Op zoek naar iets?

De altiplano

PERU - El condor pasa - 22 dagen - 20-30'ers

{{statusText}}

vanaf €3495

  • oktober - november | groepsreis voor 20-30'ers | Nederlandstalige begeleiding
  • trek door ongerepte natuur met als hoogtepunt de mysterieuze AMAZONE
  • geniet van het contact met de lokale bevolking

  Proeven van puur Peru

  Deze groepsreis belooft een onvergetelijke ervaring te worden!

  Een reis die de mooiste natuur combineert met eeuwenoude cultuur, maar je vooral doet thuiskomen bij de Peruvianen ...

  Zo bezoeken we de lokale bevolking op het Titicacameer per kajak, leren we over hun gewoonten en zijn we bij hen te gast voor diner en een overnachting. In de buurt van Cuzco gaan we naar het unieke vrijwilligersproject Chico Latino waar we een dag actief mogen helpen in één van hun projecten, en huiswerkbegeleiding aanbieden op een speelse manier aan kinderen uit de omliggende Indiase bergdorpen. In een optionele 'cooking class' leren we van een chefkok alles over de Peruviaanse keuken, gaan we onze ingrediënten bijeenzoeken op de lokale markt en testen we onze kookkunsten uit.

  Daarnaast heeft Peru prachtige natuur die we actief verkennen door een aantal stevige trekkings in de Colca Canyon (hier kunnen we ook de condors spotten) en het Andes gebergte (de Lares trek). Als kers op de taart gaan we helemaal 'off the beaten track' en verkennen we de mysterieuze en avontuurlijke Peruviaanse Amazone. Hier komen we oog in oog te staan met het dichtbegroeide eeuwenoude woud met zijn eigenaardige flora maar ook met zijn unieke dierenwereld.

  Peru heeft zoooveel cultuur! We maken kennis met Peru uit het heden en verkennen kleurrijke wijken van Lima. Ook leren we Peru zijn koloniale verleden kennen in leuke stadjes zoals Arequipa. Natuurlijk mag het eeuwenoude verleden van de Inca's niet vergeten worden en bezoeken we het wereldwonder Machu Picchu, alsook de spectaculaire Inca-ruïnes van Ollantaytambo.

  Kortom, deze groepsreis heeft een prachtige en ideale mix van beleving, natuur, cultuur en avontuur!

  Comfort niveau

  Fysiek wandelniveau

  Dag 1

  Welkom in Perú

  Internationale vlucht naar Lima.

  Welkom in Perú! Je komt aan in de Jorge Chavez International Airport in Lima waar onze lokale partner jullie groep opwacht en naar het hotel in de wijk Miraflores voert.

  Dag 2

  Lima haar wijken verkennen

  Na het ontbijt gaan we op een actieve manier Lima verkennen. Dit kan te voet maar voor de liefhebbers kan er optioneel met een begeleide fietstoer de geheimen van de wijken Miraflores en Barranco ontdekt worden.

  Het 'park van de liefde' (Parque del Amor) leidt je langs de kliffen met zeezicht naar deze rustige en bohemien wijken. Hier bezoek je 'El Puente de los Suspiros', het uitkijkpunt, en snuif je de sfeer van het lokale leven in de hoofdstad op.

  Later die dag transfer naar de luchthaven en binnenlandse vlucht naar Arequipa. Bij aankomst brengt een busje ons naar het hotel.

  Dag 3

  Het koloniale Arequipa

  Na het ontbijt trekken we het prachtige, koloniale stadje Arequipa in.

  Vrije dag in Arequipa waarbij je o.a. een bezoek kan brengen aan het prachtige Santa Catalina-klooster, de kathedraal, de Compañia de Jesus-kerk en het centrale plein. Arequipa ligt aan de voet van de Misti-vulkaan, en je kijkt uit op deze immense berg die ondanks het warme en droge klimaat hier eeuwige sneeuw heeft.

  In de latere namiddag zal de gids voor de komende dagen ons een briefing geven en treffen we de laatste voorbereidingen voor een vlekkeloze Colca-trekking.

  Dag 4-6

  3-daagse Colca trekking

  Geniet gedurende 3 dagen van een prachtige ontdekkingstocht in de Colca vallei!

  Diverse vegetatie, verbluffende geologie, hartverwarmend contact met de lokale bevolking en dit allemaal onder het goedkeurend oog van de overvliegende condors... Veel puurder dan hier zal je Peru niet kunnen beleven!

  Dag 1: Arequipa / Colca / Llahuar

  Deze eerste dag van de trekking start reeds om 3u. in de ochtend! Met de auto rijden we naar Chivay (3650m). Hier houden we een sanitaire stop en krijgen we ontbijt. De rit zet zich nadien verder richting ‘Cruz del condor’.  Hier hebben we een prachtig zicht over de Colca Canyon en cirkelen de condors lustig om ons heen! Prachtig! Na een ritje van nog een half uurtje, komen we uiteindelijk aan in Cabanaconde (3287m). Na een stevige lunch, starten we aan de trekking en dalen we de vallei te voet in. We wandelen ongeveer 5u. en komen aan in Llahuar (2050m). De rivier, haar geisers, hotsprings.. Een warme ontvangst en een deugddoend avondmaal vormen de basis voor een eerste overnachting in deze betoverende en pure omgeving. Het lijkt alsof we afgesloten zijn van de buitenwereld... De sterrenhemel leek nog nooit zo krachtig en intens!

  Dag 2: Llahuar / Sangalle

  Dag 2 starten we met een kleine wandeling bergop (ca. 300m), waar we het dorp Paclla bereiken. Het tweede deel van de dag gaat weer bergafwaarts, richting Sangalle (2160m). De rustgevende en frisgroene oase met zwembad (en een watertemperatuur van ca. 18°C) wachten ons op voor een ontspannen tweede nacht. (ongeveer 5u. wandelen, vrije (late) namiddag).

  Dag 3: Sangalle / Cabanaconde / Chivay

  De laatste dag van de trekking gaat heel vroeg (5u.) van start en leidt ons weer helemaal omhoog (tot op 3280m). We starten zo vroeg omwille van de warme temperaturen in het midden van de dag. Via een smal en zigzaggend pad bereiken we na 3u. een enorm voldaan gevoel én de top. Met een uitgebreid ontbijt laden we de batterijen weer helemaal op en zijn we klaar om de trip naar Chivay aan te vatten. Onderweg stoppen we aan het Wayrapunku uitzichtpunt en houden we ook halt aan de thermale baden van La Calera (38°C) waar we even kunnen genieten. Uiteindelijk arriveren we in Chivay waar we lekker lunchen.

  De rest van de dag rusten we even uit na dit heuse avontuur!

  Dag 7

  De graven van Sillustani

  Na het ontbijt worden we opgepikt en rijden we richting Puno. Onderweg houden we halt aan Sillustani, een pre-Inca begraafplaats aan de oevers van het Umayo-meer. De graven zijn bovengronds gebouwd in ‘chullpas’ (torens).

  Aankomst in het hotel in Puno.

  Dag 8

  De lokale bevolking op het Titicacameer

  Na het ontbijt zetten we koers naar de oever van het Titicacameer. Van daaruit varen we met de kajak naar de Uros-eilanden, de drijvende rieten eilanden op het Titicacameer.
  De gids en de lokale bevolking maken ons wegwijs en onderwijzen ons over hun gewoonten en levensstijl.

  Nadien brengen we een bezoek aan Taquile, een eiland dat gekend staat voor ambachtelijke textiel (Unesco Cultureel Wereld Erfgoed).

  We eindigen de dag bij de Aymara gemeenschap op Luquina Chico, waar we de nacht bij hen thuis doorbrengen. Een unieke manier om het echte leven in de Andes te leren kennen!

  Dag 9

  Leven als een Peruviaan

  Hoe is het om als Peruviaan te leven? Dit ontdekken we vandaag!

  Je neemt deel aan activiteiten met jouw gastgezin. Dat kan vanalles zijn: bijvoorbeeld dieren voederen, brood maken, vissen, spelen met de kleine kinderen, quinoa oogsten,…

  Na de lunch vertrekken we terug richting Puno.

  Dag 10

  Rit naar Cuzco door de prachtige altiplano van de machtige Andes

  Cuzco ligt nu binnen handbereik!

  Vandaag rijden we met het openbaar vervoer door de prachtige altiplano en trekken we doorheen de Andes naar de oude hoofdstad van de Inca's, Cuzco.

  De altiplano (Spaans voor 'hoogvlakte') strekt zich uit over Peru, Bolivia, Argentinië en Chili. Het is de op een na grootste hoogvlakte op aarde en ligt op zo'n 3300m. De vlakte herbergt vicuña's en lama's, maar bezorgt ons daarnaast ook prachtige beelden van een inspirerende leegte en ontroerende kleurencombinaties.

  Dag 11

  Cuzco en de Peruviaanse keuken

  Vrije dag in Cuzco.

  Cuzco is het voormalige culturele en religieuze centrum van de Inca's, eveneens hun heilige stad. Je kan hier o.a. het centrale plein, de kathedraal, de Koricancha tempel en de ruïnes rond de stad bezoeken zoals Sacsayhuaman.

  In de namiddag is er de mogelijkheid om samen met een Peruviaanse chefkok een bezoek aan de San Pedro-markt te brengen; hij vertelt honderduit over de lokale producten. Nadien kan je met hem en de verse ingrediënten de keuken intrekken en een typisch Peruviaans voor-, hoofd- en nagerecht bereiden, alsook een Pisco Sour (hét drankje van Peru). Als afsluiter kan je genieten in het bijhorende restaurant van jouw eigen gerechten. (optionele activiteit)

  Dag 12

  Optionele activiteit: mountainbiken in de Heilige Vallei

  Vandaag is er de optie om een vrije dag in Cuzco te spenderen of Peru op een avontuurlijke wijze te beleven.

  Voor degene die willen dalen we vanuit Chincheros op een mountainbike af naar het hart van de Heilige Vallei. (optionele activiteit)

  Het pad heeft enkele pittigere stukken en leidt ons via kleurrijke velden, het Huaypo meer, de cirkelvormige agrarische terrassen van Moray en enkele lamapaden naar een prachtig zicht over de Cordillera Urubamba. Via de zoutterassen van Maras bereiken we de kern van de Heilige Vallei.

  Dag 13-14

  2-daagse Lares trek en de ruïnes van Ollantaytambo

  Dag 1: Cuzco / Pumahuanca / Cuyoc / Cuncani     (12u. wandelen!)

  Heel vroeg in de ochtend (4u.) vertrekken we richting de Heilige Vallei en houden we even halt voor een ontbijt in Urubamba waarna de rit verdergaat naar Pumahuanca. Hier maken we kennis met de paarden en hun begeleiders.

  We beginnen de trekking in deze prachtige vallei en wandelen zo’n 3 à 4 uur tot we de archeologische site van Inca-Kancha bereiken. Hier kunnen we even relaxen en de site bezichtigen. Nadien trekken we verder door het woud van Queuñas naar de Paccha-gemeenschap. Geniet hier van een spectaculair berglandschap vol lamas, alpacas en schapen.

  De trekking zet zich verder naar Cuyoc. Kleine watervallen, maar ook vergezichten op de met sneeuwbedekte bergtoppen van Chicón, San Juan en Verónica brengen ons zo aan het begin van een uitdagend 5-uur durend avontuur. Via steile paden en trappen bereiken we de pas van Pumahuanca (4780m). Boven aangekomen, eren we de berggoden en offeren we cocablaadjes. Verder genieten we ook van het prachtige uitzicht over Moray, Maras en de zoutmijnen.

  De laatste etappe van vandaag brengt ons naar Cuncani (3900m), de voornaamste gemeenschap van de regio.

  Dag 2: Cuncani / Ollantaytambo / Aguas Calientes

  Vandaag is een makkelijkere trekking-dag en kunnen we alvast iets langer slapen.

  In het kleine dorpje waar we de nacht doorbrengen, nodigt onze paardenbegeleider, Luis Cabeza, ons graag uit in zijn huis. Hij toont ons hoe hij heel eenvoudig en nederig woont, steeds in nauw contact met de natuur, en met respect voor traditionele gewoontes wat betreft het boeren-leven en de weefkunst.

  Vervolgens zetten we de trekking verder en stappen we zo’n 4 uur bergafwaarts, richting Lares. Dit dorp is bekend voor haar heilzame warmwaterbaden. Geniet en laat jouw benen even volledig ontspannen.

  Na de lunch zal een privébusje ons naar Ollantaytambo brengen (3 uur rijden). Hier bezoeken we het fort, een voormalig administratief Inca-hoofdkwartier.

  Uiteindelijk nemen we de trein naar Aguas Calientes en komen we aan in het hotel.

  Dag 15

  Wereldwonder Machu Picchu en beklimming Huayna Picchu

  Het hoogtepunt van je reis beleef je vandaag: een bezoek aan een van de meest besproken sites, Machu Picchu. Gedurende een halve dag zal de gids ons toelichting geven over de geschiedenis, de Inca's, de pleintjes, heilige fonteinen, ruimtes, kamers, offers en zoveel meer.

  Nadien beklimmen we de Huayna Picchu-berg, dewelke ons een heel anders en prachtig bovenaanzicht zal geven over de site. Het is een steile en uitdagende beklimming, met een prachtige beloning eens we boven zijn!

  Rond de middag keren we terug naar Aguas Calientes.

  Dag 16

  Projecten Chico Latino

  Vandaag zetten we ons in voor het goede doel!

  Na het ontbijt spenderen we onze dag met de Peruviaanse indianen uit de bergdorpen rond Cuzco. Chico Latino is een vrijwilligersorganisatie dat heel wat projecten opzet voor deze mensen en deze dorpen. Wij maken alvast kennis met een caviakwekerij waar ze vrouwen leren om deze kwekerij te 'runnen'. Ze stimuleren hun zelfstandigheid en onafhankelijkheid door hen te ondersteunen bij het praktische, het economische en het financiële luik van zo'n bedrijf.

  In de latere namiddag komen vele kindjes langs die op een speelse manier bijleren en huiswerkbegeleiding krijgen. Wij mogen met educatief speelgoed zelf de kinderen helpen, en aanschouwen hoe vrijwilligers zich inzetten voor dit prachtige project. Zo is een doelstelling om hen meer de Spaanse taal aan te leren zodat ze beter mee kunnen in het middelbaar onderwijs. De mensen uit deze bergdorpen spreken immers Quechua, hun eigen taal, en komen weinig in contact met het Spaans.

  Dag 17-20

  Avontuur in de Peruviaanse Amazone

  Dag 1: Cuzco / Puerto Maldonado / Collpa Tambopata Inn

  Binnenlandse vlucht naar Puerto Maldonado en transfer (ca. 2 uur) naar de Tambopata-rivier. Een bootje brengt ons naar de lodge, dichtbij de Chuncho Clay Lick. Met een beetje geluk spotten we capibaras en diverse vogelsoorten aan de oevers van de rivier.

  Bij aankomst krijgen we een welkomstdrink en geeft de manager een briefing over alles wat we dienen te weten m.b.t. de lodge en de omgeving. Na de lunch vertrekken we voor een verkennende wandeling doorheen de prachtige wouden rondom.

  Wanneer het duister valt, keren we terug naar de lodge en nemen we vervolgens deel aan een van de meest spannende activiteiten: kaaimannen spotten! Misschien komen we ook wel een jaguar tegen?!

  Dag 2: Collpa Tambopata Inn

  Vroeg uit de veren vandaag, want we brengen een bezoek aan de Chuncho Clay Lick en genieten onderweg van een prachtige zonsopgang. Groene, rode, blauwe en gele ara’s, maar ook tal van papegaaien vliegen rondom ons! Wat een prachtig decor om bij te genieten van het ontbijt!

  Zwemmen in de Tambopatarivier, een wandeling waarin de gids ons toelichting geeft over de diverse medicinale planten, drakenbloed, de ‘Ayahuasca’, … De namiddag belooft eveneens heel leerrijk te worden.

  We sluiten de dag af met een nachtwandeling. Insecten, spinnen, tarantula’s, kikkers en zelfs slangen zullen deze nachtelijke trip onvergetelijk maken.

  Dag 3:  Collpa Tambopata Inn

  Vandaag geeft de rivier ons een ander geheim prijs en gaan we vissen op… piranhas! Ook een zoektocht naar apen, herten, wilde varkens en andere zoogdieren staat op het programma. De  gids licht toe hoe en waarom ze daar leven. We krijgen ook een inkijk op de verschillende jachttechnieken.

  Sluit de dag af aan de oever van de rivier en en luister naar de verhalen die de gids je nog kan vertellen over de Tambopata Jungle. Wat een ervaring!

  Dag 4: Collpa Tambopata Inn / Puerto Maldonado / Lima

  Na het ontbijt nemen we de boot naar Puerto Maldonado. Onderweg bezoeken we nog de Condenado gemeenschap, het ‘3 chimbadas oxbow’ meer en de lokale Infierno gemeenschap. Daar komen we nog meer te weten over het leven in de Amazone.

  Binnenlandse lucht naar Lima.

  Dag 21-22

  Terugvlucht naar België

  Vandaag eindigt jammer genoeg ons avontuur in Peru. We hebben echter blijvende herinneringen en een mix van heel wat moois mogen ervaren!

  Internationale terugvlucht naar België. Aankomst de volgende dag.

  Nota

  Vroeg boeken loont: ontvang 5% vroegboekkorting bij boeking tot 6 maanden voor vertrek op deze reis.

  Aantal dagen

  22 dagen

  Begeleiding

  Nederlandstalige begeleiding door Zuiderhuis reisleidster

  Lokale Engelstalige begeleiding

  Datum reisfiche

  Groepsreizen 20-30'ers - januari 2019

  Deelnemers

  Min. 6, max. 12

  Documenten

  Een internationaal paspoort geldig tot ten minste zes maanden na terugkeer in België.

  Bij aankomst in Peru ontvang je een (gratis) toeristenvisum.

  Voor de reservatie en bevestiging van de binnenlandse vluchten hebben we je paspoortgegevens nodig. We verzoeken je dan ook om bij de inschrijving van de reis deze gegevens (= nummer) mee te delen.

  Fysiek

  De reis is samengesteld voor ieder met een gezonde, fitte conditie.

  Enkel de derde dag van de Colca Canyon trekking en de eerste dag van de Lares-trekking zijn pittige wandeldagen en hebben stevige dalingen en stijgingen in petto. Een stel gezonde knieën is aangeraden. Voor het mountainbiken is ook een goede fysieke conditie vereist.

  De reis begint in Lima en geleidelijk aan worden de hoogtemeters opgebouwd. Via Arequipa (ca. 2300m) trekken we naar het Titicacameer (ca. 3800m) en verder naar Cuzco. Het verblijven op grote hoogte kan aanvankelijk zorgen voor licht ongemak (hoofdpijn en een beetje vermoeidheid). Met voldoende nachtrust en veel drinken (alcohol best beperken) verdwijnen deze symptomen vrij snel. Indien je aanhoudend last blijft hebben, aarzel dan niet om de reisleidster te verwittigen, want een mogelijke hoogteziekte neem je best ernstig. Zij doet het nodige.

  Gezondheid

  Wettelijk zijn er geen inentingen verplicht, echter zijn enkele (herhalings-)vaccins wel aangeraden.

  Voor professionele en up to date informatie verwijzen we je door naar het Tropisch instituut in Antwerpen of naar de Federale Overheidsdienst Buitenlandse Zaken.

  Klimaat

  Verspreid over Peru vind je verschillende klimaatgegevens en temperaturen.

  Peru is een land gelegen in het westen van het continent Zuid-Amerika. Het westen en zuidwesten bestaat vooral uit berggebied (Andesgebergte) met een relatief smalle strook laag kustgebied ten westen van de bergen, het oosten en noorden bestaat uit laagvlaktes.

  Dankzij de wisselwerking tussen de Grote Oceaan en het Andesgebergte ontstaat er langs de kuststrook van Peru een apart systeem waarbij de hoeveelheid neerslag gereduceerd blijft, maar ook het totaal aantal uren zonneschijn vrij beperkt is door optrekkende mist en wolken vanaf de zee. Dit geldt vooral voor het noordwesten van Peru, meer zuidwaarts heb je hier veel minder last van.

  In het Amazonegebied van Peru, oftewel het lagergelegen gebied ten oosten van het Andesgebergte, ligt de temperatuur overdag vrijwel het hele jaar rondom de vrij constante waarde van 30 tot 33 graden Celsius. Door de hoge relatieve luchtvochtigheid voelt het constant heet en klam aan.

  In het Andesgebergte wordt de temperatuur vooral bepaald door de hoogte, zo ligt de gemiddelde jaartemperatuur in de valleien vaak tussen de vijftien en twintig graden terwijl die op de bovenste bergtoppen onder het vriespunt kan liggen.

  Logies

  De logies tijdens deze groepsreis zijn zeer divers.

  • Gedeelde tweepersoonskamers in standaard hotels, hostels of guesthouses met eigen badkamer.
  • Tijdens de Colcatrekking: in bungalows/houten ‘cabannen’ die gedeeld worden met 2, 3 of 4 medereizigers. Bed en lakens zijn voorzien, verder heel basic (wassen en toilet = heel basic).
  • Tijdens ons verblijf in Luquina Chico slapen we bij mensen thuis: kamer die gedeeld wordt met medereizigers, met een gedeelde badkamer en basic voorzieningen.
  • Tijdens de Lares-trek slapen we in tenten (met slaapzak) en zijn er basic hygiënische voorzieningen.
  • In de amazone/jungle verblijven we in een heel mooie lodge die je deelt met meerdere reizigers. Betere hygiënische voorzieningen dan tijdens de Colcatrekking bijvoorbeeld.
  • Er zijn op alle overnachtingsplaatsen deftig en basic hygiënische voorzieningen (wc en stromend water).

  Lokale tijd

  Tijdens deze groepsreis is het 6 uur vroeger in Peru.

  Maaltijden

  Het ontbijt is altijd inbegrepen en nemen we meestal in onze overnachtingsplaats. Ook de maaltijden tijdens de trekkings (3-daagse en 2-daagse), in de Amazone (4 dagen) en tijdens een aantal activiteiten zijn voorzien.

  Op de andere dagen gaan we 's middags en 's avonds ofwel naar een lokaal restaurantje of er wordt een picknick voorzien.

  In de basisprijs zijn alle ontbijten, 12 x lunch en 8 x diner inbegrepen.
  De overige maaltijden zijn ter plaatse te betalen, de richtprijs is ongeveer €250-300.

  Annuleringsverzekering

  Er is geen annuleringsverzekering inbegrepen in de basisprijs van de reis. Bij annulering kunnen de annuleringskosten hoog oplopen. We verwijzen hiervoor naar de bijzondere voorwaarden. Het afsluiten van een volledige annuleringspolis is dan ook sterk aanbevolen.

  Bijstandsverzekering

  Eveneens niet inbegrepen is een bijstands- en repatriëringsverzekering. De bijstandsverzekering die sommige mutualiteiten gratis aanbieden, geeft onvoldoende dekking (het bedrag repatriëring is meestal beperkt). Voor een avontuurlijke reis naar een verre bestemming is een volwaardige bijstands- en repatriëringsverzekering absoluut noodzakelijk. U kan deze polissen afsluiten bij een maatschappij naar keuze of via Zuiderhuis. In samenwerking met Protections Travel Insurance werd een voordelige formule uitgewerkt.

  24/24 bereikbaar

  Indien je op een individuele reis voor onvoorziene problemen komt te staan, kan je steeds terecht bij onze betrouwbare lokale partners. Op groepsreis kan je steeds terecht bij onze ervaren reisleiders. Zij helpen je ter plaatse snel en efficiënt verder.

  In geval van nood kan je ons de klok rond bereiken op het noodnummer dat je terugvindt in je reisdocumenten.

  Je Zuiderhuis-voordeel

  Op vertoon van je bestelbon verlenen volgende buitensportzaken je, naast gespecialiseerd advies, graag een korting van 10% indien je materiaal aankoopt voor je reis.

  Dossierkosten

  Bij boeking wordt € 15 per persoon dossierkosten toegevoegd op de bestelbon, met een maximum van € 60 per dossier.

  Garantiefonds reizen

  Indien je een reis boekt via Zuiderhuis gebeurt dit onder de Belgische wetgeving en onder de bescherming van de reisvoorwaarden van de Geschillencommissie Reizen. Zuiderhuis NV is lid van het Garantiefonds reizen en van de VVR (Vereniging Vlaamse Reisbureaus).

  Privacy & copyright

  Deze website is eigendom van Zuiderhuis. Door de toegang tot en het gebruik van de website en aanverwante social media kanalen (Facebook, Instagram, Youtube e.d.) verklaar je je uitdrukkelijk akkoord met de volgende voorwaarden.

  Verwerking van persoonsgegevens
  Het bezoeken van de website impliceert je uitdrukkelijke goedkeuring (door middel van mededeling van uw persoonsgegevens of opt-in) van de Privacy Verklaring en aldus van de manier waarop wij je persoonsgegevens verzamelen, gebruiken en verwerken. Lees daarom onze privacy policy.

  Intellectuele eigendomsrechten
  De inhoud van deze site en aanverwante social media kanalen (Facebook, Instagram, Youtube e.d.), met inbegrip van de merken, logo’s, tekeningen, data, product- of bedrijfsnamen, teksten, beelden, video’s, presentaties e.d. zijn beschermd door intellectuele rechten en behoren toe aan Zuiderhuis of rechthoudende derden. Onrechtmatig gebruik ervan is strafbaar. Zuiderhuis is niet verantwoordelijk voor het posten van eventuele auteursrechtelijk beschermde informatie door één of meerdere van haar leden. Lees daarom onze disclaimer policy.

  Datum reisfiche

  30/07/2019