. Bagan heeft de grootste collectie van boeddhistische tempels, ruïnes en stoepa’s ter wereld. Je slentert langs de vriendelijke bevolking over de lokale markt en bezoekt de Pyathagyi- en de Sulamanitempels met 13de-eeuwse fresco’s. Vanaf het dorp Min Nan Thu kun je optioneel een unieke ballonvaart boeken die je meeneemt over duizenden pagodes. Op het programma staat ook een schitterende fietstocht naar Taung Bi en de oude houten kloosters. We fietsen tussen de pagodes, klimmen naar het terras van Myauk Guni en genieten tijdens de zonsondergang van de magische sfeer om ons heen. Vervolgens trekken we naar Mount Popa, de heiligste berg van Myanmar. De 800 treden ervan beklimmen we op blote voeten. Na prachtige landschappen met panoramische uitzichten ontmoeten we de traditionele families die in longhouses op palen wonen. Ons onvergetelijke bezoek aan dit land dat nog maar pas z’n deuren heeft geopend beëindigen we met de befaamde drijvende tuinen en lokale markten.

Ontdek het contrast tussen bruisend en idyllisch

Na een korte vlucht komen we aan in het levendige Bangkok. Eerst maken we een sfeervolle fietstocht van 5 uur door de smalle steegjes van Chinatown, over drukke markten en langs de klongs (kanalen) naar het groene hart van de stad. Dan wacht een echte must: de oudste boeddhistische tempel van Bangkok, Wat Pho, met de reusachtige boeddha van 47 meter lang.

Paradise time

Aan het einde van deze gevarieerde reis is het tijd om alle indrukken te verwerken en even goed te ontspannen. Er is geen betere plek om dit te doen dan in een stukje paradijs zoals het beschermde natuurgebied Koh Samed, waar we overnachten in een bungalow op het strand. Je kunt hier door het glasheldere water snorkelen en kleurrijke vissen, roggen en zeesterren ontdekken. Het schilderachtige witte zandstrand is ideaal om stevige wandelingen te maken. En als je tijdens deze dagen toch nog actief wilt zijn, dan kan je kanovaren langs de schitterende kustlijn of een waterscooter huren. Is dat nog allemaal wat te veel, kies dan voor absolute rust en duik met een boek in een hangmat. De avonden sluiten we af in een gezellig restaurant waar de vangst van de dag het menu bepaalt. Zonder meer zálig!